SEO-kennis: ga vandaag nog aan de slag met zoekmachine optimalisatie

Blijf actueel en relevant voor jouw doelgroep door je SEO-kennis up-to-date te houden. Wij als ervaren SEO-specialisten bieden een praktijkgerichte cursus hiervoor aan.

Wij bieden als een van de weinigen een écht praktijkgerichte SEO-cursus aan. Dit doen we door praktijkvideo’s, checklists en casuïstieken. Zo leer je jouw SEO-kennis direct toe te passen op jouw eigen onderneming én blijf je actueel.

De beste uitleg van SEO

Online vindbaarheid is cruciaal voor websites of webshops. Wanneer jij beter vindbaar bent dan jouw concurrent, zul je meer bezoekers ontvangen. En meer bezoekers betekent meer omzet!

SEO-kennis | GSC overzicht

Maar hoe creëer je nu online zichtbaarheid voor jouw doelgroep? Dat leggen we je uit in de SEO-cursus.

Ralf van Veen, #1 SEO-freelancer/SEO-consultant in Google 

De cursus wordt gegeven door Ralf van Veen. Eigenaar van een SEO-bureau in hartje Rotterdam. Met jarenlange ervaring als lead SEO-specialist voor verschillende A-merken, als SEO-auteur voor de grootste vakbladen, trainer en coach van development- en marketing teams deelt Ralf nu zijn ervaringen, werkwijze én geheimen.

Zelf je SEO doen? Gebruik een plan van aanpak!

De SEO van je website zelf in handen nemen kent veel voordelen ten opzichte van uitbesteden. Zo bespaar je onder andere veel kosten en leer je jouw doelgroep beter kennen. Wij geven in onze SEO-cursus de juiste (praktijk)voorbeelden, tips en tricks om snel en effectief aan de slag te gaan!

Om de juiste SEO-kennis te verkrijgen én toe te passen, geven we in de cursus: 

 • Praktijkgerichte video’s. Zo zie jij hoe een zoekmachine optimalisatie specialist dagelijks te werk gaat. 
 • Checklists. Wat moet je allemaal doen om je SEO te optimaliseren? Zie het op onze checklists. 
 • Casuïstieken. Hoe pakken andere ondernemingen in verschillende niches hun SEO aan? Wij behandelen het in onze casuïstieken.

Hoe monitor je het SEO proces? 

Na de cursus kun jij in een handomdraai de SEO van je website optimaliseren. Ook na de cursus blijf je dit doen. Je vervaardigt handige tools die je blijft gebruiken om je SEO te verbeteren. 

Handige SEO tools die we uitleggen zijn: 

Met deze (gratis) tools kun jij je SEO continu monitoren en verbeteren. 

Een handig stappenplan voor je SEO

Je krijgt van ons handige checklists mee. Zo kun je in een oogopslag zien welke optimalisaties je moet doorvoeren, welke prioriteit hebben en hoe je dit moet doen en waarom. 

Zo staat jouw website in een mum van tijd op pagina #1 in Google! 

SEO-kennis | Belangrijke zaken voor SEO

Hoe zorgen we dat je de beste SEO-kennis verkrijgt

Wat leer je, wat kun je na de training, wat krijg je en hoe wordt het uitgelegd.

Wat leer je?

 • Alle facetten van SEO: content, techniek en linkbuilding. Hoe combineer je deze drie om succesvol binnen Google te zijn?
 • SEO voor WordPress, webshops, video, lokale SEO en social media.
 • De toekomst van SEO en duurzame SEO. 

Wat kun je na de training?

Alles, maar dan ook echt alles, over SEO! Het verbeteren van jouw SEO wordt voor jou een makkie. Je weet wat je moet doen, waarom, hoe én kunt vooruit denken. Maak de aantrekkelijkste website voor jouw doelgroep!

Wat krijg je?

We leggen de cursus uit aan de hand van praktijkgerichte video’s die je gemakkelijk kunt terugkijken. Nog handiger: we geven handige checklists mee, zodat jij direct alles kunt toepassen op jouw business. 

In de cursus zit inbegrepen:

 • Zes uur beeldmateriaal. De lessen zijn netjes opgedeeld in hapklare brokken. Leer wat je echt wilt leren. Allemaal op je eigen tempo.
 • Een volledige SEO-content checklist.
 • Een volledige technische-SEO checklist.
 • Een volledige linkbuilding checklist (inclusief de drie meestgebruikte linkbuilding methodes door SEO-specialisten in 2021).
 • Toegepaste casuïstieken in verschillende branches. Neem een kijkje in de zoekmachine optimalisatie van andere ondernemingen.   

Hoe werkt het?

Na aankoop van de SEO-cursus krijg je een mail met daarin je gebruikersnaam en wachtwoord. Hiermee heb je een jaar lang toegang tot de leeromgeving en alle checklists.

SEO-kennis | De cursus

SEO-kennis verbeteren: voor wie is de cursus

Ben jij ondernemer of is SEO om een andere reden belangrijk voor jouw onderneming? Dan is deze SEO-cursus voor jou! Je leert alle begrippen omtrent SEO, hoe je dit direct toepast en hoe je goede strategieën hierin bedenkt. 

Begin vandaag nog en kom boven in de zoekmachines te staan! 


Veelgestelde vragen

Kan ik de cursus ook gebruiken als copywriter?

De cursus is zeker te gebruiken wanneer je copywriter bent. De SEO-cursus legt in detail uit hoe je een zoekwoordonderzoek moet uitvoeren en hoe je strategieën moet uitvoeren om landingspagina’s te voorzien van de beste content. De cursus is opgedeeld in hoofdstukken. Content komt daarom apart van de overige onderdelen aan bod. Ook leer je handige tools te gebruiken om meer input te genereren voor zoekwoorden en het schrijven van content.

Is de cursus erg technisch?

Nee, de cursus is niet heel technisch. De cursus bevat wel technische onderdelen, maar deze worden stapsgewijs uitgelegd. Op deze manier kan iedereen (ook zonder programmeer achtergrond) gemakkelijk het technische aspect oppakken. Alle aspecten van de cursus worden uitgelegd aan de hand van praktijkvideo’s, checklists en casuïstieken. Zo zie je hoe het technische gedeelte van SEO ook voor jou gemakkelijk te doen is.

Wat kan ik van de cursus verwachten?

In de cursus behandelen we alle aspecten van SEO. Je leert alle belangrijke begrippen én kunt deze aan het eind van de SEO-cursus direct toepassen. Je kunt praktijkvideo’s met een ingesproken uitleg, handige checklists en relevante casuïstieken verwachten. De SEO-cursus is er echt op gericht om SEO direct in de praktijk te brengen, op de manier zoals een echt SEO-bureau dit toepast. De SEO-cursus is opgedeeld in de volgende hoofdstukken. 1.0 Introductie 2.0 Content 3.0 Techniek 4.0 Linkbuilding 5.0 Zelf aan de slag met je SEO 6.0 Extra Benieuwd naar alle onderdelen per hoofdstuk? Bekijk onze site voor meer uitleg.

Wie kan de cursus SEO volgen?

De SEO-cursus is voor iedereen geschikt. Er zijn geen specifieke eisen of (voor)opleidingen voor nodig. De cursus is voor iedereen toegankelijk gemaakt. Alles wordt stapsgewijs en aan de hand van een praktijkvoorbeeld uitgelegd. Zo zie je direct wat we bedoelen en hoe je dit toepast op jouw eigen website. De cursus SEO is geschikt voor: eenmanszaken / zzp’ers; mensen die zelf de SEO willen doen; marketing professionals; communicatiemedewerkers.

Wat kost de cursus SEO?

De SEO-cursus kost €249,00. Hiervoor krijg je 6 uur lang beeldmateriaal waarin SEO wordt uitgelegd aan de hand van praktijkvoorbeelden. Ook krijg je checklists die je direct kan toepassen op je eigen onderneming en behandelen we casuïstieken waar je ideeën en strategieën van kan opdoen.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-specialist en eigenaar van een SEO-bureau.

Over mij

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus