SE Ranking

Wie alle SEO tools in één platform zoekt, kan terecht bij SE Ranking. SE Ranking is een platform dat ingezet kan worden door allerlei individuen en organisaties om hoger in Google te komen. Hoe klein of groot ook. Je leest hieronder meer over wat SE Ranking is, wat het kan en hoe het invloed heeft op je organische vindbaarheid

Wat is SE Ranking?

SE Ranking is een platform dat ontwikkeld is voor SEO-consultants en andere professionals op gebied van SEO, voor webmasters en voor digitale agencies. Verschillende SEO tools zijn ondergebracht bij het platform van SE Ranking. Waaronder zoektermen onderzoek, concurrentieonderzoek en het monitoren van backlinks. Ook SEO controle van een pagina is een optie. 

Wat je kunt aanschaffen

Het platform is niet gratis. Je betaalt om gebruik te kunnen maken van SE Ranking. Er zitten veel variaties en opties in de prijzen. Dit begint met de frequentie van je ranglijstpositie: dagelijkse, wekelijkse of 3-daagse updates. Hoe vaker je updates wil, hoe meer korting je krijgt. Dat geldt ook voor je abonnementsduur. Deze kan 1 maand, 3, 6 of 9 maanden of een jaar zijn. Dan zit er nog variatie in de Essential, Pro en Business abonnementen.

Bij ieder abonnement kies je daarnaast voor een aantal zoekwoorden. Een Pro heeft niet alleen meer functies dan een Essential abonnement, het maximale aantal zoekwoorden dat je kiest, ligt ook hoger. 

SE Ranking _ Begrippenlijst

De functionaliteiten van SE Ranking

SERanking is een cloud-gebaseerde all-in-one SEO software die gebruikers helpt bij het volgen van hun zoekmachine rankings, het analyseren van de SEO gezondheid van hun website, het uitvoeren van concurrentieanalyse, en veel meer. Deze tool is ontworpen om zowel beginners als gevorderden te ondersteunen met een gebruiksvriendelijke interface en een uitgebreide set aan functies.

Kernfuncties van SERanking

 1. Zoekwoord monitoring (zie link):
  • Real-time tracking: SERanking biedt nauwkeurige tracking opties waarmee je de posities van keywords kunt volgen op basis van geografische locatie, taal, en apparaat.
  • Concurrentieanalyse: De tool stelt je in staat om de keyword posities van concurrenten te bekijken, waardoor je beter strategische beslissingen kunt nemen.
 2. Website audit (zie link):
  • SEO audit: SERanking controleert je website op meer dan 70 parameters en geeft gedetailleerde rapporten over hoe je de SEO-prestaties van je site kunt verbeteren.
  • Snelheidsoptimalisatie: Het identificeert ook problemen die de laadsnelheid van je website kunnen beïnvloeden.
 3. Backlink checker (zie link):
  • Backlink analyse: Ontdek en analyseer de backlinks die naar je website wijzen, met tools om de kwaliteit en de effectiviteit van deze links te beoordelen.
  • Backlink monitoring: Volg de backlinks over tijd om nieuwe en verloren backlinks te identificeren.
 4. Pagina wijziging monitoring:
  • SERanking kan je notificeren over wijzigingen op je webpagina’s, wat essentieel is voor het bijhouden van onverwachte updates of fouten.
 5. Rapportage & dashboards (zie link):
  • Aangepaste rapporten: Je kunt gedetailleerde rapporten genereren die je kunt delen met klanten of gebruiken om je strategieën te plannen.
  • Integraties: Eenvoudige integraties met andere tools zoals Google Analytics en Google Search Console versterken de data inzichten.

Voordelen van SERanking

 • Flexibiliteit: Of je nu een klein lokaal bedrijf bent of een grote multinational, SERanking kan worden geschaald om aan diverse behoeften te voldoen.
 • Kosteneffectief: Het biedt verschillende prijsplannen die betaalbaar zijn vergeleken met andere high-end SEO tools.
 • Gebruikersvriendelijk: De interface is intuïtief en makkelijk te navigeren, wat het een uitstekende keuze maakt voor zowel nieuwkomers als ervaren marketeers.
 • Uitgebreide training en ondersteuning: SERanking biedt uitgebreide online tutorials en een responsieve klantenservice.

Hoe onderscheidt SERanking zich van andere SEO tools?

Wat SERanking uniek maakt, is zijn veelzijdigheid en de alles-in-één aanpak. In tegenstelling tot andere tools die zich richten op specifieke aspecten van SEO, biedt SERanking een breed spectrum aan functies die alle essentiële aspecten van SEO beslaan, van keyword tracking tot backlink analyse en website audits.

Impact van SE Ranking op de SEO

SE Ranking is een platform dat SEO tools aanbiedt. Dus geeft het handvatten om je SEO te beïnvloeden. Bijvoorbeeld aan de hand van zoektermen onderzoek. Je ziet welke zoektermen werken en speelt hierop in met je SEO. Of met controle van pagina’s. Zo zie je direct waar issues zitten die verholpen kunnen worden en bijdragen aan je SEO. 

Mijn advies

SE Ranking is een uitgebreid platform met verschillende waardevolle tools. Je kunt je abonnement geheel naar jouw wensen en eisen aanpassen. Je betaalt dus echt voor wat je wil of nodig hebt. Als je twijfelt, is er nog de mogelijkheid om 2 weken een gratis versie uit te proberen voordat je je keuze maakt. 


Veelgestelde vragen

Wat is SE Ranking?

Het is een platform die ontwikkeld is voor professionals op het gebied van SEO. Webmasters en digitale agencies kunnen ook gebruik maken van het platform SE Ranking. Er zijn verschillende tools die ondergebracht zijn bij het platform. Het monitoren van backlinks of SEO controle van een pagina zijn bijvoorbeeld opties.

Wat is de impact van Se Ranking op SEO?

Se ranking geeft je handvatten om je SEO te beïnvloeden. Een voorbeeld: zoektermen onderzoek. Je kunt zien welke zoektermen voor jou werken en dan kun je inspelen hiermee op je SEO. Het is een platform die jou SEO tools aanbiedt. Je ziet meteen waar problemen zijn die je dan oplost.

Senior SEO-specialist

Ralf van Veen

Senior SEO-specialist
Five stars
Ik krijg een 5.0 op Google uit 75 beoordelingen

Ik werk sinds 10 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op 18 april 2024. De laatste update van dit artikel vond plaats op 18 april 2024. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen. Leer meer over de totstandkoming van mijn artikelen in mijn redactionele richtlijnen.