De enige SEO-cursus die je móét hebben gevolgd

Reviews star
Ik krijg een 5.0 op Google uit 75 beoordelingen

Ga vandaag nog aan de slag met dé SEO-training van Nederland.

SEO-cursus | Ralf van veen
SEO-cursus van een ervaren specialist

Gegeven door de #1 in SEO

Benieuwd naar mijn expertise? Vraag het aan Google! Ralfvanveen.com staat #1 voor de zoekwoorden SEO-consultant en SEO-specialist.

Mijn werkwijze in de SEO-cursus

Dé SEO-cursus

5 uur lesmateriaal, 10 SEO-tools, 4 checklists en 750 artikelen vormen hét kenniscentrum op het gebied van SEO.

SEO-cursus zonder vast contract

Direct toepasbaar

Met mijn SEO-cursus kun je vandaag nog aan de slag met de SEO van je website.

Logo Sapje
Logo Hoffelijk
Logo Sendcloud
Logo Startselect
Logo Fagron

De revolutionaire SEO-cursus van Ralf van Veen

Wil je iets anders dan je SEO uitbesteden bij een SEO-bureau? Volg mijn professionele SEO-cursus en verbeter je SEO vandaag nog. Leer aan de hand van praktijkgerichte video’s en kraakheldere checklists op het gebied van content, techniek en linkbuilding. Gegarandeerd direct toepasbaar op je eigen onderneming.

SEO-cursus
5 star rating

Bereik de #1 positie in Google met mijn SEO-cursus

Win vandaag nog in Google met mijn SEO-cursus. Gegarandeerd direct toepasbaar.

Welke geheimen deel ik in de SEO-cursus?

Mijn SEO-cursus is gemaakt voor de website eigenaren die hun SEO willen optimaliseren, maar dit niet volledig willen uitbesteden. Met meer dan 5 uur aan beeldmateriaal, 4 kwalitatieve checklists, 10 SEO-tools en 750 artikelen vertel ik hoe ik iedere dag de posities van mijn klanten in Google verbeter.

SEO-content

SEO-content, schrijf om te scoren

“Schrijf voor de bezoeker, optimaliseer voor Google”. Ik leg uit hoe je dit structureel, strategisch en efficiënt uitvoert.

 • Zoekwoordonderzoek: van de eerste brainstorm tot het bepalen van de kansen tot een passende strategie opstellen.
 • Contentstrategie: contentstrategie opstellen, wekelijks content schrijven en het verschil tussen SEO-teksten en “normale” teksten duidelijk uitgelegd.
 • Landingspagina’s schrijven (inclusief checklist): hoe schrijf je presterende content binnen Google (wat leesbaar blijft voor de bezoeker).
Technische SEO

Technische SEO, een basis voor succes

“Disclaimer! Voor dit gedeelte is geen kennis van programmeren vereist”. Scoor technisch 100/100 met mijn praktijkgerichte stappenplan.

 • Alle soorten snippets: hoe kan gestructureerde data helpen? Handige middelen zoals Schema, alle belangrijke relevante SEO-platformen en de verschillende soorten verrijkte zoekresultaten.
 • De optimale SEO-structuur: ik behandel verschillende websites, het nut van silo’s en het inzetten van data.
 • Voorbeelden uit de praktijk: samen analyseren we websites en casussen.

Bouw je autoriteit op met linkbuilding

Verkrijg vandaag nog kwalitatieve en relevante backlinks met mijn voorbeelden, tools en checklists.

 • Linkbuilding strategieën: ontdek de meestgebruikte linkbuilding methodes (de strategieën die ik inzet voor mijn klanten anno 2024).
 • Het land der linkbuilders: ik neem je mee in de (soms duistere) wereld der linkbuilders.
 • De kwaliteit van de websites: wat is belangrijk en hoe kies ik de juiste websites uit voor mijn klanten?

De grootste SEO-leeromgeving van Nederland

Krijg toegang tot de grootste leeromgeving op het gebied van SEO van Nederland. Hier staat alles in wat je nodig hebt voor een betere SEO:

 • 10 SEO-tools die ik dagelijks inzet om mijn klanten op #1 te krijgen
 • 750+ artikelen omtrent SEO
 • 5+ uur aan lesmateriaal
 • 4 kraakheldere checklists voor linkbuilden, content en techniek
 • 15+ duidelijke stappenplannen voor direct resultaat
 • Het laatste nieuws van Google, in één handig overzicht
SEO-cursus
5 star rating

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Win vandaag nog in Google met mijn SEO-cursus. Gegarandeerd direct toepasbaar.

Wie geeft de SEO-cursus?

Ik ben in 2012 begonnen als SEO-specialist. Sinds die tijd heb ik rollen vervuld als SEO-strategist, coach en auteur. Nu ben ik directeur van (al zeg ik het zelf) het beste SEO-bureau van Nederland. SEO kun je eigenlijk zien als mijn uit de hand gelopen hobby.

In mijn SEO-cursus komen mijn ervaringen, tegenslagen, handigheidjes en kennis bij elkaar. Dit deel ik in de vorm van praktische tips waar je vandaag nog mee aan de slag kan.

Het werk van een SEO-consultant

Wat krijg je concreet?

Leuk en aardig allemaal, maar wat krijg je concreet bij mijn SEO-cursus?

SEO-consultant en off-page SEO
 • 5+ uur aan beeldmateriaal op het gebied van SEO-content, technische SEO en linkbuilding
 • 4 checklists die ik als SEO-specialist dagelijks inzet voor mijn klanten
 • 750 artikelen over ieder onderwerp binnen zoekmachine optimalisatie
 • 15 praktische stappenplannen
 • 10 toegankelijke SEO-tools om zelf aan de slag te gaan

Het doel van de cursus is dat je zelf, stap voor stap, hetzelfde bereikt binnen Google als wanneer je met mij zou samenwerken.

SEO-cursus
5 star rating

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Win vandaag nog in Google met mijn SEO-cursus. Gegarandeerd direct toepasbaar.

Veelgestelde vragen over de SEO-cursus

Ik krijg veel vragen over de leeromgeving die ik heb ontwikkeld gedurende de afgelopen jaren. Hieronder vind je de vragen die het vaakst terugkomen.

Leer je in deze SEO-opleiding ook iets meer over het schrijven van content?

Ja zeker. Content is een belangrijk, lees: onmisbaar element in het doorvoeren van SEO. Je leert het opstellen van een contentstrategie, het wekelijks content schrijven en je leert het verschil tussen SEO-teksten en ‘normale’ teksten.

Ook landingspagina’s komen hierbij kijken (inclusief checklist). Hoe schrijf je presterende content binnen Google (die leesbaar blijft voor de bezoeker).

Content schrijf je voor de bezoeker, niet voor de zoekmachine. Maar door middel van de juiste content met daarin de juiste zoekwoorden beland je wel weer een stapje hoger in de zoekresultaten van Google. Win-win. Het is belangrijk om dit op structurele, strategische en meest efficiënte wijze te volbrengen. Hoe je dat doet? Daar vertel ik je alles over gedurende de SEO-cursus.

Naast allerlei tips en tricks ontvang je bij deze cursus ook een checklist voor het opstellen van SEO-content bij. Deze checklist is altijd handig om erbij te houden wanneer je aan de slag gaat met relevante teksten voor jouw bedrijf.

Kan ik de SEO-cursus online en op mijn eigen tempo volgen?

Ja, dat kan. Sterker nog: de SEO-cursus is enkel online te volgen. Na aankoop van de SEO-cursus ontvang je een e-mail met daarin je gebruikersnaam en wachtwoord. Hiermee heb je toegang tot de online leeromgeving. Op het moment dat je de cursus hebt afgenomen, krijg je precies een jaar lang toegang tot deze leeromgeving.

De cursus bestaat uit vijf uur aan beeldmateriaal, waarin ik je meeneem in hoe jij de SEO-content, technische SEO en linkbuilding van jouw website optimaliseert. Ook verzorg ik diverse checklists die ik zelf ook dagelijks gebruik voor mijn klanten. Verder heb je toegang tot 750 artikelen over ieder onderwerp binnen de zoekmachine optimalisatie en 15 praktische stappenplannen om te beginnen met SEO voor jouw bedrijf. Tot slot reik ik je 10 handige SEO-tools aan waarmee je eenvoudig de optimalisatie voor jouw website automatiseert en zelf uitvoert.

Je besluit uiteraard zelf wanneer je inlogt op de online leeromgeving en het lesmateriaal consumeert. Op die manier volg je de cursus geheel op eigen tempo en op het moment dat het jou uitkomt. De cursus bestaat uit zes hoofdstukken. Deze hoofdstukken zijn los van elkaar te bekijken. Je kunt al het beeldmateriaal ook altijd terugkijken (binnen het jaar).

Wanneer het jaar om is, heb je echter geen toegang meer tot de omgeving. De checklists en stappenplannen zijn, in tegenstelling tot het beeldmateriaal, wel voor altijd in jouw bezit, zodat je hier in de toekomst nog op terug kunt vallen.

Wat zijn de onderwerpen die aan bod komen tijdens de SEO-training?

Ik behandel tijdens de SEO-cursus alles rondom zoekmachine optimalisatie. SEO bestaat uit drie componenten: content, techniek en linkbuilding. Tijdens de training behandel ik alle componenten zeer uitvoerig. Zo behandel ik de componenten op kennis, in de praktijk en op toekomstig niveau. Ik deel mijn kennis aan de hand van diverse video’s, opgedeeld in 6 hoofdstukken en ik geef daarbij vele voorbeelden die ik zelf heb meegemaakt in de praktijk.

Daarbij laat ik ook in de cursus zien hoe SEO in de praktijk uitgevoerd wordt door andere SEO-specialisten en hoe je SEO gemakkelijker voor je eigen website toepast. De cursus bestaat uit 6 hoofdstukken. De hoofdstukken zijn los van elkaar te bekijken. Je hoeft dus niet in een keer alle zes de hoofdstukken te volgen. Bekijk de cursus op jouw eigen tempo. Ook kijk je gemakkelijk dingen terug wanneer je optimalisaties aan het doorvoeren bent op jouw website.

Gebruik de video’s als begeleiding hierin. Makkelijker nog: je krijgt van mij vier checklists (de basis setup, content, techniek en linkbuilding) die je helpen bij het doorvoeren van optimalisaties. Zo is het verbeteren van jouw website kinderspel!

Je leert onder andere:

 • het schrijven van goede, SEO-content: hoe voer je zoekwoordonderzoek uit, hoe stel je een contentstrategie op en hoe schrijf je landingspagina’s?
 • kennis over technische SEO: welke soorten snippets zijn er, hoe kan gestructureerde data helpen en wat is de optimale SEO-structuur?
 • kennis over linkbuilding: wat zijn de meest gebruikte linkbuilding artikelen, hoe ziet de wereld der linkbuilders eruit en hoe kies ik de juiste websites uit voor klanten?

Ook geef ik je duidelijke stappenplannen mee. Aan de hand van de checklists en stappenplannen kun je gemakkelijk zelf, direct aan de slag met SEO voor jouw website.

Is ervaring met programmeren benodigd om goed in SEO te worden?

Een belangrijk component die aan bod komt gedurende de cursus is technische SEO. Desondanks is er geen specifieke vooropleiding of ervaring nodig om de cursus te kunnen volgen. De cursus is voor iedereen goed te doen. Tijdens de cursus neem ik je aan de hand van praktijkgerichte voorbeelden mee in alle aspecten waaraan je website technisch moet voldoen om te scoren in Google.

Je hoeft zeker geen marketingachtergrond te hebben of ervaring te hebben met programmeren. Uiteraard kan een achtergrond hierin of ervaring hiermee wel helpen, omdat de onderwerpen wel terugkomen in de cursus.

De onderwerpen die tijdens het technische gedeelte in de cursus voorkomen, zijn:

 • Alle soorten snippets: hoe kan gestructureerde data helpen? Handige hulpmiddelen zoals Schema, alle belangrijke relevante SEO-platformen en de verschillende soorten verrijkte zoekresultaten.
 • De optimale SEO-structuur: ik behandel verschillende websites, het nut van silo’s en het inzetten van data.
 • Voorbeelden uit de praktijk: samen analyseren we websites en casussen.

De cursus zelf begint laagdrempelig, zodat iedereen kan instappen. Naarmate de cursus vordert, bespreek ik verschillende onderwerpen binnen de drie componenten van SEO. Uiteindelijk breng ik het allemaal weer bij elkaar in de modules “SEO in de praktijk”. De opgedane kennis is direct toepasbaar.

Wat zijn de voordelen van zelf aan de slag gaan met SEO?

SEO is belangrijk voor je online business en wordt de komende jaren alleen nog maar belangrijker. De vindbaarheid van je website of webshop is de fundering voor het aantal bezoekers en potentiële omzet. Het aanleren van SEO en het zelf in handen nemen, kent vele voordelen. Ik zet ze voor je op een rij:

 • Jijzelf kent jouw bedrijf het beste. Wanneer er veranderingen doorgevoerd moeten worden, weet je dit vaak zelf als eerst. Je voert veranderingen door zonder te wachten op een SEO-specialist.
 • Leer je doelgroep beter kennen. Door metingen en onderzoeken uit te voeren, ken jij jouw doelgroep/bezoekers nog beter. Waar zitten ze (geografisch), wat vinden ze belangrijk (zoekwoorden) en hoe speel je hier op in? Door data te analyseren kom je erachter welke veranderingen je moet doorvoeren aan je website.
 • Verbeter je aanbod: daarnaast geeft deze data de mogelijkheid om je product te verbeteren, zodat deze geheel aansluit op de behoefte van je doelgroep.
 • Lage kosten. Een SEO-specialist inhuren kost geld. Natuurlijk betaal je voor wat je krijgt, maar als je dit kan besparen als organisatie is dat mooi meegenomen. Met de cursus is de drempel om actief aan de slag te gaan met SEO een stuk kleiner.

Om het laatstgenoemde voordeel nog aan te vullen: SEO voor jouw bedrijf of website is een project dat nooit eindigt. Het is dan ook niet nuttig om voor een half jaar een samenwerking met een SEO-specialist aan te gaan en het vervolgens hierbij te laten. Op het moment dat je het SEO-gedeelte zelf kunt uitvoeren, kun je dit ook continu doorvoeren voor jouw website en blijf je een hoge plaats in Google bemachtigen. En een hoge plaats in Google betekent: gegarandeerd meer bezoekers naar jouw website.

Welke vaardigheden leer jij tijdens de SEO-training?

SEO, SEO en nog meer SEO. Het optimaliseren van de SEO van je website wordt voor jou een eitje. Je weet wat je moet doen, waarom, hoe én je gaat vooruit denken. Hiermee maak je van jouw website een bezoekersmagneet.

SEO bestaat uit drie belangrijke componenten, te weten: content, techniek en linkbuilding. Tijdens de SEO-training wordt dan ook uitgebreide aandacht besteed aan deze drie onderdelen. Ieder onderdeel wordt van top tot teen uitgelicht en bevat vele voorbeelden uit de praktijk.

Je leert onder andere:

 • het schrijven van goede, SEO-content: hoe voer je zoekwoordonderzoek uit, hoe stel je een contentstrategie op en hoe schrijf je landingspagina’s?
 • kennis over technische SEO: welke soorten snippets zijn er, hoe kan gestructureerde data helpen en wat is de optimale SEO-structuur?
 • kennis over linkbuilding: wat zijn de meest gebruikte linkbuilding artikelen, hoe ziet de wereld der linkbuilders eruit en hoe kies ik de juiste websites uit voor klanten?

Naast dat ik mijn kennis en praktijkvoorbeelden met je deel, reik ik je ook handige SEO-tools, checklists, en duidelijke stappenplannen aan. Aan de hand van deze hulpmiddelen, kun je direct zelf aan de slag met SEO.

Voor wie is mijn SEO-cursus gemaakt?

De SEO-cursus is voor iedereen geschikt. Tijdens mijn cursus deel ik mijn scherm en laat ik zien hoe ik te werk ga voor mijn klanten. De cursus begint laagdrempelig. Naarmate de cursus vordert, wordt het niveau opgekrikt aan de hand van meer kennis begrippen en praktijkvoorbeelden. Kennis van programmeren is dus ook niet vereist om de cursus goed te kunnen volgen. Het instapniveau is laag en er is geen voorkennis van SEO of ervaring nodig. Natuurlijk is een bepaalde voorkennis of ervaring wel altijd mooi meegenomen.

Op die manier is de cursus dus ook gemakkelijk te volgen voor iemand zonder marketing of ICT-achtergrond. Op ieder gebied van SEO wordt waardevolle informatie gedeeld waar je direct zelf mee aan de slag gaat. De cursus is geschikt voor:

 • Eenmanszaken
 • ZZP’ers
 • Ondernemers die zelf de SEO willen optimaliseren
 • Marketing professionals
 • Communicatiemedewerkers

De cursus is opgedeeld in 6 hoofdstukken. De video’s kun je allemaal los van elkaar bekijken en je kunt de video’s onbeperkt terugkijken. Op het moment dat je de cursus afneemt, heb je hier precies een jaar toegang tot. Naast de video’s reik ik je ook vier handige checklists en 15 praktische stappenplannen aan. Deze checklists en stappenplannen kun je in de toekomst altijd als leidraad gebruiken wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO.

Wat krijg je concreet van mij?

Ik leg de cursus uit aan de hand van praktijkgerichte video’s die je een jaar lang gemakkelijk en onbeperkt kunt terugkijken op een zelf gewenst moment. Nog gemakkelijker: ik geef handige checklists en stappenplannen mee, zodat jij direct alles toepast op jouw business.

De cursus bestaat uit vijf uur aan beeldmateriaal, waarin ik je alles vertel over hoe jij de SEO-content, technische SEO en linkbuilding voor jouw website optimaliseert. Deze kennis leg ik uit aan de hand van diverse voorbeelden uit de praktijk. Ook kun je zo’n 750 artikelen consumeren die gaan over ieder onderwerp binnen zoekmachine optimalisatie. Tijdens de cursus deel ik maar liefst 10 SEO-tools met je, zodat je aan de hand hiervan eenvoudig de optimalisatie voor je website automatiseert en zelf uitvoert. Tot slot geef ik je 4 checklists en 15 praktische stappenplannen mee, als leidraad wanneer je start met SEO voor jouw website.

Je logt in op de online leeromgeving op een moment dat het jou uitkomt. Het volgen van de cursus is dus ook goed te combineren met jouw overige werkzaamheden. De cursus bestaat uit 6 hoofdstukken. De lessen zijn netjes opgedeeld in hapklare brokken. Leer wat je echt wilt leren. Allemaal op je eigen tempo. Daarbij is het mogelijk om het beeldmateriaal onbeperkt terug te kijken en zo erbij te houden wanneer je optimalisaties aan het doorvoeren bent.

Samengevat vind je in mijn online leeromgeving onder andere het volgende:

 • 10 SEO-tools, ontwikkeld door een SEO-specialist.
 • Meer dan 5 uur aan beeldmateriaal.
 • Een volledige SEO-content checklist.
 • Een volledige technische-SEO checklist.
 • Een volledige linkbuilding checklist (inclusief de drie meest gebruikte linkbuilding methodes door SEO-specialisten in ).
 • Toegepaste casuïstiek in verschillende branches.
 • Neem een kijkje in de zoekmachine optimalisatie van andere ondernemingen. Bekijk concreet hoe ik te werk ga voor mijn klanten en eigen projecten.

Hoe werkt de cursus-SEO?

Na de aankoop van de SEO-cursus krijg je een e-mail met daarin je gebruikersnaam en wachtwoord. Hiermee heb je een jaar lang toegang tot de leeromgeving en alle checklists. Je kunt direct (oké, je wacht een paar minuten op het mailtje) aan de slag.

Wanneer je inlogt op de online leeromgeving en de cursus volgt, bepaal je uiteraard zelf. Op die manier is het goed te combineren met jouw overige, dagelijkse werkzaamheden. De cursus bestaat uit 6 hoofdstukken. De hoofdstukken zijn los van elkaar te bekijken. Je kunt de cursus op jouw eigen tempo volgen. Daarbij is het mogelijk om het beeldmateriaal onbeperkt terug te kijken en zo erbij te houden wanneer je optimalisaties aan het doorvoeren bent.

Wanneer het jaar om is, heb je echter geen toegang meer tot de omgeving. De checklists en stappenplannen zijn, in tegenstelling tot het beeldmateriaal, wel voor altijd in jouw bezit, zodat je hier in de toekomst nog op terug kunt vallen.

Is de SEO-cursus voornamelijk gericht op Google of ook op andere zoekmachines?

Zoekmachines zoals Google, Bing en Yahoo gebruiken bots om het web te ‘crawlen’. Dit betekent: het doorzoeken van een webpagina door middel van zoekmachine software, ofwel “bots”. Deze bots verkennen de webpagina om de inhoud hiervan te kunnen indexeren.

Deze cursus is voornamelijk gericht op Google en minder op andere zoekmachines. De cursus gaat vooral in op de ambitie om #1 in Google te worden. Waarom Google? Elke seconde voeren we zo’n 40.000 zoekopdrachten uit op Google. Dat zijn 3,5 miljard zoekopdrachten per dag en 1,2 biljoen zoekopdrachten per jaar. Zeer indrukwekkende cijfers dus. Dit aantal wordt met de dag alleen maar groter. In september 2020 gebruikte maar liefst 97,37% van alle Nederlanders Google als zoekmachine. Dat is een ruime meerderheid.

De SEO-tools die ik aan je leer gedurende de cursus, werken ongeveer hetzelfde als bij andere zoekmachines, zoals Bing en Yahoo. Desondanks besteed ik minder aandacht aan deze zoekmachines. Dit, omdat het marktaandeel van Bing in 2019 slechts 4,69% was. Voor Yahoo was dit nog minder, namelijk: 1%.

Aan de hand van deze SEO-cursus leer ik je hoe jij met jouw bedrijf hogerop komt in Google. In tegenstelling tot betaalde zoekadvertenties, is het namelijk niet mogelijk om zoekmachines te betalen om hogere organische zoekresultaten te krijgen, wat betekent dat een SEO-expert het werk moeten doen. Word nu zelf een SEO-expert en volg deze cursus.

Wie heeft de SEO-cursus ontwikkeld?

De SEO-cursus is ontwikkeld door Ralf van Veen (dat ben ik), tevens oprichter en eigenaar van Ralfvanveen.com. Sinds 2012 houd ik me al bezig met online marketing. Vanaf dit moment vervulde ik diverse rollen die betrekking hadden op SEO. Vervolgens begon ik als SEO-specialist bij het snelst groeiende marketingbureau van Nederland. Hierna werkte ik bij een start-up als SEO-manager en als SEO-specialist bij een internationaal bedrijf.

Vijf jaar geleden begon ik met freelancen op het gebied van SEO. Daar was Ralfvanveen.com geboren. Ik hielp in deze periode meer dan 100 bedrijven in het verbeteren van de organische vindbaarheid. Inmiddels ben ik met mijn bedrijf steeds harder aan het groeien, zowel in klanten als in werknemers.

Naast het geven van advies of het implementeren van SEO bij diverse klanten, verzorg ik ook trainingen en workshops. Deze gaan over uiteenlopende onderwerpen binnen SEO. Kennisdeling vind ik een belangrijke factor.

Mijn visie en overtuiging: ik denk in eerste instantie aan de bezoeker van de website, niet aan Google. Zo verricht ik dus ook al mijn werkzaamheden met het oog voor de bezoeker.

Op de momenten dat ik niet voor mijn klanten beschikbaar ben, ben ik meestal te vinden op de squashbaan. Ik ben team captain van heren 2 bij Victoria Squash Rotterdam. Ook geef ik squashtraining. Naast squashfanaat, ben ik ook groot liefhebber van het ontdekken van nieuwe koffietentjes in Rotterdam.

Wat kan ik allemaal na het afronden van deze SEO-training?

Nadat je de SEO-cursus volledig hebt afgerond, heb je alle skills om jouw website te verbeteren op het gebied van zoekmachine optimalisatie. De SEO-vaardigheden die ik je gedurende de cursus meegeef, zijn:

 • het schrijven van SEO-content;
 • kennis over technische SEO;
 • kennis over linkbuilding.

Kortom bestaat de cursus uit drie belangrijke componenten: content, techniek en linkbuilding. Alle drie de componenten worden zo uitvoerig mogelijk behandeld. Ik reik je alle facetten aan, zodat je in de toekomst zelf met SEO aan de slag kunt voor jouw website. Alle componenten worden behandeld aan de hand van een uitgebreide uitleg en voorbeelden uit de praktijk. Daarnaast geef ik je diverse stappenplannen en checklists mee waar je de rest van jouw carrière nog veel aan hebt.

Met de kennis die ik je meegeef en de stappenplannen waar je op terug kunt vallen, kun jij, na het afronden van de cursus, helemaal zelf aan de slag met SEO voor jouw eigen bedrijf. Ik durf te stellen dat je nu hetzelfde bereikt met SEO, als wanneer je met mij zou samenwerken.