Quick wins

Als bedrijf ben je waarschijnlijk altijd op zoek naar manieren waarop de processen sneller en beter gaan. Heb je zo’n verandering te pakken? Dan spreek je van quick wins. Wat zijn quick wins precies en wat heb je hieraan? Dat lees je hier!

Wat zijn quick wins?

Quick wins zijn verbeteringen die snel resultaat opleveren. Deze verbeteringen binnen een bedrijf zijn zichtbaar en bieden de mogelijkheid voor snelle implementatie. Er is bij quick wins vrijwel altijd sprake van een positief resultaat: de risicofactor ligt altijd laag. 

Weinig risico en groots effect

Er gaat veel vooraf aan het maken van een beslissing voor het bepalen van quick wins. Voordat er sprake is van een wijziging is het belangrijk om te controleren wat de gevolgen zijn voor andere takken van een bedrijf. Quick wins komen in verschillende vormen. Het gaat mogelijk om het doorvoeren van verbeteringen in de communicatie, maar het gaat mogelijk ook over het regelen van kortingen met leveranciers. Teveel quick wins in een korte periode zorgt mogelijk voor moeilijkheden bij het bepalen van het effect.

Quick wins _ Begrippenlijst

De impact van quick wins op SEO

Quick wins hebben niet direct grote impact op de SEO van een website of pagina. Wel is er sprake van een indirect impact. Een bedrijf heeft baat bij groei en verbetering: dit heeft mogelijk ook goede gevolgen voor de zoekmachine optimalisatie. Vooral wanneer een van de quick wins betrekking heeft tot online marketing. In dit geval is er mogelijk grote impact op de SEO van een website of pagina. Denk hierbij aan de verbetering van de software van een webshop of het vergemakkelijken van de stappen voor de consument om een aankoop te doen. 

Ons advies

Quick wins: de risico’s liggen laag en er is veel vertrouwen in een positieve uitwerking. Een ander voordeel is dat quick wins staan voor een snelle implementatie. We raden aan zeker op zoek te gaan naar quick wins voor het verbeteren van processen binnen jouw bedrijf. Hier groeit jouw bedrijf alleen maar van. Het is goed mogelijk om hulp in te schakelen bij het doorvoeren van verbeteringen binnen jouw bedrijf!

Veelgestelde vragen

Op welke manier kun je onze kennisbank inzetten voor je eigen website?

De kennisbank is gevuld met talloze begrippen en blogs die je gebruikt om de meest recente kennis op te doen omtrent SEO. Even vergeten wat quick wins inhoudt? Geen nood! In de kennisbank vind je alle begrippen rondom zoekmachine optimalisatie van A tot Z. In de blogs leggen wij verschillende SEO concepten uit. Van "Algoritme" tot "Zoekwoordonderzoek", wij hebben er iets over geschreven.

Als website eigenaar is het aan jou de taak om continu op de hoogte zijn van de juiste kennis betreffende SEO. Gelukkig hebben wij de laatste updates voor je opgeschreven. 8 jaar waard aan kennis en expertise delen wij graag met anderen. Klik op "kennisbank" en verbreed je kennis omtrent zoekmachine optimalisatie.

Wat is zoekmachine optimalisatie (ook wel SEO) eigenlijk?

Zoekmachine optimalisatie omvat het beïnvloeden van de ranking (positie) van een website binnen de organische zoekresultaten in Google (of andere zoekmachines). Je beïnvloedt de positie in Google door website optimalisatie. Hoe hoger de ranking van een website op de zoekresultatenpagina, hoe meer traffic deze website genereert. Hoe meer organische bezoekers, hoe hoger de conversie.

Een website optimaliseren, hoe doe je dat? Er zijn 3 elementen van SEO. Content, techniek en linkbuilding. Ieder vlak optimaliseer je met SEO. Op deze manier verkrijg je de hoogst mogelijke positie in Google. Content is king, maar staat niet op zichzelf. Wanneer de content van hoge kwaliteit is, moeten de technische kant en linkbuilding net zo sterk zijn. Deze 3 componenten vullen elkaar naadloos aan. Lees meer over zoekmachine optimalisatie in onze kennisbank.

Voor wie hebben wij dit artikel over quick wins geschreven?

Het artikel over quick wins hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar of geïnteresseerde. Het artikel over quick wins hebben wij op toegankelijke wijze geschreven. Zo maken wij SEO toegankelijk voor iedere ondernemer.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament voor een SEO traject. 

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Gebruik ons artikel over quick wins in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals quick wins?

Wij schrijven over begrippen als quick wins om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie (SEO) te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van content, linkbuilding en de technische kant van SEO.

Quick wins is een onderdeel van content, linkbuilding of techniek. Ieder van deze 3 componenten verbeter je met zoekmachine optimalisatie. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, níét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google. Google scant een website op honderden factoren. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over quick wins en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

Hoe bespreken we het begrip quick wins in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van quick wins. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van quick wins op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende quick wins.

Het voorbeeld dat wij geven van quick wins geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je het verwerkt in je SEO strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze kennis over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of besteed je het uit? In beide gevallen komt kennis over quick wins van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-strategist, coach en liefhebber.

Over mij

Samenwerken met
een SEO specialist?

SEO specialist SEO specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO cursus volgen?

SEO cursus SEO cursus

Alle begrippen

3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z