Black hat

Er zijn veel manieren waarop je jouw website hoger in de zoekmachine laat komen. De ene maatregel is zuiverder dan de ander. Het is onder andere mogelijk om voor Black hat SEO te kiezen. Wat is Black hat en in hoeverre is dit een goede manier om je website te optimaliseren voor de zoekmachine? Dat leggen we hier aan je uit!

Wat is Black hat?

Black hat is een term om de maatregelen mee aan te duiden voor zoekmachine optimalisatie die niet voldoen aan de voorwaarden van een zoekmachine. Bij black hat SEO gaat het om het manipuleren van het algoritme van een zoekmachine om pagina’s hoger te laten scoren die minder relevant zijn voor de zoekmachine. Hierdoor is black hat een twijfelachtige manier om je website te optimaliseren. 

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Hoe gevaarlijk is deze vorm van SEO?

Deze vorm van SEO is niet direct gevaarlijk, maar geeft niet altijd de lange termijn resultaten die je wel bereikt met white hat SEO, de tegenhanger van black hat. Het lijkt wellicht slim om voor een wat meer omstreden vorm van SEO te kiezen om zo snel goede resultaten te behalen. Toch is dit niet het geval, aangezien je de kans loopt om uiteindelijk de negatieve consequenties te moeten dragen. Ook voeren zoekmachines regelmatig veranderingen door in het algoritme: met black hat SEO daal je dan ook weer in de ranking. 

Black hat _ Begrippenlijst

De impact van black hat op SEO

Black hat heeft zeker impact op de SEO van een website of pagina. Het is een vorm van SEO waarmee je snel goede resultaten behaalt, maar waarbij de kans groot is dat je hier ook weer snel vanaf bent. Black hat heeft dan ook zeker goede invloed op de SEO van een website, maar dit is vaak van korte duur. Voor een langer effect is white hat SEO een betere optie. 

Ons advies

Black hat lijkt aantrekkelijk, maar biedt slechts een korte termijn resultaat. Het is dan ook beter om op een eerlijke manier je plek in de zoekmachine te verdienen. Dit doe je onder andere door het maken van een goede analyse en het opzetten van een marketing strategie. 

We raden aan om een SEO specialist in te schakelen die jou helpt bij het creëren van een goede strategie. Zo kom je op een eerlijke manier hoger in de zoekmachine en profiteer je hier op lange termijn van.  

Laatst geupdate op 14 september 2021

Veelgestelde vragen

Wat is black hat SEO?

Black hat SEO wordt gebruikt om alle SEO-inspanningen aan te duiden die tegen de richtlijnen van Google ingaan. Google heeft bepaalde richtlijnen op zijn website gepubliceerd waaraan iedere SEO-specialist moet voldoen, worden deze richtlijnen verbroken of niet nageleefd? Dan heet dit black hat SEO en bestaat de kans dat Google hier een penalty (straf) voor geeft.

Wat is de impact van Black Hat SEO op SEO?

Met Black Hat SEO kan je snel resultaten bereiken. Deze zijn meestal van korte duur en je kunt dan ook beter kiezen voor een gedegen marketingstrategie.

Voor wie hebben wij dit artikel over black hat geschreven?

Het artikel over black hat hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over black hat in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals black hat?

Wij schrijven over begrippen als black hat om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

black hat is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over black hat in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals black hat, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip black hat in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van black hat. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van black hat op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende black hat.

Het voorbeeld dat wij geven van black hat , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over black hat van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-specialist en eigenaar van een SEO-bureau.

Over mij

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z