SEO verbeteren: optimaliseer je website voor Google én de bezoeker

Loop jij duizenden bezoekers mis doordat jouw website niet te vinden is voor jouw doelgroep? Dat is vanaf nu einde verhaal. Optimaliseer je website. Meer relevante bezoekers genereren meer omzet. Neem nu de touwtjes in eigen handen, zonder hulp van een SEO-specialist of een gespecialiseerd SEO-bureau.

Online vindbaarheid is cruciaal. Jouw doelgroep zoekt naar antwoorden via Google. Lever de juiste antwoorden aan. Jij zorgt ervoor dat je de zoekintentie van jouw doelgroep begrijpt. Speel erop in door samen te werken met een zoekmachine optimalisatie specialist!

Hoe verbetert SEO mijn online vindbaarheid?

Verbeter vandaag nog jouw online vindbaarheid om relevante bezoekers aan te trekken door aan de slag te gaan met SEO uitbesteden. Meer relevante bezoekers genereren meer omzet. Er zijn drie elementen van je website die optimaliseert om meer relevante bezoekers te genereren. Content, techniek en linkbuilding.

SEO verbeteren | Google Analytics

Jouw SEO verbeteren op een veilige manier?

Vul het formulier op mijn contactpagina in en ik neem contact met je op.

Samenwerken met een SEO-specialist

Ralf van Veen

Verbetert SEO voor bedrijven

Met 8 jaar ervaring als SEO-specialist, verbeter ik de organische vindbaarheid van jouw bedrijf op een transparante en duurzame wijze.

 1. Content

Winnende pagina’s die óók leesbaar zijn: hoe doe je dat? De eerste stap is om je doelgroep goed te kennen. Begrijp de achterliggende zoekintentie van een zoekopdracht.

Zodra je in kaart hebt gebracht wat de zoekintentie is, speel je hier op in door middel van hoogwaardige content.

De pijlers van content:

 • Blijf uniek: Google waardeert het als jij relevante en unieke content schrijft. Door kwalitatieve content te schrijven verbeter je jouw online vindbaarheid.
 • Creëer kwalitatieve landingspagina’s: hoe schrijf je pagina’s waar de bezoeker lang op wil blijven?
 • Leesbaarheid: houd je content leesbaar. Jouw bezoeker wil door de tekst scannen en alle relevante informatie opnemen. Optimaliseer je headers, schrijfstijl en toon van de content.
 1. Techniek

Haal vandaag nog de technische fouten uit jouw website! Sta de groei van jouw onderneming niet in de weg en optimaliseer de SEO techniek van jouw site.

SEO-verbeteren | Google Search Console

Denk hierbij aan de laadsnelheid van jouw website, structuur en sitemaps. Waar content de symbolische richting van jouw SEO bepaalt, is de technische optimalisatie het fundament hiervan.

De pijlers van de technische kant van SEO:

 • Gestructureerde data: het optimaliseren van alle soorten snippets en schema-opmaak.
 • SEO structuur: de structuur van jouw website moet uitstekend in elkaar zitten. Anders kan je het wel vergeten om hoog in de ranking van Google te komen. Hoe breng je structuur aan?
 • Laadsnelheid: om de gebruikerservaring van de zoeker te verbeteren, moet jouw website snel laden. 
 1. Linkbuilding

Creëer bekendheid in jouw online niche. Een SEO-specialist doet dit via linkbuilding (off-page SEO). Backlinks zijn links die naar jouw website doorverwijzen. De autoriteit en relevantie van deze website is belangrijk. De website ‘lekt’ waarde naar jouw website door.

SEO verbeteren | Linkbuilding

De pijlers van linkbuilding:

 • Hoe verkrijg je relevante verwijzingen van kwalitatieve websites? Pas op met het ruilen van links! Google straft dit af.
 • Zorg dat websites naar jouw content linken: claim de expertstatus van jouw branche!
 • Er zijn verschillende statistieken die de waarde van websites aanduiden. Gebruik deze.

Jouw SEO verbeteren op een veilige manier?

Vul het formulier op mijn contactpagina in en ik neem contact met je op.

Samenwerken met een SEO-specialist

Ralf van Veen

Verbetert SEO voor bedrijven

Met 8 jaar ervaring als SEO-specialist, verbeter ik de organische vindbaarheid van jouw bedrijf op een transparante en duurzame wijze.

Hoe optimaliseer ik mijn website voor zoekmachines?

Creëer een positieve gebruikerservaring voor jouw bezoekers. Google wil de meest relevante informatie aanleveren aan de zoeker. Schrijf unieke en kwalitatieve content. Zorg ervoor dat ieder aspect zodanig geoptimaliseerd is, dat de gebruikerservaring voor de bezoeker uitstekend is. 

Winnen in Google? Optimaliseer jouw website.

Hoe verbeter ik mijn SEO via WordPress?

De WordPress Yoast SEO plugin is gratis en helpt jou bij het optimaliseren van je website voor Google. 

SEO verbeteren met WordPress

Deze elementen van jouw website moet je optimaliseren:

 • Stel goede permalinks in: beknopt en krachtig.
 • Voer een focus zoekwoord in die een goede weergave van jouw content geeft.
 • Concretiseer de meta omschrijving.
 • Gebruik de juiste header tags.
 • Voeg alt attributen toe aan je afbeelding.

Zodra je deze elementen hebt geoptimaliseerd, begint het echte werk. Zorg dat je website actueel en relevant blijft voor jouw doelgroep.

Zoekmachine optimalisatie voor jouw webshop, hoe doe je dat?

Het optimaliseren van je webshop zorgt voor relevant organisch verkeer. Meer relevante bezoekers genereren meer omzet. 

SEO verbeteren van een webshop

Let op de volgende punten bij het optimaliseren van je webshop voor SEO:

 • Voeg met je content waarde toe voor je bezoekers.
 • Structuur zorgt ervoor dat jouw webshop gebruiksvriendelijk wordt voor de bezoeker en voor Google.
 • Creëer unieke content aangepast op de zoekintentie van jouw doelgroep.
 • Meta- titel en omschrijving, headers en keyphrases moeten aansluiten.

Kom op pagina #1 in Google, leer het tijdens onze SEO-training!

Je weet nu hoe je jouw online vindbaarheid verbetert met SEO. Tijd om op pagina #1 van Google te komen! Welke tools je hiervoor gebruikt? Dat komt allemaal aan bod tijdens onze SEO-training.  We geven alvast een tipje van de sluier weg:

Zoekmachine marketing | Demografie
SEO verbeteren | Verwijzende domeinen

Jouw SEO verbeteren op een veilige manier?

Vul het formulier op mijn contactpagina in en ik neem contact met je op.

Samenwerken met een SEO-specialist

Ralf van Veen

Verbetert SEO voor bedrijven

Met 8 jaar ervaring als SEO-specialist, verbeter ik de organische vindbaarheid van jouw bedrijf op een transparante en duurzame wijze.

 • Interne linkstructuur: links zijn een cruciale factor voor Google. Wij behandelen de 4 meest gebruikte methoden je gebruikt om kwalitatieve links te verkrijgen. 
 • De content op jouw website moet kwalitatief en relevant zijn voor de bezoeker. Hoe optimaliseer je afbeeldingen en alt attributen? Wij leggen het je uit.
 • De technische kant van SEO ontfermt zich over het technische fundament van jouw website. Hoe zorg je ervoor dat de structuur van jouw website zo duidelijk en beknopt mogelijk is? Canonical tags, XML sitemaps en status codes, we behandelen ze allemaal.

Na de cursus pas je de opgedane kennis direct toe op jouw eigen onderneming. Je krijgt van ons 3 gratis checklists mee die over content, techniek en linkbuilding gaan. Ga snel aan de slag!

Ralf van Veen, #1 SEO-freelancer/SEO-consultant van Nederland

Gelukkig hoef jij SEO niet helemaal zelf te doen. Wij reiken jou slimme SEO-tips en tools aan. Onze SEO-specialisten monitoren updates en veranderingen vanuit Google dagelijks. Wij delen graag onze kennis met jou!

De cursus wordt gegeven door Ralf van Veen. Eigenaar van een SEO-bureau in hartje Rotterdam. Met jarenlange ervaring als lead SEO-specialist voor verschillende A-merken, als SEO-auteur voor de grootste vakbladen, trainer en coach van development- en marketing teams deelt Ralf nu zijn ervaringen, werkwijze én geheimen.

Verbeter vandaag nog jouw positie in Google!


Veelgestelde vragen

Wij krijgen vaak vragen rondom online vindbaarheid en onze cursus. We delen graag de antwoorden met je.

Hoe lang duurt het voordat ik zoekmachine optimalisatie succes behaal?

Wanneer jij je eerst richt op laaghangend fruit, boek je al snel resultaten. Tijdens de workshop laten wij jou zien hoe je dit doet.Effectieve zoekmachine optimalisatie is afhankelijk van duizenden factoren. Het hangt dus af hoeveel aanpassingen je doet en hoe structureel je te werk gaat. In een handomdraai voer jij zelf SEO uit. Als je een goede SEO-strategie hebt, heb je er voor lange tijd profijt van.

Hoe optimaliseer ik gratis mijn SEO?

Er zijn een aantal punten die je verbetert als je gratis de SEO van jouw website wil verbeteren:Verbeter de gebruikerservaring van de bezoeker. Schrijf unieke content die relevant is voor jouw doelgroep. Verkrijg waarde via kwalitatieve backlinks. Optimaliseer afbeelding op jouw website. Stel ‘Mijn Bedrijf’ in en maak gebruik van lokale SEO.Hoog in Google staan met je website, is gratis. Je betaalt Google niet voor organische posities. Optimaliseer dus snel jouw website!

Hoe lang duurt het voordat ik hoog in Google sta?

Er is geen onfeilbare manier om op pagina #1 in Google te staan. Google houdt rekening met wel duizenden factoren tijdens de ranking van jouw website.Daarentegen vergroot je jouw kansen wanneer je een gedegen SEO-strategie opstelt. Er is geen tijdsbestek aan te geven. Richt je eerst op het laaghangend fruit, dan volgen resultaten snel.

Is SEO de investering waard?

SEO is gratis. Wel moet je investeren in zelf kennis op doen wanneer je jouw eigen website gaat optimaliseren. Je moet SEO zien als een investering in jouw onderneming, in plaats van een kostenpost. De positie die je verkrijgt in Google, is een positie voor de lange termijn. Zoals je niet zomaar hoog komt in Google, zal je niet zomaar zakken zodra je stopt met investeren in SEO.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-specialist en eigenaar van een SEO-bureau.

Over mij

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus