De inzet van remarketing

Wanneer een potentiële klant wordt geconfronteerd met remarketing, is de kans tot 70% groter dat er een conversie plaatsvindt. Remarketing draait om het inzetten van gepersonaliseerde advertenties. Wanneer gebruikers getargete advertenties te zien krijgen om ervoor te zorgen dat ze een website opnieuw bezoeken en om een conversie te stimuleren. Advertising features moeten hiervoor aan staan. Ook moet Google Ads of Display en video 360-accounts gekoppeld zijn.

Wat is remarketing?

Remarketing is een vorm van online marketing waarbij advertenties getoond worden aan gebruikers die een specifieke pagina op een website hebben bezocht. Het is een effectieve manier om potentiële klanten te targeten die al interesse in een product of dienst hebben getoond.

Wanneer je een campagne aanmaakt met een advertentienetwerk, krijg je een stukje code (pixeltag) om toe te voegen aan jouw website. Iedere keer dat een bezoeker op je website komt, plaatst deze tag een browsercookie en wordt de bezoeker toegevoegd aan de retargeting lijst. Wanneer de bezoeker een volgende website bezoekt die display-advertenties host, zorgt het systeem ervoor dat de bezoeker jouw advertentie ziet. Dit proces gaat door zolang er een actieve campagne loopt. 

De voordelen van remarketing

Remarketing zet je in omdat je wilt groeien met een online business. Dit zijn de voordelen van remarketing:

  • Hogere ROI: haal meer winst uit advertenties.
  • Stijging naamsbekendheid: gepersonaliseerde advertenties zorgen ervoor dat de naamsbekendheid bij de potentiële klant stijgt.

Remarketing in Google Analytics

De remarketing doelgroepen die kunnen worden gedefinieerd in Google Analytics zijn:

  • Gebruikers die een specifieke pagina op een website hebben bezocht
  • Gebruikers die een video hebben afgespeeld op een website
  • Gebruikers die een bepaalde taal spreken

Remarketing kan relevante advertenties tonen op de volgende Google-properties:

  • Google Display Network
  • Mobiele apps
  • Google Search

Een gebruiker kan maximaal voor 540 dagen worden opgenomen in een remarketinggroep. Google Ads moet worden gekoppeld aan Google Merchant Center als je dynamische markering wil instellen voor de detailhandel branche.

Dit moet er eerst gemaakt worden in Google Analytic om dynamische remarketing in te kunnen stellen:

Segmenten die vooraf zijn gedefinieerd of zijn aangepast, zijn Google Analytics-gegevens die gebruikt kunnen worden om een remarketing groep te definiëren.

Senior SEO-specialist

Ralf van Veen

Senior SEO-specialist
Five stars
Ik krijg een 5.0 op Google uit 75 beoordelingen

Ik werk sinds 10 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op 19 januari 2024. De laatste update van dit artikel vond plaats op 19 januari 2024. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen. Leer meer over de totstandkoming van mijn artikelen in mijn redactionele richtlijnen.