SEO-werkwijze

Mijn werkwijze kenmerkt zich als transparant, duurzaam en resultaatgericht. Een globaal overzicht van een SEO-traject staat onderstaand beschreven. Inhoudelijk is mijn werkwijze afhankelijk van veel variabelen, voor ieder bedrijf stel ik graag een maatwerk strategie op.

SEO-werkwijze

FASE 0

De opdrachtgever leren kennen

In deze fase leg ik het verband tussen de doelstellingen van de organisatie en de kansen in de organische zoekresultaten van Google. De uitkomst is een nulmeting met een duidelijke SEO-strategie.

Het doel is om te begrijpen waar we nu staan en wat er nodig is om de doelstellingen te bereiken.

FASE 1

Onboarding en de fundering leggen

De onboarding is vlot en grondig. In deze fase leg ik de basis voor een langdurig resultaat.

Het voordeel hiervan is dat tijdens het traject de focus ligt op de werkzaamheden met de hoogste impact.

FASE 2

Contentstrategie

De doelgroep oriënteert zich tijdens de zoektocht naar een product en/of dienst in Google. Welke zoekwoorden worden gebruikt? Welke intentie zit er achter deze zoekwoorden? Hoe speelt de concurrent hier op in?

De contentstrategie beantwoordt deze vragen. Met deze strategie schrijven we kwalitatieve content die inspeelt op de intentie van de doelgroep.

FASE 3

Technische SEO-strategie

Technische SEO is voorwaardelijk voor een goede vindbaarheid. In deze fase bestudeer ik de website en leg ik deze naast de (continu veranderende) richtlijnen van Google.

De uitkomst is een technische SEO-strategie die ik samen met de opdrachtgever doorneem. Per bevinding lever ik de pagina(‘s) van het probleem en een gepaste oplossing aan.

FASE 4

On-page SEO

On-page SEO, de scheidslijn tussen techniek en content. Met de on-page SEO verbind ik de intentie van de zoeker met het aanbod van het bedrijf.

Door deze verbinding maximaliseer ik de impact die ik maak tijdens het SEO-traject. Het doel is om de meest relevante bezoekers te verkrijgen naar de website.

FASE 5

Maandelijkse SEO

Met de analyses stel ik de maandelijkse strategie op. Om de positie van organisch marktleider te bereiken is een maandelijks traject van belang.

Door de stijging in posities kan het bedrijf al vóór het bereiken van de doelstelling profiteren van de investering.

FASE 6

Autoriteit verhogen

De autoriteit verhogen weegt mee in de uiteindelijke posities binnen Google. De autoriteit verhoog ik door middel van kwalitatieve linkbuilding.

Linkbuilding is een belangrijk component van de maandelijkse SEO. Door maandelijks hiermee aan de slag te gaan, verhoog ik op een natuurlijke en duurzame wijze de autoriteit van de website binnen de markt.

FASE 7

Onderhouden van de SEO

Deze fase ligt in het verlengde van fase 6. Bij het bereiken van de bedrijfsdoelstellingen verschuift het doel naar de bestaande posities behouden en deze maandelijks uitbouwen.

Het onderhouden van de posities gaat gepaard met het continu verder uitbouwen van de autoriteit door middel van linkbuilding.