Rank Math

Wil jij een SEO plug-in voor WordPress met een simpele interface? Daar heb je Rank Math voor. Deze plug-in maakt duidelijk waar je verbeterpunten zitten op je website of pagina. Zo pas je deze gemakkelijk aan en verbeter je je site op het gebied van SEO. 

Wat is Rank Math?

Met Rank Math heb je een plug-in die 30 SEO tools tegelijkertijd runt. Daarbij blijft snelheid en performance topprioriteit. Deze handige tools doen hun werk ook snel. Met Rank Math zie je in een oogopslag waar je knelpunten zitten en kun je deze direct aanpassen. Ook zie je previews van je content, zowel in de zoekresultaten als op social media. 

Features van Rank Math

Samengevat zijn er een vijftal features van Rank Math die je met deze plug-in verkrijgt. Dat begint met de SEO analyzer. Deze laat je de huidige staat van je SEO zien aan de hand van een aantal factoren, waaronder zoektermen. Een andere feature is de Google Search Console. Hier zie je de belangrijkste informatie van Google. Met Keyword Ranking krijg je inzicht in jouw positie in de zoekresultaten op basis van bepaalde zoektermen. Schema Markup helpt met je snippets versterken. Rank Math biedt 24/7 support en veilige codes en privacy. 

Impact op de SEO

Rank Math is een SEO plug-in en heeft dus invloed op je SEO. De verschillende tools helpen je hierbij. Dit wordt gemakkelijk gemaakt doordat Rank Math precies aangeeft waar je winst kunt behalen op het gebied van SEO. Met de SEO analyzer kun je je huidige positie in SEO inzien. Dit overzicht maakt indirect duidelijk waar je verbetering in aan kunt brengen voor je SEO. 

Lees verder over SEO en WordPress

Ik schrijf graag over SEO en WordPress. Lees hier alle artikelen die (zijdelings) gaan over het optimaliseren van de SEO binnen een WordPress website. Van plugins tot handige tips.

Plugins/tools voor WordPress

Algemeen

Mijn advies

Om echt het verschil te maken voor je SEO, heb je een betaald account nodig. De gratis versie biedt te weinig opties. Een gratis versie kan wel fijn zijn om de interface te leren kennen, zonder dat je daarin hoeft te investeren. Er zijn een Business en een Pro account, waarbij de Pro goedkoper is. Het verschil tussen de twee is heel gering, dus tenzij je specifiek gaat voor client management of onbeperkt data opslaan bijvoorbeeld, is Pro voldoende. 


Veelgestelde vragen

Wat is Rank Math?

Rank Math is een razendsnelle plug-in waarin maar liefst 30 SEO tools op tegelijk draaien. Het geeft je waardevolle inzichten waarbij je in een oogopslag ziet waar eventuele verbetering te realiseren zijn. Je kunt er ook previews mee bekijken van je content in de zoekresultaten maar ook op sociale media.

Wat is de impact van Rank Math op SEO

Rank Math heeft als SEO plug-in uiteraard een grote impact op je SEO. Het geeft precies aan op welke vlakken je kunt verbeteren zodat je het optimale uit jouw site kunt halen en jouw site een hogere ranking krijgt.

Senior SEO-specialist

Ralf van Veen

Senior SEO-specialist
Five stars
Ik krijg een 5.0 op Google uit 75 beoordelingen

Ik werk sinds 10 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op 29 maart 2024. De laatste update van dit artikel vond plaats op 29 maart 2024. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen. Leer meer over de totstandkoming van mijn artikelen in mijn redactionele richtlijnen.