Linkbuilding uitbesteden

Ik ben Ralf van Veen, een ervaren SEO specialist.
Freelance SEO specialist
Linkbuilding

Linkbuilding uitbesteden

Je kunt bij mij met een gerust hart je linkbuilding uitbesteden. Ik ga snel voor je aan de slag.

Lokale SEO

Transparante & duurzame werkwijze

Per fase leg ik uit waar ik aan werk en waarom ik dit doe. Mijn duurzame werkwijze zorgt voor langdurig resultaat.

SEO analyse

Echte websites en rapportages

Maandelijks rapporteer ik de verkregen links en de voortgang van de posities.

Linkbuilding uitbesteden bij Ralf

Ik ga graag aan de slag voor je. Linkbuilding bij mij uitbesteden is eenvoudig. Tijdens mijn linkbuilding traject verzamel ik alleen links van échte websites. Geen spamwebsites, forums of startpagina’s. Ik gebruik technieken die anno 2020 werken. De kans op een penalty is hierdoor minimaal en het effect is maximaal.

Linkbuilding uitbesteden kan een grote stap zijn. Dat is de reden dat ik graag een maandelijks opzegbaar traject aanbied. Zo kun je, wanneer je dat wilt, altijd het traject opzeggen.

Tijdens de meeste trajecten werk ik met een combinatie van linkbuilding en SEO-coaching. Ik stel een duidelijke strategie op en ik begeleid je tijdens de implementatie hiervan. Tijdens dit traject doe ik alle linkbuilding, hierdoor halen we een maximale meerwaarde uit mijn tijd en jouw budget.

Ik heb over SEO geschreven voor

Logo Frankwatching
Logo SERoundtable
Logo Marketingfacts
Logo Emerce
Logo IMU
Logo Twinkle
Logo SEOBlog
Logo LBMedia
Logo DutchCowboys
Logo Dutch IT channel
Logo Marketing Tribune
Logo WPLounge
Logo Bloovi
Logo MTSprout
Logo Ondernemers.com

Ik heb over SEO en linkbuilding geadviseerd voor

Logo Vacanceselect
Logo Kruidvat
Logo Zivver
Logo Sendcloud
Logo Ista
Logo Rotterdam The Hague Airport
Logo NederlandFietsland
Logo Rituals
Logo Van den Berk
Logo Startselect
Logo Marlies Dekkers
Logo Samskip
Logo Hoffelijk
Logo Domein-Registreren
Logo Synmar

Waarom linkbuilding uitbesteden bij Ralf?

Ik bied, met mijn grote netwerk aan websites, linkbuilding van de hoogste kwaliteit in Nederland en België aan. Linkbuilding uitbesteden bij mij brengt een aantal voordelen met zich mee. Ik heb reeds meer dan 150 bedrijven geholpen met hun linkbuilding en hierdoor veel ervaring met dit aspect van SEO.

In totaal kan ik links verkrijgen van meer dan 25.000 Nederlandse en Belgische websites. In iedere branche heb ik honderden mogelijkheden om kwalitatieve links te verkrijgen naar de website. Dit zijn websites die zijn vertrouwd door Google, waardoor de kans op een penalty minimaal is en het effect maximaal.

Maandelijks opzegbaar

Al mijn linkbuilding trajecten zijn maandelijks opzegbaar. Zo kun je, zonder een grote commitment te maken, mijn werkwijze en de resultaten hiervan ervaren.

Kwalitatieve websites

Ik maak alleen gebruik van kwalitatief hoogwaardige websites. De websites zijn vertrouwd door Google en relevant voor de branche waar jouw website zich in bevindt.

Geen spam

Tijdens mijn linkbuilding trajecten verkrijg ik alleen echte links van echte websites voor mijn klanten. Ik maak geen gebruik van technieken van de ouderwetse stempel zoals forums, startpagina’s en spamwebsites.

Maandelijkse rapportages

Ik rapporteer de verkregen backlinks en de voortgang van de zoekwoorden en landingspagina’s maandelijks. Tussentijds is contact ook altijd goed mogelijk.

Tussentijds contact

Ik ben een linkbuilder en SEO’er. Met 8 jaar gespecialiseerd contact sta ik, naast het linkbuilden, gedurende het traject klaar voor alle SEO-gerelateerde vragen.

Natuurlijk & duurzaam

Ik ga op een duurzame en natuurlijk wijze aan de slag. In overleg bepalen we hoeveel links we per maand willen verkrijgen en naar welke landingspagina’s deze moeten wijzen.

Meer dan 25.000 sites in beheer

Ik kan van meer dan 25.000 kwalitatieve websites links verkrijgen. Voor iedere branche heb ik honderden mogelijke plaatsingen.

Linkbuilding is belangrijk

De on-page SEO is de richting van een traject. Linkbuilding is de symbolische drijfveer achter de rankings en zal uiteindelijk een groot aandeel hebben in het succes in Google.

Meedenken met de strategie

Ik denk met mee de strategie van het traject en het link builden. We zullen de links verkrijgen met een hoge focus, waardoor het resultaat wordt gemaximaliseerd.

Gratis backlinkscan

Ik voer, voordat we met het linkbuilding uitbesteden beginnen, een complete backlinkscan uit. Zo weet je precies wat de huidige status van het backlinkprofiel is.

Gratis concurrentenanalyse

Voor het traject voer ik tevens een gratis concurrentenanalyse van de grootste online (directe en indirecte) concurrenten uit. Dit geeft inzicht in de kracht van deze concurrenten.

8 jaar ervaring

Ik heb als SEO specialist 8 jaar ervaring. Ik heb voor de grootste merken van Nederland en Europa gewerkt. Buiten het linkbuilding uitbesteden sta ik klaar voor alle SEO-gerelateerde vraagstukken.

Wat is linkbuilding?

Linkbuilding is het proces van het verkrijgen van backlinks van andere websites naar een bepaalde website. Backlinks zijn links die van één website naar een andere website wijzen, dit maakt het voor de gebruiker mogelijk om door verschillende websites te navigeren.

De links worden echter niet alleen door bezoekers gebruikt. Google gebruikt de links op dezelfde manier als de bezoeker. Google gaat (met GoogleBot) door middel van HTML links van website naar website of van pagina naar pagina. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen interne en externe links.

Externe links verwijzen naar een andere website. Voorbeeld: Een externe link wijst van website A naar website B.

Een interne links daarentegen, wijst van één pagina naar een andere pagina. Voorbeeld, een interne link wijst van website A en pagina A naar website A en pagina B.

Bij linkbuilding uitbesteden ligt de focus op het verkrijgen van externe links (links van andere websites). Deze links wijzen van een andere website naar onze website. Hierdoor ziet Google dat deze website onze content gebruikt als bron of dat de website onze content waardevol. Dit kan worden gezien als een “stem” voor onze website.

Waarom is linkbuilding waardevol?

Bovenstaande manieren van het gebruikmaken van links laten eigenlijk al zien hoe waardevol een link is. Een link maakt het voor Googlebot makkelijker om van website naar website te navigeren. Hierdoor komt Googlebot vaker langs je website en dit brengt ook weer veel voordelen met zich mee. Wanneer Googlebot bijvoorbeeld 2 keer per week langskomt in plaats van 1 keer week zullen nieuwe updates aan je website sneller worden opgepikt en geïndexeerd.

Daarnaast is het verkrijgen van kwalitatieve links naar jouw website erg interessant voor de bezoekers die het oplevert. Een link, van een relevante website, kan potentiële klanten naar je website verkrijgen.

Wanneer je website een webshop voor kleding is en een andere webshop over kleding heeft een link naar jouw website kan dit interessante bezoekers opleveren. Een link blijft daarbij permanent (of zolang de website bestaat) daar staan. Dit kan, op de lange duur, veel geïnteresseerde bezoekers opleveren, waardoor je mogelijk hier ook producten of diensten aan verkoopt.

Linkbuilding voor Google

Een andere reden om te link builden, waar ik een apart kopje voor heb aangemaakt, is voor Google. Dit is namelijk de reden waar de meeste bedrijven voor link builden. Linkbuilding wordt voor google gedaan omdat het een rankingfactor is om hogerop in Google te komen.

Een link van één website naar een andere website laat aan Google zien dat er over deze website wordt geschreven. Een link laat zien dat website #1 bijvoorbeeld website #2 als bron heeft gebruikt om content te produceren of te schrijven. Dit geeft aan Google het signaal dat de content op website #2 weleens interessant kan zijn voor zoekers binnen Google. Deze content (en website krijgt in dit geval een positieve waardering en kan stijgen in de zoekmachines.

Voor Google draait het uiteindelijk immers allemaal om kwalitatieve content. Content is het belangrijke element dat uiteindelijk de zoekers (en eindklant van Google) zal bedienen. Google is om deze reden altijd op zoek naar manieren om kwalitatieve content te kunnen herkennen en dit te serveren aan de juiste zoeker.

Hierbij staat voor Google relevantie centraal. Dit geldt bij de content voor de zoeker en bij de websites waar de links naar jouw website vandaankomen. Het is van belang dat de websites zo relevant mogelijk zijn zodat ook Google ziet dat andere websites in dezelfde markt naar jouw website linken en over jouw bedrijf schrijven.

Prijs van linkbuilding uitbesteden

Hieronder geef ik de verschillende mogelijke opties weer wanneer je jouw linkbuilding wilt uitbesteden. We gaan voor ieder traject samen in gesprek om de gewenste strategie met daarbij het budget te bespreken. Vanaf € 600,- per maand is voor ieder budget een strategie beschikbaar.

Wanneer je op aanvragen drukt, ga je naar de contactpagina. Vermeld bij het invullen van een contactformulier welk plan je graag wilt (als je het al weet). Ik neem, vaak dezelfde dag nog, contact op. We bespreken dan het plan en de strategie.

Contact opnemen
Het werk van een SEO consultant

Linkbuilding uitbesteden

Je kunt al jouw linkbuilding activiteiten bij mij uitbesteden. Ik help graag bij het link builden en help hier veel partijen mee. Voor veel van deze partijen maak ik ook een gepersonaliseerde strategie waarbij we een duidelijk traject in kaart brengen (en uitvoeren).

Het traject is maandelijks opzegbaar, hierdoor zit je nergens aan vast. Ik wil je graag kennis laten maken met de manier waarop ik te werk ga en wat ik belangrijk vind om hogerop te komen in Google.

Ik ben zelf een SEO consultant met 8 jaar ervaring. Ik kan hierdoor, buiten linkbuilding uitbesteden, ondersteuning bieden bij alle facetten van SEO.

SEO consultant en off-page SEO

Wat is belangrijk bij linkbuilding?

Vanaf begin 2012 is de linkbuilding wereld flink opgeschud. Vanaf dit moment werd de eerste iteratie van de Penguin uitgerold. Dit betekende dat websites met veel links van lage kwaliteit een significante drop in rankings kregen. Buiten de drop in rankings, kreeg een gedeelte van deze websites ook een handmatige penalty. Dit betekent dat een website compleet uit de rankings wordt gehaald.

Het eerste en voornaamste punt bij linkbuilding uitbesteden is de kwaliteit van de links. Anno 2020 is het belangrijk om links van hoge kwaliteit te verkrijgen. Dit houdt in, geen startpagina’s, forums of spamwebsites. Het is op dit moment vereist om pagina’s met echte bezoekers naar je te laten linken. Dit is immers de enige manier om er zeker van te zijn dat ook Google de website vertrouwd.

Wij baseren de kwaliteit van een website eerst met het naakte oog. Daarna gebruiken wij cijfers om ons beeld van de website te onderbouwen. Voorbeelden hiervan zijn ST (search traffic), TF (trustflow) en CT (citation flow). Wij zetten deze metrics in om te bepalen in welke mate Google de website vertrouwd en hoeveel SEO-kracht de website doorgeeft wanneer deze website een link naar onze website stuurt.

Het werk van een SEO consultant

De Do’s en dont’s bij linkbuilding uitbesteden

Er zijn veel verschillende aanbieders in de wereld van linkbuilding uitbesteden. De kwaliteit van het link builden wordt deels bepaald door de manier van uitbesteden. Ik heb veel ervaring met opdrachtgevers en probeer deze zoveel mogelijk te ondersteunen bij het project. Dit betekent niet alleen bij de eindfase van het project; van A tot Z probeer ik mijn opdrachtgevers te ontzorgen.

Contact houden is één van de eerste en belangrijkste punten waar ik aan denk bij linkbuilding. Mijn trajecten worden getypeerd door een frequente en heldere manier van communiceren. De linkbuilding trajecten worden vaak gecombineerd met een SEO-coaching sessie per maand. Zo kunnen we zoveel mogelijk waarde uit mijn werkzaamheden halen, zonder hier veel uren voor te schrijven.

Natuurlijke linkbuilding

Daarnaast is het natuurlijk houden van het link builden van vitaal belang. Het is uiteraard mogelijk om binnen een aantal weken honderd links te verkrijgen naar de website. Google ziet dit echter ook als een onnatuurlijke ontwikkeling, dit maakt de kans op een penalty groter. Ik werk met een natuurlijke methode waarbij we een aantal links per week verkrijgen. Gedurende de maanden dat we samenwerken ziet Google een natuurlijke stijging in het aantal backlinks.

Dit betekent duurzaamheid. Een duurzame en natuurlijke groei van de autoriteit van de website. Deze manier van het laten groeien van de autoriteit zorgt ook voor een duurzame zorg in de rankings binnen Google. We hebben kort een aantal metrics hierboven aangehaald (zoals trustflow en citation flow), maar dat zijn niet de belangrijkste metrics. Het draait uiteindelijk allemaal om hoeveel (en welke) organische bezoekers je ontvangt op je website en hoeveel omzet dit genereert.

Ondersteuning bij strategiebepaling

Dit brengt me op het volgende belangrijke punt. Dat is de strategiebepaling en de KPI’s die hiermee worden gekoppeld. Ik denk aan het begin van ieder traject graag mee met je en bepaal samen de strategie voor het traject. Voor ieder traject stel ik, in overleg, de zoekwoorden op waar we op gaan focussen. Ik combineer de zoekwoorden met landingspagina’s die relevant zijn aan deze zoekwoorden.

Zo hebben we, aan het begin van ieder traject, helder voor ogen op welke zoekwoorden we gaan focussen en welke KPI’s hier belangrijk bij zijn. Daarnaast hebben we duidelijk wat de structuur van de website is en welke landingspagina’s zwaar wegen en voorrang dienen te krijgen binnen de website zelf.

Wat kun je zelf doen bij linkbuilding uitbesteden?

Voor een gedeelte van mijn klanten besteed ik tijd aan SEO-coaching van de klanten. Deze klanten vinden het fijn om uren te besparen en tegelijkertijd de maximale meerwaarde uit mijn werk te halen. Dit begrijp ik en vind ik geen probleem. Ik help graag bij het maken en opstellen van een strategie en begeleid de implementatie van mijn bevindingen ook graag.

De samenwerking

Linkbuilding uitbesteden kan alleen goed functioneren wanneer het contact en de strategie gedegen is. Ik ben bekend met SEO en linkbuilding, jij weer heel goed met de markt. De samenwerking zorgt voor een 1 + 1 = 3 effect en is de kern van het behalen van resultaat. Initieel gaan we samen het gesprek aan om een sterke strategie op te stellen. Dit zorgt voor een duurzame basis waar tijdens het traject verder op kan worden gebouwd.

De strategie die hier uitkomt wordt voor de volgende 3 tot 6 maanden gebruikt. Iedere maand kan er worden gestuurd op de strategie waardoor we agile blijven. Een concreet voorbeeld hiervan is een webshop dat een nieuw product wilt lanceren. We kunnen dit product gelijk promoten door een link van andere websites naar dit product te sturen. De links zullen in dit geval niet alleen relevant voor de webshop zijn, maar ook voor het product zelf. Door deze focus en relevantie zal het product sneller dan anders in de zoekmachines stijgen.

Gedegen rapportages

Eén van de manieren om het contact goed te onderhouden is het versturen van gedegen en volledige rapportages. Deze rapportages verstuur ik iedere maand waardoor je goed op de hoogte blijft van alles wat er gebeurt. In de rapportages neem ik alle verkregen links op incluis de voortgang van de posities van de afgesproken zoekwoorden. Deze zoekwoorden vormen de kern van het traject waardoor het van belang is om deze goed te blijven monitoren.

Ik verstuur de rapportages met een persoonlijk bericht van de voortgang van het traject. Tussen de verschillende rapportages door is er altijd ruimte voor sporadische vragen. Deze vragen worden altijd binnen één werkdag beantwoord. Vaak worden de linkbuilding uitbesteden pakketten afgenomen met een SEO-coaching traject. In dit traject neem ik je mee in de verschillende facetten van SEO en begeleid ik de interne verantwoordelijke met het implementeren van de SEO.

Veelgestelde vragen

Waarom linkbuilding uitbesteden bij Ralf?

Er zijn een aantal voordelen bij het uitbesteden van de linkbuilding bij mij. Hieronder benoem ik een aantal hiervan.

– Meer dan 25.000 echte websites in mijn netwerk;
– Ik gebruik geen spamwebsites, startpagina’s of forums;
– Maandelijks opzegbaar;
– Maandelijkse rapportage met daarin de verkregen links en voortgang van de posities;
– Tussentijds bereikbaar voor SEO-gerelateerde vragen;
– Er wordt in overleg een gepersonaliseerde strategie opgesteld;
– Ik link build op een natuurlijke en duurzame wijze, hierdoor is de kans op een penalty vrijwel 0;

Hoe werkt linkbuilding?

Met linkbuilding worden links van andere websites naar jouw website verkregen. Dit geeft een positieve waardering aan jouw website binnen Google. Linkbuilding is een proces waarin ik relevante websites naar jouw website laat linken waardoor Google deze positieve waardering aan jouw website geeft. De websites die ik hiervoor benader zijn echte websites die relevant zijn voor jouw bedrijf.

Wat kost linkbuilding uitbesteden?

In Nederland bied ik backlinks van de hoogste kwaliteit aan. Ik probeer hierbij tevens te streven naar een eerlijke prijs/kwaliteit verhouding. Bij mij linkbuilding uitbesteden is mogelijk vanaf 500 euro per maand en is maandelijks opzegbaar. Ik neem je graag mee in mijn werkwijze en laat je graag zien welke links ik voor je verkrijg. Transparantie en communicatie staan centraal in mijn linkbuilding trajecten.

Werkt linkbuilding uitbesteden nog?

Linkbuilding uitbesteden werkt, ook anno 2020, nog goed. Het is wel zo dat de linkbuilding tactieken van 10 jaar geleden niet meer bijdragen een een verbeterde SEO. Startpagina’s, forums en spamwebsites leveren te snel een penalty op van Google (en geven geen positief signaal meer af). Hier is Google te slim voor geworden.

Bij linkbuilding uitbesteden is het van belang dat je met echte websites werkt die relevant zijn aan jouw eigen website. Dit is nu belangrijker dan ooit.