Wat zijn backlinks en hoe verkrijg je deze voor SEO?

Backlinks, ofwel inbound links of in links, zijn hyperlinks van andere websites naar een website. Deze links laten de zichtbaarheid van een website groeien en het verkeer daarnaartoe is daarom een belangrijke factor in het SEO-stappenplan.

Voor zoekmachines gelden backlinks als een aanbeveling van andere websites aan een website. Ze tonen dus autoriteit en relevantie van een pagina. Als een kwalitatief goede website naar een website linkt, kan dit de positie van een website in de organische zoekresultaten van zoekmachines versterken. Er worden meer potentiële klanten aangetrokken.

In dit artikel behandel ik de werking van backlinks en leg ik uit waarom ze belangrijk zijn voor SEO. Ook vertel ik meer over de verschillende soorten backlinks en het verkrijgen daarvan. Daarnaast geef ik nog wat tips over het opbouwen van een natuurlijk backlinkprofiel en het meten van succes van een backlink strategie.

Backlinks uitgelegd

Wat zijn backlinks?

Een backlink is dus een hyperlink van een andere website naar een website. Voor zoekmachines is dit een signaal dat een website relevant is. Als andere websites de informatie interessant vinden, is de kans groot dat bezoekers dat ook vinden.

Zoekmachines zien backlinks als een indicatie van de autoriteit en relevantie van een website binnen een bepaald vakgebied of bepaalde niche. Als veel kwalitatieve websites naar een website linken, heeft een website veel autoriteit. Dit geeft vertrouwen in en de populariteit van de domeinnaam weer. Dit resulteert in een hogere positie in de organische zoekresultaten. Welke soort links zijn er eigenlijk?

Interne links: Dit zijn links die binnen dezelfde website navigeren. Stel dat je op een webpagina bent over ‘gezonde recepten’ en er is een link naar een andere pagina van dezelfde website over ‘vegetarische snacks’.

Ralfvanveen SEO-specialist

Kwalitatieve backlinks verkrijgen?

Daar help ik je graag bij. Laat even een bericht achter via mijn contactformulier en ik neem binnen één dag contact op.

Externe links: Deze links verwijzen naar een andere website. Als je bijvoorbeeld een blog hebt over fotografie en je plaatst een link naar een camerawinkel, dan is dat een externe link. Externe links zijn waardevol voor het bieden van extra informatie of bronnen aan de gebruiker.

Backlinks: Backlinks zijn links van andere websites die naar jouw website verwijzen. Als een populaire blog over reizen een link plaatst naar jouw hotelwebsite, dan is dat een backlink voor jouw site. Backlinks zijn van cruciaal belang voor SEO, omdat ze fungeren als een soort ‘stem’ van andere sites die de waarde en relevantie van jouw content bevestigen.

Niet alle backlinks hebben dezelfde waarde. De kwaliteit hangt af van de kwaliteit van de website waarvan het afkomstig is. Ook de specifieke content waar de link naartoe leidt, speelt hierin een rol. Hieronder volgen enkele redenen die het belang van backlinks tonen voor SEO:

Invloed van backlinks op SEO

Geen tijd voor een lang artikel? Geen probleem. Bekijk onderstaande vogelvlucht voor een samenvatting van dit artikel.

Waarom zijn backlinks belangrijk voor SEO?

Backlinks zijn belangrijk voor SEO om de volgende redenen:

 1. Autoriteit en relevantie: zoekmachines zien backlinks als een teken van de autoriteit en relevantie van een website. Anders gezegd: ze gelden als teken dat er binnen een bepaalde niche of bepaald vakgebied vertrouwen is in een domeinnaam. Ook gebruikers hechten waarde aan backlinks. In het geval er veel kwalitatieve websites naar een website linken, zien zoekmachines dit dan ook als een teken dat een website een autoriteit is in zijn vakgebied. Links van relevante websites krijgen een hogere waardering dan die van minder relevante.
 1. Zichtbaarheid en bezoekers: backlinks vergroten de zichtbaarheid van je website. Dit leidt tot meer bezoekers. Als een andere website naar de website linkt, kan dit leiden tot meer bezoekers. Dit zorgt ook voor meer potentiële klanten, wat kan leiden tot meer conversie en dus meer omzet.
Zichtbaarheid en verkeer met backlinks
 1. Betrouwbaarheid: kwalitatieve backlinks komen van betrouwbare bronnen. Als betrouwbare websites naar een website linken, komt de website betrouwbaarder over. Potentiële klanten zien het bedrijf als betrouwbaar in het vakgebied en zullen sneller deze website bezoeken.
 1. Indexering: als een zoekmachine een backlinks naar een website tegenkomt, zal deze sneller geïndexeerd worden. Deze pagina’s worden sneller geregistreerd door crawlers. Dit vergroot de zichtbaarheid. (1).
 2. Hoger in de zoekresultaten zoekmachines vinden kwaliteit belangrijker dan kwantiteit. Het verkrijgen van enkel kwalitatieve backlinks van relevante en betrouwbare websites zorgt ervoor dat een site hoger in Google komt. Backlinks van minder betrouwbare websites bereiken een tegenovergesteld resultaat.
Ralfvanveen SEO-specialist

Kwalitatieve backlinks verkrijgen?

Daar help ik je graag bij. Laat even een bericht achter via mijn contactformulier en ik neem binnen één dag contact op.

Kwalitatieve backlinks zijn een essentieel onderdeel in de SEO-strategie. Ze zijn op verschillende manieren te verkrijgen. Creëer bijvoorbeeld van waardevolle content die anderen willen delen of schrijven van gastblogs voor relevante websites. Het is ook belangrijk om actief deel te nemen aan relevante forums en communities.

Het verkrijgen van kwalitatieve backlinks kost echter veel tijd en moeite. Volg de regels van zoekmachines en bouw een natuurlijk backlinkprofiel op.

Lees door over backlinks en linkbuilding

Verschillende soorten backlinks: follow en nofollow

Nofollow backlinks zijn backlinks die een website zelf plaatst. Deze links geven aan een zoekmachine aan dat deze de link niet mag volgen of gebruiken voor de ranking van een website (2).

Follow backlinks zijn een belangrijk aspect voor SEO. Ze zorgen voor een hogere ranking van een website. Er is een effectieve backlink strategie nodig om follow backlinks van kwalitatieve en relevante websites te verkrijgen.

nofollow backlinks

Nofollow backlinks worden echter niet gebruikt om de ranking van een website te bepalen. Wel helpen ze bij het verbeteren van de zichtbaarheid van een website en dus ook tot een groter aantal bezoekers. Bezoekers die op de link klikken komen alsnog op de website terecht.

Follow backlinks over het algemeen belangrijker zijn voor SEO dan nowollow backlinks. Toch zijn ook nofollow backlinks belangrijk. Neem actief deel aan relevante online communities en plaats van blogposts en artikelen om nofollow backlinks te verkrijgen.

Zoekmachines geven de voorkeur aan follow backlinks die op natuurlijke wijze verkregen zijn. Koop dus geen backlinks. Wissel ook niet links uit met websites zonder relevantie. Vooral het creëren van waardevolle content is belangrijk. Dit is een actieve manier om relevante websites te benaderen of zo kwalitatieve backlinks te verkrijgen.

Backlinkanalyse

Beoordeel de kwaliteit van een backlinkprofiel om alleen kwalitatieve backlinks te verkrijgen. Zoekmachines straffen websites met onnatuurlijke backlinks. Onderstaande factoren helpen bij het beoordelen van een backlinkprofiel:

 1. Relevante bronnen: een kwalitatief backlinkprofiel heeft backlinks van relevante bronnen binnen een vakgebied of niche. Ga op zoek naar websites die voor de website en doelgroep relevante content publiceren.
 1. Autoriteit: een kwalitatief backlinkprofiel heeft backlinks van betrouwbare en autoritaire websites. Verschillende tools als de Moz Domain Authority en Ahrefs Domain Rating helpen bij het meten van de autoriteit van een website.
Ralfvanveen SEO-specialist

Kwalitatieve backlinks verkrijgen?

Daar help ik je graag bij. Laat even een bericht achter via mijn contactformulier en ik neem binnen één dag contact op.

 1. Anchorteksten: de anchorteksten van de backlinks moeten niet alleen relevant zijn, maar ook passen bij de content waarnaar wordt gelinkt. Gebruik niet te veel exacte zoekwoorden in anchorteksten. Dit kunnen zoekmachines als onnatuurlijk en mogelijk bestraffen (3).
 1. Diversiteit: een kwalitatief backlinkprofiel heeft backlinks van verschillende bronnen. Deze backlinks hebben verschillende anchorteksten. Een backlinkprofiel dat enkel bestaat uit backlinks van dezelfde bron of met dezelfde anchorteksten wordt door zoekmachines als onnatuurlijk gezien en kan worden bestraft.
 1. Geografische locatie: backlinks van websites uit verschillende geografische locaties, vergroten de autoriteit en relevantie van een website. Zoek dus niet alleen naar websites in de buurt, maar juist naar websites uit verschillende regio’s en landen.
Geografische locatie
 1. Nofollow vs. follow: zorg voor een evenwichtige verhouding tussen follow en nofollow links om een natuurlijk backlinkprofiel te creëren.

Het is belangrijk om een backlinkprofiel regelmatig te analyseren en te beoordelen. Controleer niet alleen of het over kwalitatieve backlinks beschikt, maar kijk ook of er eventuele problemen zijn. Zo is het mogelijk om deze snel op te lossen worden bestraffingen voorkomen. Gebruik tools als Ahrefs, Moz, SEMrush en Majestic om een backlinkprofiel te analyseren.

Overzicht van de invloed van backlinks

Onderstaande tabel toont verschillende soorten backlinks die veel voorkomen met hun moeilijkheidsgraad om te bepalen of het mogelijk is om deze backlinks te verkrijgen.

Soort backlinkImpact op SEO (1-100)Moeilijkheidsgraad (1-100)
1. Redactionele backlinks (van sites met hoge autoriteit)9090
2. Gastbloggen backlinks8070
3. Zakelijke profiel backlinks7050
4. Webinar en evergreen content backlinks8080
5. Backlinks van infographics7060
6. Forum en blog reactie backlinks3040
7. Sociale media backlinks5030
8. Backlinks van reviews6060
9. Backlinks van nieuws- en PR-sites8085
10. Interne links binnen je eigen website7020
Soorten backlinks naar een website.

Kwalitatieve backlinks verkrijgen

Hoewel het een uitdaging kan zijn om kwalitatieve backlinks te verkrijgen, kunnen onderstaande tips helpen:

 1. Maak waardevolle content: maak van waardevolle en relevante content om kwalitatieve backlinks te verkrijgen. Content van hoge kwaliteit zorgt ervoor dat andere websites sneller naar de website linken. Publiceer regelmatig waardevolle en interessante content – denk aan blogposts, artikelen, infographics en video’s.
 1. Gastbloggen: schrijf gastblogs voor andere websites om kwalitatieve backlinks te verkrijgen. Zoek naar websites binnen het vakgebied of  de niche die regelmatig gastblogs publiceren. Neem contact op met de eigenaar. Bespreek of het mogelijk is om een gastblog voor de website te schrijven. Deze content moet niet alleen relevant en waardevol zijn, de website moet ook op een natuurlijke manier in de tekst worden verwerkt.
 1. Online directories: registreer een website bij betrouwbare en relevante online directories binnen het vakgebied of de niche. Dit is een efficiënte manier om kwalitatieve backlinks te verkrijgen.
 1. Social media: promoot content via sociale mediakanalen om meer zichtbaarheid te verkrijgen. Gebruikers delen zo veel mogelijk content en linken ze naar de website.
social media backlinks
 1. Linkruil: wissel links uit met andere websites. Dit kan een effectieve methode zijn om backlinks te verkrijgen, maar het is belangrijk om dit alleen met relevante websites binnen het vakgebied of de niche te doen.
 1. Persberichten: creëer persberichten en stuur deze naar relevante nieuwssites en blogs. Als het persbericht wordt gepubliceerd, kan het zijn dat de website meer backlinks verkrijgt.

Het belangrijk is om een natuurlijk backlinkprofiel op te bouwen. Dit kost echter veel tijd en moeite. Creëer waardevolle content en benader relevante websites actief. Dit draagt bij aan een effectieve backlink strategie die niet in strijd is met de spam policy van Google (4).

Veelgemaakte fouten

Het is belangrijk om te voorkomen dat zoekmachines een backlink strategie bestraffen. Vermijd daarom onderstaande veelgemaakte fouten:

 1. Backlinks kopen: zoekmachines kunnen websites die backlinks kopen bestraffen, waardoor de ranking in de organische zoekresultaten lager kan zijn. Zorg dan ook voor het verkrijgen van backlinks op een natuurlijke manier door bijvoorbeeld waardevolle content te creëren en relevante websites actief te benaderen.
Het kopen van backlinks
 1. Linkuitwisseling met niet-relevante websites: Het uitwisselen van links met niet-relevante websites leidt tot een onnatuurlijk backlinkprofiel. Dit kan tot een lagere ranking van de website leiden.
 1. Exacte zoekwoorden in anchor teksten: zoekmachines kunnen te veel exacte zoekwoorden in anchorteksten als onnatuurlijk beschouwen en bestraffen. Gebruik dus een natuurlijke en relevante anchortekst die past bij de content waarnaar wordt gelinkt (5).
 1. Backlinks van lage kwaliteit: backlinks van lage kwaliteit kunnen leiden tot een lagere ranking van een website of zelfs tot een bestraffing door zoekmachines. Vermijd het verkrijgen van deze backlinks dus.
Ralfvanveen SEO-specialist

Kwalitatieve backlinks verkrijgen?

Daar help ik je graag bij. Laat even een bericht achter via mijn contactformulier en ik neem binnen één dag contact op.

 1. Te snel backlinks verkrijgen: te veel backlinks in een korte periode verkrijgen kan als onnatuurlijk worden beschouwd. Zoekmachines kunnen een website hierom bestraffen. Het is belangrijk om geduld te hebben om goede backlinks te verkrijgen.
 1. Nofollow backlinks negeren: nofollow backlinks hebben dan wel geen directe invloed op de website ranking, ze dragen wel bij aan de zichtbaarheid van en het verkeer naar een website. Deze backlinks zijn dus ook belangrijk om te verkrijgen.

Het is dus belangrijk om backlinks op een natuurlijke en langzame manier te verkrijgen om te voorkomen dat zoekmachines de backlink strategie bestraffen. Focus op waardevolle content en benader relevante websites actief voor backlinks. Kwaliteit is belangrijker dan kwantiteit.

De invloed van backlinks op de zoekmachine ranking

Backlinks hebben een grote invloed op de ranking in zoekmachines. Als veel kwalitatieve websites naar een website linken, zien zoekmachines deze website als een autoriteit in de branche of niche. Dit kan leiden tot een hogere positie in de zoekresultaten voor de zoekwoorden die relevant zijn voor de website en het vakgebied.

Niet alleen het aantal backlinks speelt een rol. De kwaliteit en relevantie van de backlinks zijn nog belangrijker voor de ranking van een website. Om moeten backlinks op een natuurlijke manier worden verkregen en niet worden gekocht. Niet alleen zijn bovenstaande aspecten goed voor de ranking in de zoekmachines, ook trekt een website op deze manier meer bezoekers.

Het belang van de relevantie van backlinks

Voor zoekmachines moeten de backlinks naar een website niet alleen relevant zijn voor de content, maar ook voor het vakgebied en de niche. Is dit niet het geval, kan dit negatieve gevolgen hebben voor de ranking.

Zoekmachines zien een website met relevante backlinks als autoritair en relevant in een bepaald vakgebied of bepaalde niche. Dit zorgt voor relevante zoekwoorden en een hogere positie in de organische zoekresultaten van zoekmachines.

Kwalitatieve backlinks komen van websites die belangrijk of relevant zijn in een bepaald vakgebied of bepaalde niche. Zoek dus naar websites met relevante content de website en doelgroep. Benader ook bloggers, journalisten en auteurs van autoritaire publicaties.

De content waarnaar wordt gelinkt op een website moet bovendien relevant zijn voor de content van de pagina waar de backlink vandaan komt. Als een backlink van een pagina met hoge autoriteit komt, maar geen content bevat die voor een website relevant is, is de waarde ervan beperkt. Een backlink van een website met relevante content maar een lagere autoriteit, is een stuk waardevoller.

Waarom een natuurlijk backlinkprofiel?

Een natuurlijk backlinkprofiel is op een niet-geforceerde manier gecreëerd. Zoekmachines controleren op een strenge manier of websites een onnatuurlijke linkbuilding toepassen en bestraffen deze met een lagere ranking in de zoekmachine resultaten of zelfs met een penalty.

Dit zijn enkele kenmerken van een natuurlijk backlinkprofiel:

 1. Diversiteit: een natuurlijk backlinkprofiel heeft backlinks van diverse soorten websites en bronnen. Denk hierbij aan blogs, nieuwswebsites, social media en directories.
 1. Relevante anchorteksten: een natuurlijk backlinkprofiel bevat diverse anchorteksten die relevant zijn voor de content waarnaar ze linken.
 1. Geleidelijke groei: een natuurlijk backlinkprofiel groei geleidelijk. Een website bouwt niet een grote hoeveelheid backlinks op in een korte periode, maar verzamelt deze over een langere periode.
 1. Kwaliteit: een natuurlijk backlinkprofiel heeft backlinks die afkomstig zijn van kwalitatieve websites met een hoge autoriteit en een goede reputatie binnen een vakgebied of niche.

Koop dus geen backlinks of wissel geen links uit met niet-relevante websites. Het verkrijgen van natuurlijke backlinks duurt even, maar ze zorgen uiteindelijk voor een hogere ranking in de zoekresultaten en meer verkeer naar een website. Ook vergroten de links de betrouwbaarheid van een website binnen een vakgebied op niche. Natuurlijke backlinks zijn dus essentieel om de SEO te verbeteren.

Het effect van backlinks op de lokale SEO

Backlinks hebben ook een grote invloed op de lokale SEO. Dit is SEO-optimalisatie voor lokale zoekopdrachten. Denk aan “kapper Amsterdam” of “restaurant Utrecht”. Backlinks van lokale websites en directories vergroten de lokale autoriteit en de relevantie van een website.

Hieronder volgen enkele strategieën over het verkrijgen van backlinks voor de lokale SEO:

 1. Website bij lokale directories: registreer een website bij lokale directories als Yelp, Google My Business, Tripadvisor en andere lokale bedrijvengidsen. Niet alleen verbetert het de lokale autoriteit en relevantie van een website, het helpt ook bij het verkrijgen van lokale backlinks.
lokale directories
 1. Lokale bedrijven benaderen voor samenwerkingen: benader lokale bedrijven binnen het vakgebied of de niche voor een eventuele samenwerking. Dit kan bijvoorbeeld door het plaatsen van gastblogs op hun website of het uitwisselen van backlinks. Ook is het mogelijk om gezamenlijke evenementen te organiseren. Lokale bedrijven linken zo naar de website. Dit kan leiden tot kwalitatieve backlinks.
 1. Actief zijn op lokale social media: ben actief op lokale social media. Meld een bedrijf aan bij lokale Facebookgroepen en LinkedIn-groepen. Dit verhoogt de lokale zichtbaarheid en kan leiden tot kwalitatieve backlinks.
 1. Aan lokale evenementen deelnemen: neem deel aan lokale evenementen. Het is ook mogelijk om deze te sponsoren. Dit vergroot de lokale autoriteit en resulteert in kwalitatieve lokale backlinks.

Bovenstaande tips vergroten niet alleen de kans op kwalitatieve backlinks, maar ook op een betere lokale SEO.

Hoe meet je het succes van je backlinkstrategie?

Het is belangrijk om inzicht te hebben in het succes van de strategie. Eventuele fouten kunnen zo ook direct worden geïdentificeerd en aangepast. Het meten van het succes van je backlink strategie kan op de volgende manieren:

 1. Het aantal backlinks: het aantal backlinks dat naar een website verwijst is een belangrijke indicator van het succes van een backlink strategie. Streef naar een gestage groei, in plaats van een explosieve groei van het aantal backlinks.
Het aantal backlinks
 1. De kwaliteit van backlinks: niet alleen het aantal backlinks telt, ook de kwaliteit is belangrijk, nog belangrijker zelf. Tools als Moz Domain Authority of Ahrefs Domain Rating helpen bij het evalueren van de kwaliteit van de backlinks.
 1. Het verkeer naar de website: een succesvolle backlink strategie leidt tot meer verkeer naar een website. Meet en monitor daarom de hoeveelheid organisch verkeer naar een website.
 1. De positie in zoekresultaten: een succesvolle backlink strategie zorgt voor een hogere positie in de organische zoekresultaten. Controleer de ranking daarom regelmatig.
 1. Conversies: meet of de backlinks bijdragen aan een hogere conversie, het uiteindelijke doel. Onder conversies vallen niet alleen aankopen, maar ook zaken als een aanmelding voor een nieuwsbrief of het invullen van een contactformulier.

Door bovenstaande analyses uit te voeren, is het meteen duidelijk wat succesvol is en welke aspecten nog moeten worden aangepast. Maak een overzichtelijk dashboard of rapport met de belangrijkste KPI’s (Key Performance Indicators). Dit maakt het monitoren van de voortgang nog makkelijker en worden eventuele problemen snel geïdentificeerd en opgelost.

Tools voor backlinks

Verschillende tools helpen in iedere fase van het verkrijgen van de juiste backlinks. Hieronder staat een aantal tools per backlinks. Let wel: het is bijna onmogelijk om de juiste backlinks te verkrijgen zonder een tool als Ahrefs of SEMrush.

 1. SEO audit tools: gebruik instrumenten als Ahrefs, SEMrush, en Moz om de backlink-profielen van websites te analyseren. Deze tools bieden inzicht in de kwaliteit en kwantiteit van backlinks die naar een website verwijzen. Dit kan nuttig kan zijn voor het identificeren van potentiële linkbuilding kansen.
 2. Contentcreatie en marketing tools: creëer van hoogwaardige, deelbare content om backlinks te verkrijgen. Tools zoals BuzzSumo helpen bij het identificeren van trending onderwerpen en influentials in een bepaalde niche. Dit kan helpen bij het creëren van content die backlinks zal aantrekken.
Ralfvanveen SEO-specialist

Kwalitatieve backlinks verkrijgen?

Daar help ik je graag bij. Laat even een bericht achter via mijn contactformulier en ik neem binnen één dag contact op.

 1. E-mail outreach tools: E-mailtools als Mailchimp of zelfs gespecialiseerde linkbuilding outreach platforms worden gebruikt voor directe linkbuilding outreach. Deze helpen bij het organiseren en automatiseren van e-mailcampagnes naar website-eigenaren en bloggers voor het verkrijgen van backlinks.
 2. Gastblogging platforms: websites zoals MyBlogGuest bieden een platform voor het vinden van mogelijkheden voor gastbloggen. Gastbloggen is een populaire manier om backlinks te verkrijgen. Het voorziet zowel de gastblogger als de host site van waardevolle content.
 3. Social media en forums: platforms als LinkedIn, Twitter, Reddit en niche-specifieke forums worden gebruikt om relaties op te bouwen met influencers en andere website-eigenaren. Dit kan leiden tot natuurlijke backlinks.
 4. Broken linkbuilding tools: tools zoals Ahrefs en SEMrush worden ingezet om verbroken links op andere websites te identificeren. Het is mogelijk om webmasters te benaderen om de verbroken link te vervangen door een link naar een relevante pagina op de eigen website.

Hanteer een gevarieerde aanpak, die vooral is gericht op kwaliteit. Bovenstaande tools helpen bij het verkrijgen van kwalitatieve backlinks en dragen daardoor bij aan SEO-optimalisatie.

Wat kosten deze backlink tools?

Om deze tools te gebruiken is niet alleen veel kennis nodig; ze kosten ook heel wat geld. Onderstaande tabel geeft de prijzen per tool weer. De prijsrange wordt bepaald aan de hand van de functionaliteiten.

Tool / platformPrijsbereik (per maand)Opmerkingen
Ahrefs$99 – $999Afhankelijk van plan en functies.
SEMrush$119.95 – $449.95Afhankelijk van plan en functies.
Moz$99 – $599Afhankelijk van plan en functies.
BuzzSumo$99 – $499+Afhankelijk van plan en functies.
MailchimpGratis – $299+Gratis tot een bepaald niveau; prijs stijgt met functies en abonnees.
MyBlogGuestGratis – variabelAfhankelijk van specifieke diensten en functies.
LinkedIn, Twitter, RedditGratis – variabel (advertenties)Voornamelijk gratis; kosten voor advertenties variëren.
Tools om backlinks te verkrijgen: de prijzen.

Deze prijsranges geven een algemeen beeld. Raadpleeg de officiële websites van deze tools voor nauwkeurige informatie. Weeg goed de baten en de lasten af.

Samengevat

Backlinks is dus een teken van autoriteit en relevantie binnen een vakgebied. Dit is niet alleen positief voor zoekmachines, maar ook voor de bezoekers.

Backlinks moet op een natuurlijke manier verkregen worden en van kwalitatieve websites en anchor teksten afkomstig zijn. Goede natuurlijke backlinks zorgen voor een hogere ranking in de zoekresultaten, een grotere betrouwbaarheid en meer verkeer naar een website.

Backlinks is slechts één van de vele factoren die invloed hebben op de ranking van een website in de organische zoekresultaten. Werk aan een brede SEO-strategie, waarbij de grootste focus ligt op het creëren van waardevolle content, een goede technische SEO en een optimale gebruikerservaring.

Senior SEO-specialist

Ralf van Veen

Senior SEO-specialist
Five stars
Ik krijg een 5.0 op Google uit 76 beoordelingen

Ik werk sinds 10 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op 1 november 2023. De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 februari 2024. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen. Leer meer over de totstandkoming van mijn artikelen in mijn redactionele richtlijnen.