Redactionele richtlijnen

Mijn prioriteit op RalfvanVeen.com is het delen van mijn ervaring op het gebied van SEO en daarmee organisaties zelfstandiger te maken in hun online marketing activiteiten. Deze redactionele richtlijnen vormen de basis van het schrijven en publiceren van de content op mijn website.

Redactionele richtlijnen
Missie

Alles doen wat mogelijk is om het organisch potentieel van organisaties binnen Google te vergroten.

Visie

Organisaties wereldwijd helpen om hun organisch potentieel binnen Google volledig te realiseren.

Redactionele richtlijnen

Het redactieteam van RalfvanVeen.com en Up Agency (voornamelijk bestaande uit Ralf van Veen) zet zich in voor accurate, inclusieve en bruikbare inhoud die alle lezers inspireert en van dienst is. De redactionele principes en werkwijzen vormen de leidraad voor de manier waarop ik verhalen inkoop, rapporteer, schrijf en redigeer. Ik volg een rigoureus fact-checking proces en corrigeer fouten volledig en direct.

Redactionele onafhankelijkheid is een kernwaarde. Mijn redactionele adviezen, aanbevelingen en productbeoordelingen worden niet beïnvloed door zakelijke partners, intern of extern.

Ik bouw aan een redactieteam dat een afspiegeling is van mijn diverse publiek (vaak organisaties) en hun verschillende online situaties. Ik verwelkom en stimuleer ervaringen en standpunten die mij het beste helpen om contact te maken met mijn lezers, hun vragen te beantwoorden en hun vertrouwen te verdienen.

Mijn belangrijkste principes

Alle lezers hebben recht op evenwichtige, volledige en nauwkeurige informatie. Mijn geschreven content bevordert meer gelijkheid in kennis op het gebied van SEO (en online marketing) en streeft ernaar alle lezers te helpen zelfstandig hieraan te werken.
Mijn bronnen zijn divers, betrouwbaar en bevatten zelf veel autoriteit binnen de markt. Voor sommige artikelen deel ik mijn eigen ervaringen binnen de markt en op het gebied van SEO. De claims die worden gemaakt in artikelen, tracht ik zo goed mogelijk te onderbouwen met deze bronnen.

Redactionele onafhankelijkheid

De standpunten in mijn productrecensies (vaak tools op het gebied van SEO) zijn uitsluitend redactioneel, gebaseerd op grondig onderzoek, beoordeling en vergelijking met soortgelijke producten. 

Productbeoordelingen zijn objectief, feitelijk en gebaseerd op de werkelijke kenmerken van de producten. Ik maak niet veel gebruik van affiliates hiervoor. Mijn doel is het zo goed en breed mogelijk informeren rondom de mogelijkheden van de tools binnen de markt SEO.

Controle van de feiten en correctie

Alle redactionele inhoud wordt gecontroleerd op nauwkeurigheid, actualiteit en relevantie. Ik streef ernaar om ervoor te zorgen dat de informatie in ieder artikel actueel is op de publicatiedatum van het artikel. De inhoud wordt zorgvuldig gecontroleerd op feiten.

Als ik een feitelijke fout maak, plaats ik een correctie bij het artikel waar de fout is opgetreden. Lezers kunnen contact met mij opnemen via ralf@ralfvanveen.com om fouten te melden of klachten te registreren.