E-commerce

E-commerce is al sinds de komst van het internet een zeer populaire term. Maar wat is het precies en wat zijn hierin jouw mogelijkheden als ondernemer? Hier vind je een uitgebreide uitleg van het begrip e-commerce.

Wat is E-commerce?

Onder E-commerce verstaan we de de commerciële activiteiten van een bedrijf via het internet. De verkoop van diensten en producten valt onder deze term: een optimale conversie van bezoeker naar betalende klant is bij een E-commerce website dan ook van groot belang. Het opstellen van een goede strategie helpt bij het behalen van de beste resultaten.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

E-commerce en social media

E-commerce is een van de meest invloedrijke verkoopkanalen en dat is niet voor niets: het is mogelijk om producten en diensten te verkopen die normaal gesproken lastiger te distribueren zijn. Denk hierbij aan online cursussen, software of e-books.  Verder is het met e-commerce ook veel eenvoudiger om internationaal handel te drijven zonder dat je een directe representatie in het buitenland hebt. E-commerce biedt aantrekkelijke kansen voor jouw bedrijf.

Een belangrijk aspect van e-commerce is dat het niet alleen gaat om het verkopen van producten. Ook de promotie van producten valt hieronder en dit gebeurt vandaag de dag voornamelijk via social media.

e-commerce

De impact van E commerce op SEO

E-commerce heeft zeker impact op SEO, maar andersom heeft SEO ook grote impact op e-commerce. Het is van groot belang om jouw e-commerce website goed vindbaar te maken. Hoe beter jouw website vindbaar is, hoe beter de resultaten zijn die jij behaalt. Hoe beter de website, hoe sneller je een bezoeker omzet in een betalende klant. Een goede wisselwerking tussen e-commerce en SEO is onmisbaar voor het behalen van succes.

Ons advies

We raden aan om een e-commerce website zo goed mogelijk in te richten. Er zijn een aantal standaard zaken die niet mogen ontbreken, zoals betaallinks en een bestaand winkelsysteem. Het creëren van een goede strategie maakt het mogelijk om eenvoudig contact te leggen met je doelgroep. Ook zoekmachine optimalisatie is van groot belang voor de vindbaarheid van jouw website. Ons advies is dan ook dat je de SEO optimaliseert en dat je gebruik maakt van zoekmachine advertenties.

Veelgestelde vragen

Wat is E-Commerce?

Met E-commerce bedoelen we alle commerciële activiteiten die een bedrijf of instelling via het internet onderneemt. Dit zijn bijvoorbeeld de verkoop van diensten via een webwinkel. Een goede strategie en ook een optimale conversie van de bezoeker zijn van belang om goede resultaten te kunnen behalen.

Wat is de impact van E-Commerce op SEO?

E-commerce heeft veel impact op de SEO van een website. Dit werkt twee kanten uit overigens. Je moet zorgen dat jouw website goed te vinden is, om resultaat te kunnen behalen. Hoe gebruikersvriendelijker en sneller jouw website is, des te groter de kans is dat een potentiële klant overgaat tot aankoop.

Voor wie hebben wij dit artikel over e-commerce geschreven?

Het artikel over e-commerce hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over e-commerce in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals e-commerce?

Wij schrijven over begrippen als e-commerce om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

e-commerce is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over e-commerce in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals e-commerce, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip e-commerce in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van e-commerce. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van e-commerce op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende e-commerce.

Het voorbeeld dat wij geven van e-commerce , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over e-commerce van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z