SEO cursus

Een SEO cursus waar je direct jouw website mee verbetert? Volg onze professionele SEO cursus en verbeter je vindbaarheid zonder torenhoge SEO bureau kosten. 

Leer aan de hand van praktijkgerichte video’s en duidelijke checklists op het gebied van content, techniek en linkbuilding. Gegarandeerd direct toepasbaar op je eigen onderneming. SEO verhoogt jouw omzet en deze cursus verbetert je SEO.

Ralf van Veen, #1 SEO freelancer/SEO consultant van Nederland volgens Google

SEO leren van een expert? De cursus wordt gegeven door Ralf van Veen. Eigenaar van een SEO-bureau in hartje Rotterdam. Met jarenlange ervaring als lead SEO-specialist voor verschillende A-merken, als SEO-auteur voor de grootste vakbladen, trainer en coach van development- en marketing teams deelt Ralf nu zijn ervaringen, werkwijze én geheimen.

Zo werkt de SEO cursus

In de SEO cursus nemen we je mee aan de hand van relevante casuïstiek. We behandelen alle belangrijke aspecten die meewegen binnen zoekmachine optimalisatie (content, techniek & linkbuilding). 

Door deze drie aspecten met elkaar te combineren haal je het maximale uit je website.

SEO-content 

(De juiste) content = king. Wekelijks een blogje op je website publiceren is anno 2021 niet genoeg. Google heeft specifieke eisen aan content. Content moet kwalitatief en relevant zijn voor de bezoeker. Alleen de websites die aan deze eisen voldoen krijgen de beloning. De websites die hier niet aan voldoen eindigen op pagina #2. Waar wil jij staan?

SEO-content van A-Z uitgelegd

 • Zoekwoordonderzoek: van de eerste brainstorm tot het bepalen van de kansen tot een passende strategie opstellen.
 • Content strategie: content strategie opstellen, wekelijks content schrijven en het verschil tussen SEO-teksten en “normale” teksten duidelijk uitgelegd.
 • Landingspagina’s schrijven (inclusief checklist): hoe schrijf je presterende content binnen Google (wat leesbaar blijft voor de bezoeker).
fee
referral

Technische-SEO

Disclaimer! Voor dit gedeelte is geen kennis van programmeren vereist. In dit gedeelte nemen we je mee in alle belangrijke aspecten van technische-SEO. Samen analyseren we websites. Hieruit komen duidelijk te nemen vervolgstappen voor jouw eigen website.

Alle belangrijke technische aspecten in één overzicht

 • Alle soorten snippets: hoe kan gestructureerde data helpen? Handige middelen zoals Schema, alle belangrijke relevante SEO-platformen en de verschillende soorten verrijkte zoekresultaten.
 • De optimale SEO structuur: we behandelen verschillende websites, het nut van silo’s en het inzetten van data.
 • Voorbeelden uit de praktijk: samen analyseren we websites.

Met onze SEO-training bereik je alles op het gebied van technische-SEO wat een professioneel marketing bureau ook voor je doet.

Bouw je autoriteit op met linkbuilding

Mond-tot-mondreclame is een van de beste manieren van promotie voor jouw business. Dit gebeurt niet alleen offline. Integendeel zelfs; online gaat dit 24/7 door. Een SEO specialist doet dit in de vorm van linkbuilding.

Met linkbuilding verkrijg je links van andere websites naar jouw website. De links van andere websites verhogen je autoriteit binnen Google. Dit is een officiële ranking factor. Wil je winnen in Google? Dan is linkbuilding onmisbaar.

Autoriteit? Linkbuilding? Wij leggen het in de cursus SEO uit.

 • Linkbuilding strategieën: ontdek de meestgebruikte linkbuilding methodes (gebruikt door SEO specialisten anno 2021).
 • Het land der linkbuilders: wij nemen je mee in het land der linkbuilders. 
 • De kwaliteit van de websites: wat is belangrijk?

De extra’s in de SEO workshop

SEO is divers en kent vele gezichten. En wij tonen ze. Blijf niet alleen nu, maar altijd relevant voor Google. We behandelen de toekomst van SEO zodat jij op een duurzame wijze zelf aan de slag gaat. De opgedane kennis passen we direct toe op voorbeeld-websites.

 • De toekomst van SEO: hoe bereid je jouw website voor op de toekomst van Google?
 • De casussen: In de casussen passen we SEO toe op verschillende bedrijven. 
 • Het belang van lokale SEO: word in jouw omgeving gevonden met onze lokale SEO strategie.
 • Webshops en het belang van SEO: een webshop vereist een aparte strategie. 

Veelgestelde vragen

Welke vaardigheden leer jij tijdens de training?

SEO, SEO en nog meer SEO. Het optimaliseren van de SEO van je website wordt voor jou een eitje. Je weet wat je moet doen, waarom, hoe én gaat vooruit denken. Maak van jouw website een ware bezoekersmagneet.

Wat krijg je concreet van ons?

We leggen de cursus uit aan de hand van praktijkgerichte video’s die je gemakkelijk kunt terugkijken. Nog handiger: we geven handige checklists mee, zodat jij direct alles toepast op jouw business. In de cursus zit inbegrepen: Zes uur beeldmateriaal. De lessen zijn netjes opgedeeld in hapklare brokken. Leer wat je echt wilt leren. Allemaal op je eigen tempo. Een volledige SEO-content checklist. Een volledige technische-SEO checklist. Een volledige linkbuilding checklist (inclusief de drie meestgebruikte linkbuilding methodes door SEO-specialisten in 2021). Toegepaste casuïstieken in verschillende branches. Neem een kijkje in de zoekmachine optimalisatie van andere ondernemingen.

Hoe werkt het?

Na aankoop van de SEO cursus krijg je een mail met daarin je gebruikersnaam en wachtwoord. Hiermee heb je een jaar lang toegang tot de leeromgeving en alle checklists.

Voor wie is de SEO cursus van Ralf van Veen gemaakt?

De SEO cursus is geschikt voor iedereen. Doordat er duidelijk wordt gesproken en de cursus wordt weergegeven aan de hand van een gedeeld scherm, is hij makkelijk te volgen. De cursus begint laagdrempelig. Naarmate de cursus vordert wordt het niveau opgekrikt aan de hand van meer kennis begrippen en praktijkvoorbeelden. Zo is het ook gemakkelijk te volgen voor iemand zonder marketing of ICT achtergrond. Op ieder gebied van SEO wordt waardevolle informatie gedeeld waar je direct zelf mee aan de slag gaat. De cursus is geschikt voor: eenmanszaken / zzp’ers; mensen die zelf de SEO willen doen van hun bedrijf; marketing professionals; communicatiemedewerkers; tekstschrijvers.

Wat zijn de voordelen van zelf aan de slag gaan met de SEO van mijn bedrijf?

SEO is belangrijk voor je online business en wordt de komende jaren alleen nog maar belangrijker. De vindbaarheid van je website of webshop is de fundering voor het aantal bezoekers en potentiële omzet. SEO leren en zelf in handen nemen kent vele voordelen. We zetten ze voor je op een rij. Jijzelf kent jouw bedrijf het beste. Wanneer er veranderingen doorgevoerd moeten worden, weet je dit vaak zelf als eerst. Je voert veranderingen door zonder te wachten op een SEO-specialist. Optimalisaties aan je website hoeven niet lang meer op zich te wachten. Leer je doelgroep beter kennen. Door metingen en onderzoeken uit te voeren, ken jij jouw doelgroep/bezoekers nog beter. Waar zitten ze (geografisch), wat vinden ze belangrijk (zoekwoorden) en hoe speel je hier op in? Door data te analyseren kom je erachter welke veranderingen je moet doorvoeren aan je website. Daarnaast geeft deze data de mogelijkheid om je product te verbeteren, zodat deze geheel aansluit op de behoefte van je doelgroep. Lage kosten. Een SEO-specialist inhuren kost geld. Natuurlijk betaal je voor wat je krijgt, maar als je dit kan besparen als organisatie is dat mooi meegenomen. Met de cursus is de drempel om te actief aan de slag te gaan met SEO een stuk kleiner.

Wat zijn de onderwerpen die aan bod komen tijdens de SEO training?

We behandelen in de SEO cursus alles rondom zoekmachine optimalisatie. SEO bestaat uit drie componenten: content, techniek en linkbuilding. In de training behandelen we deze drie componenten uitvoerig. Zo behandelen we de componenten op kennis, in de praktijk en toekomstig niveau. Daarbij laten we ook in de cursus zien hoe SEO in de praktijk uitgevoerd wordt door SEO-specialisten en hoe je SEO gemakkelijker voor je eigen website toepast. De cursus bestaat uit 6 hoofdstukken. De hoofdstukken zijn los van elkaar te bekijken. Je hoeft dus niet in een keer alle zes de hoofdstukken te volgen. Bekijk de cursus op jouw eigen tempo. Ook kijk je gemakkelijk dingen terug wanneer je optimalisaties aan het doorvoeren bent op jouw website. Gebruik de video’s als begeleiding hierin. Makkelijker nog: je krijgt van ons drie checklists (content, techniek en linkbuilding) die je helpen bij het doorvoeren van optimalisaties. Zo wordt het verbeteren van jouw website kinderspel!

Is ervaring met programmeren benodigd om goed in SEO te worden?

Nee, om de cursus te volgen is er geen specifieke vooropleiding of ervaring nodig. Je hoeft geen marketingachtergrond te hebben of ervaring te hebben met programmeren. Uiteraard kan een achtergrond hierin of ervaring hiermee wel helpen, omdat de onderwerpen wel terugkomen in de cursus. De cursus zelf begint laagdrempelig, zodat iedereen kan instappen. Naarmate de cursus vordert bespreken we verschillende onderwerpen binnen de drie componenten van SEO. De opgedane kennis pas je direct toe.