SEO Leiden
: dé SEO-specialist voor Leiden

Bedrijven in Leiden besteden SEO bij mij uit.

SEO-specialist in Leiden

11 jaar ervaring

Met meer dan 11 jaar ervaring binnen SEO help ik bedrijven bij SEO uitbesteden.

SEO Leiden

SEO Leiden met een duurzame werkwijze

Per fase leg ik uit waar ik aan werk en waarom ik dit doe. Mijn duurzame werkwijze zorgt voor langdurig resultaat.

Zoekmachine optimalisatie Leiden

Geen vast contract

Ik werk als SEO-specialist in Leiden zonder vast contract. Ik bewijs mijn waarde iedere maand opnieuw.

Samenwerken met een SEO-specialist in Leiden

Omdat Google wat betreft het algoritme steeds veranderingen doorvoert, is het voor bedrijven vaak lastig om websites te bouwen die optimaal blijven werken op het gebied van SEO. In een aantal gevallen is de reden van dit probleem verkeerde basis instellingen van de website. Als SEO-specialist in Leiden kan ik dit probleem voor ondernemers oplossen.

Ik verzorg niet alleen SEO Leiden, ook in de nabijgelegen steden Amersfoort, Apeldoorn, Haarlem, Den Bosch en Utrecht ben ik werkzaam als SEO-specialist. Daarnaast wordt frequent de SEO uitbesteed in steden als Rotterdam, Den Haag, Amsterdam en Nijmegen.

Jouw grote droom als ondernemer is je bedrijf zien groeien, meer klanten, meer omzet en misschien wel een nieuw bedrijfspand en meer medewerkers in dienst. Allemaal signalen dat het goed gaat, maar dat moet wel mogelijk worden gemaakt.

Daarom is investeren in goede SEO Leiden een goede eerste stap. Als je namelijk goed scoort in de zoekmachines zoals Google, dan bereik je meer klanten. Hoe meer klanten je bereikt, des te groter de kans dat zij een product of dienst bij je afnemen.

Dé manier om je bedrijf onder de aandacht te brengen en te laten groeien. Voor alle hulp op SEO gebied ben je bij mij aan het juiste adres. Ik ben hier dag in dag uit mee bezig en ben op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Ik zal je website analyseren, verbeterpunten toepassen en ervoor zorgen dat jij nog beter vindbaar bent in de zoekmachines.

Samenwerken met een SEO-specialist in Leiden

Aan de slag met SEO Leiden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.


  Ik schrijf over SEO voor

  Wij hebben als SEO-specialist Leiden geschreven voor Frankwatching
  Wij hebben als SEO-specialist Leiden geschreven voor SERoundtable
  Wij hebben als SEO-specialist Leiden geschreven voor Marketingfacts
  Wij hebben als SEO-specialist Leiden geschreven voor Emerce
  Wij hebben als SEO-specialist Leiden geschreven voor IMU
  Wij hebben als SEO-specialist Leiden geschreven voor Twinkle
  Wij hebben als SEO-specialist Leiden geschreven voor SEOBlog
  Wij hebben als SEO-specialist Leiden geschreven voor LBMedia
  Wij hebben als SEO-specialist Leiden geschreven voor DutchCowboys
  Wij hebben als SEO-specialist Leiden geschreven voor Dutch IT channel
  Wij hebben als SEO-specialist Leiden geschreven voor Marketing Tribune
  Wij hebben als SEO-specialist Leiden geschreven voor WPLounge
  Wij hebben als SEO-specialist Leiden geschreven voor Bloovi
  Wij hebben als SEO-specialist Leiden geschreven voor MTSprout
  Wij hebben als SEO-specialist Leiden geschreven voor Ondernemers.com

  Ik heb gewerkt als SEO-specialist voor

  Wij hebben als SEO-specialist Leiden gewerkt voor Vacanceselect
  Wij hebben als SEO-specialist Leiden gewerkt voor Kruidvat
  Wij hebben als SEO-specialist Leiden gewerkt voor Zivver
  Wij hebben als SEO-specialist Leiden gewerkt voor Sendcloud
  Wij hebben als SEO-specialist Leiden gewerkt voor Ista
  Wij hebben als SEO-specialist Leiden gewerkt voor Rotterdam The Hague Airport
  Wij hebben als SEO-specialist Leiden gewerkt voor NederlandFietsland
  Wij hebben als SEO-specialist Leiden gewerkt voor Rituals
  Wij hebben als SEO-specialist Leiden gewerkt voor Van den Berk
  Wij hebben als SEO-specialist Leiden gewerkt voor Startselect
  Wij hebben als SEO-specialist Leiden gewerkt voor Marlies Dekkers
  Wij hebben als SEO-specialist Leiden gewerkt voor Samskip
  Wij hebben als SEO-specialist Leiden gewerkt voor Hoffelijk
  Wij hebben als SEO-specialist Leiden gewerkt voor Domein-Registreren
  Wij hebben als SEO-specialist Leiden gewerkt voor Synmar

  Waar werkt een SEO-specialist in Leiden aan?

  Omdat het algoritme van Google steeds aan verandering onderhevig is, blijft het nodig om de website aan te passen. Dit doe ik als SEO-specialist in Leiden door onder andere informatieve, relevante teksten op de website te plaatsen die de zoekwoorden bevatten die door de doelgroep worden gebruikt.

  Technische SEO in Leiden

  Technische SEO

  De technische kant van de website is een complex geheel. Door deze te optimaliseren wordt de website gebruiksvriendelijker. Ook dit zorgt voor een hogere positie in Google.

  Veel mensen vinden de technische kant van de website wat complex. Maar ik kan deze als SEO-specialist voor je optimaliseren en dan wordt de website nog gebruiksvriendelijker.

  Dit draagt ook weer bij aan een hogere positie in Google. Het is fijn als alles goed werkt en daarom is het aan te raden om alles even goed te laten controleren, daar heb je op de korte en langere termijn veel aan.

  SEO content in Leiden

  SEO-content

  Om je deskundigheid als ondernemer aan je doelgroep te tonen zijn er relevante teksten op de website nodig.

  Blogs kunnen hierbij een belangrijke rol spelen. Zodra een klant op een website komt die duidelijke informatie geeft over het aangeboden product of dienst, zal de klant sneller bereid zijn om tot aankoop over te gaan.

  Een website moet regelmatig voorzien worden van nieuwe content. Maar hierbij moet er wel rekening mee worden gehouden dat het relevante content is. Er moet rekening worden gehouden met relevante zoekwoorden en het moet een meerwaarde zijn voor je bezoekers. Informatie over producten en diensten die worden aangeboden is zeer nuttig, net als bloggen waarbij in wordt gespeeld op relevante nieuwsitems. Ik kan dit allemaal voor jou realiseren.

  Linkbuilding in Leiden

  Linkbuilding

  Het is met linkbuilding mogelijk om externe links aan de websites te linken. Dit zorgt voor meer verkeer op de website. Door te kiezen voor linkbuilding wordt er gezorgd dat er meer verkeer naar je website toe komt.

  Ik heb hierbij de focus op interne en externe linkbuilding. Intern linken naar eigen pagina´s is fijn voor je bezoekers zodat zij van de ene naar de andere pagina door kunnen linken.

  Door meer verkeer op je website te krijgen kan er een grotere doelgroep worden bereikt en is er een grotere kans dat zij overgaan tot een aankoop.

  Compleet SEO traject

  SEO-analyses

  Een website met storingen of een website die traag laadt zal na verloop van tijd klanten kosten. Door het toepassen van een aantal SEO-analyses kan dit voorkomen worden.

  Een storing op een pagina op de website, of een pagina die erg traag of gewoon niet wil laden. Het kan altijd wel eens gebeuren maar het is wel erg vervelend. Daarom is het goed om te voorkomen dat het op jouw website zover komt.

  Een SEO-analyse uit laten voeren is een goede keuze. Eventuele problemen worden dan snel in kaart gebracht en kunnen dan ook direct op worden gelost.

  Samenwerken met een SEO-specialist in Leiden

  Aan de slag met SEO Leiden?

  Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.


   Voor wie is een SEO-specialist in Leiden?

   Omdat ik als SEO-specialist in Leiden een expert ben wat betreft het optimaliseren van websites, kan ik ervoor zorgen dat de website een hogere ranking in Google bereikt. Dit is een zeer complex proces waar meer dan 200 factoren een rol in spelen.

   Een goede website ontwikkelen is één, dan moet de website of webshop nog goed (blijven) scoren in Google en andere zoekmachines. Het onderhouden van een website is daarom van groot belang en daarvoor kan er gekozen worden voor SEO uitbesteden Leiden.

   Alle ondernemers met een eigen website of webwinkel kunnen hier dan ook gebruik van maken en een SEO-specialist Leiden inhuren om zelf wat meer tijd vrij te hebben voor het bedrijf. Er komt namelijk heel wat bij kijken om alles up-to-date te houden.

   De site moet aan veel eisen voldoen en ik draag er graag zorg voor dat alles aan de laatste richtlijnen van Google voldoet. Alles zal naar behoren werken (en blijven werken als ik het blijf onderhouden). Ik zal de hele site optimaliseren en een SEO-analyse uitvoeren om alle verbeterpunten aan te pakken en dat draagt ook weer bij aan de vindbaarheid van je website.

   Wat is een SEO-specialist rondom Leiden?

   Ik als SEO-specialist rondom Leiden kan bedrijven helpen om de website hoger in de zoekmachines terecht te laten komen. Daarnaast kan ik er ook voor zorgen dat dat de website zowel de juiste structuur heeft en dat deze de juiste teksten bevat waarin de door de doelgroep gebruikte zoekwoorden zijn verwerkt.

   Iedereen die denkt aan SEO uitbesteden Leiden kan hier ook gebruik van maken. Je wordt dan door mij voorzien van goed advies over websiteoptimalisatie. Ik ben op de hoogte van de laatste richtlijnen en kan ervoor zorgen dat je website hoger gaat scoren in de zoekmachines.

   Daarvoor moeten de teksten in orde zijn, zoals gebruik maken relevante zoekwoorden en inspelen op de wensen van potentiële klanten. Maar ook moet de website technisch in orde zijn en daarvoor zal ik eerst een SEO-analyse doen om alle punten in kaart te brengen en waar nodig te verbeteren.

   De website gaat aan alle eisen van Google voldoen zodat website goed autoriteit kan opbouwen. Ondernemers houden zelf zo meer tijd nodig voor andere werkzaamheden en ik zal alles rondom SEO in orde maken voor je website.

   Waarom een SEO-specialist inschakelen?

   Als ondernemer zelf de website optimaliseren is een makkelijker gezegd dan gedaan. Juist omdat er hierbij zoveel factoren een rol spelen is het verstandig om dit aan mij als SEO-specialist in Leiden over te laten.

   De gehele klantenreis

   SEO-optimalisatie van de klantreis

   Met SEO-optimalisatie van de klantreis maak ik het mogelijk om de aanwezigheid en acties van de klant op de website van het begin tot het einde zichtbaar te maken.

   SEO consultancy voor B2B

   Een SEO-specialist voor B2B

   Deze techniek lijkt op die van B2C. Het belangrijkste verschil is bij B2B echter om bezoekers te voorzien van de juiste informatie.

   SEO consultancy voor B2C

   Een SEO-specialist voor B2C

   Hierbij gaat het erom dat er veel verkeer op de website komt en dat klanten zo snel mogelijk in hun behoefte voorzien kunnen worden.

   Jouw doelgroep is op zoek naar je

   Jouw doelgroep zoekt naar jou

   Maak het voor je doelgroep eenvoudiger om je snel bedrijf te kunnen vinden. Door mij als SEO-specialist in Leiden in te schakelen kan ik de organische vindbaarheid van je website dusdanig verbeteren dat de doelgroep je bedrijf sneller vindt.


   SEO-specialist Leiden

   Ralf van Veen

   Senior SEO-specialist
   Five stars
   Ik krijg een 5.0 op Google uit 75 beoordelingen

   Ik werk sinds 10 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

   Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

   Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op 1 november 2023. De laatste update van dit artikel vond plaats op 1 november 2023. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen. Leer meer over de totstandkoming van mijn artikelen in mijn redactionele richtlijnen.


   Veelgestelde vragen uit Leiden

   Hoe begint een SEO-specialist in Leiden een SEO-traject?

   Een SEO specialist in Leiden bereidt zich goed voor op het uitrollen van een SEO traject voor een bedrijf, stichting of vereniging. Het is immers heel belangrijk om de juiste instrumenten in te zetten om het beste resultaat te bereiken. Afhankelijk van het vakgebied waar de klant actief is wordt hiervoor een plan gemaakt.

   Er zijn verschillende opties die kunnen worden gebruikt. Zo kan de SEO specialist in Leiden de pagina’s op de website optimaliseren. Dit gebeurt door teksten te schrijven met relevante zoekwoorden. De specialist kan dit zelf doen of deze taak uitbesteden aan een tekstbureau. Als op de website de juiste zoekwoorden worden genoemd vergroot dit de vindbaarheid door Google en andere zoekmachines.

   Het is bij het opzetten van een SEO traject heel belangrijk om te weten wat de doelen van de klant zijn. Daarom wordt er uitgebreid gesproken over de producten en/of diensten die worden aangeboden en welke doelgroep hiervoor in beeld is. Hier wordt de SEO aanpak op afgestemd.

   Wat zijn de voordelen van SEO uitbesteden in Leiden?

   Als je een website laat bouwen voor je bedrijf dan wil je natuurlijk dat je gevonden wordt. Hiervoor is het nodig om goede SEO teksten op je website te zetten. SEO uitbesteden in Leiden heeft als groot voordeel dat je kunt rekenen op de hulp van een ervaren SEO specialist.

   Veel ondernemers zijn zelf niet in staat om goede teksten te schrijven. Dat is helemaal geen schande. Als jij een goede timmerman, boekhouder of kapper bent dan wil dat niet zeggen dat je ook scherpe teksten kunt maken. Je kunt het schrijven van SEO uitbesteden in Leiden aan iemand die daar zijn vak van heeft gemaakt.

   De specialist kan je adviseren wat de beste aanpak is. Dat kan bijvoorbeeld linkbuilding zijn, of het schrijven van goede landingspagina’s met de juiste plaatsnamen. Op die manier vestig je de aandacht van je website op de juiste doelgroep.

   Kun je als bedrijf uit Leiden concurreren met grotere bedrijven?

   Als klein bedrijf uit Leiden concurreren met grotere bedrijven is zeker niet onmogelijk. Een groot bedrijf is vaak minder persoonlijk en dat spreekt lang niet iedereen aan. Daarnaast is ‘buy local’ een principe dat steeds meer mensen omarmen. Je bent dus zeker niet kansloos.

   Het hangt natuurlijk van je producten of diensten af of je als bedrijf uit Leiden kunt concurreren met grotere bedrijven. Een ambachtelijke bakker of slager kan het zeker opnemen tegen grote supermarkten. Een speciaalzaak in dierenvoeding zal het erg lastig hebben in de strijd met online winkels. Maar onmogelijk is het zeker niet. Alles valt of staat met het goed ‘neerzetten’ van je bedrijf, ook en zeker online.

   Als je veel concurrentie hebt is het belangrijk om je op de juiste manier te onderscheiden van de massa. Een SEO specialist kan je helpen om jouw USP’s te benoemen.

   Hoe weet je of een SEO-bureau in Leiden goed werk levert?

   Als je besluit om een specialist in te schakelen om de online marketing van je bedrijf te gaan doen, dan wil je natuurlijk een betrouwbare partner. Of een SEO bureau in Leiden goed werk levert kun je onderzoeken door reviews te lezen. Ook kun je collega ondernemers vragen met wie zij samenwerken.

   Veel SEO specialisten vermelden op hun website voor welke bedrijven ze werken. Je kunt de websites van deze bedrijven bezoeken om te zien hoe de teksten zijn die op de site staan. Zo kun je zelf beoordelen of een SEO bedrijf uit Leiden goed werk levert.

   Natuurlijk ga je in gesprek met het bedrijf om je wensen op tafel te leggen. Je hoort dan wat het bedrijf voor jouw onderneming kan betekenen. Hier kun je je besluit op baseren of je gebruik maakt van de aangeboden diensten.

   Wat is mijn SEO-werkwijze voor bedrijven uit Leiden?

   Mijn SEO-werkwijze voor bedrijven uit Leiden ziet er grofweg altijd hetzelfde uit. Inhoudelijk gezien is deze echter van veel verschillende factoren afhankelijk. Van een kant-en-klare mal waarin een strategie wordt gegoten, is bij mij dan ook geenszins sprake. Deze strategie komt pas tot stand na een zorgvuldige data- en informatieverzameling. De gedetailleerdheid van mijn SEO-werkwijze voor bedrijven uit Leiden zorgt ervoor dat ik niets over het hoofd zie. Iets wat van ongekend belang is, want binnen de zoekmachineoptimalisatie kunnen zelfs de kleinste details zwaar wegen. Ik ontwikkel voor jouw bedrijf een helder plan voor de content, techniek en autoriteit.

   Wat maakt lokale SEO rondom Leiden zo waardevol?

   Wat lokale SEO rondom Leiden zo waardevol maakt, is het gegeven dat een aanzienlijk deel van de zoekopdrachten op Google vandaag de dag gericht is op een geografisch nabije aanbieder. Wie in de buurt zoekt naar een product, dienst of bedrijf (zonder de bedrijfsnaam te gebruiken), voert een lokale zoekopdracht uit. Optimaliseer je je website hiervoor, dan bereik je deze doelgroep op het moment dat ze zoeken naar wat jij te bieden hebt. En dat zul je dat in je conversie terugzien. Lokale SEO rondom Leiden is waardevol omdat het direct bijdraagt aan de groei van je onderneming.

   Wat is een verklaring voor het verschil in het niveau van SEO-specialisten?

   Als SEO-expert zorg ik ervoor dat jouw website de juiste content bevat, technisch probleemloos in elkaar steekt en dat jouw pagina een autoriteit binnen jouw niche wordt. Niet iedere expert richt zich op alle drie de facetten van zoekmachineoptimalisatie, wat dan ook een logische verklaring is voor het verschil in het niveau van SEO-specialisten. Ook telt ervaring mee; er is minstens vijf jaar nodig om te kunnen zeggen dat je daadwerkelijk een expert op dit gebied bent. Tot slot is het feit dat niet iedereen zich continu in marktontwikkelingen verdiept een belangrijke verklaring voor het verschil in het niveau van SEO-specialisten.

   Wat houdt SEO uitbesteden in Leiden in?

   Kies jij voor het uitbesteden van SEO in Leiden, dan heeft dat voor jou een dubbel voordeel. Ten eerste leidt het overdragen van deze taken tot meer ruimte in je eigen agenda. Ruimte die je goed kunt gebruiken voor alle andere zaken die bij het ondernemerschap komen kijken. Ten tweede kun je er gerust op zijn dat de zoekmachineoptimalisatie tot in de puntjes wordt verzorgd. Wij nemen je deze verantwoordelijkheid uit handen, alhoewel we je blijven betrekken bij ontwikkelingen en beslismomenten.

   Een SEO-expert heeft een brede inhoudelijke kennis en houdt deze up-to-date door dagelijks het nieuws en de laatste ontwikkelingen in de gaten te houden. Dit kunnen algemene ontwikkelingen en trends in de markt zijn, maar ook veranderingen in het algoritme van Google. Deze wordt door de zoekmachine continu aangepast, wat grote effecten op jouw zichtbaarheid kan hebben. SEO uitbesteden in Leiden houdt bij mij in dat je een sterke positie behaalt én behoudt.

   Hoe voer je SEO optimalisatie uit voor lokale SEO in Leiden?

   Als je lokale SEOwilt optimaliseren voor jouw bedrijf in Leiden, zijn er een aantal stappen die je kunt nemen om de zichtbaarheid van jouw bedrijf in lokale zoekopdrachten te vergroten. Hieronder vind je enkele suggesties:

   Gebruik lokale zoekwoorden: gebruik zoekwoorden die relevant zijn voor de lokale doelgroep en jouw bedrijf. Dit kan bijvoorbeeld in de titel, koppen, meta-beschrijvingen, tekst en afbeeldingsbestanden. Vergeet niet om ook te variëren in zoekwoorden en synoniemen te gebruiken.

   Optimaliseer je Google Mijn Bedrijf-profiel: zorg ervoor dat je Google Mijn Bedrijf-profiel volledig is ingevuld, inclusief bedrijfsnaam, adres, telefoonnummer, openingstijden, foto's en andere relevante informatie. Dit maakt het gemakkelijker voor klanten om jouw bedrijf te vinden in lokale zoekopdrachten.

   Maak gebruik van lokale directories: registreer jouw bedrijf bij lokale directories zoals Yelp, Foursquare en andere lokale bedrijvengidsen. Dit kan helpen om jouw bedrijf beter te positioneren in lokale zoekopdrachten.

   Maak gebruik van lokale content: creëer content die relevant is voor de lokale doelgroep en jouw bedrijf. Dit kan bijvoorbeeld een blog zijn over lokale evenementen, nieuws en trends.

   Zorg voor een geoptimaliseerde websitestructuur: zorg voor een overzichtelijke en goed gestructureerde website. Hierdoor kunnen lokale gebruikers de informatie gemakkelijker vinden en begrijpen.

   Verkrijg lokale backlinks: probeer links te verkrijgen van lokale websites en directories die relevant zijn voor jouw bedrijf. Dit kan bijvoorbeeld door samen te werken met lokale bedrijven en organisaties.

   Verzamel lokale reviews: verzamel positieve reviews op Google Mijn Bedrijf en andere lokale beoordelingssites. Dit kan helpen om jouw bedrijf beter te positioneren in lokale zoekopdrachten en kan potentiële klanten aantrekken.

   Door deze stappen te nemen, kun je de zichtbaarheid van jouw bedrijf vergroten voor lokale zoekopdrachten in Leiden. Het is belangrijk om te onthouden dat lokale SEO een doorlopend proces is en dat het regelmatig bijwerken en aanpassen van je strategie nodig kan zijn om concurrentie voor te blijven. Het is ook belangrijk om te begrijpen dat er regionale verschillen zijn in zoekopdrachten en SEO-strategieën en dat je daar rekening mee moet houden bij het optimaliseren van jouw website voor lokale zoekopdrachten.

   Hoe voer je internationale SEO uit voor bedrijven uit Leiden?

   Als je internationale SEOwilt uitvoeren voor een bedrijf uit Leiden, zijn er enkele stappen die je kunt nemen om de zichtbaarheid van de website in zoekmachines te vergroten. Hieronder vind je enkele suggesties:

   Gebruik lokale talen: als jouw bedrijf zich richt op internationale klanten, zorg er dan voor dat jouw website beschikbaar is in de talen van de doelgroep. Dit helpt om de relevantie van de website te vergroten voor lokale zoekopdrachten.

   Gebruik lokale zoekwoorden: gebruik zoekwoorden die relevant zijn voor de lokale doelgroep en de gebruikte taal. Dit kan bijvoorbeeld in de titel, koppen, meta-beschrijvingen, tekst en afbeeldingsbestanden.

   Gebruik lokale domeinen: gebruik lokale domeinnamen die relevant zijn voor de doelgroep. Bijvoorbeeld, als je je richt op klanten in Duitsland, overweeg dan om een .de-domeinnaam te gebruiken in plaats van een .com-domeinnaam.

   Gebruik hreflang tags: gebruik hreflang tags om aan te geven welke taal- en landversies van jouw pagina's beschikbaar zijn. Hierdoor kunnen zoekmachines de juiste versie van jouw website weergeven voor lokale zoekopdrachten.

   Gebruik lokale content: creëer content die relevant is voor de lokale doelgroep en jouw bedrijf. Dit kan bijvoorbeeld een blog zijn over lokale evenementen, nieuws en trends.

   Zorg voor een geoptimaliseerde websitestructuur: zorg voor een overzichtelijke en goed gestructureerde website. Hierdoor kunnen lokale gebruikers de informatie gemakkelijker vinden en begrijpen.

   Verkrijg lokale backlinks: probeer links te verkrijgen van lokale websites die relevant zijn voor jouw bedrijf. Dit kan bijvoorbeeld door samen te werken met lokale bedrijven en organisaties.

   Door deze stappen te nemen, kun je de zichtbaarheid van jouw website vergroten voor internationale zoekopdrachten. Het is belangrijk om te onthouden dat internationale SEO een doorlopend proces is en dat het regelmatig bijwerken en aanpassen van je strategie nodig kan zijn om concurrentie voor te blijven. Het is ook belangrijk om te begrijpen dat er regionale verschillen zijn in zoekopdrachten en SEO-strategieën en dat je daar rekening mee moet houden bij het optimaliseren van jouw website voor internationale zoekopdrachten.

   Doe ik de SEO voor concurrerende bedrijven uit Leiden in dezelfde branche?

   Als SEO-specialist is het belangrijk om eerlijk te zijn over de vraag of je de SEO voor concurrerende bedrijven in dezelfde branche zou moeten doen. Het is namelijk niet ethisch om twee of meer concurrerende bedrijven te helpen om hoger te scoren in dezelfde zoekresultaten. Hierdoor zou het ene bedrijf een oneerlijk voordeel krijgen ten opzichte van de andere, en dat is niet eerlijk of rechtvaardig.

   Daarom is het meestal beter om te kiezen voor één bedrijf in een specifieke branche en deze te helpen om hun SEO te optimaliseren, zodat ze kunnen concurreren met andere bedrijven in dezelfde branche. Dit is niet alleen ethisch, maar het helpt je ook om je te concentreren op één bedrijf en het beste werk te leveren voor die klant.

   Het is echter wel belangrijk om te onthouden dat sommige bedrijven in verschillende branches actief kunnen zijn, en in dat geval is er geen conflict tussen hen. Het is dan aan jou om te beslissen of je in staat bent om beide bedrijven te helpen zonder in een belangenconflict te komen.

   Hoe onderscheid je jezelf van de lokale concurrent in Google in Leiden?

   Als je je wilt onderscheiden van lokale concurrenten in Google in Leiden, zijn er verschillende stappen die je kunt nemen:

   Creëer unieke content: creëer unieke en relevante content die de interesse van jouw doelgroep wekt. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van blogs, artikelen of video's zijn. Zorg ervoor dat jouw content beter en nuttiger is dan die van jouw concurrenten, zodat jouw website hoger scoort in de zoekresultaten.

   Gebruik lokale zoekwoorden: gebruik zoekwoorden die relevant zijn voor de lokale doelgroep en jouw bedrijf. Dit kan bijvoorbeeld in de titel, koppen, meta-beschrijvingen, tekst en afbeeldingsbestanden.

   Optimaliseer jouw Google Mijn Bedrijf-profiel: zorg ervoor dat jouw Google Mijn Bedrijf-profiel volledig is ingevuld, inclusief bedrijfsnaam, adres, telefoonnummer, openingstijden, foto's en andere relevante informatie. Dit maakt het gemakkelijker voor klanten om jouw bedrijf te vinden in lokale zoekopdrachten.

   Verkrijg lokale backlinks: probeer links te verkrijgen van lokale websites en directories die relevant zijn voor jouw bedrijf. Dit kan bijvoorbeeld door samen te werken met lokale bedrijven en organisaties.

   Verzamel lokale reviews: verzamel positieve reviews op Google Mijn Bedrijf en andere lokale beoordelingssites. Dit kan helpen om jouw bedrijf beter te positioneren in lokale zoekopdrachten en kan potentiële klanten aantrekken.

   Maak gebruik van sociale media: maak gebruik van sociale media om jouw bedrijf te promoten en in contact te komen met jouw doelgroep. Dit kan bijvoorbeeld door regelmatig interessante berichten te plaatsen en interactie te hebben met jouw volgers.

   Bied een betere klantervaring: bied een betere klantervaring dan jouw concurrenten, bijvoorbeeld door snellere levering, betere klantenservice of een meer gebruiksvriendelijke website.

   Door deze stappen te nemen, kun je jouw bedrijf beter positioneren ten opzichte van jouw concurrenten in lokale zoekopdrachten in Leiden. Het is belangrijk om te onthouden dat lokale SEO een doorlopend proces is en dat het regelmatig bijwerken en aanpassen van jouw strategie nodig kan zijn om concurrentie voor te blijven.

   Hoelang duurt het voordat ik resultaat boek?

   Denk hierbij aan een periode van enkele weken tot enkele maanden. Hoelang het duurt voordat ik resultaat boek varieert per klant en markt waarvoor ik werk. Dit is grotendeels afhankelijk van:

   • de geschiedenis van het domein;
   • hoeveel naamsbekendheid heeft het bedrijf;
   • wat kan het bedrijf zelf intern doen aan de SEO (de interne resources);
   • wat is het budget voor het traject;
   • wat is de mate van concurrentie.

   Hier kan ik voorafgaand grondig naar kijken, zodat ik een goede inschatting kan maken tijdens het opstellen van de offerte.

   Bekijk hier de andere steden

   SEO-specialist voor de provincies