SEO-UPdate #11 | 25/02/2022

Welkom bij de elfde SEO-update, mede mogelijk gemaakt door een SEO-specialist (Ralf). Laten we gelijk starten.

Wanneer is een blog een goed idee, volgens John Mueller?

Er worden vaak blogs of websites gestart door marketeers die geen affiniteit hebben met het onderwerpen waarover ze schrijven. Dit merk je meteen in de kwaliteit van de artikelen. Een kanttekening over onderstaande punten vanuit mij: dit gaat veelal om wanneer je een website wilt beginnen, maar geen budget hebt om copywriters in te huren.

De punten van John Mueller zijn als volgt:

  • Kies een onderwerp voor een website waar je enige kennis van zaken van hebt.
  • Kies een onderwerp voor een website waar je zelfs over wilt schrijven wanneer Google de pagina’s niet zou indexeren.
  • Kies een onderwerp waarbij je niet meteen een commerciële slag maakt (of dat dit de oorspronkelijke intentie is).
  • Kies een onderwerp waarbij de concurrentie haalbaar is in de SERP. Als er al tientallen websites zijn die heel ver zijn, zul je zien dat het in de praktijk lastig is om echt slagen te maken.

Ik ben het hier wel mee eens, alleen een nuance hierbij is, heb je budget om copywriters in te huren? Dan hoef je je hier niet per se aan te houden. In de praktijk merk ik dat de mensen die met zulk soort projecten bezig zijn, het vaak op termijn leuk beginnen te vinden om eigen redenen (en niet alleen om het onderwerp). 

Het runnen van een website is voor veel mensen gewoon heel leuk, dynamisch en divers.

Kort nieuws

Groot nieuws, snel gepresenteerd. Ook wel kort nieuws.

  • Google afbeeldingen zijn nu afgerond, ik vind het er goed uitzien, heeft iets futuristisch.
  • Op Reddit was een thread te zien waar stond dat de gemiddelde CPC van GAds volgens 82% van de marketeers was gestegen.
  • Google is in de SERP aan het testen met het twee keer weergeven van de websitenaam. Deze staat dus nog één keer boven de huidige websitenaam, in dikgedrukt.
  • Als je nu een product wilt reviewen, moet je eerst aangeven dat je het product ook daadwerkelijk in je bezit hebt. Zie de afbeelding hieronder ter info.
Rate and review

Afsluitend (een prikkelend idee)

Zou je het interessant vinden als het mogelijk zou zijn om een canonical attribuut (deze eerst te ontwikkelen dus) te geven aan interne links? Zo kun je de onderwerpen van de canonical meegeven d.m.v. je ankertekst. Bij het maken van content clusters is dit natuurlijk erg interessant.

Dat was ‘m weer, tot de volgende!

Senior SEO-specialist

Ralf van Veen

Senior SEO-specialist
Five stars
Ik krijg een 5.0 op Google uit 76 beoordelingen

Ik werk sinds 10 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op 27 augustus 2023. De laatste update van dit artikel vond plaats op 27 augustus 2023. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen. Leer meer over de totstandkoming van mijn artikelen in mijn redactionele richtlijnen.