Google Search Console koppelen met Google Analytics

Wanneer je Google Search Console met Google Analytics koppelt, kunnen er gegevens worden uitgewisseld tussen de producten. Hoe koppel je Google Search Console met Google Analytics? Lees hier hoe je dit stap voor stap doet.

Ga naar analytics.google.com en log in met een Google-account.

Hierna kom je op de homepagina terecht. Op de homepagina staat een overzicht met de meest recente ontwikkelingen. Links van de homepagina zie je het menu staan. Klik op ‘’Acquisitie’’.

Google Search Console koppelen met Google Analytics - 01

Klik op ‘’Search Console’’ en daarna op ‘’landingspagina’s’’.

Google Search Console koppelen met Google Analytics - 02

Vervolgens kom je op de volgende pagina terecht:

Google Search Console koppelen met Google Analytics - 03

Klik op ‘’Search Console-gegevens delen’’

Geef toestemming om Search Console-gegevens te delen. 

Google Search Console koppelen met Google Analytics - 04

Wanneer je hierop klikt, krijg je een scherm te zien met de property-instellingen. Hier hoef je verder niets aan te veranderen. Scroll naar beneden. 

Klik op opslaan.

Wanneer je alle instellingen gecheckt hebt, klik je op ‘’opslaan’’,

Google Search Console koppelen met Google Analytics - 05

Nu is je Google Analytics- en Google Search Console-account gekoppeld. Lukt er iets niet of wil je iets vragen? Mail naar ralf@ralfvanveen.com. We reageren binnen een uur. ?

Senior SEO-specialist

Ralf van Veen

Senior SEO-specialist
Five stars
Ik krijg een 5.0 op Google uit 76 beoordelingen

Ik werk sinds 10 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op 26 augustus 2023. De laatste update van dit artikel vond plaats op 10 januari 2024. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen. Leer meer over de totstandkoming van mijn artikelen in mijn redactionele richtlijnen.