Google Search Console koppelen met Google Analytics

Wanneer je Google Search Console met Google Analytics koppelt, kunnen er gegevens worden uitgewisseld tussen de producten. Hoe koppel je Google Search Console met Google Analytics? Lees hier hoe je dit stap voor stap doet.

Ga naar analytics.google.com en log in met een Google-account.

Hierna kom je op de homepagina terecht. Op de homepagina staat een overzicht met de meest recente ontwikkelingen. Links van de homepagina zie je het menu staan. Klik op ‘’Acquisitie’’.

Klik op ‘’Search Console’’ en daarna op ‘’landingspagina’s’’.

Vervolgens kom je op de volgende pagina terecht:

Klik op ‘’Search Console-gegevens delen’’

Geef toestemming om Search Console-gegevens te delen. 

Wanneer je hierop klikt, krijg je een scherm te zien met de property-instellingen. Hier hoef je verder niets aan te veranderen. Scroll naar beneden. 

Klik op opslaan.

Wanneer je alle instellingen gecheckt hebt, klik je op ‘’opslaan’’,

Nu is je Google Analytics- en Google Search Console-account gekoppeld. Lukt er iets niet of wil je iets vragen? Mail naar ralf@ralfvanveen.com. We reageren binnen een uur. ?

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 17 juni 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus