Kennisbank

On-site SEO

Als doorgewinterde SEO specialist heb ik veel in mijn vakgebied meegemaakt. Over de onderwerpen die vaak voorkomen of spraakmakend zijn schrijf ik een artikel en neem ik deze op in mijn kennisbank. In het on-site SEO gedeelte van mijn kennisbank bespreek ik de optimalisaties die nodig zijn op de website. Ik heb per onderwerp een artikel geschreven met daarin wat het betekent en wat de impact hiervan op SEO is.

SEO Content Lengte

Met de SEO content lengte bedoelen SEO specialisten vaak: Hoelang moet de tekst van een pagina zijn om voor een zoekwoord in de top 3 van de zoekresultaten te komen?

Volledig artikel

Zoekwoorddichtheid

De zoekwoorddichtheid is een veelbesproken onderwerp binnen de branche van de zoekmachine optimalisatie. Wat is een natuurlijke zoekwoorddichtheid?

Volledig artikel

Duplicate Content

Duplicate content is letterlijk uit het Engels vertaald dubbele content. 
Bevat één van je pagina’s content dat ook op een andere pagina binnen de website is gepubliceerd.

Volledig artikel

Verborgen Content

Althans, rond 2005 was dit een veelgebruikte methode. Verborgen content is content dat in dezelfde kleur als de achtergrond van een website wordt geplaatst.

Volledig artikel

Rich Media

In dit artikel neem ik je mee in wat rich media precies betekent en waarom je het goed kunt gebruiken voor jouw SEO landingspagina’s (en gehele website).

Volledig artikel

E-A-T Principe

E-A-T staat voor Expertise, autoriteit en betrouwbaarheid. Dit gaat vooral om de persoon die de teksten schrijft, de teksten zelf en de gehele website.

Volledig artikel

YMYL Websites

Wanneer een pagina op een website impact kan hebben op iemands gezondheid of geld dan is het een YMYL pagina. Deze worden strenger gecontroleerd. 

Volledig artikel

User Intent

User intent is niet de letterlijke zoekopdracht van een gebruiker van Google. Het is de intentie hiervan: Wat bedoelde de gebruiker met zijn of haar zoekopdracht.

Volledig artikel

TLD Extensie

TLD staat voor “top-level domain”. De lijst met Internet top-level domain extensies bevat de complete lijst met top-level domains voor alle landen van de wereld.

Volledig artikel

Meta Titel

De meta titel van een pagina is het stukje tekst dat op de zoekresultaten pagina terecht komt. Dit is de titel van de “snippet” tekst op de zoekresultaten pagina.

Volledig artikel

Meta Beschrijving

De meta beschrijving, of “meta description”, is een stukje tekst dat niet op de website wordt getoond. De tekst is onder andere te zien in Google.

Volledig artikel

H1 Tag

De H1 tag is in feite de titel van een pagina en verteld de bezoeker en zoekmachine waar deze over gaat. In de basis is de H1 tag het grootste stukje tekst op de pagina.

Volledig artikel

PageRank

In dit artikel ga ik verder in op de PageRank van een pagina. Sterker nog: Ik ga in op de PageRank, hoe je deze kunt verbeteren en of deze er nog wel toe doet anno 2018.

Volledig artikel

AMP Pagina’s

AMP staat in het Engels voor “Accelerate Mobile Page”. Accelerated mobile pages zijn pagina’s die het label “snel” vanuit Google krijgen.

Volledig artikel

Interne Links

Interne links zijn links die van één pagina naar een andere pagina binnen een website wijzen. Een voorbeeld hiervan zijn de links in het hoofdmenu van een website.

Volledig artikel

Domain Rank

Domain rank is een ranking score dat is ontwikkeld door software zoals Ahrefs. Met de Domain Rank wordt de algemene status van de SEO aangeduid.

Volledig artikel

Benieuwd naar jouw kansen in Google? Vul mijn contactformulier in en ik neem contact met je op.

Contact

Off-site SEO

In het off-site SEO gedeelte van mijn kennisbank bespreek ik de optimalisaties die nodig zijn op de website. Ik heb per onderwerp een artikel geschreven met daarin wat het betekent en wat de impact hiervan op SEO is.

Linkbuilding

Linkbuilding is het proces van het verkrijgen van backlinks van andere websites naar die van jou. Vaak wordt dit uitbesteed aan een freelance SEO specialist.

Volledig artikel

Google Search Console

De Google Search Console is een gratis service van Google. Hier kun je de aanwezigheid van een website in de zoekresultaten bijhouden en onderhouden.

Volledig artikel

Ankerteksten

Ankerteksten zijn de stukjes tekst waarin een klikbare hyperlink zit. In moderne browsers is deze vaak blauw gemaakt zodat deze meer opvalt dan de normale tekst.

Volledig artikel

Uitgaande Links

Uitgaande links zijn links die worden geplaatst op jouw website naar anderen. Vaak wijzen deze links naar de bronnen waar de content vandaan is gehaald.

Volledig artikel

No-follow Links

Wanneer een website een backlink heeft geplaatst kan het naakte oog van een mens niet zien of deze “do-follow” of “no-follow” is. Google weet dit echter direct.

Volledig artikel

YouTube SEO

Wanneer er over SEO wordt gesproken wordt er al gauw gedacht aan Google. Maar naast Google heeft het bedrijf ook het bedrijf YouTube in handen.

Volledig artikel

Sociale Media

Een website met veel volgers op verschillende sociale kanalen wordt beloond. Het is voor Google een indicatie dat dit een bedrijf is met een hoge naamsbekendheid.

Volledig artikel

Google Analytics

De installatie van Google Analytics heeft geen directe impact op de vindbaarheid van een website. Het is wel belangrijk voor veel andere aspecten binnen de SEO.

Volledig artikel

User Reviews

De reputatie van een bedrijf is van enorm belang voor de continuïteit hiervan. Het reflecteert de klanttevredenheid en naamsbekendheid.

Volledig artikel

Featured Snippets

Featured snippets zijn niet meer weg te denken uit de zoekresultaten pagina. Google is altijd bezig geweest met het toevoegen van featured snippets van allerlei formaten.

Volledig artikel

Pogosticking

Pogosticking is wanneer de bezoeker naar een website gaat, daarna weer terug naar de zoekresultatenpagina gaat en naar een andere website gaat.

Volledig artikel

Lokale SEO

Lokale SEO is een manier voor lokale bedrijven om hun vindbaarheid te vergroten. Vaak wordt er ingespeeld op zoektermen met de intentie een aankoop in de buurt te doen.

Volledig artikel

Google Mijn Bedrijf

Google Mijn Bedrijf is een tool om de SEO te verbeteren. Met Google Mijn Bedrijf kan een bedrijf de vindbaarheid in zowel Search als Maps resultaten verbeteren.

Volledig artikel

Disavow Backlinks

Goede, relevante en kwalitatieve backlinks zijn een enorm belangrijke ranking signaal voor Google. Spam backlinks zijn echter een alarm in de ogen van Google.

Volledig artikel

SEO Specialist

Wat doet een SEO specialist in het dagelijkse leven? Als freelance SEO specialist kan ik hier alles over zeggen. Bekijk dit artikel voor meer informatie.

Volledig artikel

H2 Tag

Bij de H2 tags worden de additionele zoekwoorden van een pagina vermeldt. Dit kunnen de synoniemen (en long tail versies) van een zoekwoord zijn.

Volledig artikel

Technische SEO artikelen

Hieronder kun je een selectie artikelen vinden die over technische SEO gaan. Ik schrijf graag over technische onderwerpen binnen mijn vakgebied. Alle artikelen zijn geschreven in september 2019 waardoor deze erg relevant zijn.

Meta tags en SEO (1/2)
Meta tags en SEO (2/2)
Sitemap en SEO (1/2)
Sitemap en SEO (2/2)
URL structuur en SEO (1/3)
URL structuur en SEO (2/3)
URL structuur en SEO (3/3)
Hosting en SEO
Mobile-first index (1/2)
Mobile-first index (2/2)
Websitesnelheid en SEO (2019)