Een SEO strategie opstellen

Een goede SEO strategie opstellen: hoe doe je dat? SEO is van groot belang voor jouw website. Je zorgt er niet alleen voor dat je beter vindbaar bent in de zoekmachine, maar ook dat de resultaten van jouw website verbeteren. Een goede SEO strategie speelt hier een belangrijke rol in. Hiermee heb je altijd handvatten voor het complete proces. Op deze manier weet je welke veranderingen nodig zijn en wat hiervoor gedaan moet worden. Alles over het opstellen van een SEO strategie lees je hier.

Wat is een SEO strategie?

Een SEO strategie is een van tevoren opgesteld plan dat in feite uitlegt hoe het SEO traject eruit gaat zien. Ieder bedrijf heeft een SEO strategie nodig. Voordat je belangrijke verbeteringen gaat doorvoeren, is het belangrijk om een plan op te stellen. Veel bedrijven weten wat SEO is en hoe de basisconcepten hiervan werken. Toch komt er bij SEO veel meer kijken dan alleen het gebruik van de juiste zoekwoorden. Wanneer je werkt met een SEO strategie, heb je meer garantie voor succes.

Bij een SEO strategie zijn er verschillende opties. De focus ligt op content, maar ook op de techniek of een ander aspect van SEO. Een strategische aanpak is belangrijk. Hiermee voorkom je dat je af en toe wat losse SEO facetten aanpakt in plaats van het maximale uit SEO te halen.

SEO uitleg | SEO uitleg opleidingen

Bepaal de focus en ervaar de successen

Een SEO analyse is belangrijk om te bepalen waar de focus moet liggen. Eerst kijk je naar de doelstellingen die je voor ogen hebt. Hoe behaal je deze doelstellingen? Het antwoord op deze vraag is de kern voor jouw SEO strategie.

Een strategie voor SEO omvat altijd content, techniek en autoriteit. Een goede SEO strategie is belangrijk voor ieder bedrijf. Er is veel informatie te vinden omtrent SEO op het internet. Om de juiste informatie eruit te filteren, is het van belang om van te voren een plan opgesteld te hebben. Een weloverwogen SEO plan is onmisbaar.

SEO zelf doen of uitbesteden

Aan de hand van een goed SEO plan voer je verschillende werkzaamheden uit. Er zijn twee opties: je voert zelf de SEO uit voor jouw website, of je voert SEO uit met behulp van een SEO-bureau. Per optie zijn er verschillende voordelen.

De voordelen van SEO zelf doen:

  • bespaar hoge agencykosten;
  • behoud controle over de strategie;
  • je voegt SEO vaardigheden toe aan jouw skills.

De voordelen van SEO uitbesteden:

  • bespaar tijd;
  • leg de focus op de kernactiviteiten binnen jouw bedrijf;
  • krijg zekerheid dat de SEO van hoge kwaliteit is.

De keuze is afhankelijk van wat er bij jouw bedrijf past.

Ons advies

Wij raden aan om goed te kijken naar wat het beste past bij jouw onderneming. Maak je deel uit van een bedrijf dat nog niet veel met marketing doet? Dan is onze SEO cursus interessant. In deze cursus leer je alles over SEO. Je krijgt handvatten om zelf je SEO te optimaliseren.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 4 mei 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus