SEO-optimaliseren: verkrijg meer relevante bezoekers naar je website

Vermijd torenhoge agencykosten en ga zelf aan de slag met zoekmachine optimalisatie. Kom op pagina #1 te staan met jouw website en genereer meer relevante bezoekers. Meer relevante bezoekers, genereren meer omzet. Zo simpel is het.

Hoe optimaliseer je jouw SEO?

SEO bestaat uit content, techniek en linkbuilding. Ieder element is even belangrijk. Het overkoepelende doel is het optimaliseren van de gebruiksvriendelijkheid van jouw website. Na onze SEO workshop krijg je 3 gratis checklists die alle belangrijke onderdelen van SEO.

SEO-optimaliseren | Optimaliseer met data

Wij geven alvast een tipje van de sluier:

 • Gebruik nauwkeurige titels voor je webpagina’s.
 • Blijf actueel met je content.
 • Ontvang verwijzingen van kwalitatieve en relevante bronnen.
 • Onderzoek welke zoekwoorden jouw doelgroep gebruikt.

Afbeeldingen optimaliseren voor SEO 

Ben jij het zat om steeds omzet mis te lopen? Dat is einde verhaal na onze SEO workshop. Het optimaliseren van je afbeeldingen draagt bij aan de gebruikerservaring van de bezoeker. Google baseert jouw ranking op de gebruiksvriendelijkheid van jouw website. Zorg ervoor dat je jouw afbeeldingen optimaliseert. Hoe je dit doet? Wij lichten een tipje van de sluier:

 • pas het formaat van je afbeeldingen aan: grote bestanden zorgen voor een langzame website;
 • optimaliseer de namen van afbeeldingen: gebruik relevante en beschrijvende zoekwoorden;
 • maak gebruik van alt attributen;
 • gebruik unieke afbeeldingen.

Zoekwoorden en SEO

Zoekwoorden zijn belangrijk voor on- en off page SEO. Google gebruikt de keywords om te kijken of jouw content relevant is voor een zoekopdracht

SEO-optimaliseren | SEO-content

Er zijn verschillende tools die je gebruikt om de kwaliteit van zoekwoorden te beoordelen. Google Keyword Planner gebruik je om de relevantie van een keyword te beoordelen. Meet via Google Search Console de prestaties van een zoekwoord.

Zoekwoorden verwerk je in je content. Schrijf louter kwalitatieve en unieke content. Zoekwoorden moeten op natuurlijke wijze voorkomen in jouw teksten. De leesbaarheid van jouw content is een belangrijke factor voor Google. Schrijf winnende pagina’s die óók leesbaar zijn!

Waarom investeren in SEO zakelijk verstandig is

SEO is een investering, geen kostenpost. Er zijn een aantal redenen waarom investeren in SEO een goed idee is.

 1. Goede online vindbaarheid zorgt voor geloofwaardigheid.

Wat doe je als je op zoek bent naar een product of dienst? Je gaat op onderzoek uit op het internet. 95% van de zoekers doet dit via Google. Een significant aandeel van deze mensen klikt eerder op een organisch zoekresultaat (SEO) dan op een betaald zoekresultaat (SEA). 

Zoekmachine marketing | Demografie

De kans dat een zoeker doorklikt en overgaat tot aankoop, is het hoogst bij de organische resultaten die op pagina #1 staan. Als jouw website hoog scoort, vindt Google en de zoeker jouw website relevant. De zoeker komt vaker bij jouw website terecht en bouwt vertrouwen op.

 1. Lokale SEO is booming door mobiel gebruik van websites.

Mensen zijn steeds vaker onderweg als ze in Google zoeken. Je mobiel heb je altijd bij de hand. Mobiele zoekopdrachten overtreffen desktop zoekopdrachten. We zijn tegenwoordig altijd onderweg. Personalisering van zoekopdrachten zorgt ervoor dat jouw bedrijf op de radar komt bij mensen die bij jou in de buurt zijn. 

SEO-optimaliseren | Linkbuilding

Lokale SEO is cruciaal voor kleinere bedrijven die op regionaal niveau opereren. Google geeft prioriteit aan bedrijven op een specifieke locatie, want een koffietentje om de hoek is relevanter dan een groot koffiemerk 10 km verder.

 1. SEO is kosteneffectief

Je benadert je klanten niet, je hebt wat zij willen. SEO richt zich op zoekers die online actief op zoek zijn naar jouw producten of diensten. Zoekmachine optimalisatie levert kwalitatieve leads op. Potentiële klanten vinden jou, er is dus geen geld besteed aan het acquireren van leads.

SEO levert prestaties die meetbaar zijn. Je ziet gelijk wat de ROI is van de SEO inspanningen voor jouw onderneming. Ieder SEO aspect is te volgen. Voorbeelden zijn stijgingen in ranglijsten, verkeer en conversies.

 1. Zoekmachine optimalisatie is een lange termijn strategie

Het is van belang om een lange termijn visie te hebben voor je SEO. Zo heb je voor een zo lang mogelijke tijd profijt van SEO. Naarmate je voet aan de grond krijgt in de ranking van Google, stijgt jouw online vindbaarheid enorm. SEO levert langdurige resultaten op.

SEO-optimaliseren | Technische SEO

SEO is een continu proces. Waarom? Google’s algoritmen evolueren voortdurend en zijn iedere dag slimmer. Jouw SEO moet adequaat reageren op eventuele updates van Google.

Zelf SEO leren

Word zelf SEO-specialist! Investeer in SEO expertise en doe makkelijk zelf SEO. SEO is gratis. Je betaalt geen advertentiekosten. Optimaliseer je website en kom zelf hoog in de organische zoekresultaten van Google te staan.

SEO is niet moeilijk. Het enige wat je nodig hebt is een gedegen strategie. In feite komt zoekmachine optimalisatie hierop neer:

 • begrijp de achterliggende zoekintentie van jouw doelgroep;
 • creëer unieke en kwalitatieve content;
 • optimaliseer de technische kant van jouw website.

Winnen in Google? Wij leren het je tijdens onze SEO workshop

Gelukkig hoef jij SEO niet helemaal zelf te doen. Wij reiken jou slimme SEO-tips en tools aan. Onze SEO-specialisten monitoren updates en veranderingen vanuit Google dagelijks. Wij delen graag onze kennis met jou!

De workshop wordt gegeven door Ralf van Veen. Eigenaar van een SEO-bureau in hartje Rotterdam. Met jarenlange ervaring als lead SEO-specialist voor verschillende A-merken, als SEO-auteur voor de grootste vakbladen, trainer en coach van development- en marketing teams deelt Ralf nu zijn ervaringen, werkwijze én geheimen.

Ralf van Veen is #1 SEO-freelancer en SEO-consultant zoals hieronder te zien is (practice what you preach).


Veelgestelde vragen

Wij krijgen regelmatig vragen rondom SEO en onze training. Wij delen de antwoorden graag met je. Behandelen jullie ook het optimaliseren van afbeeldingen?

Is SEO de investering waard?

SEO is gratis. Wel moet je investeren in zelf kennis op doen wanneer je jouw eigen website gaat optimaliseren. Je moet SEO zien als een investering in jouw onderneming, in plaats van een kostenpost. De positie die je verkrijgt in Google, is een positie voor de lange termijn. Zoals je niet zomaar hoog komt in Google, zal je niet zomaar zakken zodra je stopt met investeren in SEO.

Waarom is SEO beter dan SEA?

Organische posities koop je niet, die verdien je. SEO is kostentechnisch effectiever dan SEA. Een eenmalige investering volstaat om met SEO te beginnen. In het geval van SEA betaal je voor iedere klik op jouw advertentie. Je genereert dan wel veel bezoekers, maar die kosten ook meer. Organisch verkeer droogt niet op wanneer je besluit te stoppen met investeren. Uit onderzoek is gebleken is dat een hoger percentage zoekers op organische resultaten klikt. Dit komt omdat organische resultaten betrouwbaarheid uitstralen.

Wat zijn de kosten van de zoekmachine optimalisatie cursus?

Het actuele tarief voor de zoekmachine optimalisatie cursus is in totaal €249. De factuur voor de cursuskosten ontvang je na de betaling. Na de cursus weet jij alles over SEO. In de cursus zit inbegrepen: 6 uur aan beeldmateriaal opgedeeld in behapbare stukken; de mogelijkheid om wanneer en waar jij wilt een jaar na aankoop de training terug te kijken; een uitgebreide checklist ten behoeve van het optimaliseren van jouw content; een complete technische SEO checklist die jou helpt de technische kant te optimaliseren; relevante casuïstieken uit verschillende branches.

Hoe lang duurt het voordat ik zoekmachine optimalisatie succes behaal?

Wanneer jij je eerst richt op laaghangend fruit, boek je al snel resultaten. Tijdens de workshop laten wij jou zien hoe je dit doet. Effectieve SEO is afhankelijk van verschillende factoren. Dit omvat onder andere hoeveel aanpassingen je doet en hoe structureel je te werk gaat. In een handomdraai voer jij zelf SEO uit. Het grote voordeel is dat je er lang profijt van hebt.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-specialist en eigenaar van een SEO-bureau.

Over mij

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus