SEO Consultant

Ralf van Veen | SEO Consultant

Ben je op zoek naar een SEO consultant? Zoek dan niet verder! Ik ben een ervaren SEO consultant gevestigd in Rotterdam. Ik ben werkzaam voor een groot aantal (inter)nationale cliënten. Ik ondersteun mijn cliënten bij alle facetten van SEO om ze op een efficiënte en veilige manier hogerop in Google te brengen.

Ik heb als freelance SEO consultant (bijna) alle SEO-gerelateerde vraagstukken op mijn bord gekregen. Daarnaast werk ik op een bewezen, transparante en veilige manier voor mijn cliënten. Om de kwaliteit van mijn diensten zo hoog mogelijk te houden lees ik dagelijks de laatste feitjes over de zoekmachines.

Als SEO consultant maak ik gebruik van de beste SEO software aanbieders binnen de markt. Ik beschik over de meest uitgebreide agency partnerships met de volgende aanbieders:

– Ahrefs                    – SpyFu
– MOZ                       – SpinRewriter
– SemRush               – KeywordTool
– SimilarWeb           – ScreamingFrog 
– iSpionage

Doordat ik voor mijn werkzaamheden als SEO consultant hierover beschik kan ik mijn klanten diensten van hoogwaardige kwaliteit aanbieden. Ik gebruik deze software voor al mijn SEO-gerelateerde werkzaamheden. Deze werkzaamheden leg ik hieronder per punt uit.

Bekijk mijn werk hier

Business casesPortfolio

Waarom mij als SEO consultant inschakelen?

Iedere SEO consultant heeft zijn of haar eigen USP’s. Dit zijn die van mij.

Ervaren

Ik heb op het moment van schrijven meer dan 5 jaar ervaring in het vak online marketing. Mede hierdoor tackle ik ieder vraagstuk efficiënt

SEO Software

Voor mijn werkzaamheden beschik ik over de meest uitgebreide agency partnerships met vooraanstaande aanbieders van SEO software.

Geen vast contract

Voor al mijn opdrachtgevers ben ik werkzaam zonder vast contract. Ik bewijs mijn waarde iedere maand die je met mij samenwerkt.

Transparant

Ik overleg als SEO consultant iedere stap van de weg met mijn opdrachtgever. Op deze manier weet je precies wat ik doe (en waarom).

Een greep uit mijn portfolio

Een aantal mooie namen waar ik als SEO consultant aan heb mogen bijdragen.

Waar werkt een SEO consultant aan?

Er zijn veel verschillende onderdelen waar een SEO consultant aan moet werken. Hiernaast staan een aantal van de belangrijkste.

Technische SEO

De technische SEO is een relatief lastig onderdeel binnen de zoekmachine optimalisatie. De technische SEO wordt in veel gevallen onder handen genomen door te beginnen met een uitgebreide SEO analyse van de website.
Op basis van deze technische analyse bepaald de SEO consultant wat er moet worden gedaan. Vaak hebben deze werkzaamheden te maken met de website snelheid, de interne links, de website structuur of de code achter de website.

SEO Content

De SEO Content is het onderdeel van SEO dat de richting van het traject bepaald. Het doel van dit onderdeel binnen de SEO is om de juiste content op de juiste pagina’s te plaatsen. Hier zitten een aantal belangrijke vereisten aan.
Iedere SEO consultant probeert bij dit onderdeel de kwaliteit van de content zo hoog mogelijk te houden. Daarnaast is het van vitaal belang om de zoekopdracht van de zoeker te beantwoorden met de juiste content.

Linkbuilding

Het link builden is voor een SEO consultant vaak het belangrijkste werk. De andere onderdelen zijn “voorwaardelijk” aan een goede vindbaarheid. 
Het link builden is uiteindelijk wat de rankings gaat behalen en waarmee de online autoriteit aan Google kan worden getoond. Dit is dan ook de reden dat iedere SEO consultant hier het meest mee bezig is.

SEO Analyses

Een SEO consultant is altijd bezig met het analyseren van de website, het gedrag van de zoeker en de activiteiten in de zoekmachines. De data die hierop komt wordt gebruikt om de strategie van het traject in te richten.

Daarnaast wordt de er op basis van de data beslissingen gemaakt voor de richting die het bedrijf (zowel online als offline) in gaat.

Ben je op zoek naar een SEO consultant? Stuur mij een bericht!

Bericht

Waarom een SEO consultant inschakelen?

Als SEO consultant schiet ik te hulp bij bedrijven die actief zijn in allerlei verschillende branches. Van de bouw en vastgoed,  consultancy tot de facilitaire dienstverlening. Iedere branche kan van hoge posities binnen Google profiteren. hieronder een aantal redenen die bedrijven kunnen hebben om een professionele SEO consultant in te schakelen.

De gehele klantenreis

Het laten uitvoeren van een SEO traject door een gespecialiseerde SEO consultant ondersteunt verschillende onderdelen van de klantenreis. Hierbij is het belangrijkste om de juiste zoekwoorden voor iedere stap van de klantenreis uit te zoeken. Van generieke zoekwoorden waarbij de naamsbkeendheid van een bedrijf wordt verbeterd tot de long-tail zoekwoorden. De long-tail zoekwoorden zijn vaak zoekopdrachten met meerdere zoekwoorden die gericht een product of dienst beschrijven.
De kans dat deze zoekers converteren is erg groot.

SEO consultancy voor B2B

SEO is hét marketingkanaal voor online B2B marketing. Om jouw doelgroep succesvol te bereiken is een goede SEO strategie vereist. 57% van de B2B marketeers zegt dat SEO de grootste impact heeft op hun leadgeneratie.
89% van de B2B beslissingsmakers gebruikt het internet om hun keuze te maken. 90% hiervan maakt gebruik van de zoekmachines.
Kortom: Jouw doelgroep is aanwezig in de zoekmachines en op zoek naar jouw dienstverlening. Hier aanwezig zijn is een vereiste voor jouw marketingstrategie!

SEO consultancy voor B2C

Het uitvoeren van een SEO traject door een SEO consultant voor een B2C bedrijf is van vitaal belang. Wanneer een bedrijf niet aanwezig is in de zoekmachines en haar concurrenten wel kan dit schadelijk zijn voor de continuïteit van het bedrijf.
Op iedere dag van het jaar krijgt Google meer dan 63.000 zoekopdrachten per seconde. Voor iedere branche zijn er altijd potentiële klanten op zoek naar jouw producten.

Wordt gevonden door bovenaan de zoekresultaten te staan en domineer je markt.

Jouw doelgroep is op zoek naar je

Een groot voordeel van zoekmachine optimalisatie is dat jouw doelgroep op zoek is naar jouw diensten. Wanneer ze door middel van de zoekmachines op jouw website komen is de kans groot dat ze ook daadwerkelijk een aankoop doen.
In tegenstelling tot marketingkanalen zoals Facebook, Instagram of LinkedIn. Dit zijn marketingkanalne die kunnen worden gecategoriseerd als “pushmarketing”. Met deze kanalen wordt de doelgroep benadert.
Bij SEO benadert de doelgroep jouw bedrijf (omdat zij op zoek zijn naar jouw diensten). Dit heet pullmarketing en zorgt in de praktijk voor veel hogere conversie ratio’s.


Keyword listing: Even kijken of het nog werkt. 🙂

SEO consultant Rotterdam
SEO consultant omgeving Rotterdam
SEO consultants
SEO consultants Rotterdam
Google consultant
SEO Consultant Rotterdam
SEOconsultant
Beste SEO consultant in de buurt van Rotterdam