Chrome DevTools

Een ingebouwde tool in je Chrome browser om website-elementen te inspecteren is Chrome DevTools. Er zijn een hoop mogelijkheden met Chrome DevTools. Het enige dat je nodig hebt is je Chrome browser. De tool zit namelijk al ingebouwd in de browser. Geen downloads en extensies dus. 

Wat is Chrome DevTools?

Zelf zegt Chrome DevTools een manier te zijn om je te helpen met het bouwen van je site. En snel. Het idee van Chrome DevTools is dat je altijd de tools paraat hebt. Zo bewerk je je pagina ‘on the fly’ en spoor je problemen snel op. Dat is hoe Chrome DevTools je helpt bij het bouwen van je website. En het verbeteren natuurlijk. 

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Hoe open je Chrome DevTools?

De interface is uitgebreid. Er zijn zelfs verschillende manieren om Chrome DevTools te openen. Het is maar net wat je nodig hebt van de tool. Door met je rechtermuisknop op een element te klikken, kun je bijvoorbeeld het element inspecteren. Het configuratiescherm open je met ctrl+shift+J, of bij je Mac met command+option+J. Deze combinatie met I in plaats van J opent het laatste panel dat open stond. Via de drie puntjes in de browser en ‘meer tools’ open je ook DevTools. Het is mogelijk Chrome DevTools automatisch te openen bij iedere tab. Je vindt de instructie hiervoor op de site van Chrome DevTools. 

Chrome dev tools _ Begrippenlijst

Impact op de SEO

Met Chrome DevTools verbeter je je website op verschillende aspecten. Of je krijgt in ieder geval de aspecten te zien waar dit mogelijk is. Dit gaat met name over een prettige werking van je site en dingen als JavaScript. Directe invloed op de SEO heeft dit niet allemaal per se. Natuurlijk zijn er wel aspecten die de SEO beïnvloeden waar je aan kunt werken die je vindt in Chrome DevTools suggesties. 

Ons advies

Chrome DevTools kan je veel informatie geven over sites en elementen. Bovendien hoef je niets te installeren of downloaden. Je opent Chrome en je hebt al toegang tot DevTools. Er is geen reden om er niet eens gebruik van te maken. Wie zich wijs maakt in de verschillende aspecten van DevTools, kan hier veel verbetering mee realiseren voor zijn of haar website. 

Laatst geupdate op 15 september 2021

Veelgestelde vragen

Wat is Chrome DevTools?

Chrome DevTools is een handige en snelle manier om je tools voor het bouwen en onderhouden van je site te kunnen gebruiken. Via Chrome DevTools heb je deze altijd bij de hand en kun je direct problemen opsporen en oplossen.

Wat is de impact van Chrome Devtools op SEO?

Met Chrome DevTools kun je jouw website op allerlei vlakken verbeteren. Dit is echter niet allemaal op het vlak van SEO, maar het zorgt er wel voor dat jouw website soepeler gaat werken. Dit heeft indirect dan wel weer een zekere invloed.

Voor wie hebben wij dit artikel over chrome devtools geschreven?

Het artikel over chrome devtools hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over chrome devtools in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals chrome devtools?

Wij schrijven over begrippen als chrome devtools om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

chrome devtools is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over chrome devtools in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals chrome devtools, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip chrome devtools in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van chrome devtools. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van chrome devtools op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende chrome devtools.

Het voorbeeld dat wij geven van chrome devtools , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over chrome devtools van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-specialist en eigenaar van een SEO-bureau.

Over mij

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z