Content Management Systeem

Een website maken gebeurt niet zomaar even in een dag, of toch wel? Met een makkelijke Content Management Systeem is dit zomaar mogelijk. Wat is Content Management Systeem en welke impact heeft dit op de SEO? We bespreken het op deze pagina!

Wat is Content Management Systeem?

Content Management Systeem, kort gezegd CMS, is een software platform voor het ontwerpen en beheren van online content. Vrijwel iedere website heeft een CMS voor het inrichten en onderhouden van webpagina’s.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Voorbeelden van CMS systemen

Wanneer je een website gaat maken, heb je altijd een Content Management Systeem nodig. Hiermee ontwerp je pagina’s, vul je ze in naar jouw wens en is het mogelijk om je pagina’s makkelijker te onderhouden. CMS maakt het mogelijk om een goed werkende website te creëren. Een van de meest bekende en ook een van de grootste CMS systemen is WordPress. Bijna een kwart van alle websites werkt op WordPress.

Andere populaire systemen zijn onder andere Drupal en Joomla. Dit zijn twee systemen waarmee het zeer eenvoudig is om zelf aan de slag te gaan met een website. Meer beperkte CMS platformen zijn Weebly en Wix. Deze webbuilders bieden wel een gebruiksvriendelijke manier om je eigen website te bouwen.

Content Management Systeem _ Begrippenlijst

De impact van Content Management Systeem op SEO

Een CMS heeft zeker impact op de SEO van een website of pagina. Een goed werkende website is een van de belangrijkste onderdelen van zoekmachine optimalisatie. Met CMS heb je al een goede basis, en is het mogelijk om handige plugins en widgets te installeren om de functionaliteit van een website nog meer te verbeteren. Een goed CMS is dan ook onmisbaar voor het verbeteren van de SEO.

Ons advies

Zelf aan de slag gaan met je website? We raden dan aan om een van de gebruiksvriendelijke systemen voor CMS te gebruiken, zoals WordPress of Joomla. Wanneer je optimaal wilt investeren in jouw website en de optimalisatie hiervan, is het nog beter om hier een professional naar te laten kijken. Een professionele webbuilder weet als geen ander hoe je een snelle en goed werkende website maakt.

Laatst geupdate op 15 september 2021

Veelgestelde vragen

Wat is een Content Management Systeem?

Een Content Management Systeem, meestal kort men dit af als CMS, is een platform waar je online content kunt ontwerpen en beheren. Praktisch iedere website maakt wel gebruik van een CMS waarmee de pagina’s worden opgezet en onderhouden.

Wat is de impact van Content Management Systeem op SEO?

Een goed ingericht Content Management Systeem is onmisbaar voor de SEO van jouw website. Een CMS is namelijk de basis van een goed werkende website. Met plug-ins en widgets kun je de site van nog meer functionaliteit geven.

Voor wie hebben wij dit artikel over content management systeem geschreven?

Het artikel over content management systeem hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over content management systeem in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals content management systeem?

Wij schrijven over begrippen als content management systeem om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

content management systeem is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over content management systeem in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals content management systeem, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip content management systeem in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van content management systeem. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van content management systeem op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende content management systeem.

Het voorbeeld dat wij geven van content management systeem , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over content management systeem van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-specialist en eigenaar van een SEO-bureau.

Over mij

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z