Placeholder

Er zijn veel manieren waarop het ontwerp van een website plaatsvindt. Webdesigners maken onder andere volop gebruik van placeholders. Wat is een placeholder? Hier leggen we deze term uitgebreid aan je uit. 

Wat is een placeholder?

Een placeholder is een tijdelijke media zoals een afbeelding of tekst. Dit type media is ideaal voor een website wanneer de definitieve content nog niet beschikbaar is. Het ontwerp van een layout is op deze manier een stuk makkelijker. 

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Het gebruik van placeholders

Het gebruik van een placeholder gebeurt al veel langer. Webdesigners gebruiken placeholders om zo de website te voorzien van tijdelijke content. Op deze manier is het ontwerpen van een layout nog makkelijker.

Het komt vaak voor dat media op een pagina niet op hetzelfde moment klaar zijn. In dit geval is een placeholder een tijdelijk alternatief. Een bekend voorbeeld van een placeholder is Lorem Ipsum, een standaardtekst voor tijdelijke vulling van een grafisch design. 

Placeholder _ Begrippenlijst

De impact van placeholder op SEO

Een placeholder heeft niet per se invloed op de SEO van een website of pagina. Het is vooral tijdelijk te gebruiken. Het is wel belangrijk dat een placeholder uiteindelijk wel plaatsmaakt voor een unieke en relevante tekst of andere media. Gebeurt dit niet, dan ziet een zoekmachine de pagina niet als relevant of als een kopie van andere websites. Dit is slecht voor de SEO.

Ons advies

We raden aan om een placeholder te gebruiken voor het krijgen van inzicht in het ontwerp van een layout. Het geeft een duidelijk overzicht en biedt de mogelijkheid om de website nog beter te ontwerpen. Het is wel belangrijk om de placeholder zo snel mogelijk te vervangen voor een unieke tekst.

Zo heeft het geen negatieve invloed op de ranking in de zoekmachine. Het inschakelen van een webdesigner is dan ook de beste manier om snel een mooie website te krijgen. 

Veelgestelde vragen

Wat is een Placeholder?

Een placeholder is een bepaald type content zoals tekst of een afbeelding van een tijdelijke aard. Zodra de definitieve beschikbaar is, zal de placeholder door deze worden vervangen. Er handig om vooraf al de lay out van een website te kunnen opzetten.

Wat is de impact van Placeholder op SEO?

Een placeholder heeft in feite geen invloed op de SEO van jouw site. Het is iets tijdelijks. Zorg er wel voor dat je hem op tijd vervangt met relevante en unieke content. Anders is dit nadelig voor de SEO.

Voor wie hebben wij dit artikel over placeholder geschreven?

Het artikel over placeholder hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over placeholder in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals placeholder?

Wij schrijven over begrippen als placeholder om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

placeholder is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over placeholder in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals placeholder, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip placeholder in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van placeholder. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van placeholder op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende placeholder.

Het voorbeeld dat wij geven van placeholder , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over placeholder van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z