SEO Consultant

7 jaar ervaring

Met meer dan 7 jaar ervaring binnen SEO tackle ik ieder SEO-gerelateerd vraagstuk efficiënt.

Transparante & duurzame werkwijze

Per fase leg ik uit waar ik aan werk en waarom ik dit doe. Mijn duurzame werkwijze zorgt voor langdurig resultaat.

Geen vast contract

Ik werk als SEO consultant zonder vast contract. Ik bewijs mijn waarde iedere maand opnieuw.

Ralf van Veen | SEO Consultant

Ben je op zoek naar een SEO consultant? Zoek dan niet verder! ik ben een ervaren SEO consultant gevestigd in Rotterdam. Ik ben werkzaam voor een groot aantal (inter)nationale bedrijven. Ik ondersteun mijn klanten bij alle facetten van SEO om ze op een efficiënte en veilige manier hogerop in Google te brengen.

Ik heb als SEO consultant (bijna) alle SEO-gerelateerde vraagstukken op mijn bord gekregen. Daarnaast werk ik op een bewezen, transparante en veilige manier voor mijn cliënten. Om de kwaliteit van mijn diensten zo hoog mogelijk te houden lees ik dagelijks de laatste feitjes over de zoekmachines.

Doordat ik voor mijn werkzaamheden als SEO consultant hierover beschik kan ik mijn klanten diensten van hoogwaardige kwaliteit aanbieden. Ik gebruik deze software voor al mijn SEO-gerelateerde werkzaamheden. Deze werkzaamheden leg ik hieronder per punt uit. Wil je graag je linkbuilding uitbesteden? Dat kan ook bij mij!

Bekijk mijn reviewsMijn tarieven
seo consultant
seo consultant
seo consultant
seo consultant rotterdam
seo consultant
seo consultant rotterdam
seo consultant
seo consultant
seo consultant
seo consultant
seo consultant
seo consultant rotterdam
seo consultant
seo consultant rotterdam
seo consultant rotterdam
seo consultant
seo consultant
seo consultant rotterdam

Waarom is samenwerken met een SEO consultant belangrijk?

Tijdens mijn carrière als freelance SEO consultant heb ik reeds meer dan 100 bedrijven geholpen bij de organische vindbaarheid. Ondanks dit kan ik de “waarom” achter SEO toch het beste uitleggen aan de hand van mijn eigen bedrijf. De voordelen van SEO voor een bedrijf verschillen en zijn onder andere afhankelijk van de branche, website en doelgroep.

Mijn website staat onder andere voor het zoekwoord “SEO freelancer” nummer één in Google. Door deze positie ben ik onafhankelijk van outbound marketing. Dit brengt een aantal voordelen met zich mee.

1. De tijd die ik niet besteed aan outbound marketing kan ik besteden aan het helpen van klanten. Ik ben als freelance SEO consultant begonnen omdat ik SEO heel interessant vind en bedrijven hier verder mee wil helpen.

2. De personen die een contactformulier op mijn website invullen zijn daadwerkelijk geïnteresseerd in SEO en op zoek naar mijn dienstverlening. Dit zorgt voor een bepaalde mate van leadkwalificatie (en het is altijd leuk om te praten met mensen die meer over je vakgebied te weten willen komen).

3. De posities binnen Google zorgen voor een gestage stroom kwalitatieve bezoekers naar mijn website. Dit levert aan de ene kant een besparing in het marketingbudget op en aan de andere kant een duurzame marketingstrategie.

seo consultant

Waarom mij als SEO consultant inschakelen?

Ervaren SEO consultant

Ik heb op het moment van schrijven meer dan 7 jaar ervaring in het vak online marketing. Mede hierdoor tackle ik ieder vraagstuk efficiënt

SEO Software

Voor mijn werkzaamheden beschik ik over de meest uitgebreide agency partnerships met vooraanstaande aanbieders van SEO software.

Geen vast contract

Voor al mijn opdrachtgevers ben ik werkzaam zonder vast contract. Ik bewijs mijn waarde iedere maand die je met mij samenwerkt.

Transparant

Ik overleg als SEO consultant iedere stap van de weg met mijn opdrachtgever. Op deze manier weet je precies wat ik doe (en waarom).

Bekijk mijn werk hier

Portfolio

Waar werkt een SEO consultant aan?

Er zijn veel verschillende onderdelen waar een SEO consultant aan moet werken. Hiernaast staan een aantal van de belangrijkste.

Technische SEO

De technische SEO is een relatief lastig onderdeel binnen de zoekmachine optimalisatie. De technische SEO wordt in veel gevallen onder handen genomen door te beginnen met een uitgebreide SEO analyse van de website.
Op basis van deze technische analyse bepaald de SEO consultant wat er moet worden gedaan. Vaak hebben deze werkzaamheden te maken met de website snelheid, de interne links, de website structuur of de code achter de website.

SEO Content

De SEO Content is het onderdeel van SEO dat de richting van het traject bepaald. Het doel van dit onderdeel binnen de SEO is om de juiste content op de juiste pagina’s te plaatsen. Hier zitten een aantal belangrijke vereisten aan.
Iedere SEO consultant probeert bij dit onderdeel de kwaliteit van de content zo hoog mogelijk te houden. Daarnaast is het van vitaal belang om de zoekopdracht van de zoeker te beantwoorden met de juiste content.

Linkbuilding

Het link builden is voor een SEO consultant vaak het belangrijkste werk. De andere onderdelen zijn “voorwaardelijk” aan een goede vindbaarheid. 
Het link builden is uiteindelijk wat de rankings gaat behalen en waarmee de online autoriteit aan Google kan worden getoond. Dit is dan ook de reden dat iedere SEO consultant hier het meest mee bezig is.

SEO Analyses

Een SEO consultant is altijd bezig met het analyseren van de website, het gedrag van de zoeker en de activiteiten in de zoekmachines. De data die hierop komt wordt gebruikt om de strategie van het traject in te richten.

Daarnaast wordt de er op basis van de data beslissingen gemaakt voor de richting die het bedrijf (zowel online als offline) in gaat.

Ben je op zoek naar een SEO consultant? Stuur mij een bericht!

Bericht

Waarom een SEO consultant inschakelen?

Als SEO consultant schiet ik te hulp bij bedrijven die actief zijn in allerlei verschillende branches. Van de bouw en vastgoed,  consultancy tot de facilitaire dienstverlening. Iedere branche kan van hoge posities binnen Google profiteren. hieronder een aantal redenen die bedrijven kunnen hebben om een professionele SEO consultant in te schakelen.

De gehele klantenreis

Het laten uitvoeren van een SEO traject door een gespecialiseerde SEO consultant ondersteunt verschillende onderdelen van de klantenreis. Hierbij is het belangrijkste om de juiste zoekwoorden voor iedere stap van de klantenreis uit te zoeken. Van generieke zoekwoorden waarbij de naamsbkeendheid van een bedrijf wordt verbeterd tot de long-tail zoekwoorden. De long-tail zoekwoorden zijn vaak zoekopdrachten met meerdere zoekwoorden die gericht een product of dienst beschrijven.
De kans dat deze zoekers converteren is erg groot.

SEO consultancy voor B2B

SEO is hét marketingkanaal voor online B2B marketing. Om jouw doelgroep succesvol te bereiken is een goede SEO strategie vereist. 57% van de B2B marketeers zegt dat SEO de grootste impact heeft op hun leadgeneratie.
89% van de B2B beslissingsmakers gebruikt het internet om hun keuze te maken. 90% hiervan maakt gebruik van de zoekmachines.
Kortom: Jouw doelgroep is aanwezig in de zoekmachines en op zoek naar jouw dienstverlening. Hier aanwezig zijn is een vereiste voor jouw marketingstrategie!

SEO consultancy voor B2C

Het uitvoeren van een SEO traject door een SEO consultant voor een B2C bedrijf is van vitaal belang. Wanneer een bedrijf niet aanwezig is in de zoekmachines en haar concurrenten wel kan dit schadelijk zijn voor de continuïteit van het bedrijf.
Op iedere dag van het jaar krijgt Google meer dan 63.000 zoekopdrachten per seconde. Voor iedere branche zijn er altijd potentiële klanten op zoek naar jouw producten.

Wordt gevonden door bovenaan de zoekresultaten te staan en domineer je markt.

Jouw doelgroep is op zoek naar je

Een groot voordeel van zoekmachine optimalisatie is dat jouw doelgroep op zoek is naar jouw diensten. Wanneer ze door middel van de zoekmachines op jouw website komen is de kans groot dat ze ook daadwerkelijk een aankoop doen.
In tegenstelling tot marketingkanalen zoals Facebook, Instagram of LinkedIn. Dit zijn marketingkanalne die kunnen worden gecategoriseerd als “pushmarketing”. Met deze kanalen wordt de doelgroep benadert.
Bij SEO benadert de doelgroep jouw bedrijf (omdat zij op zoek zijn naar jouw diensten). Dit heet pullmarketing en zorgt in de praktijk voor veel hogere conversie ratio’s.

Het werk van een SEO consultant: on-page SEO

Een gedeelte van het werk van een SEO consultant vindt plaats op de website. Dit bestaat voornamelijk uit de SEO content en technische SEO. Beiden factoren wegen zwaar mee in de uiteindelijke organische posities.

De technische SEO beslaat alle werkzaamheden die van invloed zijn op het crawlen en indexeren van de website door Google. Er kan vooral bij grotere websites vaak veel winst worden behaald met een goede technische optimalisatieslag. Ik kan als SEO consultant zowel bijdragen aan de technische SEO strategie als het daadwerkelijk uitvoeren van de bepaalde punten.

De SEO content blijft steeds belangrijker worden. Voor mijn werkzaamheden als SEO consultant schrijf ik van tijd tot tijd zelf SEO content. Voor veel klanten instrueer ik de in-house copywriters en draag ik bij door een content strategie op te stellen.

seo consultant
seo consultant

Het werk van een SEO consultant: off-page SEO

Waar de technische SEO en SEO content in de eerste maanden wordt uitgevoerd is de off-page SEO een doorlopend proces. De off-page SEO complimenteert de werkzaamheden op de website en zorgt samen voor een 1 + 1 = 3 effect. Ik adviseer mijn klanten in de meeste gevallen om de linkbuild activiteiten parallel te laten lopen aan de activiteiten op de website.

Het is van belang bij het linkbuilden dat dit een natuurlijk proces is. Het aantal verkregen backlinks wordt verspreid over de maanden van het totale project. Zo ziet ook Google dat dit op een natuurlijk wijze wordt gedaan. In mijn 7 jaar als SEO consultant heb ik het nog niet zien voorkomen dat een klant van mij een penalty van Google heeft gekregen.

Ik ben Ralf, een SEO consultant

Even voorstellen, ik ben Ralf van Veen. Een SEO consultant werkzaam voor een breed scala aan (inter)nationale klanten. Ik werk al meer dan 7 jaar in de online marketing waarvan ongeveer 4 jaar als freelance SEO consultant. Ik richt mij op alle verschillende facetten van SEO waaronder linkbuilding, technische SEO en SEO content.
Door mijn gespecialiseerde ervaring als SEO consultant zie ik bij mijn projecten al snel wat het laaghangend fruit is. Ik werk als allround freelance SEO consultant mee aan projecten van verschillende formaten en die zich in verschillende stadia bevinden.

Hoe ga ik als SEO consultant te werk?
Mijn werk als SEO consultant kenmerkt zich als transparant en duurzaam. Ik werk met een werkwijze waarbij mijn klanten langdurig resultaat behalen. Wanneer ik werk aan de content van een website doe ik dit in eerste instantie voor de bezoeker, niet voor Google. Wanneer ik een linkbuilding strategie opstel doe ik dit om de naamsbekendheid te verhogen, niet in eerste instantie om de rankings te verbeteren.

De strategie van een SEO consultant
Voor ieder project stel ik een aparte strategie op. Deze strategie baseer ik onder andere op de markt, concurrentie, huidige rankings en hoe oud de website is. Het is van belang om een duidelijk strategie op te stellen voor ieder project en deze adequaat uit te voeren. 
Wanneer ik de strategie heb opgesteld stuur ik deze naar mijn klant. Bij deze strategie verstuur ik een maandelijkse planning waardoor mijn werkzaamheden volledig transparant zijn. Tijdens het traject verstuur ik maandelijks een rapportage met daarin de werkzaamheden van de maand en wat er volgende maand gaat gebeuren.
Het uitvoeren van een SEO traject is in de meeste gevallen alleen mogelijk wanneer twee partijen samenwerken. De klant weet vaak het meeste van de markt en de branche. Ik weet weer veel van de zoekmachines waardoor er een 1 + 1 = 3 effect onstaat. Tijdens ieder project als SEO consultant werk ik in nauw overleg samen met de klant om het project tot een goed einde te brengen.

Implementeer ik al mijn bevindingen?
Dit verschilt per project waaraan ik help als SEO consultant freelance. Bij sommige projecten blijf ik puur als consultant aangesloten en voer ik de verschillende onderzoeken uit om de vraagstukken te beantwoorden. Bij andere projecten help ik ook bij de implementatie van mijn bevindingen. In de praktijk zijn dit vaak de kleinere projecten waar geen developers aanwezig zijn om de bevindingen te implementeren. Het is daarbij tevens afhankelijk van het CMS dat wordt gebruikt. De meeste websites maken gebruik van het CMS WordPress. Met WordPress is het relatief eenvoudig om de bevindingen erin te zetten. Er zijn ook veel websites gebouwd op een custom CMS waarbij er minder mogelijkheden zijn. Deze CMS’en zijn vaak gebouwd door een websitebouw partij en niet gemaakt voor algemene aanpassingen (zoals WordPress).


Hoe werkt Google?
Als SEO consultant krijg ik vaak de vraag hoe Google werkt. Dit leg ik graag uit aan mijn klanten. Het is allereerst goed om te weten dat Google gebruikmaakt van Googlebot en Googlebot Mobile. Tegenwoordig zijn er meer dan 50% van de websites “Mobile first” geïndexeerd. Dit houdt in dat Google een grotere nadruk legt op de mobiele versie van de website. Deze transitie is erg belangrijk. Niet alleen voor de SEO van de website, ook voor de gebruiksvriendelijkheid.

Tijdens mijn werkzaamheden richt ik mij voornamelijk op Google. De andere zoekmachines hebben soortgelijke algoritmen die alleen een aantal jaar achterlopen op dat van Google. Wanneer een website wordt geoptimaliseerd voor Google houdt dit in dat de website vaak ook goed presteert in Bing en Yahoo.


Crawlen, indexeren en renderen
Het is goed om te weten dat Google hetzelfde door websites heengaat als bezoekers. Google gebruikt interne en externe hyperlinks om van pagina naar pagina te gaan. Dit is ook een van de redenen dat het erg belangrijk is om genoeg interne links op een website te hebben. Zo wordt het makkelijker voor Google gemaakt om de website te crawlen, renderen en indexeren.
Wanneer Google en pagina crawled downloadt hij een HTML document. Iedere webpagina is immers een HTML document met daarin verwijzingen naar andere (CSS/JS) bestanden. Een HTML document is eigenlijk het raamwerk van een pagina en zorgt ervoor dat alle elementen op de juiste plek staan.
Wanneer het HMTL document is gedownload parseert Google deze. Google leest hierbij het gehele HTML document en volgt alle links naar de andere bestanden. Zo krijgt Google een goed idee van hoe de pagina eruitziet.
De JS bestanden zijn echter relatief lastig voor de zoekmachines. Dit komt doordat JS, integendeel tot CSS en HTML, nog moet worden uitgevoerd. Alle KB’s aan JS zijn dus een stuk zwaarder dan CSS en HTML.
Wanneer Google alles heeft gedownload worden de JS bestanden in de tweede wachtrij gezet. Deze wachten op de renderer van Google om nog te worden uitgevoerd. Het is dus van belang dat alle elementen die nodig zijn om hoog te ranken gelijk worden geleverd aan de Googlebot. Alles moet dus in de initiële HTML bestand worden opgenomen. Denk hierbij aan de meta tags, content en afbeeldingen.

Crawl budget
Google gebruikt voor iedere pagina dat moet worden geïndexeerd een beetje crawl budget. Een website krijgt een bepaalde hoeveelheid crawl budget vanuit Google toegekend om de website te laten crawlen. Dit crawl budget kun je efficiënter gebruiken door bijvoorbeeld de website sneller maken of minder code te gebruiken. Zo gebruikt de Googlebot steeds een beetje minder crawl budget om de pagina’s correct te indexeren. Ik maak als SEO consultant freelance ook vaak crawl budget analyses waarbij de kritisch kijken naar de manier waarop Google de website kan crawlen.

Veelgestelde vragen

Wat is een SEO consultant?
Een SEO consultant is iemand die ervoor zorgt dat een website organisch hogerop komt in zoekmachines zoals Google, Bing en Yahoo. Het doel van een SEO consultant is het verhogen van het aantal organische bezoekers en daarbij de omzet die door de website wordt gegenereerd.

Wat is het verschil tussen SEO en SEA?
Met SEO kom je organisch hogerop in Google. Het voordeel hiervan is dat met SEO het resultaat langdurig is en je niet per klik hoeft te betalen. Met SEA betaal je voor iedere klik naar de website maar sta je wel direct bovenaan. Vaak zijn de bezoekers die op een organisch resultaat (SEO) klikken van hogere kwaliteit dan de bezoekers die door een advertentie (SEA) binnenkomen.

Waarom een SEO consultant?
Meer dan 90% van alle Nederlanders begint zijn of haar zoektocht naar een bedrijf in de zoekmachines. Wanneer je op dit moment aanwezig bent kun je kwalitatieve bezoekers naar je website verkrijgen. In de praktijk ligt de conversieratio van organische bezoekers hoger dan die van bezoekers uit advertenties. Het voordeel is dat de zoeker al een bepaalde mate van interesse in het bedrijf toont door naar een relevant onderwerp binnen Google te zoeken.

Wat levert SEO op?
SEO levert een hoger aantal relevante bezoekers uit de zoekmachines op. De waarde van SEO wordt vaak berekend door de volgende formule: conversieratio X CTR X zoekvolume X prijs van je product/dienst. Daarnaast zorgt een goede SEO specialist voor een hogere websitesnelheid en toegankelijkheid van een website. Dit levert niet alleen een betere vindbaarheid op, ook de conversie wordt hierdoor gestimuleerd.