Targeting

Wil jij een zo groot mogelijke doelgroep aanspreken of kies je liever voor een gerichte groep van potentiële klanten? Targeting is hierbij een interessante strategie. Wat is targeting en welke opties heb je hierbij? We leggen het begrip uitgebreid aan je uit.

Wat is targeting?

Targeting is het bereiken van potentiële klanten om zo een bepaald doel te bereiken. Het gaat hierbij om het richten op een specifieke groep van potentiële klanten waarvan de kans groot is dat zij overgaan op conversie. Je bent doelgericht bezig om deze klanten te zoeken en benaderen. 

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Dit zijn de voordelen van targeting

Er zijn een aantal voordelen waar je mee te maken krijgt als je voor targeting kiest. In de eerste plaats ga je voor kwaliteit: je filtert een groep mensen op bezoekers die je wilt aanspreken. Het lijkt alsof je hierbij minder mensen bereikt, maar je bereikt wel de juiste groep mensen: de mensen waarbij de kans groot is dat ze overgaan op conversie. Bij targeting is de kans op succes en een hogere omzet dan ook groter. Verder bespaar je ook tijd met targeting: je gaat namelijk gericht op je doel af en spreekt direct de juiste mensen aan.

targeting

De impact van targeting op SEO

Targeting zelf heeft geen directe impact op de SEO van een website.

Wel is targeting een goede manier om in contact te komen met de juiste groep potentiële klanten, onder andere via social media. Het gebruik van longtail-keywords is ook een vorm van targeting: dit heeft wel een direct invloed op de SEO. Hiermee maak je combinaties van specifieke keywords die langer zijn dan één woord: de conversie ligt hoger bij deze zoekwoorden.

Ons advies

Het gebruik van targeting zorgt voor goede resultaten, mits er sprake is van een goede uitvoering. We raden dan ook aan om voor de juiste tactiek te kiezen: maak gebruik van de juiste kanalen en bouw een relatie op met de doelgroep. Het uitvoeren van een doelgroep analyse is nodig wanneer er nog geen duidelijk beeld is van de de doelgroep. Zo zorg je voor de juiste combinatie van traffic en conversie.

Laatst geupdate op 15 september 2021

Veelgestelde vragen

Wat is targeting?

Targeting is het nauwkeurig bereiken van je doelgroep om bij doelgroep een bepaald doel te bereiken. Hierbij wordt er vaak vanuit gegaan dat dit een specifieke doelgroep is waarop er wordt gericht met bijvoorbeeld advertenties (of zoekmachine optimalisatie).

Wat is de impact van Targeting op SEO?

Targeting op zich heeft niet direct impact op SEO. Als je gebruik maakt van longtail-keywords, oftewel zoekwoordcombinaties, is dit ook een bepaalde vorm van targeting. Deze zal methode zal voor een hogere conversie zorgen dan bij enkelvoudige zoekwoorden.

Voor wie hebben wij dit artikel over targeting geschreven?

Het artikel over targeting hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over targeting in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals targeting?

Wij schrijven over begrippen als targeting om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

targeting is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over targeting in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals targeting, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip targeting in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van targeting. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van targeting op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende targeting.

Het voorbeeld dat wij geven van targeting , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over targeting van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-specialist en eigenaar van een SEO-bureau.

Over mij

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z