CTR

Een van de methoden om de prestaties van online advertenties te meten, is CTR (Click Through Rate). In dit artikel vertellen wij wat het inhoudt.

Wat is CTR?

CTR, Click Through Rate, geeft aan hoeveel mensen op jouw advertentie klikken nadat ze deze hebben bekeken. Je berekent de CTR door het aantal kliks te delen door het aantal vertoningen. De hoogte van de CTR is afhankelijk van jouw plek in de zoekresultaten van Google

Advertenties die op de hoogste plek in Google staan, dragen een hogere CTR af dan een advertentie onderaan in de zoekresultaten.

Niet alleen een hogere plek in de zoekmachine zorgt voor een hogere CTR. Ook een aantrekkelijke tekst zorgt hiervoor. Wanneer jouw advertentie aantrekkelijker is dan die van een andere advertentie boven die van jou, kan het zijn dat je toch een hogere CTR hebt. Dit draagt bij aan een hogere kwaliteitsscore.

Het belang van de Click Through Rate

Het monitoren van de CTR is van groot belang bij SEO. Op deze manier meet je hoeveel organische bezoekers doorklikken naar jouw website.

Het doel van SEO is om zo veel mogelijk organisch en relevant verkeer te genereren. Meer bezoekers op je website is leuk, maar het is wel de bedoeling dat jouw conversies stijgen.

CTR | Begrippenlijst

Wat is een goede Click Through Rate? Wat zijn de nadelen van CPC?

Dat hangt van de situatie af. Maak je gebruik van betaalde advertenties? Dan betaal je per keer dat er naar jouw website geklikt wordt. Een hoge CTR is dan positief voor je conversie, maar iedere klik brengt kosten met zich mee. 

De CTR voor organische zoekresultaten is waardevoller. Organisch verkeer is in die zin gratis. Wanneer er een conversie plaatsvindt, is de hele opbrengst voor jou.

Ons advies

Wij raden aan om niet blind te staren op de CTR! Wil je jouw CTR verhogen? Optimaliseer dan de meta omschrijving en meta titels. Via deze weg geef je een goede indicatie aan de zoeker welk onderwerp jij bespreekt op de landingspagina. Dit triggert een klik. Overtuig de zoeker van de meerwaarde die jij als bedrijf levert!

Veelgestelde vragen

Op welke manier kun je onze kennisbank inzetten voor je eigen website?

De kennisbank is gevuld met talloze begrippen en blogs die je gebruikt om de meest recente kennis op te doen omtrent SEO. Even vergeten wat ctr inhoudt? Geen nood! In de kennisbank vind je alle begrippen rondom zoekmachine optimalisatie van A tot Z. In de blogs leggen wij verschillende SEO concepten uit. Van "Algoritme" tot "Zoekwoordonderzoek", wij hebben er iets over geschreven.

Als website eigenaar is het aan jou de taak om continu op de hoogte zijn van de juiste kennis betreffende SEO. Gelukkig hebben wij de laatste updates voor je opgeschreven. 8 jaar waard aan kennis en expertise delen wij graag met anderen. Klik op "kennisbank" en verbreed je kennis omtrent zoekmachine optimalisatie.

Wat is zoekmachine optimalisatie (ook wel SEO) eigenlijk?

Zoekmachine optimalisatie omvat het beïnvloeden van de ranking (positie) van een website binnen de organische zoekresultaten in Google (of andere zoekmachines). Je beïnvloedt de positie in Google door website optimalisatie. Hoe hoger de ranking van een website op de zoekresultatenpagina, hoe meer traffic deze website genereert. Hoe meer organische bezoekers, hoe hoger de conversie.

Een website optimaliseren, hoe doe je dat? Er zijn 3 elementen van SEO. Content, techniek en linkbuilding. Ieder vlak optimaliseer je met SEO. Op deze manier verkrijg je de hoogst mogelijke positie in Google. Content is king, maar staat niet op zichzelf. Wanneer de content van hoge kwaliteit is, moeten de technische kant en linkbuilding net zo sterk zijn. Deze 3 componenten vullen elkaar naadloos aan. Lees meer over zoekmachine optimalisatie in onze kennisbank.

Voor wie hebben wij dit artikel over ctr geschreven?

Het artikel over ctr hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar of geïnteresseerde. Het artikel over ctr hebben wij op toegankelijke wijze geschreven. Zo maken wij SEO toegankelijk voor iedere ondernemer.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament voor een SEO traject. 

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Gebruik ons artikel over ctr in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals ctr?

Wij schrijven over begrippen als ctr om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie (SEO) te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van content, linkbuilding en de technische kant van SEO.

Ctr is een onderdeel van content, linkbuilding of techniek. Ieder van deze 3 componenten verbeter je met zoekmachine optimalisatie. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, níét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google. Google scant een website op honderden factoren. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over ctr en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

Hoe bespreken we het begrip ctr in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van ctr. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van ctr op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende ctr.

Het voorbeeld dat wij geven van ctr geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je het verwerkt in je SEO strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze kennis over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of besteed je het uit? In beide gevallen komt kennis over ctr van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-strategist, coach en liefhebber.

Over mij

Samenwerken met
een SEO specialist?

SEO specialist SEO specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO cursus volgen?

SEO cursus SEO cursus

Alle begrippen

3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z