Quick wins

Als bedrijf ben je waarschijnlijk altijd op zoek naar manieren waarop de processen sneller en beter gaan. Heb je zo’n verandering te pakken? Dan spreek je van quick wins. Wat zijn quick wins precies en wat heb je hieraan? Dat lees je hier!

Wat zijn quick wins?

Quick wins zijn verbeteringen die snel resultaat opleveren. Deze verbeteringen binnen een bedrijf zijn zichtbaar en bieden de mogelijkheid voor snelle implementatie. Er is bij quick wins vrijwel altijd sprake van een positief resultaat: de risicofactor ligt altijd laag. 

Weinig risico en groots effect

Er gaat veel vooraf aan het maken van een beslissing voor het bepalen van quick wins. Voordat er sprake is van een wijziging is het belangrijk om te controleren wat de gevolgen zijn voor andere takken van een bedrijf. Quick wins komen in verschillende vormen. Het gaat mogelijk om het doorvoeren van verbeteringen in de communicatie, maar het gaat mogelijk ook over het regelen van kortingen met leveranciers. Teveel quick wins in een korte periode zorgt mogelijk voor moeilijkheden bij het bepalen van het effect.

De impact van quick wins op SEO

Quick wins hebben niet direct grote impact op de SEO van een website of pagina. Wel is er sprake van een indirect impact. Een bedrijf heeft baat bij groei en verbetering: dit heeft mogelijk ook goede gevolgen voor de zoekmachine optimalisatie. Vooral wanneer een van de quick wins betrekking heeft tot online marketing. In dit geval is er mogelijk grote impact op de SEO van een website of pagina. Denk hierbij aan de verbetering van de software van een webshop of het vergemakkelijken van de stappen voor de consument om een aankoop te doen. 

Mijn advies

Quick wins: de risico’s liggen laag en er is veel vertrouwen in een positieve uitwerking. Een ander voordeel is dat quick wins staan voor een snelle implementatie. We raden aan zeker op zoek te gaan naar quick wins voor het verbeteren van processen binnen jouw bedrijf. Hier groeit jouw bedrijf alleen maar van. Het is goed mogelijk om hulp in te schakelen bij het doorvoeren van verbeteringen binnen jouw bedrijf!


Veelgestelde vragen

Wat zijn Quick Wins?

Quick wins zijn verbeteracties die je snel en eenvoudig kunt doorvoeren en ook vrijwel direct resultaat geven. De risico’s zijn bij dergelijke verbeteracties altijd zeer beperkt.

Wat is de impact van Quick Wins op SEO?

In het algemeen kun je stellen dat het doorvoeren van quick wins positief voor jouw bedrijf uitvallen. Quick wins zullen voornamelijk indirect een bepaalde impact hebben. Als je quick wins op de SEO van jouw site weet te realiseren merk je dit natuurlijk in de ranking van Google.

Senior SEO-specialist

Ralf van Veen

Senior SEO-specialist
Five stars
Ik krijg een 5.0 op Google uit 75 beoordelingen

Ik werk sinds 10 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op 17 januari 2024. De laatste update van dit artikel vond plaats op 17 januari 2024. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen. Leer meer over de totstandkoming van mijn artikelen in mijn redactionele richtlijnen.