Linkfarm

Hoger scoren in Google? Dit is op verschillende manieren mogelijk, onder andere door middel van een link farm. Wat is een linkfarm en wat is de impact hiervan op de SEO van een website of pagina? Hier leggen we dit aan je uit en geven we je advies. 

Wat is een linkfarm?

Linkfarm is een groep websites die naar elkaar linken binnen deze groep. De groep is handmatig samengesteld of geautomatiseerd door middel van een script. Het is een manier om websites hoger te laten scoren in de zoekmachine, wat een vorm is van black-hat SEO.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

De mogelijkheden met link farm

Er zijn diverse manieren waarop je een linkfarm tegenkomt. Het is mogelijk een manier om filialen van dezelfde winkelketen aan elkaar te koppelen. Het is mogelijk ook een netwerk van websites die bijvoorbeeld dezelfde doelgroep hebben. In dit geval heeft de linkfarm als doel de SEO in waarde te laten verhogen.

Op deze manier zou de link farm helpen om een website hoger te laten scoren in de zoekresultaten van een zoekmachine. Dit werkt vandaag de dag echter niet meer zo effectief. 

Linkfarm _ Begrippenlijst

De impact van linkfarm op de SEO

Een linkfarm heeft niet altijd even veel impact op de SEO van een website of pagina. In het verleden was link farming een manier om websites aan elkaar te koppelen in de hoop de positie van deze sites te versterken. Door ingrijpen van zoekmachines als Google is de impact hiervan vandaag de dag flink beperkt. Vooral wanneer er sprake is van niet-relevante links heeft dit mogelijk negatieve impact op de positie van de pagina in kwestie. 

Ons advies

We raden aan om deze vorm van linkbuilding niet toe te passen. De werking ervan is in theorie aantrekkelijk en voordelig voor jouw website en de bezoekers. Het is echter niet meer zo effectief als eerder vanwege de aanpassingen en strengere controles van zoekmachines zoals Google. Dit maakt link farming een minder interessante SEO tool.

Veelgestelde vragen

Wat is een Linkfarm?

Een linkfarm moet je zien als een groep websites die allemaal naar elkaar linken. Zo’n groep kan handmatig of automatisch via een script worden samengesteld. Het doel is om de websites een hogere ranking in de zoekmachineresultaten te geven en het wordt gezien als een vorm van black-hat SEO.

Wat is de impact van Linkfarm op SEO?

Een linkfarm heeft tegenwoordig veel minder impact op de SEO van een bepaalde pagina of website. Door diverse ingrepen hebben zoekmachines hier paal en perk aan gesteld. Alleen in het geval er goede en relevante links worden gebruikt, kan dit nog voordelen opleveren. Is dit niet het geval, dan kan het zelfs een nadelige uitwerking hebben.

Voor wie hebben wij dit artikel over linkfarm geschreven?

Het artikel over linkfarm hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over linkfarm in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals linkfarm?

Wij schrijven over begrippen als linkfarm om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

linkfarm is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over linkfarm in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals linkfarm, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip linkfarm in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van linkfarm. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van linkfarm op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende linkfarm.

Het voorbeeld dat wij geven van linkfarm , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over linkfarm van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z