CTR

Een van de methoden om de prestaties van online advertenties te meten, is CTR (Click Through Rate). In dit artikel vertellen wij wat het inhoudt.

Wat is CTR?

CTR, Click Through Rate, geeft aan hoeveel mensen op jouw advertentie klikken nadat ze deze hebben bekeken. Je berekent de CTR door het aantal kliks te delen door het aantal vertoningen. De hoogte van de CTR is afhankelijk van jouw plek in de zoekresultaten van Google

Advertenties die op de hoogste plek in Google staan, dragen een hogere CTR af dan een advertentie onderaan in de zoekresultaten.

Niet alleen een hogere plek in de zoekmachine zorgt voor een hogere CTR. Ook een aantrekkelijke tekst zorgt hiervoor. Wanneer jouw advertentie aantrekkelijker is dan die van een andere advertentie boven die van jou, kan het zijn dat je toch een hogere CTR hebt. Dit draagt bij aan een hogere kwaliteitsscore.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Het belang van de Click Through Rate

Het monitoren van de CTR is van groot belang bij SEO. Op deze manier meet je hoeveel organische bezoekers doorklikken naar jouw website.

Het doel van SEO is om zo veel mogelijk organisch en relevant verkeer te genereren. Meer bezoekers op je website is leuk, maar het is wel de bedoeling dat jouw conversies stijgen.

CTR | Begrippenlijst

Wat is een goede Click Through Rate? Wat zijn de nadelen van CPC?

Dat hangt van de situatie af. Maak je gebruik van betaalde advertenties? Dan betaal je per keer dat er naar jouw website geklikt wordt. Een hoge CTR is dan positief voor je conversie, maar iedere klik brengt kosten met zich mee. 

De CTR voor organische zoekresultaten is waardevoller. Organisch verkeer is in die zin gratis. Wanneer er een conversie plaatsvindt, is de hele opbrengst voor jou.

Ons advies

Wij raden aan om niet blind te staren op de CTR! Wil je jouw CTR verhogen? Optimaliseer dan de meta omschrijving en meta titels. Via deze weg geef je een goede indicatie aan de zoeker welk onderwerp jij bespreekt op de landingspagina. Dit triggert een klik. Overtuig de zoeker van de meerwaarde die jij als bedrijf levert!

Laatst geupdate op 15 september 2021

Veelgestelde vragen

Wat is CTR?

CTR, voluit Click Through Rate, is de waarde die aangeeft hoeveel gebruikers er op jouw advertentie doorklikken nadat ze hem hebben bekeken. De CTR wordt berekend door het aantal kliks te delen door het aantal keer dat de advertentie is vertoond. Hoe hoger jij met jouw advertentie staat in zoekresultaten, des te hoger de CTR.

Wat is de impact van CTR op SEO?

Het is voor SEO erg belangrijk om de CTR monitoren. Zo weet je immers hoeveel organische bezoekers er doorklikken naar jouw site. Met de resultaten kun je indien nodig verbeteringen doorvoeren.

Voor wie hebben wij dit artikel over ctr geschreven?

Het artikel over ctr hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over ctr in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals ctr?

Wij schrijven over begrippen als ctr om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

ctr is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over ctr in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals ctr, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip ctr in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van ctr. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van ctr op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende ctr.

Het voorbeeld dat wij geven van ctr , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over ctr van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-specialist en eigenaar van een SEO-bureau.

Over mij

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z