Keyword Surfer

Inzicht in je zoektermen om je relevantie hoog te houden krijg je met Keyword Surfer. De extensie voor je browser geeft je informatie om relevant te blijven, nieuwe zoektermen te introduceren en je organische vindbaarheid te verbeteren. Zelfs advies op basis van de sites van concurrenten horen bij Keyword Surfer. 

Wat is Keyword Surfer?

Keyword Surfer is een extensie die je voor Chrome kunt downloaden. De extensie wordt aangeboden door Surfer. Dit bedrijf specialiseert zich in SEO, online vindbaarheid en online marketing. Surfer heeft pakketten met tools waarvoor je moet betalen. Keyword Surfer daarentegen is een gratis extensie voor Chrome. 

Wat Keyword Surfer levert

Je krijgt verschillende informatie over je zoekterm met Keyword Surfer. Bijvoorbeeld hoe vaak de zoekterm de afgelopen maand is ingevoerd in een zoekmachine. Daarbij krijg je ook inzicht in alternatieve zoektermen die gerelateerd zijn aan je eerste zoekterm. Daarmee is het mogelijk meer verkeer naar je site te trekken en hoger in Google te komen. Met de correlation chart houd je jouw positie ten opzichte van je concurrentie in de gaten.

Hier zie je het maandelijks verkeer, het aantal woorden en het aantal precieze zoektermen van 10 concurrenten. Op basis van je concurrentie, levert Keyword Surfer een advies in de vorm van richtlijnen. Hiervoor worden NLP algoritmes ingezet. 

Impact op de SEO

De combinatie van informatie over zoektermen in algemene zin en concurrentie maken Keywords Surfer een handige tool. Hiermee heb je, net als de SEO consultant, de handvatten om je SEO te verbeteren. Die heeft namelijk te maken met je zoektermen, maar ook met hoe je concurrentie het aanpakt. Met alleen de juiste zoektermen ben je er nog niet. Daarvoor gebruik je de informatie over je concurrentie. Zo kun je hoger in de zoekresultaten terecht komen dan zij. 

Mijn advies

Keywords Surfer is een gratis extensie die je informeert over zoektermen en concurrentie. Dat is een mooie combinatie van waardevolle data. En het is bovendien gratis. Over het algemeen zijn mensen tevreden over deze gratis extensie. Wel is hij enkel beschikbaar voor Chrome. Het is een gratis alternatief voor Keywords Everywhere. Alleen niet in te zetten op andere browsers. 


Veelgestelde vragen

Wat is Keyword Surfer?

Keyword Surfer is een gratis browserextensie voor Chrome. Hij wordt aangeboden door het SEO en online-marketingbedrijf Surfer. Het geeft inzicht in de zoektermen die je gebruikt, maar ook die van de concurrenten.

Wat is de impact van Keyword Surfer op SEO?

Surfer is een handige tool waarmee je de SEO van jouw website kunt aanpakken. Doordat je ook inzichten verkrijgt over hoe de concurrentie het doet, kun hier handig op inspelen zodat je een hogere positie in de zoekresultaten verkrijgt.

Senior SEO-specialist

Ralf van Veen

Senior SEO-specialist
Five stars
Ik krijg een 5.0 op Google uit 75 beoordelingen

Ik werk sinds 10 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op 17 januari 2024. De laatste update van dit artikel vond plaats op 17 januari 2024. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen. Leer meer over de totstandkoming van mijn artikelen in mijn redactionele richtlijnen.