E-commerce

E-commerce is al sinds de komst van het internet een zeer populaire term. Maar wat is het precies en wat zijn hierin jouw mogelijkheden als ondernemer? Hier vind je een uitgebreide uitleg van het begrip e-commerce.

Wat is E-commerce?

Onder E-commerce verstaan we de de commerciële activiteiten van een bedrijf via het internet. De verkoop van diensten en producten valt onder deze term: een optimale conversie van bezoeker naar betalende klant is bij een E-commerce website dan ook van groot belang. Het opstellen van een goede strategie helpt bij het behalen van de beste resultaten.

E-commerce en social media

E-commerce is een van de meest invloedrijke verkoopkanalen en dat is niet voor niets: het is mogelijk om producten en diensten te verkopen die normaal gesproken lastiger te distribueren zijn. Denk hierbij aan online cursussen, software of e-books.  Verder is het met e-commerce ook veel eenvoudiger om internationaal handel te drijven zonder dat je een directe representatie in het buitenland hebt. E-commerce biedt aantrekkelijke kansen voor jouw bedrijf.

Een belangrijk aspect van e-commerce is dat het niet alleen gaat om het verkopen van producten. Ook de promotie van producten valt hieronder en dit gebeurt vandaag de dag voornamelijk via social media.

e-commerce

De impact van E commerce op SEO

E-commerce heeft zeker impact op SEO, maar andersom heeft SEO ook grote impact op e-commerce. Het is van groot belang om jouw e-commerce website goed vindbaar te maken. Hoe beter jouw website vindbaar is, hoe beter de resultaten zijn die jij behaalt. Hoe beter de website, hoe sneller je een bezoeker omzet in een betalende klant. Een goede wisselwerking tussen e-commerce en SEO is onmisbaar voor het behalen van succes.

Mijn advies

We raden aan om een e-commerce website zo goed mogelijk in te richten. Er zijn een aantal standaard zaken die niet mogen ontbreken, zoals betaallinks en een bestaand winkelsysteem. Het creëren van een goede strategie maakt het mogelijk om eenvoudig contact te leggen met je doelgroep. Ook zoekmachine optimalisatie is van groot belang voor de vindbaarheid van jouw website. Ons advies is dan ook dat je de SEO optimaliseert en dat je gebruik maakt van zoekmachine advertenties.

Veelgestelde vragen

Wat is E-Commerce?

Met E-commerce bedoelen we alle commerciële activiteiten die een bedrijf of instelling via het internet onderneemt. Dit zijn bijvoorbeeld de verkoop van diensten via een webwinkel. Een goede strategie en ook een optimale conversie van de bezoeker zijn van belang om goede resultaten te kunnen behalen.

Wat is de impact van E-Commerce op SEO?

E-commerce heeft veel impact op de SEO van een website. Dit werkt twee kanten uit overigens. Je moet zorgen dat jouw website goed te vinden is, om resultaat te kunnen behalen. Hoe gebruikersvriendelijker en sneller jouw website is, des te groter de kans is dat een potentiële klant overgaat tot aankoop.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 5 juli 2022. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

< 2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z