Wat is zoekmachine optimalisatie?

Wat is zoekmachine optimalisatie?

Zoekmachine optimalisatie

Zoekmachine optimalisatie, oftewel Search Engine Optimization (SEO). SEO is het optimaliseren van een website om de vindbaarheid in zoekmachines, zoals bijvoorbeeld Google, te verbeteren. De website stijgt in positie van de zoekresultaten van Google. En dit dankzij optimalisatie in de organische (niet-betaalde) zoekresultaten. Doordat het losstaat van betaalde zoekopdrachten, is het een duurzaam resultaat.

Zoekmachine optimalisatie
Zoekmachine optimalisatie

Zoekmachine optimalisatie werkt door structureel verschillende optimalisaties aan jouw website door te voeren. De optimalisaties worden op drie vlakken uitgevoerd: content, techniek en linkbuilding

Ten eerste voer je een zoekwoordonderzoek uit, waarna je weet op welke zoektermen je moet focussen. Op termijn wordt de website hierdoor beter vindbaar op deze zoektermen.

Het doel van zoekmachine optimalisatie is het hoger komen in de organische zoekresultaten van Google (of een andere zoekmachine). Dit doe je door structureel verschillende optimalisaties door te voeren. Voorbeelden van zulke optimalisaties zijn het schrijven van blogs, een snellere website en/of het verhogen van de domeinwaarde. Op deze manier zal de website beter scoren in de organische (niet-betaalde) zoekresultaten. 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *