Blogger

Het informeren van een bezoeker over een bepaald onderwerp of het enthousiast maken van een lezer: dit is precies de taak van een blogger. Wat is een blogger precies en in hoeverre is dit slim om toe te passen op je eigen website? We geven je hier antwoord op deze vragen!

Wat is een blogger?

Een blogger is een persoon die content voor een blog verzorgt. Het gaat hier niet alleen om tekst, maar ook om video’s, afbeeldingen of andere vormen van media. Blogger refereert ook naar een blogging platform waarmee het mogelijk is je eigen blog bij te houden. 

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Het gebruik van blogs op een website

Je ziet het steeds vaker voorbij komen: bloggers. Een blogger is iemand die content maakt voor blogs. Een blogger schrijft over zijn of haar dagelijks leven, maar de inhoud van een blog varieert sterk. Zo zijn er ook bloggers die schrijven over een specifiek onderwerp, bijvoorbeeld een land of een product, zoals wijn.

In dit geval zijn de blogs voor het informeren van de lezer. Het gebruik van blogs op een website is slim voor het informeren van de bezoeker, maar ook voor het winnen van het vertrouwen en het overtuigen van de bezoeker.

Blogger _ Begrippenlijst

De impact van een blogger op SEO

Een blogger zelf heeft niet veel impact op de SEO van een website of pagina, maar de blog zelf des te meer. Een goede blog bevat de juiste content in de vorm van tekst, een afbeelding of een video. Het is aan jou om te bepalen wat voor soort content het beste bij jouw doelgroep past. Een blog met tekst bevat de juiste keywords waar potentiële klanten jouw website op vinden. Dit genereert meer traffic op je website, waardoor de zoekmachine jouw website hoger in de ranking plaatst. 

Ons advies

Een blog is een ideale manier om bezoekers meer informatie te geven over relevante onderwerpen. Daarnaast is een blog ook nog eens zeer goed voor de zoekmachine optimalisatie van je website.

We raden aan om een blogger of SEO specialist in te huren die de content op je website verzorgt. Hiermee ben je niet alleen verzekerd van kwalitatieve content, maar ook van unieke teksten die bezoekers helpen jouw website te vinden, waar ze overgaan op het doen van een aankoop. Blogs bieden veel voordelen voor jouw website!

Laatst geupdate op 14 september 2021

Veelgestelde vragen

Wat is een Blogger?

Een blogger is iemand die voor bepaalde content ten behoeve van een blog zorg. Dit kunnen teksten, maar ook andere mediavormen zoals afbeeldingen of videomateriaal zijn. Blogger is ook de naam van een blogging-platform waar je zelf je eigen blog kunt maken en onderhouden.

Wat is de impact van Blogger op SEO?

Op zich heeft een blogger in feite geen impact op SEO. Voor de blog zelf geldt dit echter wel. Een blog met goede teksten en de juiste zoekwoorden dragen ertoe bij dat potentiële klanten jouw site beter kunnen vinden. Dit leidt dus tot meer verkeer naar jouw site waardoor je ook een hogere ranking in de zoekresultaten zal krijgen.

Voor wie hebben wij dit artikel over blogger geschreven?

Het artikel over blogger hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over blogger in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals blogger?

Wij schrijven over begrippen als blogger om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

blogger is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over blogger in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals blogger, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip blogger in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van blogger. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van blogger op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende blogger.

Het voorbeeld dat wij geven van blogger , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over blogger van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-specialist en eigenaar van een SEO-bureau.

Over mij

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z