Black hat

Er zijn veel manieren waarop je jouw website hoger in de zoekmachine laat komen. De ene maatregel is zuiverder dan de ander. Het is onder andere mogelijk om voor Black hat SEO te kiezen. Wat is Black hat en in hoeverre is dit een goede manier om je website te optimaliseren voor de zoekmachine? Dat leggen we hier aan je uit!

Wat is Black hat?

Black hat is een term om de maatregelen mee aan te duiden voor zoekmachine optimalisatie die niet voldoen aan de voorwaarden van een zoekmachine. Bij black hat SEO gaat het om het manipuleren van het algoritme van een zoekmachine om pagina’s hoger te laten scoren die minder relevant zijn voor de zoekmachine. Hierdoor is black hat een twijfelachtige manier om je website te optimaliseren. 

Hoe gevaarlijk is deze vorm van SEO?

Deze vorm van SEO is niet direct gevaarlijk, maar geeft niet altijd de lange termijn resultaten die je wel bereikt met white hat SEO, de tegenhanger van black hat. Het lijkt wellicht slim om voor een wat meer omstreden vorm van SEO te kiezen om zo snel goede resultaten te behalen. Toch is dit niet het geval, aangezien je de kans loopt om uiteindelijk de negatieve consequenties te moeten dragen. Ook voeren zoekmachines regelmatig veranderingen door in het algoritme: met black hat SEO daal je dan ook weer in de ranking. 

Black hat _ Begrippenlijst

De impact van black hat op SEO

Black hat heeft zeker impact op de SEO van een website of pagina. Het is een vorm van SEO waarmee je snel goede resultaten behaalt, maar waarbij de kans groot is dat je hier ook weer snel vanaf bent. Black hat heeft dan ook zeker goede invloed op de SEO van een website, maar dit is vaak van korte duur. Voor een langer effect is white hat SEO een betere optie. 

Mijn advies

Black hat lijkt aantrekkelijk, maar biedt slechts een korte termijn resultaat. Het is dan ook beter om op een eerlijke manier je plek in de zoekmachine te verdienen. Dit doe je onder andere door het maken van een goede analyse en het opzetten van een marketing strategie. 

We raden aan om een SEO specialist in te schakelen die jou helpt bij het creëren van een goede strategie. Zo kom je op een eerlijke manier hoger in de zoekmachine en profiteer je hier op lange termijn van.  

Veelgestelde vragen

Wat is black hat SEO?

Black hat SEO wordt gebruikt om alle SEO-inspanningen aan te duiden die tegen de richtlijnen van Google ingaan. Google heeft bepaalde richtlijnen op zijn website gepubliceerd waaraan iedere SEO-specialist moet voldoen, worden deze richtlijnen verbroken of niet nageleefd? Dan heet dit black hat SEO en bestaat de kans dat Google hier een penalty (straf) voor geeft.

Wat is de impact van Black Hat SEO op SEO?

Met Black Hat SEO kan je snel resultaten bereiken. Deze zijn meestal van korte duur en je kunt dan ook beter kiezen voor een gedegen marketingstrategie.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 1 juli 2022. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

< 2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z