Black hat

Er zijn veel manieren waarop je jouw website hoger in de zoekmachine laat komen. De ene maatregel is zuiverder dan de ander. Het is onder andere mogelijk om voor Black hat SEO te kiezen. Wat is Black hat en in hoeverre is dit een goede manier om je website te optimaliseren voor de zoekmachine? Dat leggen we hier aan je uit!

Wat is Black hat?

Black hat is een term om de maatregelen mee aan te duiden voor zoekmachine optimalisatie die niet voldoen aan de voorwaarden van een zoekmachine. Bij black hat SEO gaat het om het manipuleren van het algoritme van een zoekmachine om pagina’s hoger te laten scoren die minder relevant zijn voor de zoekmachine. Hierdoor is black hat een twijfelachtige manier om je website te optimaliseren. 

Hoe gevaarlijk is deze vorm van SEO?

Deze vorm van SEO is niet direct gevaarlijk, maar geeft niet altijd de lange termijn resultaten die je wel bereikt met white hat SEO, de tegenhanger van black hat. Het lijkt wellicht slim om voor een wat meer omstreden vorm van SEO te kiezen om zo snel goede resultaten te behalen. Toch is dit niet het geval, aangezien je de kans loopt om uiteindelijk de negatieve consequenties te moeten dragen. Ook voeren zoekmachines regelmatig veranderingen door in het algoritme: met black hat SEO daal je dan ook weer in de ranking. 

Black hat _ Begrippenlijst

De impact van black hat op SEO

Black hat heeft zeker impact op de SEO van een website of pagina. Het is een vorm van SEO waarmee je snel goede resultaten behaalt, maar waarbij de kans groot is dat je hier ook weer snel vanaf bent. Black hat heeft dan ook zeker goede invloed op de SEO van een website, maar dit is vaak van korte duur. Voor een langer effect is white hat SEO een betere optie. 

Ons advies

Black hat lijkt aantrekkelijk, maar biedt slechts een korte termijn resultaat. Het is dan ook beter om op een eerlijke manier je plek in de zoekmachine te verdienen. Dit doe je onder andere door het maken van een goede analyse en het opzetten van een marketing strategie. 

We raden aan om een SEO specialist in te schakelen die jou helpt bij het creëren van een goede strategie. Zo kom je op een eerlijke manier hoger in de zoekmachine en profiteer je hier op lange termijn van.  

Veelgestelde vragen

Op welke manier kun je onze kennisbank inzetten voor je eigen website?

De kennisbank is gevuld met talloze begrippen en blogs die je gebruikt om de meest recente kennis op te doen omtrent SEO. Even vergeten wat black hat inhoudt? Geen nood! In de kennisbank vind je alle begrippen rondom zoekmachine optimalisatie van A tot Z. In de blogs leggen wij verschillende SEO concepten uit. Van "Algoritme" tot "Zoekwoordonderzoek", wij hebben er iets over geschreven.

Als website eigenaar is het aan jou de taak om continu op de hoogte zijn van de juiste kennis betreffende SEO. Gelukkig hebben wij de laatste updates voor je opgeschreven. 8 jaar waard aan kennis en expertise delen wij graag met anderen. Klik op "kennisbank" en verbreed je kennis omtrent zoekmachine optimalisatie.

Wat is zoekmachine optimalisatie (ook wel SEO) eigenlijk?

Zoekmachine optimalisatie omvat het beïnvloeden van de ranking (positie) van een website binnen de organische zoekresultaten in Google (of andere zoekmachines). Je beïnvloedt de positie in Google door website optimalisatie. Hoe hoger de ranking van een website op de zoekresultatenpagina, hoe meer traffic deze website genereert. Hoe meer organische bezoekers, hoe hoger de conversie.

Een website optimaliseren, hoe doe je dat? Er zijn 3 elementen van SEO. Content, techniek en linkbuilding. Ieder vlak optimaliseer je met SEO. Op deze manier verkrijg je de hoogst mogelijke positie in Google. Content is king, maar staat niet op zichzelf. Wanneer de content van hoge kwaliteit is, moeten de technische kant en linkbuilding net zo sterk zijn. Deze 3 componenten vullen elkaar naadloos aan. Lees meer over zoekmachine optimalisatie in onze kennisbank.

Voor wie hebben wij dit artikel over black hat geschreven?

Het artikel over black hat hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar of geïnteresseerde. Het artikel over black hat hebben wij op toegankelijke wijze geschreven. Zo maken wij SEO toegankelijk voor iedere ondernemer.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament voor een SEO traject. 

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Gebruik ons artikel over black hat in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals black hat?

Wij schrijven over begrippen als black hat om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie (SEO) te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van content, linkbuilding en de technische kant van SEO.

Black hat is een onderdeel van content, linkbuilding of techniek. Ieder van deze 3 componenten verbeter je met zoekmachine optimalisatie. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, níét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google. Google scant een website op honderden factoren. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over black hat en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

Hoe bespreken we het begrip black hat in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van black hat. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van black hat op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende black hat.

Het voorbeeld dat wij geven van black hat geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je het verwerkt in je SEO strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze kennis over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of besteed je het uit? In beide gevallen komt kennis over black hat van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-strategist, coach en liefhebber.

Over mij

Samenwerken met
een SEO specialist?

SEO specialist SEO specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO cursus volgen?

SEO cursus SEO cursus

Alle begrippen

3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z