Linkbuilding uitbesteden

Wij zijn Ralfvanveen.com, linkbuilding specialist.
Linkbuilding uitbesteden
Linkbuilding

Linkbuilding uitbesteden

Je kunt bij ons met een gerust hart je linkbuilding uitbesteden. Wij gaan snel voor je aan de slag.

Lokale SEO

Transparante & duurzame werkwijze

Per fase leggen wij uit waar wij aan werken en waarom wij dit doen. Onze duurzame werkwijze zorgt voor langdurig resultaat.

SEO analyse

Echte websites en rapportages

Maandelijks rapporteren wij de verkregen links en de voortgang van de posities.

Linkbuilding uitbesteden bij Ralfvanveen.com

Wij gaan graag aan de slag voor je. Linkbuilding bij ons uitbesteden is eenvoudig. Tijdens ons linkbuilding traject verzamelen wij alleen links van échte websites. Geen spamwebsites, forums of startpagina’s. Wij gebruiken technieken die anno 2021 werken. De kans op een penalty is hierdoor minimaal en het effect is maximaal.

Linkbuilding uitbesteden kan een grote stap zijn. Dat is de reden dat wij graag een maandelijks opzegbaar traject aanbieden. Zo kun je, wanneer je dat wilt, altijd het traject opzeggen. Dit geldt ook voor het uitbesteden van de SEO.

Tijdens de meeste trajecten werken wij als SEO-specialist met een combinatie van linkbuilding en SEO-coaching. Wij stellen een duidelijke strategie op en begeleiden je tijdens de implementatie hiervan. Tijdens dit traject doen wij alle linkbuilding, hierdoor halen we een maximale meerwaarde uit onze tijd en jouw budget.

Linkbuilding uitbesteden bij een specialist?

Vul het formulier op mijn contactpagina in en ik neem contact met je op.

Samenwerken met een SEO-specialist

Ralf van Veen

Ervaren linkbuilding specialist

Met 8 jaar ervaring als SEO-specialist, verbeter ik de organische vindbaarheid van jouw bedrijf op een transparante en duurzame wijze.

Wij hebben over SEO geschreven voor

Wij hebben als SEO-specialist geschreven voor Frankwatching
Wij hebben als SEO-specialist geschreven voor SERoundtable
Wij hebben als SEO-specialist geschreven voor Marketingfacts
Wij hebben als SEO-specialist geschreven voor Emerce
Wij hebben als SEO-specialist geschreven voor IMU
Wij hebben als SEO-specialist geschreven voor Twinkle
Wij hebben als SEO-specialist geschreven voor SEOBlog
Wij hebben als SEO-specialist geschreven voor LBMedia
Wij hebben als SEO-specialist geschreven voor DutchCowboys
Wij hebben als SEO-specialist geschreven voor Dutch IT channel
Wij hebben als SEO-specialist geschreven voor Marketing Tribune
Wij hebben als SEO-specialist geschreven voor WPLounge
Wij hebben als SEO-specialist geschreven voor Bloovi
Wij hebben als SEO-specialist geschreven voor MTSprout
Wij hebben als SEO-specialist geschreven voor Ondernemers.com

Wij hebben over SEO en linkbuilding geadviseerd voor

Wij hebben als SEO-specialist gewerkt voor Vacanceselect
Wij hebben als SEO-specialist gewerkt voor Kruidvat
Wij hebben als SEO-specialist gewerkt voor Zivver
Wij hebben als SEO-specialist gewerkt voor Sendcloud
Wij hebben als SEO-specialist gewerkt voor Ista
Wij hebben als SEO-specialist gewerkt voor Rotterdam The Hague Airport
Wij hebben als SEO-specialist gewerkt voor NederlandFietsland
Wij hebben als SEO-specialist gewerkt voor Rituals
Wij hebben als SEO-specialist gewerkt voor Van den Berk
Wij hebben als SEO-specialist gewerkt voor Startselect
Wij hebben als SEO-specialist gewerkt voor Marlies Dekkers
Wij hebben als SEO-specialist gewerkt voor Samskip
Wij hebben als SEO-specialist gewerkt voor Hoffelijk
Wij hebben als SEO-specialist gewerkt voor Domein-Registreren
Wij hebben als SEO-specialist gewerkt voor Synmar

Waarom linkbuilding uitbesteden bij Ralfvanveen.com?

Wij bieden, met ons grote netwerk aan websites, linkbuilding van de hoogste kwaliteit in Nederland en België aan. Linkbuilding uitbesteden bij ons brengt een aantal voordelen met zich mee. Wij hebben reeds meer dan 150 bedrijven geholpen met hun linkbuilding en hierdoor veel ervaring met dit aspect van SEO.

In totaal kunnen wij links verkrijgen van meer dan 25.000 Nederlandse en Belgische websites. In iedere branche hebben wij honderden mogelijkheden om kwalitatieve links te verkrijgen naar de website. Dit zijn websites die zijn vertrouwd door Google, waardoor de kans op een penalty minimaal is en het effect maximaal.

Maandelijks opzegbaar

Al mijn linkbuilding trajecten zijn maandelijks opzegbaar. Zo kun je, zonder een grote commitment te maken, mijn werkwijze en de resultaten hiervan ervaren.

Kwalitatieve websites

Ik maak alleen gebruik van kwalitatief hoogwaardige websites. De websites zijn vertrouwd door Google en relevant voor de branche waar jouw website zich in bevindt.

Geen spam

Tijdens mijn linkbuilding trajecten verkrijg ik alleen echte links van echte websites voor mijn klanten. Ik maak geen gebruik van technieken van de ouderwetse stempel zoals forums, startpagina’s en spamwebsites.

Maandelijkse rapportages

Ik rapporteer de verkregen backlinks en de voortgang van de zoekwoorden en landingspagina’s maandelijks. Tussentijds is contact ook altijd goed mogelijk.

Tussentijds contact

Ik ben een linkbuilder en SEO’er. Met 8 jaar gespecialiseerd contact sta ik, naast het linkbuilden, gedurende het traject klaar voor alle SEO-gerelateerde vragen.

Natuurlijk & duurzaam

Ik ga op een duurzame en natuurlijk wijze aan de slag. In overleg bepalen we hoeveel links we per maand willen verkrijgen en naar welke landingspagina’s deze moeten wijzen.

Meer dan 25.000 sites in beheer

Ik kan van meer dan 25.000 kwalitatieve websites links verkrijgen. Voor iedere branche heb ik honderden mogelijke plaatsingen.

Linkbuilding is belangrijk

De on-page SEO is de richting van een traject. Linkbuilding is de symbolische drijfveer achter de rankings en zal uiteindelijk een groot aandeel hebben in het succes in Google.

Meedenken met de strategie

Ik denk met mee de strategie van het traject en het link builden. We zullen de links verkrijgen met een hoge focus, waardoor het resultaat wordt gemaximaliseerd.

Gratis backlinkscan

Ik voer, voordat we met het linkbuilding uitbesteden beginnen, een complete backlinkscan uit. Zo weet je precies wat de huidige status van het backlinkprofiel is.

Gratis concurrentenanalyse

Voor het traject voer ik tevens een gratis concurrentenanalyse van de grootste online (directe en indirecte) concurrenten uit. Dit geeft inzicht in de kracht van deze concurrenten.

8 jaar ervaring

Ik heb als SEO specialist 8 jaar ervaring. Ik heb voor de grootste merken van Nederland en Europa gewerkt. Buiten het linkbuilding uitbesteden sta ik klaar voor alle SEO-gerelateerde vraagstukken.

Wat is linkbuilding?

Linkbuilding is het proces van het verkrijgen van backlinks van andere websites naar een bepaalde website. Backlinks zijn links die van één website naar een andere website wijzen, dit maakt het voor de gebruiker mogelijk om door verschillende websites te navigeren.

De links worden echter niet alleen door bezoekers gebruikt. Google gebruikt de links op dezelfde manier als de bezoeker. Als SEO-bureau zetten we dit in voor duurzaam resultaat. Google gaat (met GoogleBot) door middel van HTML links van website naar website of van pagina naar pagina. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen interne en externe links.

Externe links verwijzen naar een andere website. Voorbeeld: Een externe link wijst van website A naar website B.

Een interne links daarentegen, wijst van één pagina naar een andere pagina. Voorbeeld, een interne link wijst van website A en pagina A naar website A en pagina B.

Bij linkbuilding uitbesteden ligt de focus op het verkrijgen van inkomende links (links van andere websites). Deze links wijzen van een andere website naar onze website. Hierdoor ziet Google dat deze website onze content gebruikt als bron of dat de website onze content waardevol. Dit kan worden gezien als een “stem” voor onze website.

Waarom is linkbuilding waardevol?

Bovenstaande manieren van het gebruikmaken van links laten eigenlijk al zien hoe waardevol een link is. Een link maakt het voor Googlebot makkelijker om van website naar website te navigeren. Hierdoor komt Googlebot vaker langs je website en dit brengt ook weer veel voordelen met zich mee. Wanneer Googlebot bijvoorbeeld 2 keer per week langskomt in plaats van 1 keer week zullen nieuwe updates aan je website sneller worden opgepikt en geïndexeerd.

Daarnaast is het verkrijgen van kwalitatieve links naar jouw website erg interessant voor de bezoekers die het oplevert. Een link, van een relevante website, kan potentiële klanten naar je website verkrijgen.

Wanneer je website een webshop voor kleding is en een andere webshop over kleding heeft een link naar jouw website kan dit interessante bezoekers opleveren. Een link blijft daarbij permanent (of zolang de website bestaat) daar staan. Dit kan, op de lange duur, veel geïnteresseerde bezoekers opleveren, waardoor je mogelijk hier ook producten of diensten aan verkoopt.

Linkbuilding voor Google

Een andere reden om te link builden, waar wij een apart kopje voor hebben aangemaakt, is voor Google. Dit is namelijk de reden waar de meeste bedrijven voor link builden. Linkbuilding wordt voor google gedaan omdat het een rankingfactor is om hogerop in Google te komen.

Een link van één website naar een andere website laat aan Google zien dat er over deze website wordt geschreven. Een link laat zien dat website #1 bijvoorbeeld website #2 als bron heeft gebruikt om content te produceren of te schrijven. Dit geeft aan Google het signaal dat de content op website #2 weleens interessant kan zijn voor zoekers binnen Google. Deze content (en website) krijgen in dit geval een positieve waardering en kan stijgen in de zoekmachines.

Voor Google draait het uiteindelijk immers allemaal om kwalitatieve content. Content is het belangrijke element dat uiteindelijk de zoekers (en eindklant van Google) zal bedienen. Google is om deze reden altijd op zoek naar manieren om kwalitatieve content te kunnen herkennen en dit te serveren aan de juiste zoeker.

Hierbij staat voor Google relevantie centraal. Dit geldt bij de content voor de zoeker en bij de websites waar de links naar jouw website vandaan komen. Het is van belang dat de websites zo relevant mogelijk zijn zodat ook Google ziet dat andere websites in dezelfde markt naar jouw website linken en over jouw bedrijf schrijven.

Linkbuilding uitbesteden bij een specialist?

Vul het formulier op mijn contactpagina in en ik neem contact met je op.

Samenwerken met een SEO-specialist

Ralf van Veen

Ervaren linkbuilding specialist

Met 8 jaar ervaring als SEO-specialist, verbeter ik de organische vindbaarheid van jouw bedrijf op een transparante en duurzame wijze.

Prijs van linkbuilding uitbesteden

Hieronder geven wij de verschillende mogelijke opties weer wanneer je jouw linkbuilding wilt uitbesteden. We gaan voor ieder traject samen in gesprek om de gewenste strategie met daarbij het budget te bespreken. Vanaf € 400,- per maand is voor ieder budget een strategie beschikbaar.

Wanneer je op aanvragen drukt, ga je naar de contactpagina. Vermeld bij het invullen van een contactformulier welk plan je graag wilt (als je het al weet). Wij nemen, vaak dezelfde dag nog, contact op. We bespreken dan het plan en de strategie.

Contact opnemen
Het werk voor lintbuilding uitbesteden

Linkbuilding uitbesteden

Je kunt al jouw linkbuilding activiteiten bij ons uitbesteden. Wij helpen graag bij het link builden en helpen hier veel partijen mee. Voor veel van deze partijen maken wij ook een gepersonaliseerde strategie waarbij we een duidelijk traject in kaart brengen (en uitvoeren).

Het traject is maandelijks opzegbaar, hierdoor zit je nergens aan vast. Wij willen je graag kennis laten maken met de manier waarop wij te werk gaan en wat wij belangrijk vinden om hogerop te komen in Google.

Wij zijn zelf SEO consultants met 8 jaar ervaring. Wij kunnen hierdoor, buiten linkbuilding uitbesteden, ondersteuning bieden bij alle facetten van SEO.

Off-page SEO

Wat is belangrijk bij linkbuilding?

Vanaf begin 2012 is de linkbuilding wereld flink opgeschud. Vanaf dit moment werd de eerste iteratie van de Penguin uitgerold. Dit betekende dat websites met veel links van lage kwaliteit een significante drop in rankings kregen. Buiten de drop in rankings, kreeg een gedeelte van deze websites ook een handmatige penalty. Dit betekent dat een website compleet uit de rankings wordt gehaald.

Het eerste en voornaamste punt bij linkbuilding uitbesteden is de kwaliteit van de links. Anno 2020 is het belangrijk om links van hoge kwaliteit te verkrijgen. Dit houdt in, geen startpagina’s, forums of spamwebsites. Het is op dit moment vereist om pagina’s met echte bezoekers naar je te laten linken. Dit is immers de enige manier om er zeker van te zijn dat ook Google de website vertrouwt.

Wij beoordelen de kwaliteit van een website eerst met het naakte oog. Daarna gebruiken wij cijfers om ons beeld van de website te onderbouwen. Voorbeelden hiervan zijn ST (search traffic), TF (trustflow) en CT (citation flow). Wij zetten deze metrics in om te bepalen in welke mate Google de website vertrouwt en hoeveel SEO-kracht de website doorgeeft wanneer deze website een link naar onze website stuurt.

Linkbuilding specialist

De Do’s en dont’s bij linkbuilding uitbesteden

Er zijn veel verschillende aanbieders in de wereld van linkbuilding uitbesteden. De kwaliteit van het link builden wordt deels bepaald door de manier van uitbesteden. Wij hebben veel ervaring met opdrachtgevers en proberen deze zoveel mogelijk te ondersteunen bij het project. Dit betekent niet alleen bij de eindfase van het project; van A tot Z proberen wij onze opdrachtgevers te ontzorgen.

Contact houden is één van de eerste en belangrijkste punten waar wij aan denken bij linkbuilding. Onze trajecten worden getypeerd door een frequente en heldere manier van communiceren. De linkbuilding trajecten worden vaak gecombineerd met een SEO-coaching sessie per maand. Zo kunnen we zoveel mogelijk waarde uit mijn werkzaamheden halen, zonder hier veel uren voor te schrijven.

Natuurlijke linkbuilding

Daarnaast is het natuurlijk houden van het link builden van vitaal belang. Het is uiteraard mogelijk om binnen een aantal weken honderd links te verkrijgen naar de website. Google ziet dit echter ook als een onnatuurlijke ontwikkeling, dit maakt de kans op een penalty groter. Ik werk met een natuurlijke methode waarbij we een aantal links per week verkrijgen. Gedurende de maanden dat we samenwerken ziet Google een natuurlijke stijging in het aantal backlinks.

Dit betekent duurzaamheid. Een duurzame en natuurlijke groei van de autoriteit van de website. Deze manier van het laten groeien van de autoriteit zorgt ook voor een duurzame zorg in de rankings binnen Google. We hebben kort een aantal metrics hierboven aangehaald (zoals trustflow en citation flow), maar dat zijn niet de belangrijkste metrics. Het draait uiteindelijk allemaal om hoeveel (en welke) organische bezoekers je ontvangt op je website en hoeveel omzet dit genereert.

Ondersteuning bij strategiebepaling

Dit brengt ons op het volgende belangrijke punt. Dat is de strategiebepaling en de KPI’s die hieraan worden gekoppeld. Wij denk aan het begin van ieder traject graag mee met je en bepalen samen de strategie voor het traject. Voor ieder traject stellen wij, in overleg, de zoekwoorden op waar we op gaan focussen. Wij combineren de zoekwoorden met landingspagina’s die relevant zijn aan deze zoekwoorden.

Zo hebben we, aan het begin van ieder traject, helder voor ogen op welke zoekwoorden we gaan focussen en welke KPI’s hier belangrijk bij zijn. Daarnaast hebben we duidelijk wat de structuur van de website is en welke landingspagina’s zwaar wegen en voorrang dienen te krijgen binnen de website zelf.

Wat kun je zelf doen bij linkbuilding uitbesteden?

Voor een gedeelte van onze klanten besteden wij tijd aan SEO-coaching van de klanten. Deze klanten vinden het fijn om uren te besparen en tegelijkertijd de maximale meerwaarde uit ons werk te halen. Dit begrijpen wij en vinden wij geen probleem. Wij helpen graag bij het maken en opstellen van een strategie en begeleiden de implementatie van onze bevindingen ook graag.

Linkbuilding uitbesteden bij een specialist?

Vul het formulier op mijn contactpagina in en ik neem contact met je op.

Samenwerken met een SEO-specialist

Ralf van Veen

Ervaren linkbuilding specialist

Met 8 jaar ervaring als SEO-specialist, verbeter ik de organische vindbaarheid van jouw bedrijf op een transparante en duurzame wijze.

De samenwerking

Linkbuilding uitbesteden kan alleen goed functioneren wanneer het contact en de strategie gedegen is. Wij zijn bekend met SEO en linkbuilding, jij weer heel goed met de markt. De samenwerking zorgt voor een 1 + 1 = 3 effect en is de kern van het behalen van resultaat. Initieel gaan we samen het gesprek aan om een sterke strategie op te stellen. Dit zorgt voor een duurzame basis waar tijdens het traject verder op kan worden gebouwd.

De strategie die hier uitkomt wordt voor de volgende 3 tot 6 maanden gebruikt. Iedere maand kan er worden gestuurd op de strategie waardoor we agile blijven. Een concreet voorbeeld hiervan is een webshop dat een nieuw product wilt lanceren. We kunnen dit product gelijk promoten door een link van andere websites naar dit product te sturen. De links zullen in dit geval niet alleen relevant voor de webshop zijn, maar ook voor het product zelf. Door deze focus en relevantie zal het product sneller dan anders in de zoekmachines stijgen.

Gedegen rapportages

Eén van de manieren om het contact goed te onderhouden is het versturen van gedegen en volledige rapportages. Deze rapportages versturen wij iedere maand waardoor je goed op de hoogte blijft van alles wat er gebeurt. In de rapportages nemen wij alle verkregen links op incluis de voortgang van de posities van de afgesproken zoekwoorden. Deze zoekwoorden vormen de kern van het traject waardoor het van belang is om deze goed te blijven monitoren.

Wij versturen de rapportages met een persoonlijk bericht van de voortgang van het traject. Tussen de verschillende rapportages door is er altijd ruimte voor sporadische vragen. Deze vragen worden altijd binnen één werkdag beantwoord. Vaak worden de linkbuilding uitbesteden pakketten afgenomen met een SEO-coaching traject. In dit traject nemen wij je mee in de verschillende facetten van SEO en begeleiden wij de intern verantwoordelijke met het implementeren van de SEO.

Veelgestelde vragen

Waarom linkbuilding uitbesteden bij Ralf van Veen?

Ik ga alleen voor kwaliteit. Ik heb een linkbuild-netwerk bestaande uit meer dan 25.000 authentieke websites. Ik waarborg de kwaliteit van deze websites door het backlinkprofiel van iedere website te checken. Een kwalitatieve website krijgt naar verhouding relevante backlinks binnen. Daarnaast is de domein autoriteit van een website doorslaggevend voor de kwaliteit.

Ik werk bij voorkeur met websites die een domein autoriteit van minimaal 30 hebben. Backlinks van andere websites geven namelijk SEO-waarde door aan jouw website. Een hoge domein autoriteit heeft dan de voorkeur. Toch groeien websites door de tijd heen op het gebied van domein autoriteit. Websites met een groot potentieel neem ik als uitzondering op de "DR>30" regel in ons netwerk.

Spam Websites, startpagina’s en forums zijn uit den boze voor linkbuilding bij mij. Ik gebruik linkbuild-methoden conform de richtlijnen van Google in 2021. Dit zijn de voordelen van linkbuilding uitbesteden bij mij:

  • geen vast contract: maandelijks opzegbaar;
  • maandelijkse rapportage met daarin de verkregen backlinks en het effect hiervan op de positie in Google;
  • tussentijds bereikbaar voor vragen omtrent SEO;
  • gepersonaliseerde SEO-strategie;
  • wanneer je kiest voor linkbuilding uitbesteden bij mij, is de kans op een Google penalty 0. Mijn linkbuild-methode kenmerkt zich door duurzaamheid en ik voeren het op natuurlijke wijze uit.

Hoe werkt linkbuilding?

Linkbuilding is het proces waarmee je kwalitatieve en relevante backlinks verkrijgt, ten behoeve van de organische positie in Google. Zo, dat is een mond vol. We beginnen bij het begin:

Google herkent de waarde van een websites aan de hand van verschillende ranking factoren. Naast techniek en content, zijn er backlinks. Backlinks zijn links die van een andere website, naar die van jou doorverwijzen. Wanneer iemand op deze backlink klikt, komt diegene op jouw site terecht. Op deze manier genereer je bezoekers. Linkbuilding is essentieel om hoog in Google te komen.

Er zijn twee belangrijke kenmerken van backlinks waar Google grote waarde aan hecht. Kwaliteit en relevantie. Een backlink moet een bepaalde mate van relevantie hebben tot het onderwerp van de website. De bezoeker klikt namelijk op een link om meer informatie te verkrijgen. Dit is een seintje naar Google dat jouw website belangrijke informatie bevat voor de bezoeker.

Het tweede belangrijke kenmerk is kwaliteit. Google werkt met de regel: kwaliteit over kwantiteit. 5 kwalitatieve backlinks doen meer voor je positie in Google dan 50 backlinks van middelmatige kwaliteit.

Hoe verkrijg je hoogwaardige backlinks? Kwalitatieve content blijft hoe dan ook voorwaardelijk voor hoogwaardige SEO. Maar enkel kwalitatieve content creëren volstaat niet meer in 2021. Ik heb een linkbuild-netwerk van 25.000+ echte websites. Websites met kwalitatieve backlinks hebben iets te vertellen, en dat weet Google. Ik help graag met het verslaan van de concurrentie in jouw markt.

Wat kost linkbuilding uitbesteden?

De kosten van linkbuilding uitbesteden hangen af van de volgende vraag: wat wil je bereiken, en binnen hoeveel tijd? De kosten van een linkbuilding traject zijn afhankelijk van meerdere factoren. Een van die factoren is de online concurrentie in jouw branche. In een branche met veel concurrentie heb je meer kwalitatieve backlinks nodig. Hier geldt: hoe meer tijd je besteedt aan linkbuilding, hoe sneller je website zal stijgen in Google. Ik ga voor een eerlijke prijs/kwaliteitverhouding. Kwaliteit en duurzaamheid zie ik als de kern voor ieder linkbuilding traject.

Ik ga efficiënt te werk, mede dankzij mijn kennis en ervaring op het gebied van linkbuilding. Ik maak alleen gebruik van linkbuild-methoden conform de richtlijnen van Google in 2021. Hierdoor is linkbuilding uitbesteden kostentechnisch een effectieve investering.

In de eerste fase van een linkbuilding traject voer ik een uitgebreide analyse uit van je huidige backlinkprofiel. Hier beoordeel ik bestaande backlinks op kwaliteit en relevantie. Eventuele problemen die hier uitrollen los ik direct op. Daarna neem ik het stokje van je over. Met mijn linkbuild-netwerk heb ik relevante backlinks voor iedere website. Een intensief linkbuild-traject bij mij resulteert in grote sprongen op de zoekresultatenpagina in Google.

Werkt linkbuilding uitbesteden nog?

Linkbuilding conform de richtlijnen van Google in 2021, is een cruciaal onderdeel voor het online succes van jouw website. 10 jaar geleden volstond het creëren van kwalitatieve content nog als linkbuild-methode. Vandaag de dag is linkbuilding een foutgevoelig proces dat je zorgvuldig moet uitvoeren. Backlinks van lage kwaliteit zijn namelijk funest voor de SEO-waarde van je website.

Voor je het weet heb je een penalty van Google te pakken. Dit zorgt ervoor dat jouw website uit de ranking wordt gehaald. Uiteraard wil je dit te allen tijde vermijden.

Backlinks geven SEO-kracht door van andere websites naar die van jou te linken. Hierom beoordeelt een SEO-specialist bij Ralfvanveen.com iedere website onder andere op ST (Search Traffic), TF (Trust Flow) en CT (Citation Flow). De domein autoriteit is ook een factor die ik meeneem tijdens de beoordeling van een website. Wanneer een website aan de kwaliteitseisen van mij voldoet, verdient deze een plekje in ons linkbuild-netwerk.

Vervolgens zoek ik een match tussen jouw website en die van anderen. De relevantie van een website speelt hierbij een grote rol. Je wordt gedurende het gehele proces nauw betrokken door middel van uitgebreide rapportages van onze werkzaamheden.

Ik heb in samenwerking met onze klanten al mooie resultaten bereikt op het gebied van linkbuilding. Ik heb een aantal cases beschreven.

Wat is linkbuilding?

In het kort is linkbuilding het idee van het krijgen van websites die links plaatsen naar je website. Het is iets waar eenieder in geïnteresseerd moet zijn, als je je de autoriteit van je website wilt verhogen.

Waarom zou ik aan linkbuilding doen? Waarom zou ik links bouwen naar andere websites? Ook al zijn de algoritmes van Google altijd aan verandering onderhevig, backlinks lijken een constante belangrijke factor te zijn in hoe Google bepaalt wat de ranking wordt van je site. Het is één van de veel gebruikte tactieken voor SEO omdat Google links ziet als een teken van betrouwbaarheid van een site. Websites met veel backlinks hebben vaak een hogere ranking.

Je kan linkbuilding echter goed of slecht doen. Als je een langetermijn visie hebt voor je website, dan moet je doen aan natuurlijke linkbuilding. Dat wil zeggen dat je links verdient in plaats van ze te kopen. Het kopen van links, ook wel black-hat SEO genoemd, kan ervoor zorgen dat je website uit de zoekresultaten wordt verbannen.

De natuurlijke, organische manier van linkbuilding is echter een tijdrovend en moeilijk proces. Er zit namelijk een verschil in de links. Links van een gezaghebbende websites hebben een veel grotere impact op je ranking dan een link van een nieuwe website. Maar links van hoge kwaliteit zijn moeilijk te verkrijgen.

Ik werk altijd op een natuurlijke en organische manier, gebruik geen spam websites of andere fora. Kwaliteit staat bij mij hoog in het vaandel.

Op welke manier draagt linkbuilding bij aan je organische posities?

Een van de belangrijkste dingen die organische links doen voor de website van je bedrijf is dat het positief is voor de domein autoriteit van je website. Met andere woorden, als je website content bevat waar andere websites graag naar doorverwijzen, dan kan dat de ranking van je website verhogen. Als je pagina’s hebt die organisch beter presteren dan andere, kan dat leiden tot een verbetering van je domein autoriteit. Het is daarom slim om te streven naar sterke content, zodat je hoger komt in de ranking.

Overweeg daarom om een linkbuilding specialist in te huren die hier van af weet. Zij werken vaak in samenwerking met een linkbuilding bureau, waar ervaren content schrijvers werken die de mooiste verhalen schrijven ten behoeve van je website.

Wat zijn backlinks die je juist liever niet naar je website laat verwijzen?

Het zit het hem al in de naam, backlinks verwijzen terug naar je website. Ze zijn een belangrijk onderdeel van een succesvolle SEO-strategie. Het verbetert de relevantie en reputatie van je website. Maar, niet elke backlink is goed. Sommige kunnen een negatieve invloed op je website hebben. Gelukkig zijn er manieren om die slechte backlinks te vinden.

Spam

Je hebt spam websites, wellicht een bekende term. Maar het zijn in verband met linkbuilding, websites die niet relevant zijn voor jouw website. Ze bestaan vaak uit content met nietszeggende inhoud. Je wilt er als bedrijf niet mee geassocieerd worden.

Wat kan je doen aan deze spam?

Google stelt dat je het beste contact kan opnemen met deze websites waar je backlinks vandaan komen. Vraag ze eerst vriendelijk of ze de backlinks willen verwijderen. Daarnaast biedt Google ook tools aan om de backlinks te verwijderen.

Google raadt u aan eerst uw best te doen om contact op te nemen met de websites waar uw backlinks vandaan komen en om verwijdering te vragen. Een linkbuilding bureau kan je helpen om deze backlinks te vinden en ze te verwijderen.

Irrelevante links

Het is een soort van spam, want soms zijn er slechte backlinks niet met je bedrijf of website te maken hebben. Wanneer je backlinks naar je website begint op te bouwen, vanuit irrelevant websites of industrieën, kan dit verwarring creëren voor Google. Zoekmachines beginnen dan te denken dan niet-gerelateerde zoekwoorden wél relevant zijn voor je website, waardoor je gaat dalen in de resultaten voor zoekwoorden die wel relevant zijn.

Een linkbuilding bureau weet om te gaan met deze irrelevante links en zal in zijn brede netwerk de juiste backlinks voor jouw website weten te vinden, zodat je hoger komt in de zoekresultaten pagina.

Waarom heeft mijn bedrijf een linkbuilding strategie nodig?

Je wilt natuurlijk graag opvallen tussen de concurrenten en je merk laten groeien. Linkbuilding zorgt er mede voor dat de SEO van een website goed is. Je wilt natuurlijk bovenaan de pagina van Google proberen te komen. Een slimme techniek hiervoor is linkbuilding. Iets wat je eigenlijk het beste kan laten doen door een linkbuilding bureau. Een linkbuilding strategie kan nuttig zijn voor je bedrijf om meerdere redenen:

Website autoriteit en SEO verbeteren

Het opbouwen van een backlink arsenaal kan een gunstig effect hebben op je SEO-traject. Als je websites met een hoge autoriteit laat ‘backlinken’ naar je website, ziet Google je site eerder aan als betrouwbaar. Veel van dit soort links geven aan Google het signaal dat je een website bent die iets relevants en waardevols heeft te zeggen en nuttig is om aan te bieden aan zoekmachine gebruikers. Dit zorgt voor een betere autoriteit en dus ook betere rankings.

Trekt nieuwe bezoekers aan

Via linkbuilding kan er een nieuw publiek richting je website komen. Wanneer je website of bedrijf regelmatig wordt genoemd en ook gelinkt in artikelen, blogs social media of andere, verhoog je de kans dat verkeer wordt doorverwezen naar je site. Als gevolg hiervan genereer je nieuwe volgers wat zal leiden tot nieuwe klanten en/of inkomsten.

Is linkbuilding voor de korte of lange termijn?

Absoluut voor de lange termijn. Hoewel er discussie was over het nut van backlinks voor SEO de afgelopen jaren, heeft Google gesteld dat backlinks een van de belangrijkste factoren is bij de zoekmachine resultaten. Dus je kunt er zeker van zijn dat linkbuilding een investering is voor de lange termijn. Voorheen ging linkbuilding over kwantiteit, maar tegenwoordig draait het er voornamelijk om dat je links van goede kwaliteit zijn, van kwalitatief sterke websites. Een linkbuilding bureau kan je erbij helpen om je website te voorzien van sterke kwalitatief sterke links.

Er zijn vele manieren om backlinks te verkrijgen. Huur een linkbuilding bureau in en laat hen de verschillende manieren waarop linkbuilding kan plaatsvinden aan je voorleggen. Op die manier weet je welke strategie het beste bij jouw bedrijf en website past. Met linkbuilding als basis van je website, leg je de fundering voor hoge rankings op de lange termijn.