Quick wins

Als bedrijf ben je waarschijnlijk altijd op zoek naar manieren waarop de processen sneller en beter gaan. Heb je zo’n verandering te pakken? Dan spreek je van quick wins. Wat zijn quick wins precies en wat heb je hieraan? Dat lees je hier!

Wat zijn quick wins?

Quick wins zijn verbeteringen die snel resultaat opleveren. Deze verbeteringen binnen een bedrijf zijn zichtbaar en bieden de mogelijkheid voor snelle implementatie. Er is bij quick wins vrijwel altijd sprake van een positief resultaat: de risicofactor ligt altijd laag. 

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Weinig risico en groots effect

Er gaat veel vooraf aan het maken van een beslissing voor het bepalen van quick wins. Voordat er sprake is van een wijziging is het belangrijk om te controleren wat de gevolgen zijn voor andere takken van een bedrijf. Quick wins komen in verschillende vormen. Het gaat mogelijk om het doorvoeren van verbeteringen in de communicatie, maar het gaat mogelijk ook over het regelen van kortingen met leveranciers. Teveel quick wins in een korte periode zorgt mogelijk voor moeilijkheden bij het bepalen van het effect.

Quick wins _ Begrippenlijst

De impact van quick wins op SEO

Quick wins hebben niet direct grote impact op de SEO van een website of pagina. Wel is er sprake van een indirect impact. Een bedrijf heeft baat bij groei en verbetering: dit heeft mogelijk ook goede gevolgen voor de zoekmachine optimalisatie. Vooral wanneer een van de quick wins betrekking heeft tot online marketing. In dit geval is er mogelijk grote impact op de SEO van een website of pagina. Denk hierbij aan de verbetering van de software van een webshop of het vergemakkelijken van de stappen voor de consument om een aankoop te doen. 

Ons advies

Quick wins: de risico’s liggen laag en er is veel vertrouwen in een positieve uitwerking. Een ander voordeel is dat quick wins staan voor een snelle implementatie. We raden aan zeker op zoek te gaan naar quick wins voor het verbeteren van processen binnen jouw bedrijf. Hier groeit jouw bedrijf alleen maar van. Het is goed mogelijk om hulp in te schakelen bij het doorvoeren van verbeteringen binnen jouw bedrijf!

Veelgestelde vragen

Wat zijn Quick Wins?

Quick wins zijn verbeteracties die je snel en eenvoudig kunt doorvoeren en ook vrijwel direct resultaat geven. De risico’s zijn bij dergelijke verbeteracties altijd zeer beperkt.

Wat is de impact van Quick Wins op SEO?

In het algemeen kun je stellen dat het doorvoeren van quick wins positief voor jouw bedrijf uitvallen. Quick wins zullen voornamelijk indirect een bepaalde impact hebben. Als je quick wins op de SEO van jouw site weet te realiseren merk je dit natuurlijk in de ranking van Google.

Voor wie hebben wij dit artikel over quick wins geschreven?

Het artikel over quick wins hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over quick wins in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals quick wins?

Wij schrijven over begrippen als quick wins om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

quick wins is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over quick wins in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals quick wins, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip quick wins in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van quick wins. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van quick wins op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende quick wins.

Het voorbeeld dat wij geven van quick wins , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over quick wins van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z