Hubspot

Een bedrijf runnen brengt al genoeg taken met zich mee, maar het regelen van de marketing en sales verdiend ook zeker jouw aandacht. Dit proces makkelijker maken? Een van jouw mogelijkheden is Hubspot. Wat is Hubspot precies, hoe werkt dit en hoe verbetert dit de SEO van je website? We leggen het hier aan je uit. 

Wat is Hubspot?

Hubspot is een platform voor marketing en sales: het biedt onder andere software aan bedrijven om deze te ondersteunen met marketing, sales, CRM en meer. Ook een website bouwen met Hubspot behoort tot je mogelijkheden. 

Zo werkt Hubspot

Het platform Hubspot biedt alle software om een optimale klantbeleving te bieden aan jouw klanten. Of je nu hulp nodig hebt met marketing, sales of andere zaken: er is altijd wel een software of programma dat klaarstaat. Hubspot is opgericht met het idee om veranderingen door te voeren binnen marketing. Het belangrijkste doel? Een software creëren waarmee het mogelijk is om een inbound marketingstrategie uit te voeren. 

Ook marketing is continu aan verandering onderhevig. Het maken van goede content is belangrijker dan ooit, waardoor je jouw doelgroep sneller aan je bindt. Hubspot biedt handige marketingtools voor het genereren van leads en het omzetten van deze leads in klanten.

De impact van Hubspot op de SEO

Hubspot heeft mogelijk zeker impact op de SEO van een website of pagina. Het biedt jou de mogelijkheid alle marketing een stuk beter te regelen, waardoor je beter inzicht krijgt en de marketingstrategie ook beter uitvoert. Een goede marketingstrategie op een goede manier tot uiting brengen zorgt voor goede resultaten. Denk hierbij aan betere vindbaarheid van je website, meer leads genereren en een goede klantrelatie opbouwen met de klant.  

Mijn advies

Heb jij problemen met het regelen van de marketing of overzie je het niet meer? Je hebt dan mogelijk baat bij het gebruik van een makkelijk systeem waarmee je alles op één plek regelt. We raden aan om te kijken of Hubspot voor jou het juiste platform is om alle marketingactiviteiten te regelen.


Veelgestelde vragen

Wat is Hubspot?

Hubspot is een echt marketing- en salesplatform dat bedrijven ondersteund op het vlak van marketing, CRM, sale en nog veel meer. Je kunt er ook nog een website mee opzetten. Kortom een zeer compleet platform.

Wat is de impact van Hubspot op SEO?

Het platform Hubspot heeft zeker een bepaalde impact SEO. Het helpt jou bij het opzetten en uitvoeren van een goede marketingstrategie. Op deze manier zal je zichtbaarheid worden vergroot en bouw je een goede relatie met jouw klanten op. Dit zal uiteraard weer tot betere resultaten leiden.

Senior SEO-specialist

Ralf van Veen

Senior SEO-specialist
Five stars
Ik krijg een 5.0 op Google uit 75 beoordelingen

Ik werk sinds 10 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op 22 maart 2024. De laatste update van dit artikel vond plaats op 22 maart 2024. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen. Leer meer over de totstandkoming van mijn artikelen in mijn redactionele richtlijnen.