Website optimalisatie

Met website optimalisatie bedoelen we over het algemeen het optimaliseren van een website voor zoekmachines zoals Google. Er is een aantal richtlijnen dat je kunt volgen om je website te optimaliseren zodat deze beter te vinden is voor gebruikers. Richt je je website optimaal in, dan zal deze bovenaan in de resultatenlijst van een zoekopdracht komen.

Wat is website optimalisatie?

Website optimalisatie is het verbeteren van een website om beter te scoren in een zoekmachine. Je doet dit door je site zodanig in te richten dat hij perfect voldoet aan de richtlijnen van zoekmachines. Dit kan op een aantal manieren. Een goede webstructuur, interessante content, het geschikt maken van de site voor mobiele devices en een goede performance zorgen ervoor dat je site hoger in de ranglijst komt.

Hoe optimaliseer je een website?

Eén van de belangrijkste activiteiten bij een website optimalisatie is dat de site ook goed bruikbaar is op mobiele devices. Een andere belangrijk aandachtspunt is het uiterlijk van de website. Hij moet iets uitstralen dat bij jouw product of service past en je doelgroep aanspreekt. Ook moet de pagina en de menustructuur gebruiksvriendelijk zijn.

Daarnaast zijn er een aantal technische zaken die een website kunnen verbeteren. Zo is het bijvoorbeeld slim om je website op een snelle server te laten draaien. Ook moet je zorgen voor een Https SSL certificaat en de juiste browsercaching. Daarnaast moet je letten op het formaat van de afbeeldingen en ervoor zorgen dat er een filecompressie is geactiveerd.

Website Optimalisatie _ Begrippenlijst

Website optimalisatie: impact op SEO

Website optimalisatie staat bijna synoniem aan Search Engine Optimalisatie. Het doel van het optimaliseren van je website is ten eerste om meer bezoekers naar je pagina’s te trekken. Hoe kan dat beter dan door de site beter vindbaar te maken?

Ten tweede wil je bezoekers een positieve ervaring op de site te laten beleven. Tot slot wil je de bezoeker verleiden tot een actie. Waar in de laatste twee gevallen vooral de presentatie van de pagina een rol speelt, is bij SEO vooral de content van belang.

Mijn advies

Eén van de belangrijkste aandachtspunten bij het optimaliseren van een website is aandacht voor de content. Zorg ervoor dat de aandacht van de bezoekers getrokken wordt door jouw USPs. Gebruik op landingspagina’s en op de homepage geen lange teksten.

Daarnaast draait het een groot deel om SEO. Maak als eerste een overzicht van de belangrijkste zoekwoorden, je kunt hiervoor bijvoorbeeld de keyword planner van Google gebruiken. Daarnaast bouw je de content natuurlijk SEO proof!

Veelgestelde vragen

Wat betekent Wat betekent “website optimalisatie”?

Bij website optimalisatie voer je verbeteringen door aan je website zodat je beter scoort in de zoekmachines. Zaken waar je aan kunt werken zijn bijvoorbeeld structuur, goede en relevante content en snelheid.

Wat is de impact van Website Optimalisatie op SEO?

Website optimalisatie is superbelangrijk. Het doel ervan is om zoveel mogelijk bezoekers te krijgen. De beste manier om dit te doen is te zorgen dat je goed gevonden wordt op het internet. Goede content moet de gebruiker verleiden tot de gewenste actie.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 1 juli 2022. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

< 2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z