MVO

Maatschappelijk verantwoord ondernemen 

Om onze maatschappelijk verantwoord ondernemen pagina te beginnen citeren wij de eerste 134 woorden van de homepagina van één van onze klanten, Klimaat Feiten. Wij helpen Klimaat Feiten door als SEO-specialist de organische vindbaarheid als van de stichting tegen de helft van de prijs te verbeteren (en ze via deze pagina een mooie backlink te geven).

“Het klimaat verandert. Sinds 1850 is de gemiddelde temperatuur op aarde met ongeveer 1°C gestegen. Sinds 1979 kunnen we de gemiddelde temperatuur op aarde redelijk betrouwbaar meten met behulp van satellieten. Vanaf die tijd is de temperatuur met 0,5°C gestegen. Het IPCC, het Intergovernmental Panel on Climate Change van de Verenigde Naties is ervan overtuigd dat een groot deel van deze opwarming is veroorzaakt door de mens.

Nederland en andere landen voelen zich op dit moment verplicht grote inspanningen te verrichten om de klimaatverandering tegen te gaan. De maatschappelijke kosten hiervoor zijn bijzonder hoog, in Nederland tot wel €1000 miljard, oftewel zo’n €130.000 per huishouden. Het is dus zaak goed te begrijpen wat de werkelijke impact van klimaatverandering is. Alleen dan weten we of de uitgaven zinvol zijn en we de juiste beslissingen nemen.”

Als “digitale ondernemer” geloven wij in maatschappelijk verantwoord ondernemen. Onze onderneming beheren wij op een wijze waarbij we de impact op onze omgeving minimaliseren. Onder maatschappelijk verantwoord ondernemen vallen verschillende facetten.
Zo denken veel ondernemers enkel aan klimaatverandering tegengaan. Hoewel dit één van de belangrijkste speerpunten is van MVO is het niet de enige. Onder MVO valt vergrijzing, arbeidsomstandigheden en het uitkiezen van de juiste samenwerkingen.

Het belangrijkste bij MVO is dat er tijdens de interne processen van een bedrijf rekening wordt gehouden met verschillende punten. De processen moeten rekening houden met circulariteit, inclusiviteit, klimaatneutraliteit en het aangaan van eerlijke samenwerkingen. Een aantal processen, op het gebied van MVO, toekomstbestendig zijn binnen mijn bedrijf:

De servers van onze eigen websites en een percentage van onze klanten zijn groen. Servers zorgen voor een relatief groot gedeelte van de wereldwijde co2 uitstoot.

SuperMicro schreef over de impact van data centra op de mondiale co2 uitstoot van data centra:

“Data centers have a huge impact on the world we live in. Today they account for 3% of the global electricity supply and consume more power than the entire UK. Data centers also contribute 2% of the total global greenhouse gas emissions. Electronic waste, otherwise known as E-Waste, is another byproduct of data center refresh activity. Per a recent EPA report, E-Waste overall accounts for 2% of solid waste and 70% of toxic waste.”

Meer over de co2 uitstoot van data centra, ingezoomd op gebruik van servers, gevonden op Previder.

“Een gemiddelde server gebruikt zo’n 350Watt continu, dat komt neer op 250kWh per maand. De ondersteunende systemen zoals airconditioning verbruiken echter ook stroom. Omdat de gemiddelde serverruimte niet erg efficiënt is ingericht, verbruikt die vaak net zoveel stroom als de server zelf. Het werkelijke verbruik is dus 500kWh per maand.“

Kortom, servers moeten groen zijn. Wij hosten onze websites bij een groene server waardoor wij de co2 uitstoot (en die van onze klanten) minimaliseren.

Tijdens de samenwerkingen met leveranciers en klanten zorgen wij voor een balans tussen omzet genereren en de betrokken partijen eerlijk behandelen. Het streven is dat alle aanrakingsmomenten tussen ons bedrijf en de buitenwereld positief zijn. Geconcretiseerd houdt dit in dat wij eerlijke partnerships aangaan met bedrijven waarin wij geloven.

Stichtingen gericht op het klimaat krijgen bij ons 50% korting, op deze manier proberen wij terug te geven aan de maatschappij. Wij helpen door ons vakgebied in te zetten voor deze goede doelen.

Bedrijven die zijn opgericht met het doel om de wereld op een positieve wijze te veranderen en stichtingen helpen wij voor de helft van de prijs. Op deze manier hebben wij al meerdere stichtingen mogen helpen met het bereiken van hun online doelstellingen. Onze focus focus ligt bij het tegengaan van co2 en klimaatverandering.