Steden

Online vindbaarheid is in heel Nederland belangrijk. Wanneer je een website optimaliseert voor Google, ben je namelijk door heel Nederland te vinden. Hiermee vergroot je het aantal converterende bezoekers op een website.

Wij werken voor klanten verspreid over Nederland. Daarnaast werken wij met internationale klanten. Om SEO goed uit te voeren is het niet nodig om fysiek op kantoor langs te komen. Wij onderhouden digitaal contact met onze klanten. Op deze manier bieden wij SEO op het hoogste niveau aan door heel Nederland. Ben je een bedrijf werkzaam in de regio van onderstaande steden? Wij helpen je graag.

Veelgestelde vragen

Wij krijgen dagelijks vragen omtrent zoekmachine optimalisatie. Als SEO-bureau binnen Alkmaar hebben we ervaring met SEO-trajecten voor meer dan 150 bedrijven. Dit zijn bedrijven uit verschillende branches, met verschillende doelstellingen en verschillende soorten websites.

Hieronder hebben wij de meest voorkomende vragen beantwoord.

Wat doet een SEO-specialist Alkmaar?

Een SEO-specialist houdt zich bezig met het optimaliseren van websites ten behoeve van de positie binnen de organische zoekresultaten in de regio van Alkmaar.

Het doel van SEO Alkmaar is om de online vindbaarheid te vergroten. Wanneer een bedrijf uit Alkmaar beter vindbaar is, trekt de website meer relevante bezoekers aan. Dit heeft positieve invloed op de conversie.

Een SEO-specialist Alkmaar helpt bedrijven uit de regio met het optimaliseren van de website. Dit doet een SEO-specialist op basis van honderden factoren. Een combinatie tussen techniek, content en linkbuilding uitbesteden geeft het beste resultaat.

Een SEO-traject ziet er op verschillende manieren uit. Het komt voor dat een SEO-specialist in de regio Alkmaar aan de consulterende kant blijft. Ook komt het voor dat een SEO-specialist de gehele realisatie op zich neemt.

Waar houden wij ons eigenlijk mee bezig?

 • De code van een website induiken. Voor onze klanten maken wij uitgebreide technische website analyses met als doel de technische kant van de website te conformeren aan de laatste richtlijnen van Google (ja, dit klinkt even moeilijk als dat het is).
 • Contentstrategieën opstellen en uitvoeren voor Nederlandse- en internationale klanten. Dit houdt concreet in, welke zoekwoorden gaan we ons op richten en wat voor content kunnen we hiervoor inzetten?jJ^/klanten
 • Linkbuilding campagnes opstellen en uitvoeren. Dit gaat om Nederlandse, maar ook internationale (Europa of wereldwijd) campagnes.

Wat is het verschil tussen SEO en SEA?

Met zoekmachine optimalisatie (SEO) verbeter je de online vindbaarheid met organische zoekresultaten en met zoekmachine marketing (SEA) doe je hetzelfde via de betaalde zoekresultaten.

De verschillen

Naast het verschil in kosten, is er een verschil in strategie (tussen SEO en SEA). SEO is een langetermijnstrategie en SEA een korte termijnstrategie. Het vergt meer energie en tijd om een organische positie binnen de zoekresultaten te behalen dan een betaalde positie.

SEO zorgt, in tegenstelling tot SEA, voor een betere gebruiksvriendelijkheid op de website. Een SEO-technisch sterke website heeft bijvoorbeeld kwalitatieve content, een snelle gebruikservaring en intuïtieve mobiele interface nodig.

Daarnaast zorgt een goede SEO-specialist (ook in Alkmaar) voor een hogere website snelheid en gebruiksvriendelijkheid van een website. Dit betekent dat het actief bezig zijn met de organische vindbaarheid een positieve impact heeft op de conversie.

Naast een hogere conversie, zorgt zoekmachine optimalisatie voor een gebruiksvriendelijke website. De hele website wordt tijdens een SEO-traject onder handen genomen. Hier heeft een bedrijf lange tijd profijt van.

Wat zijn de voordelen van SEO ten opzichte van SEA?

Het voordeel van SEO is dat het een eenmalige investering bevat waar je lang profijt van hebt. In het geval van SEA valt de positie direct weg wanneer je stopt met investeren. Het succes droogt op. Met SEO vergroot je niet alleen de online vindbaarheid van een website, maar doe je er alles aan om een zo gebruiksvriendelijk mogelijke website te hebben.

“SEA is vergelijkbaar met een huis huren waar SEO vergelijkbaar is met een huis kopen”

Wij zijn natuurlijk niet helemaal onpartijdig, maar zoekmachine optimalisatie levert volgens ons in veel gevallen de volgende voordelen op. SEO..

 • verbetert de ervaring van bezoekers op de website;
 • levert (wanneer het goed wordt gedaan) een verhoogde conversie op;
 • brengt geen beperking in het budget met zich mee;
 • heeft een hogere CTR (meer dan 40% komt regelmatig voor);
 • brengt de mogelijkheid met zich mee om voor longtail zoekwoorden gezien te worden;
 • is relatief goedkoop;
 • wekt vertrouwen bij de klikker die naar de website gaat (#1 in Google is immers een prestatie);
 • verlaagt het marktaandeel van de concurrent;
 • verhoogt de vindbaarheid van afbeeldingen in Google Images;
 • zorgt voor kwalitatief hoogwaardige bezoekers op de website (kijk gerust eens in je Google Analytics naar de metrics van het organisch verkeer t.o.v. het overig verkeer);
 • verlaagt het aantal (tekstuele) fouten op de website.

Meer bezoekers, een verhoogde conversie en verbeterde gebruiksvriendelijkheid. Waar kunnen we tekenen?

Waarom kiezen bedrijven dan toch nog voor SEA?

Bedrijven kiezen ook anno 2021 voor een betaalde strategie. In sommige gevallen raden wij dat, zelfs als SEO-bureau, aan. Waarom?

 • om de tijd te overbruggen waarin de organische posities worden verbeterd;
 • om meer vastgoed op de zoekresultatenpagina te verkrijgen voor de meest lucratieve posities nadat #1 is bereikt (dit luxeprobleem hebben wij gelukkig meer dan eens gehad);
 • voor speciale acties of nieuwe productgroepen die worden gelanceerd.

Wat levert zoekmachine optimalisatie concreet op?

Zoekmachine optimalisatie levert een hoger aantal relevante bezoekers uit zoekmachines op. Dit betekent automatisch dat de conversie gestimuleerd wordt. Er zijn niet alleen meer bezoekers, maar ook meer relevante bezoekers. Een website kan veel verkeer aantrekken, maar als die bezoekers niet converteren, is dat niet efficiënt. Door middel van zoekmachine optimalisatie weet je zeker dat potentiële klanten jouw website vinden.

De waarde van SEO (B2C) wordt vaak berekend met de volgende formule:

conversieratio x CTR x zoekvolume x prijs van product/dienst

De conversieratio kan worden berekend met de volgende formule: aantal conversies / aantal bezoekers op de website * 100%.

De CTR (click-through rate) kan worden berekend met de volgende formule: aantal zoekers die op je snippet in Google klikken / aantal zoekers die je snippet in Google hebben gezien * 100%.

Heb je verschillende producten en/of diensten? Dan wordt het nét iets ingewikkelder. Je kunt er in dit geval voor kiezen om deze formule meerdere keren in te zetten en de uitkomsten bij elkaar op te tellen. Dit kan worden gedaan wanneer je bedrijf meerdere productgroepen heeft.

De waarde van zoekmachine optimalisatie uitrekenen voor B2B

Belangrijk bij het berekenen van de waarde van SEO voor bedrijven met een B2B doelgroep is de meetbaarheid van het organisch verkeer. Wat zijn de micro- en macro doelen van de website? En zijn deze meetbaar gemaakt (bijvoorbeeld door een bedankt pagina te tonen na het invullen van een contactformulier en deze te meten)?

Wanneer dit meetbaar is gemaakt, kunnen we verder met onze berekening. De volgende stap is het uitrekenen van de gemiddelde lifetime value van een conversie (of klant, dan is er vaak al wat meer data beschikbaar). Dit gemiddelde kunnen we als input gebruiken voor onze conversiewaarde. Op deze manier krijg je eigenlijk een vergelijkbare formule (er wordt alleen iets meer werk achter de schermen gedaan).

De waarde van SEO (B2B) wordt vaak berekend met de volgende formule:

conversieratio x CTR x zoekvolume x gemiddelde lifetime value

Dit zijn de directe inkomsten die worden verkregen uit SEO. Echter is dit stiekem nog maar een fractie van de inkomsten die worden gegenereerd uit het samenwerken met een SEO-consultant (in de regio Alkmaar). Indirect levert SEO namelijk het volgende op:

 • een verhoging van de waarde van het bedrijf (passief inkomen stijgt);
 • een verhoging van de conversie;
 • een verhoging van de naamsbekendheid;
 • een verhoging in het aantal terugkerende bezoekers.

Wat zijn de voordelen van samenwerken met een SEO-specialist?

Met behulp van een SEO-specialist in de regio Alkmaar weet je dat de optimalisatie van jouw website in goede handen is. Een SEO-specialist heeft namelijk veel ervaring op het gebied van content, techniek en linkbuilding. Door de ervaring van een SEO-specialist weet deze hoe een succesvolle SEO-strategie eruit ziet. Zo schiet je in één keer raak met zoekmachine optimalisatie.

Het tweede voordeel is dat het jou, als ondernemer, meer ruimte geeft om op de business te concentreren. SEO vergt tijd en energie. Het is dan ook van belang om er genoeg tijd aan te besteden. Met de hulp van een SEO-specialist weet je zeker dat je er alles aan doet om het maximale resultaat te behalen.

Om heel eerlijk te zijn…

SEO is niet een kunstje of trucje wat je even naast je huidige werk doet. Tuurlijk kun je het zelf proberen, maar in competitieve markten organisch verkeer ontvangen; dat lukt niet zomaar. Een SEO-specialist heeft gedegen kennis op het gebied van techniek, content, linkbuilding en gebruiksvriendelijkheid.

Het is (en niet onterecht vinden wij) gedoopt tot het moeilijkste marketingkanaal om consistent te beheersen. Dit ligt deels aan de variatie van de werkzaamheden, deels aan de duizenden verschillende casussen die je voor je kan krijgen en als laatste deels aan het niveau waarop je je website moet inrichten om kans te maken in de online markten.

Je concurreert (en we willen je nu niet afschrikken) in de meeste gevallen met andere SEO-specialisten. Deze SEO-specialisten (in de regio van Alkmaar) kunnen intern (dus vaak fulltime) aan de websites werken of als externen bij de websites betrokken zijn.

Het is bijvoorbeeld niet zeldzaam dat je, als je een e-commerce website hebt, met websites als Bol, Coolblue en tegenwoordig ook Amazon concurreert. Al deze partijen investeren jaarlijks miljoenen (waarschijnlijk maandelijks, maar voor de zekerheid gaan we voor jaarlijks) in hun SEO.

Kennis, kennis en nog eens kennis

Wij gaan al even mee in de wondere wereld van zoekmachine optimalisatie. Onze ervaring heeft ons de kennis gegeven en deze kennis delen we graag. Bekijk bijvoorbeeld eens onze grote artikelen over SEO.

Veel leesplezier!

Heeft Up Agency openstaande vacatures voor een SEO-specialist?

Up Agency is altijd op zoek naar SEO-talent. Wij groeien als kool en zoeken om deze reden talent van de bovenste plank. Een aantal algemene kernwaarden die wij nastreven (zo houden we het voor iedereen leuk).

 • Wij werken voor al onze klanten zonder vast contract. Komen we er echt niet uit met de klant? Dan is het even goede vrienden en proberen wij op een goede manier afscheid te nemen. Wel zo fijn voor de consultant die aan deze klant werkt. Gelukkig komt dit niet zo vaak voor.
 • Wij werken meestal tussen 9 en half 6. Start je liever iets vroeger of later? Dan is dat natuurlijk ook geen probleem.
 • We zijn niet van de uitbundige feesten, voetbaltafeltoernooien en drie keer per dag pingpongen. We zijn wel van goed werk leveren, een gezonde work-life balans erop nahouden en een fijne en vriendelijke bedrijfscultuur in stand houden.

Neem een kijkje op de vacaturepagina. Wij hebben altijd wel een leuke vacature openstaan. Om het wervingsproces op onze eigen unieke manier te optimaliseren hebben wij SEO als kanaal gekozen (toeval?). Dit zijn onze landingspagina’s voor de vacatures.. ☺

Wij bieden sinds kort ook de mogelijkheid aan onze klanten om een interim content marketeer voor een project in te huren. Op deze manier kan het proces van het schrijven van landingspagina’s significant worden versneld. Samen met een senior specialist die de strategievorming op zich neemt bereiken we de mooiste resultaten voor onze klanten.