De enige SEO-cursus die je móét hebben gevolgd

Reviews star
Ik krijg een 5.0 op Google uit 75 beoordelingen

Ga vandaag nog aan de slag met dé SEO-training van Nederland.

SEO-cursus | Ralf van veen
SEO-cursus van een ervaren specialist

Gegeven door de #1 in SEO

Benieuwd naar mijn expertise? Vraag het aan Google! Ralfvanveen.com staat #1 voor de zoekwoorden SEO-consultant en SEO-specialist.

Mijn werkwijze in de SEO-cursus

Dé SEO-cursus

5 uur lesmateriaal, 10 SEO-tools, 4 checklists en 750 artikelen vormen hét kenniscentrum op het gebied van SEO.

SEO-cursus zonder vast contract

Direct toepasbaar

Met mijn SEO-cursus kun je vandaag nog aan de slag met de SEO van je website.

Logo Sapje
Logo Hoffelijk
Logo Sendcloud
Logo Startselect
Logo Fagron

De revolutionaire SEO-cursus van Ralf van Veen

Wil je iets anders dan je SEO uitbesteden bij een SEO-bureau? Volg mijn professionele SEO-cursus en verbeter je SEO vandaag nog. Leer aan de hand van praktijkgerichte video’s en kraakheldere checklists op het gebied van content, techniek en linkbuilding. Gegarandeerd direct toepasbaar op je eigen onderneming.

SEO-cursus
5 star rating

Bereik de #1 positie in Google met mijn SEO-cursus

Win vandaag nog in Google met mijn SEO-cursus. Gegarandeerd direct toepasbaar.

Welke geheimen deel ik in de SEO-cursus?

Mijn SEO-cursus is gemaakt voor de website eigenaren die hun SEO willen optimaliseren, maar dit niet volledig willen uitbesteden. Met meer dan 5 uur aan beeldmateriaal, 4 kwalitatieve checklists, 10 SEO-tools en 750 artikelen vertel ik hoe ik iedere dag de posities van mijn klanten in Google verbeter.

SEO-content

SEO-content, schrijf om te scoren

“Schrijf voor de bezoeker, optimaliseer voor Google”. Ik leg uit hoe je dit structureel, strategisch en efficiënt uitvoert.

 • Zoekwoordonderzoek: van de eerste brainstorm tot het bepalen van de kansen tot een passende strategie opstellen.
 • Contentstrategie: contentstrategie opstellen, wekelijks content schrijven en het verschil tussen SEO-teksten en “normale” teksten duidelijk uitgelegd.
 • Landingspagina’s schrijven (inclusief checklist): hoe schrijf je presterende content binnen Google (wat leesbaar blijft voor de bezoeker).
Technische SEO

Technische SEO, een basis voor succes

“Disclaimer! Voor dit gedeelte is geen kennis van programmeren vereist”. Scoor technisch 100/100 met mijn praktijkgerichte stappenplan.

 • Alle soorten snippets: hoe kan gestructureerde data helpen? Handige middelen zoals Schema, alle belangrijke relevante SEO-platformen en de verschillende soorten verrijkte zoekresultaten.
 • De optimale SEO-structuur: ik behandel verschillende websites, het nut van silo’s en het inzetten van data.
 • Voorbeelden uit de praktijk: samen analyseren we websites en casussen.

Bouw je autoriteit op met linkbuilding

Verkrijg vandaag nog kwalitatieve en relevante backlinks met mijn voorbeelden, tools en checklists.

 • Linkbuilding strategieën: ontdek de meestgebruikte linkbuilding methodes (de strategieën die ik inzet voor mijn klanten anno 2024).
 • Het land der linkbuilders: ik neem je mee in de (soms duistere) wereld der linkbuilders.
 • De kwaliteit van de websites: wat is belangrijk en hoe kies ik de juiste websites uit voor mijn klanten?

De grootste SEO-leeromgeving van Nederland

Krijg toegang tot de grootste leeromgeving op het gebied van SEO van Nederland. Hier staat alles in wat je nodig hebt voor een betere SEO:

 • 10 SEO-tools die ik dagelijks inzet om mijn klanten op #1 te krijgen
 • 750+ artikelen omtrent SEO
 • 5+ uur aan lesmateriaal
 • 4 kraakheldere checklists voor linkbuilden, content en techniek
 • 15+ duidelijke stappenplannen voor direct resultaat
 • Het laatste nieuws van Google, in één handig overzicht
SEO-cursus
5 star rating

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Win vandaag nog in Google met mijn SEO-cursus. Gegarandeerd direct toepasbaar.

Wie geeft de SEO-cursus?

Ik ben in 2012 begonnen als SEO-specialist. Sinds die tijd heb ik rollen vervuld als SEO-strategist, coach en auteur. Nu ben ik directeur van (al zeg ik het zelf) het beste SEO-bureau van Nederland. SEO kun je eigenlijk zien als mijn uit de hand gelopen hobby.

In mijn SEO-cursus komen mijn ervaringen, tegenslagen, handigheidjes en kennis bij elkaar. Dit deel ik in de vorm van praktische tips waar je vandaag nog mee aan de slag kan.

Het werk van een SEO-consultant

Wat krijg je concreet?

Leuk en aardig allemaal, maar wat krijg je concreet bij mijn SEO-cursus?

SEO-consultant en off-page SEO
 • 5+ uur aan beeldmateriaal op het gebied van SEO-content, technische SEO en linkbuilding
 • 4 checklists die ik als SEO-specialist dagelijks inzet voor mijn klanten
 • 750 artikelen over ieder onderwerp binnen zoekmachine optimalisatie
 • 15 praktische stappenplannen
 • 10 toegankelijke SEO-tools om zelf aan de slag te gaan

Het doel van de cursus is dat je zelf, stap voor stap, hetzelfde bereikt binnen Google als wanneer je met mij zou samenwerken.

SEO-cursus
5 star rating

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Win vandaag nog in Google met mijn SEO-cursus. Gegarandeerd direct toepasbaar.

Veelgestelde vragen over de SEO-cursus

Ik krijg veel vragen over de leeromgeving die ik heb ontwikkeld gedurende de afgelopen jaren. Hieronder vind je de vragen die het vaakst terugkomen.

Leer je in deze SEO-opleiding ook iets meer over het schrijven van content?

Ja zeker. Content is een belangrijk, lees: onmisbaar element in het optimaliseren van SEO. Je leert het opstellen van een contentstrategie, het wekelijks content schrijven en je leert het verschil tussen SEO-teksten en ‘normale’ teksten.

Ook landingspagina’s komen hierbij kijken (inclusief checklist). Hoe schrijf je presterende content binnen Google (die leesbaar blijft voor de bezoeker).

Content schrijf je voor de bezoeker, niet voor de zoekmachine. Maar door middel van de juiste content met daarin de juiste zoekwoorden beland je wel weer een stapje hoger in de zoekresultaten van Google. Win-win. Het is belangrijk om dit op structurele, strategische en meest efficiënte wijze te volbrengen. Hoe je dat doet? Daar vertel ik je alles over gedurende de SEO-cursus.

Naast allerlei tips en tricks ontvang je bij deze cursus ook een checklist voor het opstellen van SEO-content bij. Deze checklist is altijd handig om erbij te houden wanneer je aan de slag gaat met relevante teksten voor jouw bedrijf.

Kan ik de SEO-cursus online en op mijn eigen tempo volgen?

Ja, dat kan. Sterker nog: de SEO-cursus is enkel online te volgen. Na aankoop van de SEO-cursus ontvang je een e-mail met daarin je gebruikersnaam en wachtwoord. Hiermee heb je voor altijd toegang tot de online leeromgeving en kun je de cursus op eigen tempo volgen.

Is ervaring met programmeren benodigd om goed in SEO te worden?

Een belangrijk component die aan bod komt gedurende de cursus is technische SEO. Desondanks is er geen specifieke vooropleiding of ervaring nodig om de cursus te kunnen volgen. De cursus is voor iedereen goed te doen. Tijdens de cursus neem ik je aan de hand van praktijkgerichte voorbeelden mee in alle aspecten waaraan je website technisch moet voldoen om te scoren in Google.

Wat zijn de voordelen van zelf aan de slag gaan met SEO?

SEO is belangrijk voor je online business en wordt de komende jaren alleen nog maar belangrijker. De vindbaarheid van je website of webshop is de fundering voor het aantal bezoekers en potentiële omzet. Het aanleren van SEO en het zelf in handen nemen, kent vele voordelen. Ik zet ze voor je op een rij:

 • Jijzelf kent jouw bedrijf het beste. Wanneer er veranderingen doorgevoerd moeten worden, weet je dit vaak zelf als eerst. Je voert veranderingen door zonder te wachten op een SEO-specialist.
 • Leer je doelgroep beter kennen. Door metingen en onderzoeken uit te voeren, ken jij jouw doelgroep/bezoekers nog beter. Waar zitten ze (geografisch), wat vinden ze belangrijk (zoekwoorden) en hoe speel je hier op in? Door data te analyseren kom je erachter welke veranderingen je moet doorvoeren aan je website.
 • Verbeter je aanbod: daarnaast geeft deze data de mogelijkheid om je product te verbeteren, zodat deze geheel aansluit op de behoefte van je doelgroep.
 • Lage kosten. Een SEO-specialist inhuren kost geld. Natuurlijk betaal je voor wat je krijgt, maar als je dit kan besparen als organisatie is dat mooi meegenomen. Met de cursus is de drempel om actief aan de slag te gaan met SEO een stuk kleiner.

Om het laatstgenoemde voordeel nog aan te vullen: SEO voor jouw bedrijf of website is een project dat nooit eindigt. Het is dan ook niet nuttig om voor een half jaar een samenwerking met een SEO-specialist aan te gaan en het vervolgens hierbij te laten. Op het moment dat je het SEO-gedeelte zelf kunt uitvoeren, kun je dit ook continu doorvoeren voor jouw website en blijf je een hoge plaats in Google bemachtigen. En een hoge plaats in Google betekent: gegarandeerd meer bezoekers naar jouw website.

Voor wie is mijn SEO-cursus gemaakt?

De SEO-cursus is voor iedereen geschikt. Tijdens mijn cursus deel ik mijn scherm en laat ik zien hoe ik te werk ga voor mijn klanten. De cursus begint laagdrempelig. Naarmate de cursus vordert, wordt het niveau opgekrikt aan de hand van meer kennis begrippen en praktijkvoorbeelden. Kennis van programmeren is dus ook niet vereist om de cursus goed te kunnen volgen. Het instapniveau is laag en er is geen voorkennis van SEO of ervaring nodig. Natuurlijk is een bepaalde voorkennis of ervaring wel altijd mooi meegenomen.

Op die manier is de cursus dus ook gemakkelijk te volgen voor iemand zonder marketing of ICT-achtergrond. Op ieder gebied van SEO wordt waardevolle informatie gedeeld waar je direct zelf mee aan de slag gaat. De cursus is geschikt voor:

 • Eenmanszaken
 • ZZP’ers
 • Ondernemers die zelf de SEO willen optimaliseren
 • Marketing professionals
 • Communicatiemedewerkers

Is de SEO-cursus voornamelijk gericht op Google of ook op andere zoekmachines?

Deze cursus is voornamelijk gericht op Google en minder op andere zoekmachines. De cursus gaat vooral in op de ambitie om #1 in Google te worden. Waarom Google? Elke seconde voeren we zo’n 40.000 zoekopdrachten uit op Google. Dat zijn 3,5 miljard zoekopdrachten per dag en 1,2 biljoen zoekopdrachten per jaar. Zeer indrukwekkende cijfers dus. Dit aantal wordt met de dag alleen maar groter. In mei 2024 gebruikt meer dan 80% van alle Nederlanders Google als zoekmachine. Dat is een ruime meerderheid.

De SEO-tools die ik aan je leer gedurende de cursus, werken ongeveer hetzelfde als bij andere zoekmachines, zoals Bing en Yahoo. Desondanks besteed ik minder aandacht aan deze zoekmachines. Dit, omdat het marktaandeel van Bing in 2024 slechts 10% was. Voor Yahoo was dit nog minder, namelijk: 1%.

Wat kan ik allemaal na het afronden van deze SEO-training?

Nadat je de SEO-cursus volledig hebt afgerond, heb je alle skills om jouw website te verbeteren op het gebied van zoekmachine optimalisatie. De SEO-vaardigheden die ik je gedurende de cursus meegeef, zijn:

 • het schrijven van SEO-content;
 • kennis over technische SEO;
 • kennis over linkbuilding.

Kortom bestaat de cursus uit drie belangrijke componenten: content, techniek en linkbuilding. Alle drie de componenten worden zo uitvoerig mogelijk behandeld. Ik reik je alle facetten aan, zodat je in de toekomst zelf met SEO aan de slag kunt voor jouw website. Alle componenten worden behandeld aan de hand van een uitgebreide uitleg en voorbeelden uit de praktijk. Daarnaast geef ik je diverse stappenplannen en checklists mee waar je de rest van jouw carrière nog veel aan hebt.

Met de kennis die ik je meegeef en de stappenplannen waar je op terug kunt vallen, kun jij, na het afronden van de cursus, helemaal zelf aan de slag met SEO voor jouw eigen bedrijf. Ik durf te stellen dat je nu hetzelfde bereikt met SEO, als wanneer je met mij zou samenwerken.