Blogger

Het informeren van een bezoeker over een bepaald onderwerp of het enthousiast maken van een lezer: dit is precies de taak van een blogger. Wat is een blogger precies en in hoeverre is dit slim om toe te passen op je eigen website? We geven je hier antwoord op deze vragen!

Wat is een blogger?

Een blogger is een persoon die content voor een blog verzorgt. Het gaat hier niet alleen om tekst, maar ook om video’s, afbeeldingen of andere vormen van media. Blogger refereert ook naar een blogging platform waarmee het mogelijk is je eigen blog bij te houden. 

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Het gebruik van blogs op een website

Je ziet het steeds vaker voorbij komen: bloggers. Een blogger is iemand die content maakt voor blogs. Een blogger schrijft over zijn of haar dagelijks leven, maar de inhoud van een blog varieert sterk. Zo zijn er ook bloggers die schrijven over een specifiek onderwerp, bijvoorbeeld een land of een product, zoals wijn.

In dit geval zijn de blogs voor het informeren van de lezer. Het gebruik van blogs op een website is slim voor het informeren van de bezoeker, maar ook voor het winnen van het vertrouwen en het overtuigen van de bezoeker.

Blogger _ Begrippenlijst

De impact van een blogger op SEO

Een blogger zelf heeft niet veel impact op de SEO van een website of pagina, maar de blog zelf des te meer. Een goede blog bevat de juiste content in de vorm van tekst, een afbeelding of een video. Het is aan jou om te bepalen wat voor soort content het beste bij jouw doelgroep past. Een blog met tekst bevat de juiste keywords waar potentiële klanten jouw website op vinden. Dit genereert meer traffic op je website, waardoor de zoekmachine jouw website hoger in de ranking plaatst. 

Ons advies

Een blog is een ideale manier om bezoekers meer informatie te geven over relevante onderwerpen. Daarnaast is een blog ook nog eens zeer goed voor de zoekmachine optimalisatie van je website.

We raden aan om een blogger of SEO specialist in te huren die de content op je website verzorgt. Hiermee ben je niet alleen verzekerd van kwalitatieve content, maar ook van unieke teksten die bezoekers helpen jouw website te vinden, waar ze overgaan op het doen van een aankoop. Blogs bieden veel voordelen voor jouw website!

Veelgestelde vragen

Wat is een Blogger?

Een blogger is iemand die voor bepaalde content ten behoeve van een blog zorg. Dit kunnen teksten, maar ook andere mediavormen zoals afbeeldingen of videomateriaal zijn. Blogger is ook de naam van een blogging-platform waar je zelf je eigen blog kunt maken en onderhouden.

Wat is de impact van Blogger op SEO?

Op zich heeft een blogger in feite geen impact op SEO. Voor de blog zelf geldt dit echter wel. Een blog met goede teksten en de juiste zoekwoorden dragen ertoe bij dat potentiële klanten jouw site beter kunnen vinden. Dit leidt dus tot meer verkeer naar jouw site waardoor je ook een hogere ranking in de zoekresultaten zal krijgen.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 22 juni 2022. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

< 2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z