Structured data testing tool

Wie wil weten hoe gedetailleerd zijn of haar pagina wordt weergegeven, gebruikt de structured data testing tool. Deze tool is de voorloper van de rich results test. Beide tests richten zich op hetzelfde: hoe effectief de structured data is. Hoe meer gestructureerde data, hoe rijker je resultaat in de zoekmachine. 

Wat is de structured data testing tool?

Gestructureerde data zijn de data die bij jouw pagina wordt weergegeven in de zoekresultaten. Dit kan van alles zijn. Bijvoorbeeld reviews, prijzen, beschikbaarheid of afbeeldingen. Met de structured data testing tool controleer je of alle gestructureerde data worden weergegeven. Zo niet, dan krijg je een foutmelding. 

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Hoe de testing tool werkt

De test laat zien welke elementen er getoond worden in de zoekmachine. Het is mogelijk om zelf data toe te voegen aan je pagina. Dit doe je via Microdata, RDFa of JSON-LD. Dit wordt een markup genoemd. Dat is waar de test naar op zoek gaat. Bij het vinden van een markup, toont de tool deze. Zo zie je welke informatie er wordt weergegeven bij de resultaten.

Het gaat niet alleen om extra informatie bij gestructureerde data. Een andere reden om dit te gebruiken is om de relevantie van je pagina of website beter naar voren te laten komen.

Structured data testing tool _ Begrippenlijst

Impact op de SEO

Meer informatie en dus rijkere resultaten zorgen voor een hogere positie in de zoekresultaten. Hoe meer details er over je pagina of website bekend zijn, hoe relevanter deze is voor de zoekopdracht. Gestructureerde data zijn daarvoor van groot belang. Het maakt je resultaat rijker en relevanter. Zo zorg je voor een betere SEO positie. De structured data testing tool helpt je bij de controle. 

Ons advies

Maak daar dus zeker gebruik van. Het is een simpele controle die waardevol is voor jouw SEO. De tool gebruik je gewoon via je browser. Er hoeft niets voor geïnstalleerd te worden. Pagina’s op intranet of die beveiligd zijn met wachtwoorden kunnen hier ook mee getest worden. Het gebruik van de test is gemakkelijk. Het implementeren van de gestructureerde data kan ingewikkelder zijn. 

Laatst geupdate op 15 september 2021

Veelgestelde vragen

Wat is de Structured Data Testing Tool?

Met structured data bedoelen we de data die bij jouw webpagina wordt getoond in de zoekresultaten. Dit kan allerlei soorten informatie zijn zoals afbeeldingen, reviews, prijzen et cetera. Met de Structured Data Testing Tool kun controleren of alle gestructureerde data wordt getoond. Als dit niet het geval is, krijg je hier een melding van.

Wat is de impact van Structured Data Testing Tool op SEO?

Rijke resultaten die van uitgebreide informatie zijn voorzien zullen een hogere positie in de zoekresultaten krijgen. Hoe meer informatie er over jouw website bekend is, des te groter de relevantie in het geval van een zoekopdracht. De Structured Data Testing Tool kan je hierbij helpen.

Voor wie hebben wij dit artikel over structured data testing tool geschreven?

Het artikel over structured data testing tool hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over structured data testing tool in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals structured data testing tool?

Wij schrijven over begrippen als structured data testing tool om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

structured data testing tool is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over structured data testing tool in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals structured data testing tool, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip structured data testing tool in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van structured data testing tool. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van structured data testing tool op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende structured data testing tool.

Het voorbeeld dat wij geven van structured data testing tool , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over structured data testing tool van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-specialist en eigenaar van een SEO-bureau.

Over mij

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z