Targeting

Wil jij een zo groot mogelijke doelgroep aanspreken of kies je liever voor een gerichte groep van potentiële klanten? Targeting is hierbij een interessante strategie. Wat is targeting en welke opties heb je hierbij? We leggen het begrip uitgebreid aan je uit.

Wat is targeting?

Targeting is het bereiken van potentiële klanten om zo een bepaald doel te bereiken. Het gaat hierbij om het richten op een specifieke groep van potentiële klanten waarvan de kans groot is dat zij overgaan op conversie. Je bent doelgericht bezig om deze klanten te zoeken en benaderen. 

Dit zijn de voordelen van targeting

Er zijn een aantal voordelen waar je mee te maken krijgt als je voor targeting kiest. In de eerste plaats ga je voor kwaliteit: je filtert een groep mensen op bezoekers die je wilt aanspreken. Het lijkt alsof je hierbij minder mensen bereikt, maar je bereikt wel de juiste groep mensen: de mensen waarbij de kans groot is dat ze overgaan op conversie. Bij targeting is de kans op succes en een hogere omzet dan ook groter. Verder bespaar je ook tijd met targeting: je gaat namelijk gericht op je doel af en spreekt direct de juiste mensen aan.

targeting

De impact van targeting op SEO

Targeting zelf heeft geen directe impact op de SEO van een website.

Wel is targeting een goede manier om in contact te komen met de juiste groep potentiële klanten, onder andere via social media. Het gebruik van longtail-keywords is ook een vorm van targeting: dit heeft wel een direct invloed op de SEO. Hiermee maak je combinaties van specifieke keywords die langer zijn dan één woord: de conversie ligt hoger bij deze zoekwoorden.

Ons advies

Het gebruik van targeting zorgt voor goede resultaten, mits er sprake is van een goede uitvoering. We raden dan ook aan om voor de juiste tactiek te kiezen: maak gebruik van de juiste kanalen en bouw een relatie op met de doelgroep. Het uitvoeren van een doelgroep analyse is nodig wanneer er nog geen duidelijk beeld is van de de doelgroep. Zo zorg je voor de juiste combinatie van traffic en conversie.

Veelgestelde vragen

Op welke manier kun je onze kennisbank inzetten voor je eigen website?

De kennisbank is gevuld met talloze begrippen en blogs die je gebruikt om de meest recente kennis op te doen omtrent SEO. Even vergeten wat targeting inhoudt? Geen nood! In de kennisbank vind je alle begrippen rondom zoekmachine optimalisatie van A tot Z. In de blogs leggen wij verschillende SEO concepten uit. Van "Algoritme" tot "Zoekwoordonderzoek", wij hebben er iets over geschreven.

Als website eigenaar is het aan jou de taak om continu op de hoogte zijn van de juiste kennis betreffende SEO. Gelukkig hebben wij de laatste updates voor je opgeschreven. 8 jaar waard aan kennis en expertise delen wij graag met anderen. Klik op "kennisbank" en verbreed je kennis omtrent zoekmachine optimalisatie.

Wat is zoekmachine optimalisatie (ook wel SEO) eigenlijk?

Zoekmachine optimalisatie omvat het beïnvloeden van de ranking (positie) van een website binnen de organische zoekresultaten in Google (of andere zoekmachines). Je beïnvloedt de positie in Google door website optimalisatie. Hoe hoger de ranking van een website op de zoekresultatenpagina, hoe meer traffic deze website genereert. Hoe meer organische bezoekers, hoe hoger de conversie.

Een website optimaliseren, hoe doe je dat? Er zijn 3 elementen van SEO. Content, techniek en linkbuilding. Ieder vlak optimaliseer je met SEO. Op deze manier verkrijg je de hoogst mogelijke positie in Google. Content is king, maar staat niet op zichzelf. Wanneer de content van hoge kwaliteit is, moeten de technische kant en linkbuilding net zo sterk zijn. Deze 3 componenten vullen elkaar naadloos aan. Lees meer over zoekmachine optimalisatie in onze kennisbank.

Voor wie hebben wij dit artikel over targeting geschreven?

Het artikel over targeting hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar of geïnteresseerde. Het artikel over targeting hebben wij op toegankelijke wijze geschreven. Zo maken wij SEO toegankelijk voor iedere ondernemer.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament voor een SEO traject. 

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Gebruik ons artikel over targeting in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals targeting?

Wij schrijven over begrippen als targeting om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie (SEO) te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van content, linkbuilding en de technische kant van SEO.

Targeting is een onderdeel van content, linkbuilding of techniek. Ieder van deze 3 componenten verbeter je met zoekmachine optimalisatie. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, níét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google. Google scant een website op honderden factoren. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over targeting en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

Hoe bespreken we het begrip targeting in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van targeting. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van targeting op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende targeting.

Het voorbeeld dat wij geven van targeting geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je het verwerkt in je SEO strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze kennis over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of besteed je het uit? In beide gevallen komt kennis over targeting van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-strategist, coach en liefhebber.

Over mij

Samenwerken met
een SEO specialist?

SEO specialist SEO specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO cursus volgen?

SEO cursus SEO cursus

Alle begrippen

3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z