SEO-bureau inhuren?

Een SEO-bureau met meer dan 11 jaar ervaring.

Reviews star
Ik krijg een 5.0 op Google uit 75 beoordelingen
SEO-bureau | Ralf van veen
SEO-bureau met 8 jaar ervaring

11+ jaar een SEO-bureau

Met meer dan 11 jaar ervaring als SEO-bureau behandelen wij ieder SEO-gerelateerd vraagstuk op efficiënte wijze.

SEO-bureau met een transparante werkwijze

Transparante & duurzame werkwijze

Per fase van het SEO-traject leggen wij uit waar we aan werken en waarom we dit doen. Deze duurzame werkwijze resulteert in langdurig resultaat.

SEO-bureau zonder vast contract

Geen vast contract

Wij werken als SEO-bureau zonder vast contract. Iedere maand bewijzen wij onze waarde opnieuw.

Wij hebben als SEO-bureau gewerkt voor

Logo Sapje
Logo Hoffelijk
Logo Sendcloud
Logo Startselect
Logo Fagron

SEO-bureau met 11+ jaar ervaring

Je wilt natuurlijk dat zoekopdrachten van je doelgroep leiden naar jouw website. En dat is logisch, want hoe meer bezoekers jij krijgt, hoe groter de kans is dat ze overgaan op actie. Of ze nu een dienst inschakelen of een product kopen: SEO speelt hierin een belangrijke rol. Hiermee zorg je ervoor dat je doelgroep jouw website of webshop beter kan vinden, maar ook dat er meer conversie is op jouw website. Een SEO-bureau biedt uitkomst, zij hebben de benodigde ervaring en kennis. Hoe werkt dit en wat is de rol van een SEO-specialist?

SEO-bureau met 10+ jaar ervaring

Wat is een SEO-bureau?

Een SEO-bureau is een bedrijf dat zich bezighoudt met alles rondom online marketing. Je kunt de online marketing van jouw bedrijf volledig uitbesteden aan een SEO bedrijf. Een goede SEO company heeft alle technische skills om jouw positie in Google te verbeteren.

Hoe gaan wij als SEO-bureau te werk?

Bij SEO wordt niet alleen gekeken naar codering, maar ook naar de snelheid van je website, toegankelijkheid, veiligheid en goede content. Denk hierbij aan goede teksten die jouw doelgroep beter vinden, maar ook jouw potentiële klanten nog meer aanspreken. Hierdoor hoef jij je geen zorgen te maken om de online marketing. Zo behoud je de focus op jouw business.

Een SEO-bedrijf houdt zich bezig met alle facetten van online marketing en daar kun jij met jouw bedrijf optimaal van profiteren.

SEO-bureau werk

Wat biedt een SEO-bureau aan?

Natuurlijk wil je weten welke services jij kunt verwachten wanneer je aan de slag gaat met SEO optimaliseren. Eerst wordt er gekeken naar de organische vindbaarheid: dit draagt uiteindelijk ook bij aan de gebruiksvriendelijkheid van de website. Je kunt hierbij denken aan de snelheid, de toegankelijkheid en het verhogen van naamsbekendheid.

Het is heel goed mogelijk om een SEO-bureau in te huren voor de lange termijn: je bent dan verzekerd van langdurig resultaat. Je bent niet alleen beter vindbaar voor jouw doelgroep, maar bezoekers blijven ook langer hangen en worden uiteindelijk klant.

Voorbeelden van services die een SEO-bureau verleent:

 • Het schrijven van content.
 • Het verstrekken van feedback op al geschreven content.
 • Websites sneller maken.
 • Domein autoriteit verhogen.
 • Backlinks verkrijgen.
 • De structuur van een website optimaliseren.
 • Het opstellen van een SEO-strategie.

Aan het begin van een nieuw SEO-traject wordt vastgesteld welke werkzaamheden nodig zijn. Op basis hiervan wordt vastgesteld welke services nodig zijn van het SEO-bureau.

Waar je ons als SEO-bureau voor wakker kunt maken

Wij worden voor diverse vraagstukken binnen SEO ingehuurd. Deze vraagstukken kunnen van de figuurlijke bakker om de hoek komen, maar ook van MKB, MKB+ of zelfs multinationals. Wij bieden als SEO-bureau alles aan binnen ons vakgebied, waaronder:

Technische SEO

Technische SEO

Op het gebied van technische SEO kunnen wij alles uitvoeren. De strategie tot de implementatie tot het begeleiden van developers hierin. Wij voeren initieel een grondige analyse uit waarna we helpen bij de concrete implementatie hiervan. Wij worden blij van snelle, toegankelijke en veilige websites.

SEO-content

SEO-content

Het doel van SEO-content? Schrijven waar de doelgroep naar zoekt. Van de algehele contentstrategie tot het schrijven van scorende landingspagina’s. Wij schrijven voor de bezoeker en optimaliseren voor Google. Concreet leveren wij scorende én tegelijkertijd leesbare content voor jouw website.

Linkbuilding

Linkbuilding (off-site SEO)

Op een consistente manier kwalitatieve en relevante links met veel autoriteit verkrijgen is bepalend voor het succes van een linkbuilding campagne. Vanuit de vooraf bepaalde strategie verkrijgen wij backlinks van krachtige websites naar de juiste interne pagina’s van jouw website.

SEO-traject

Complete SEO-trajecten

SEO in zijn totaliteit. Voor onze klanten combineren wij SEO-content, technische SEO en linkbuilding in een allesomvattend traject waarin deze componenten ook goed op elkaar zijn afgestemd. Als gespecialiseerd SEO-bureau kunnen wij alles binnen zoekmachine optimalisatie aanbieden aan onze klanten.

SEO-strategie

SEO-strategie / consultancy

De strategie vooraf. Een gedegen strategie zorgt voor een verhoogde kans op succes binnen Google. Met nauwkeurige analyses op het gebied van content, techniek en linkbuilding zorgen wij voor een duurzame strategie voor een SEO-campagne. Doordacht, maar daarmee niet minder praktisch uitvoerbaar.

SEO-cursus

SEO-cursus

Wij hebben als SEO-bureau dé SEO-cursus van Nederland ontwikkeld om hierin onze wijsheden te delen. Ga je dus liever zelf aan de slag met jouw organische vindbaarheid? Schroom dan niet en start vandaag nog met de SEO-cursus. Gegarandeerd direct toepasbaar zonder te programmeren.

Het voordeel van een SEO-bureau

Het voordeel van een SEO-bureau

Tijdens onze carrière als SEO-bureau hebben wij reeds meer dan 200 bedrijven geholpen bij de organische vindbaarheid. Ondanks ons grote portfolio leggen het voordeel van het samenwerken met een SEO-bureau graag uit aan de hand van onze eigen website. Ieder bedrijf, werkzaam met een eigen aanbod en binnen een eigen branche, ervaart de eigen voordelen van zoekmachine optimalisatie en/of het samenwerken met een SEO-bureau.

Wij investeren veel in onze eigen zoekmachine optimalisatie. Dat is logisch, wij zijn immers een SEO-bureau. Mede doordat we hier tijd in hebben geïnvesteerd staan we onder andere op #1 voor de zoekwoorden “SEO-consultant”, “SEO-freelancer” en “SEO-specialist MKB”. Deze organische posities, die we op het moment van schrijven al 2 jaar hebben, leveren onder andere het volgende op:

 1. Wij besteden geen tijd aan outbound marketing. Alle klanten waarmee we samenwerken hebben ons benaderd, niet andersom. Wij zijn als SEO-bureau begonnen omdat we SEO interessant vonden en leuk om te doen, niet omdat we salestijgers zijn en van koude acquisitie houden.
 2. Wanneer iemand een contactformulier op onze website invult of ons een mail stuurt, is de kans groot dat hij of zij daadwerkelijk al geïnteresseerd is in SEO. Dit zorgt voor een mate van laadkwalificatie via de website waardoor wij niet eindeloos in gesprek hoeven te gaan over de vele voordelen van SEO. En wij vinden het stiekem heel leuk om over SEO te praten met geïnteresseerden.
 3. Doordat wij deze posities hebben bemachtigd, komt een stroom kwalitatieve bezoekers naar onze website iedere dag, dit zorgt voor een significante besparing in het marketingbudget.

Kennisdeling

Als SEO-bureau schrijven wij graag over onderwerpen binnen ons vakgebied. Dit doen we op onze website, maar ook voor de grootste internationale vakbladen binnen SEO. Ons doel hiermee is de klant zo zelfstandig mogelijk te maken. Dit scheelt voor de klant budget, en wij kunnen weer het maximale uit onze inspanningen halen. Win-win! Wij hebben een kennisbank gemaakt met daarin meer dan 700 artikelen over SEO. De kennisbank is onderverdeeld in een sectie voor begrippen, algemene artikelen, lange artikelen en een sectie voor de laatste google algoritme updates.

Wij updaten de artikelen regelmatig waardoor deze altijd up-to-date blijven. Dit is van belang, doordat Google vele honderden updates ieder jaar uitvoert. Hieronder heb ik een aantal uitgelichte artikelen geplaatst. Dit zijn artikelen over verschillende SEO-onderwerpen waar ik nét iets verder op in ben gegaan dan mijn andere artikelen.

Wij schrijven zowel voor onze eigen kennisbank als voor andere platformen binnen de marketing. Dit doen wij om andere specialisten binnen ons vakgebied te voorzien in hun dagelijkse kennis over de zoekmachines. Daarnaast is een deel van deze artikelen gericht op de ondernemer die zelf aan de slag gaat met zijn of haar SEO.

Kennisbank van een SEO-bureau

In onze uitgebreide kennisbank nemen wij alle belangrijke onderwerpen binnen zoekmachine optimalisatie nader onder de loep. In de kennisbank doen wij dit vooral door middel van de langere artikelen over bredere onderwerpen.

SEO-cursus

SEO-cursus

Ga je als bedrijf liever zelf aan de slag met SEO? Dat kan. In onze cursus zetten wij op een pragmatische manier alle componenten van SEO uiteen. Ga vandaag nog aan de slag.

Google algoritme updates

Google algoritme updates

Wij volgen Google op de voet en beschrijven wat we zien. Per algoritme update analyseren we de impact en koppelen we dit aan de stukje gericht advies om hiermee om te gaan.

Begrippenlijst

Begrippenlijst

Meer dan 500 begrippen uitgelegd. Op praktische wijze zetten wij de meest voorkomende begrippen uiteen in onze begrippenlijst.

Wat kun je verwachten van een SEO-bureau

Een SEO-bureau optimaliseert jouw website aan de hand van verkregen data van bijvoorbeeld een SEO tool, Google Analytics en/of Google Search Console. Uit deze data wordt gekeken naar verbeterpunten aan de website. Dit kan bijvoorbeeld een aanpassing aan de afbeeldingen op je site zijn, het kwalitatiever maken van je content of tijd besteden aan linkbuilding.

Een goed SEO-bureau bespreekt welke aanpassingen er worden gedaan en brengt rapportages van de monitoring hiervan uit. Op deze manier kun je gemakkelijk inzien welke aanpassingen er zijn gedaan en wat het jouw website vooruit heeft gebracht.

Wat kun je verwachten van een SEO-bureau

De werkwijze van een SEO-bureau

De eerste stap van een SEO-traject is gefocust op het begrijpen van de klant. In deze fase wordt gekeken naar de huidige staat van een website. Er wordt navraag gedaan naar welke technieken al bekend zijn. Hieruit volgt een evaluatie van wat er al gewerkt heeft en wat nog niet.

Tijdens de tweede stap van een SEO-traject wordt de basis gelegd. De SEO basics. Dit gaat om het installeren van benodigde programma’s tot aan het langsgaan van een checklist. Vaak heeft een SEO-bureau al een uitgebreide checklist opgesteld. Met behulp van deze checklist worden de belangrijkste SEO elementen besproken.

In de derde stap voert een SEO-bureau een zoekwoord-analyse uit. Met de informatie over de desbetreffende doelgroep uit de eerste stap wordt de zoekintentie bepaald. Daarnaast wordt er naar het volume van de zoekwoorden gekeken. Aan de hand van het zoekvolume wordt de mate van concurrentie bepaald.

In de volgende stap wordt per gebied van SEO gekeken wat er precies verbeterd moet worden. Verbeteringen worden voorgesteld op het vlak van content, techniek en linkbuilding.

In de vierde stap maakt het SEO-bureau vaak een website scan. Op basis van deze scan maakt de SEO-bureau een analyse van ieder aspect. Wat is de huidige situatie, hoe komt het en wat is de oplossing?

De laatste fase betreft de resultaten. Tijdens deze fase wordt het effect van de SEO inspanningen zichtbaar. Deze fase gaat hand in hand met het onderhouden van de SEO. Vaak geeft een SEO-bureau je de keuze om nog maandelijks een analyse te laten maken. Zo blijft de SEO van de website up to date met eventuele updates vanuit Google.

Dit kan een SEO-bureau betekenen voor jouw bedrijf

Een SEO-bureau heeft een grote positieve impact op de resultaten van jouw bedrijf. Want goede content zorgt er in de eerste plaats voor dat je beter gevonden wordt. Dankzij een zoekwoorden-analyse is een SEO-bureau in staat om te zien waar jouw doelgroep naar zoekt: hier wordt vervolgens op ingespeeld met de content op jouw website.

Verder zorgt een SEO-bureau ook voor een snelle en gebruiksvriendelijke website. Dit zorgt ervoor dat bezoekers blijven hangen en geprikkeld worden door de teksten op jouw website, die zo zijn gemaakt dat bezoekers overgaan tot klanten.

En ten slotte wordt er tijd en energie gestoken in linkbuilding. Dit is vaak het lastigste gedeelte van SEO bij bedrijven. Om aan goede linkbuilding te doen, is namelijk een netwerk van goede websites nodig. Wanneer dit niet je core business is of deze sites niet in je netwerk zitten, is linkbuilden een lastige kwestie.

Bezoekers die bij jou een product of dienst aanschaffen en daarmee jouw omzet verhogen: dat is wat jij wilt. En dat kun je bereiken door het inschakelen van een SEO-bureau. Je krijgt niet alleen precies de hulp die jij nodig hebt, maar ook handige inzichten in jouw doelgroep, zodat je hier optimaal gebruik van kunt maken.

Hier moet je op letten bij het kiezen van een geschikt SEO-bureau

Een SEO-bureau kan je geen #1 positie in Google garanderen. Er zijn veel zoekwoorden waar een #1 positie haalbaar voor is, maar wij kijken ook naar hoe vaak er op een bepaald zoekwoord gezocht wordt. Een #1 positie voor een zoekwoord klinkt positief, maar wanneer jouw doelgroep dit zoekwoord niet gebruikt, heeft het geen effect op de SEO van je website.

Tijdens een vruchtbaar SEO-traject is het belangrijk om de verwachtingen vast te stellen en realistisch te blijven. Er zijn honderden factoren die het algoritme van Google beïnvloeden. Een combinatie van de meest belangrijke factoren optimaliseer je met SEO. Een hoge positie in Google bereik je dan ook met een combinatie van factoren. Een nummer #1 positie die daadwerkelijk zorgt voor hogere conversies is binnen handbereik met de juiste benadering.

Een SEO-bureau moet op 3 facetten gespecialiseerd zijn: content, linkbuilding en techniek. Het SEO-traject ziet er in elke situatie anders uit. In sommige gevallen schrijf jij de content en geeft het SEO-bureau feedback. In andere gevallen schrijft het SEO-bureau de content.

Linkbuilding en de technische kant van SEO pakt een SEO-bureau voor je op. Dit zijn twee vlakken waar kennis en ervaring voor nodig is. Ook heeft het grote invloed op de ranking van een website binnen de organische zoekresultaten in Google. Om deze reden heeft een SEO-bureau gespecialiseerde experts in dienst.

Bekijk het klantenbestand van het SEO-bureau. Met welke soort klanten heeft het SEO-bureau ervaring? Zijn dit branches waar jij je in bevindt? Heeft het SEO-bureau voldoende kennis over jouw markt?

Wanneer je deze punten meeneemt in de keuze voor een geschikt SEO-bureau, weet je zeker dat je goed voorbereid bent.


Veelgestelde vragen

Welke voordelen levert samenwerken met een SEO-bureau op?

Samenwerken met een SEO-bureau is een schot in de roos. Een SEO-bureau heeft veel ervaring met vraagstukken uit verschillende branches. De voordelen in het kort:

 • Ervaring;
 • Het complete SEO-pakket: content, linkbuilding én techniek;
 • Besparing op het marketingbudget.

Voor de fanatieke lezers onder ons hebben we de voordelen ook langer uitgeschreven.

1. Ervaring

Een SEO-bureau heeft bakken ervaring met zoekmachine optimalisatie. SEO is continu aan verandering onderhevig. Het algoritme van Google is complex en evolueert dagelijks. Het is een dagtaak om iedere fluctuatie in het algoritme bij te houden en te verwerken. Wil je kwalitatieve SEO uitvoeren? Dan is het van belang om alle optimalisaties in één keer goed te volbrengen. Een fout is zo gemaakt.

Voor ondernemers is een SEO-bureau een uitkomst. Zo focus jij je op wat jij het liefste doet en wij op wat wij het liefste doen.

2. Content, linkbuilding én techniek

Een SEO-bureau is gespecialiseerd in alle facetten van zoekmachine optimalisatie. Niet alleen content en linkbuilding, ook techniek. Een SEO-bureau neemt het complete optimalisatieproces voor je over, mocht je dit willen. Wil je zelf de implementatie uitvoeren? In dat geval stellen wij, als SEO-bureau, een strategie voor je op.

Met de hulp van een SEO-bureau weet je dat je direct goed zit. Geoptimaliseerde content, hoogwaardige backlinks én een snelle (en veilige/gebruiksvriendelijke/intuïtieve/converterende) website. Alleen voor de bedrijven die dat willen. 😉

3. Besparing op het marketingbudget

Investeren in SEO heeft onafhankelijkheid van outbound marketing als gevolg. Met een SEO-technisch sterke website heb je automatisch een gebruiksvriendelijke website. Dit boost je positie binnen de organische zoekresultaten in Google. Je bezoekers komen vanaf dit moment binnen op organische wijze.

Je klanten vinden jou, in plaats van andersom.

Waarom SEO?

Concreet levert SEO verhoogde conversies op. Door het optimaliseren van een website verbetert de online vindbaarheid van jouw website. Daarnaast bereik je jouw doelgroep beter en efficiënter. Wat levert SEO concreet op?

1. Bereik je doelgroep efficiënter

Een geoptimaliseerde website speelt efficiënt in op de zoekintentie van de doelgroep. Zo vinden je klanten jouw website. De zoektermen die zij intypen, zijn namelijk verwerkt in de content op de website. Hoe kom je achter de zoekintentie van de doelgroep? Door een uitgebreide zoekwoord-analyse uit te voeren.

2. Verbeter jouw online vindbaarheid

Hoe groter de online aanwezigheid van jouw bedrijf, hoe meer mensen je zullen vinden. Zoekers die jouw zoekwoorden intypen, bevinden zich al ver in de customer journey. Hierdoor vergroot de kans dat een bezoeker overgaat tot conversie. SEO zorgt ervoor dat een website geoptimaliseerd wordt. En Google plaatst geoptimaliseerde websites hoger in de organische zoekresultaten.

3. Hogere omzet

SEO levert hogere omzet op. Je genereert immers meer relevante bezoekers op je website. Zoekers zijn actief op zoek naar jouw product of dienst. Hierdoor zijn relevante bezoekers ook converterende bezoekers.

Kortom, SEO levert grote voordelen op voor jouw business. Organische zoekresultaten genereren significant meer klikken dan betaalde zoekresultaten. Verhoog je omzet en ga aan de slag met zoekmachine optimalisatie (SEO).

Welke diensten levert een zoekmachine optimalisatie bureau zoal?

Een zoekmachine optimalisatie bureau biedt een groot scala aan diensten aan. De inrichting van een SEO-traject hangt af van de wensen van de klant. Diensten die vaak in SEO-trajecten terugkomen zijn:

 • Het uitvoeren van een website audit;
 • Het opstellen van de technische analyse;
 • Het toepassen van de technische bevindingen;
 • Zoekwoordonderzoek uitvoeren;
 • Contentstrategie opstellen;
 • Content creëren;
 • Landingspagina’s opstellen;
 • Linkbuildingstrategie opzetten;
 • Linkbuildstrategie uitvoeren.

Het exacte takenpakket verschilt per doel. Zoekmachine optimalisatie kent verschillende doelen:

 • gebruikerservaring op een website optimaliseren;
 • aantal relevante bezoekers verhogen;
 • de online vindbaarheid verbeteren;
 • conversies verhogen.

Een zoekmachine optimalisatie traject wordt steeds anders ingericht. Het komt voor dat een bedrijf zelf de implementatie van een contentstrategie in handen neemt. Dit komt bijvoorbeeld voor bij complexere onderwerpen waar veel specifieke kennis voor nodig is. In deze gevallen stellen wij de contentstrategie op en geven wij feedback op de geschreven content.

Een zoekmachine optimalisatie bureau neemt vaak de technische SEO op zich. Zoekmachine optimalisatie techniek vergt namelijk diepgaande kennis omtrent indexeren, renderen en coderen. Een zoekmachine optimalisatie bureau beschikt over technische experts. Deze specialisten voeren een technische website scan uit. De conclusies uit deze analyse bepalen de implementatie. Voorbeelden van technische optimalisaties:

 • broncode opschonen;
 • content comprimeren;
 • robot.txt optimaliseren;
 • redirects plaatsen.

Zoekmachine optimalisatie bureaus nemen vaak de linkbuilding volledig op zich. Linkbuilding is cruciaal voor een hoge positie in Google. Links tussen websites geven namelijk een stukje SEO-waarde door. Het is de taak van een zoekmachine optimalisatie bureau om de kwaliteit en autoriteit van iedere link te waarborgen.

Wat is het verschil tussen SEO en SEA?

Het grootste verschil tussen SEO en SEA is dat SEO gratis is en SEA niet. De algemene deler van SEO en SEA is het verbeteren van de online vindbaarheid.

SEA staat voor Search Engine Advertising. Dit omvat het adverteren in zoekmachines. Deze advertenties staan bovenaan in Google. Je herkent ze aan de markering ‘’advertentie’’.

Kies je voor SEA? Dan betaal je per keer dat er op jouw resultaat geklikt wordt. De kosten lopen daarom snel op. Dit is gelijk het grootste verschil: SEA brengt torenhoge marketingkosten met zich mee.

De voordelen van SEA:

 • Resultaten zijn gelijk zichtbaar.
 • Het verhoogt de naamsbekendheid.
 • Doelen zijn direct meetbaar.

De nadelen van SEA:

 • De kosten lopen hoog op.
 • Je genereert minder bezoekers dan met SEO.
 • Je bent je positie direct kwijt wanneer je stopt met adverteren.

Zoekmachine optimalisatie (SEO) is het optimaliseren van een website om op organische wijze hoog in Google te komen. Een SEO-technisch sterke website heeft kwalitatieve en relevante content voor de bezoeker. Daarnaast is de snelheid en de veiligheid van een website geoptimaliseerd. De interne linkstructuur is geoptimaliseerd en de kwaliteit van backlinks is hoog.

De voordelen van SEO:

 • Duurzaamheid: hoge posities behaal je voor de lange termijn.
 • Significant meer bezoekers dan betaalde zoekresultaten.
 • Gebruiksvriendelijke website: door alle optimalisaties krijg je een snelle en toegankelijke website.

Waarom samenwerken met RalfvanVeen.com als SEO-bureau?

Samenwerken met RalfvanVeen.com betekent dat je kiest voor langdurige SEO-resultaten. RalfvanVeen.com is een full service SEO-bureau dat gespecialiseerd is in technische SEO, content en linkbuilding.

1. On-page SEO

Techniek en content vallen samen onder on-page SEO. RalfvanVeen.com ziet on-page SEO als een voorwaardelijk element in ieder SEO-traject. Briljante content krijgt niemand te zien wanneer de website snelheid niet optimaal is. Zonde, toch?

RalfvanVeen.com werkt eerst aan het fundament. Dit omvat de website snelheid en veiligheid. Een bezoeker wacht niet langer dan 1,5 seconde tot een pagina geladen is. De technische analyse is zeer bepalend voor hoe snel de eerste resultaten te zien zijn. RalfvanVeen.com is getraind om snel het laaghangend fruit te herkennen. In deze fase zijn in sommige gevallen al snel resultaten te zien.

Hierna beginnen wij met het analyseren van de doelgroep. RalfvanVeen.com heeft in alle branches ervaring. Het voordeel hiervan is dat wij veel kennis hebben over verschillende marktsegmenten. We voeren zoekwoordonderzoek uit en brengen op basis hiervan advies uit voor jouw bedrijf. RalfvanVeen.com heeft inhouse content marketeers die pakkende teksten, lekkerbekkende leuzen en kwalitatieve informatie verwerken in de content.

2. Off-page SEO

RalfvanVeen.com is onderdeel van een groot linkbuilding-netwerk. Linkbuilding is onmisbaar voor SEO. Google weet dat gezaghebbende websites iets te vertellen hebben. Dit zijn dan ook de links die je wilt hebben.

Wij weten dat het lastig kan zijn om de kwaliteit van een backlink te herkennen en waarborgen. Met onze ervaring en kennis omtrent linkbuilding stellen wij een uitgekiende strategie op. RalfvanVeen.com zorgt voor goede interne linkstructuur en kwalitatieve uitgaande en inkomende links.

Onze kernwaarden zijn transparantie en duurzaamheid. Daarom werkt RalfvanVeen.com zonder vast contract. Wij zien het als een uitdaging om onszelf iedere maand opnieuw te bewijzen.

RalfvanVeen.com Agency hanteert geen black-hat SEO. Wij opereren volledig volgens de richtlijnen van Google. In 2021 kom je nu eenmaal niet weg met slimme trucjes. RalfvanVeen.com gaat voor duurzame SEO-resultaten, waar je als bedrijf voor lange tijd profijt van hebt.

Meer weten over de werkwijze van RalfvanVeen.com? Je bent één belletje verwijderd van het antwoord.

Welke rol speelt technische SEO bij zoekmachine optimalisatie?

Het succes van je zoekmachine optimalisatie is afhankelijk van een solide technische SEO. Als de techniek van een website goed is, dan laden de pagina’s van een website op een veilig en snelle manier. Deze factoren zijn ‘key’ voor het succes van een website.

Bezoekers van websites zijn ongeduldiger dan je denkt. Ze zijn bereid om maximaal 2 seconden te wachten totdat de website is geladen. De bezoeker zal de site verlaten als dit niet het geval is. Reden genoeg dus om je website zo snel mogelijk te maken. Dit kunnen wij als SEO-bureau doen door bijvoorbeeld je afbeeldingen te comprimeren, codes te verwijderen die ongebruikt zijn. Maar ook wordt er aandacht besteed aan het verkleinen van CSS of het JavaScript.

Je wilt ook dat naast snel, de website veilig is. Een veilige verbinding is cruciaal, zodat er geen gegevens op straat komen van bezoekers waardoor hun privacy wordt geschonden. De serververbinding is veilig wanneer de link van de website begint met “https” in plaats van “http”. Hoe krijg je dat voor elkaar? Door een SSL certificaat aan te vragen.

Het draait erom dat je bezoeker op een website terecht komt die naar behoren werkt. Waarvan dus de techniek en snelheid in orde is. Is dat niet zo, dan is de kans groot dat de bezoeker niet eens op je website terecht komt. Dan kan je nog zo je best hebben gedaan op de mooiste verhalen, foto’s en backlinks, de technische SEO moet van A tot Z kloppen, wil je die bezoeker bereiken. Zorg er dus voor dat de technische SEO naar zo goed mogelijk geoptimaliseerd is, anders blijf je aan de gang.

Welk belang draagt SEO-content in zoekmachine optimalisatie?

Het SEO-resultaat is naast de techniek afhankelijk van de SEO-content. Het is namelijk zo dat Google SEO-content hoog in waarde acht. Google draagt als missie uit dat zij aan de zoekers de meest relevante en kwalitatieve content willen laten zien.

Google doet namelijk aan crawlen, wat betekent dat zij iedere webpagina scannen op de waarde van de aanwezige content. Het vervolg van dit proces is dat alle content wordt gerelateerd aan een zoekwoord. Aan de hand van die gegevens wordt een webpagina in de data index geplaatst, ook wel indexeren genoemd.

Je herkent het misschien zelf al, maar als jij iets zoekt op Google dan verschijnt direct de eerste content van een website op de zoekresultatenpagina. Ook wel meta genoemd, bestaande uit twee soorten. Je hebt de meta-titel, die de titel van de landingspagina weergeeft, waarvan het belangrijk is dat de titel beknopt is. Ook is er de meta-omschrijving die al een kleine indicatie geeft van de landingspagina inhoudt.

Maar je begint niet zomaar met het schrijven van content. Stel jezelf de vraag, voor wie schrijf ik mijn teksten? Wat is hun zoekintentie? Aan de hand van die antwoorden kun je relevante zoekwoorden gaan uitzoeken die passen bij de content en de bezoekers. Het nut hiervan is dat wanneer Google het crawl proces uitvoert, zij een idee van de inhoud van de website krijgen door de relevante zoekwoorden.

SEO-content is de basis. Naast dat je website gevuld is met nuttige content, is het zinvol voor de zoekmachine optimalisatie.

Zit je gebonden aan een vast contract voor jullie SEO-werkzaamheden?

Nee is hierop het antwoord. Wij werken niet met een vast contract door SEO een proces is. Aan de hand van de wensen van de klant en onze bijdrage aan het proces, wordt bepaald hoe de samenwerking zal zijn.

Dit brengt de nodige voordelen met zich mee, waaronder flexibiliteit. Één bedrijf met één website gaat met ons een SEO-traject in van ongeveer 6 tot 18 maanden. Hierna heb je als bedrijf genoeg kennis en informatie om het traject zelf voort te zetten of zelfs uit te breiden. Als je hier zelf geen tijd voor hebt, is ons advies om een (junior) marketeer in te huren. Op die manier bespaar je kosten als wij het werk voor je blijven voortzetten.

De factuur van onze werkzaamheden als SEO-bureau worden gefactureerd na de rapportage van de eerste maand. Het is belangrijk om op te merken dat de werkzaamheden en het SEO-traject zijn op te zeggen op ieder moment.

Wie zijn jullie klanten als SEO-bureau geweest?

Wij als SEO-bureau hebben klanten uit verschillende branches in ons portfolio. Onder andere:

 • Technische dienstverlening: Confed en Avery Dennison
 • Industrie: Smitma
 • Consultancy: Synsel en ista
 • Financiële dienstverlening: Hoffelijk
 • Fast Moving Consumer Goods (FMCG): Rituals, Sapje, HappySoaps, Crisp, Quickjewels en Blue Industry
 • Handel en Retail: Kruidvat

Wij vinden het belangrijk om transparant te zijn in onze samenwerkingen. Op die manier wordt duidelijk wie onze partners uit welke branches zijn geweest. Wij raden het dan ook aan om te kijken naar ons klantenbestand, zodat je er snel achter komt of wij een goede match zijn voor jouw bedrijf.

Waaraan herken je een vakkundig SEO-bureau?

Dat krijgen wij vaker te horen als SEO-bureau. Doen wij ons werk wel goed? Zulke vragen ontstaan uit ervaring meestal vanuit teleurstelling over het resultaat of de manier van communiceren.

Binnen de SEO-branche zijn er relatief veel aanbieders die slecht werk leveren. Het is namelijk vrij eenvoudig voor een bureau om te pretenderen dat zij ervaring hebben. Als gevolg daarvan investeren bedrijven veel tijd en geld in SEO, maar zonder rendement.

Om een vakkundig SEO-bureau te herkennen hebben wij een checklist samengesteld:

 • Bezit het SEO-bureau werkervaring binnen zoekmachine optimalisatie?
 • Heeft het SEO-bureau referenties van eerdere klanten of opdrachten?
 • Met welke klanten houdt het SEO-bureau zich op dit moment bezig? Zijn dit grote klanten?
 • Werkt het SEO-bureau met vaste contracten?

Stel je hebt momenteel al een contract met een SEO-bureau, maar je twijfelt of het beter kan? Gebruik dan de volgende checklist:

 • Hoe vaak heb je contact met het SEO-bureau?
 • Welke rol neemt het SEO-bureau aan bij het bepalen van de strategie? Neemt hij/zij de leiding?
 • Hoeveel backlinks verkrijgt het SEO-bureau? En wat is daarvan de prijsindicatie?
 • Op wat voor manier stellen zij hun maandelijkse rapporten op?

Hoe herken je een goed SEO-bureau met veel ervaring?

Een goed SEO-bureau herken je onder andere aan zijn/haar positionering. Een goede zoekmachine optimalisatie bureau is ook een realist. Het behalen van duurzame #1 posities vergt namelijk energie en tijd.

Wanneer een SEO-bureau vooraf #1 posities garandeert, is het waarschijnlijk een SEO-bureau met onvoldoende ervaring. Het is van belang om te onthouden dat #1 posities niet beloofd kunnen worden.

Iedere website heeft een andere geschiedenis. Om deze reden is zoekmachine optimalisatie maatwerk. Het algoritme van Google wordt beïnvloed door meer dan 200 ranking factoren. Een goed SEO-bureau weet hiermee om te gaan. #1 posities zijn niet te garanderen.

De kenmerken van een goede SEO-bureau op een rij:

 • 11+ jaar ervaring;
 • ervaring met verschillende markten en branches;
 • transparante werkwijze;
 • bewezen SEO-successen.

Om een goed SEO-bureau te selecteren, helpt het om vragen te stellen. Met deze vragen graaf je dieper in op de visie van een bureau. Zijn/haar visie is namelijk bepalend voor het zoekmachine optimalisatie succes van jouw bedrijf.

Voorbeelden van vragen die je stelt aan een bureau:

 • Hoe benader je zoekwoordonderzoek?
 • Welke SEO-tools gebruik je en waarom?
 • Hoe ben je begonnen met SEO?
 • Wat is volgens jou het belangrijkste aspect van SEO?
 • In welke branches heb je SEO-ervaring?

Wanneer je deze vragen stelt, maak je een keuze op basis van deze antwoorden. Het is van belang dat je samenwerkt met een SEO-bureau die een goede match is met jouw bedrijf.

Wat is een SEO-bureau?

Een SEO-bureau is gespecialiseerd in ieder component van zoekmachine optimalisatie. Linkbuilding, techniek en content. Deze drie facetten vormen de kern van zoekmachine optimalisatie.

Een SEO-bureau evalueert, analyseert en verbetert een website. Het doel hiervan is om #1 posities in Google te bekleden bij relevante zoekwoorden.

Een zoekmachine optimalisatie bureau heeft een afwisselend takenpakket. De daadwerkelijke inhoud van de werkzaamheden verschilt per SEO-traject. Hieronder brengen wij in kaart wat in veel gevallen de taken zijn van een zoekmachine optimalisatie bureau.

De taken van een SEO-bureau:

1. Content

Op het gebied van content zijn er verschillende taken die horen bij een SEO-bureau. Volgens de richtlijnen van Google is het van belang dat content van hoge kwaliteit is. Daarnaast is de relevantie van de content voor de bezoeker cruciaal.

 • De doelgroep analyseren en begrijpen.
 • Het uitvoeren van een zoekwoord-analyse.
 • Meta-titel en -omschrijving optimaliseren.
 • Structuur aanbrengen in de content.

2. Techniek

Technische SEO realiseert de snelheid en veiligheid van een website. Snelheid en veiligheid vormen de basis van de gebruiksvriendelijkheid van een website. Om deze reden speelt deze factor een grote rol binnen het algoritme van Google.

 • Het bewerkstelligen van een veilige verbinding.
 • De website snelheid optimaliseren.
 • De broncode van een website structureren.

3. Linkbuilding

Een SEO-bureau moet ervoor zorgen dat binnenkomende en uitgaande links van hoge kwaliteit zijn. Backlinks geven SEO-waarde door naar de volgende website. Wanneer er autoritaire en relevante backlinks binnenkomen, heeft dit positieve invloed op de positie van een website.

 • Linkbuild Netwerk onderhouden.
 • Het monitoren van de kwaliteit en relevantie van backlinks.
 • Gastblog artikelen schrijven.

Wat is belangrijk om mee te nemen in een samenwerking met een SEO-Bureau?

Let op de volgende punten wanneer je gaat voor een samenwerking met een SEO-bureau. Stel jezelf de vraag wat je als bedrijf wilt bereiken met de samenwerking. Wat is mijn doel met SEO? Wil ik een grotere naamsbekendheid, meer bezoekers of juist een gebruiksvriendelijke site?

Ga niet zomaar in zee met een SEO-bureau, voer eerst zelf onderzoek uit. Hier geven wij je een paar tips die je kan gebruiken wanneer je een SEO-bureau uitzoekt.

1. Stel doelen op.

Het is belangrijk dat je doelen opstelt voordat je begint met de samenwerking.

De belangrijkste zijn:

 • Je online zichtbaarheid vergroten
 • De kwaliteit van je website verbeteren
 • Meer bezoekers krijgen

2. Gespecialiseerd in alle SEO-componenten

De SEO-bureau behoort kennis te hebben van belangrijkste componenten van zoekmachine optimalisatie. Onderdeel hiervan zijn:

Linkbuilding houdt in dat het SEO-bureau ervoor zorgt dat de links (zowel inkomend als uitgaand) op de website van hoge kwaliteit zijn. Dat zorgt ervoor dat je domein een bepaald soort expertise uitstraalt. Als er vele links op je website staat dan scoort dat goed op de organische ranking van Google. Dit noem je ook wel de domein autoriteit.

Content is een ander belangrijk punt waar de SEO-bureau bekwaam in moet zijn. Hij moet begrijpen wat de zoekintenties zijn van de doelgroep. Hij kijkt naar wat voor zoekwoorden zij gebruiken om bepaalde dingen te vinden online. Dit noem je ook wel een zoekwoord-analyse. Aan de hand daarvan schrijf je content waar dan die zoekwoorden in verwerkt zitten waardoor je hoger in de ranking komt van de Google.

Techniek is het punt waar de details van de website aan bod komen. De SEO-bureau maakt een scan van de website, waarvan de resultaten worden gerapporteerd. Ook wel de technische analyse. Aan de hand van de analyse wordt er inzicht verschaft in datgeen dat verbeterd moet worden. Die punten worden dan geoptimaliseerd.

Neem de bovenstaande punten dus mee in je keuze voor een SEO-bureau.

Wat bieden jullie aan qua SEO-content?

Als SEO-bureau houden wij ons grotendeels bezig met het schrijven van SEO-content. Schrijven, schrijven en nog eens schrijven. Dit lijkt wellicht saai, maar binnen deze discipline bestaat er variatie op allerlei vlakken. SEO-content bezit namelijk een strategische en operationele kant.

Is je content goed, dan is je organische vindbaarheid dat vaak ook. Je zou dus kunnen stellen dat content de hoeksteen is van je website, mits juist geschreven. Google gebruikt content als basis om de zoeker te bevredigen. Google wilt namelijk dat een zoeker datgene wat hij leest, zo goed in het plaatje past bij wat diegene zoekt. Schrijf daarom content die naast relevant, ook een hoge kwaliteit bezit. Op die manier vervaardigt je website een hogere positie binnen Google.

Je kan als ondernemer wel de kennis bezitten om goede content te schrijven, maar hij mist vaak de belangrijke punten om ook presterende content te schrijven. Een aantal van die punten opgesomd:

 • Kennis op binnen het SEO-werkveld. Vaak mist de ondernemer de benodigde kennis om de pagina’s op de juiste manier te optimaliseren of te targeten. Als jij als ondernemer veel weet van je eigen bedrijf, kan je in samenwerking met een SEO-bureau een uitstekende samenwerking bewerkstelligen op SEO-gebied.
 • Tijd mist een ondernemer vaak. Niet echte schrijvers kunnen vaak lang doen over het opzetten van kwalitatieve content. De content moet kloppen op het gebied van grammatica, inhoud en SEO-optimalisatie.

Maar SEO-content is meer dan alleen schrijven. Wat wij nog meer aanbieden op het gebied van content is onder andere:

 • Een contentstrategie bedenken: aan de hand van een zoekwoorden onderzoek en analyses schrijven wij een contentstrategie voor jouw website. Op deze manier kunnen wij gestructureerd beginnen met het schrijven van relevante en geoptimaliseerde content.
 • Zoekwoordonderzoek: we benoemden het net al even, maar om relevante content te schrijven moet er worden gekeken naar op welke woorden gezocht wordt. Dit is de strategie achter het schrijven van presterende content. Hierbij is het belangrijk dat de zowel de kwaliteit als de manier van schrijven naar behoren is.
 • Landingspagina’s: Wij schrijven voor je website kwalitatief sterke landingspagina’s. Deze zijn naast inhoudelijk, ook geoptimaliseerd voor Google, zodat ze goed vindbaar zijn.

Wat voor technische SEO bieden jullie aan?

Wij bieden op het gebied van technische SEO al het relevante voor Google aan. Technische SEO zorgt ervoor dat je website snel, toegankelijk en vindbaar is. Aan de basis staat linkbuilding, maar andere kernelementen van technische SEO zijn:

 • Robots.txt: Hiermee kun je manier waarop een bot van Google een website leest beïnvloeden. De pagina’s plaats je in het programma waardoor ze niet meer worden gecrawld en daardoor los staan van de indexering.
 • Toegankelijkheid: Je website moet gebruiksvriendelijk zijn, zodat de toegankelijkheid wordt vergroot. Dit zorgt er ook voor dat je site online beter vindbaar is. Steeds meer mensen zitten op het internet, waardoor je website toegankelijk moet zijn voor tieners tot aan bejaarden.
 • Sitemaps (XML en HTML): wellicht zijn deze termen onbekend voor je, maar dit heeft te maken met de manier waarop Google een site bekijkt. De sitemaps hebben invloed op de interne links op de website en kan de manier waarop Google deze crawled stimuleren.
 • Crawlability: al eerder genoemd, maar het blijft een belangrijke factor. Tijden onze technische SEO-analyse, kijken wij in hoeverre je site voldoet aan de crawlability van je website. Hoe goed is hij leesbaar voor Google?
 • Google Page Speed (Lighthouse): Wij testen de website met meer verschillende tools om de snelheid van de website te bepalen. De snelheid van je pagina is een belangrijke factor voor de uiteindelijke ranking van je site. Om die reden pakken wij deze factor met zorg aan.
 • Gestructureerde data (Schema.org): Google gebruikt gestructureerde data om te communiceren met websites. Door deze vorm van code kan een website duidelijkheid geven aan Google waar onderdelen van een site over gaan.

Technische SEO-strategie draagt dus bij aan de gebruiksvriendelijk van een website. Is jouw website dat niet, dan is het misschien tijd om een SEO-bureau in dienst te nemen!

Wat is jullie aanbod op het gebied van linkbuilding?

Wij kunnen je verder helpen op het gebied van linkbuilding. Wij verkrijgen velen links van voor klanten en daar wij de sterkste links aanbieden. Wij plaatsen in ons linkbuilding netwerk kwalitatieve links naar URLs die het meest relevant zijn. Daarnaast zorgen wij ook voor een strategie en een correcte uitvoering daarvan.

Ons linkbuilding netwerk bestaat uit een groeiend bestand van de rond de 30.000 websites. Binnen dit netwerk schrijven kwalitatieve gastartikelen met backlinks naar de websites van onze klanten. Het bestaat uit de volgende punten:

 • De linkbuilding strategie: deze strategie hanteren wij, omdat het inzicht biedt in waar de meest relevante links verkregen kunnen worden. Die kunnen later worden geëxploiteerd door het gebruik van een een actieve linkbuilding campagne. Dit draagt ook bij de aan de uiteindelijke campagne zelf. Op die manier kan de targeting namelijk worden bepaald, zodat relevant onderwerpen op voorhand door onderzoek worden gekozen.
 • De linkbuilding campagne: als de strategie is bepaald, dan kan worden begonnen met de uitvoering van de linkbuilding campagne.
 • De rapportage: zoals al eerder vermeld, geeft de rapportage inzicht in de kwaliteiten van een SEO-bureau. Hoe rapporteert hij/zij? Details? Maandelijks? Doet hij dit niet dan kan het zo zijn dat het SEO-bureau wegloopt met de links die eigenlijk voor jou waren bestemd. Wees dus kritisch.

Een linkbuilding campagne die klopt van A tot Z, bestaat dus uit een goed voorbereide, gestroomlijnd proces. Uitgevoerd door een ervaren SEO-bureau.

Hoe bepaal je het beste SEO-bedrijf om mee samen te werken?

Wanneer je als bedrijf besloten hebt om jouw SEO niet zelf te doen, maar over te laten aan een SEO-bedrijf kom je voor een nieuw dilemma te staan: met welk SEO-kantoor ga je een samenwerking aan? Dit is een beslissing die je niet over één nacht ijs neemt. Het inhuren van een SEO-bedrijf kost namelijk veel tijd én geld.

Verdiep je ten eerste in een aantal SEO-kantoren. Voer met verschillende SEO-bedrijven een eerste gesprek. Voordat je dit gesprek ingaat, is het handig om je goed in te lezen over het bureau, maar ook over wat SEO is en waarom het belangrijk is voor jouw website. Op die manier kun je kritische vragen stellen tijdens het gesprek.

Terwijl je het gesprek voert met het SEO-bureau, is het belangrijk dat je hier een goed gevoel bij krijgt en dat je het bureau vertrouwt. Het gaat immers om jouw website. Door middel van het voeren van meerdere gesprekken, kom je erachter wat de onderlinge verschillen zijn en bij welk bureau je het beste gevoel krijgt.

Lees tot slot de recensies op Google. En blijf logisch nadenken. Wanneer iets te mooi klinkt om waar te zijn, is dat waarschijnlijk ook zo. Door het stellen van kritische vragen, kom je hier vaak achter. Het SEO-bureau waar jij het beste gevoel bij krijgt, is waarschijnlijk het SEO-bureau die het beste bij jouw bedrijf of website past en jou het beste kan helpen met SEO.

Wat zijn SEO-diensten die vaak voorkomen bij een SEO-bureau?

SEO bestaat in principe uit drie pijlers. Te weten: content, techniek en linkbuilding. Door middel van het continue optimaliseren van deze drie componenten, kom je na verloop van tijd hogerop in Google. De werkzaamheden die onder iedere pijler voorkomen, zijn:

SEO focust zich op drie componenten:

 • Content. het schrijven van relevante, nuttige teksten van hoge kwaliteit. Hier hoort bij dat teksten geschreven worden op basis van de zoekintentie van de bezoeker. Er wordt nagedacht op welke vragen de bezoeker antwoord wilt en hier wordt op ingespeeld. Iedere tekst moet uniek zijn.
 • Techniek. Naast het schrijven van veel, unieke teksten is het optimaliseren van de techniek van de website ook een belangrijk onderdeel bij een SEO-bureau. Hier hoort de laadsnelheid bijvoorbeeld bij. Wanneer je content heel goed is, maar de website laadt te langzaam, klikken bezoekers alsnog de website weg. De laadsnelheid kan verbeterd worden door bijvoorbeeld onnodige plug-ins weg te halen of door afbeeldingen te verkleinen.
 • Linkbuilding. Linkbuilden betekent dat links van andere websites naar jouw website doorverwijzen. Hiermee genereer je autoriteit op een bepaald zoekwoord. Google ziet jou in dit geval als een betrouwbare bron en dat heeft gevolgen voor jouw plaats in de zoekresultaten. De kwaliteit van backlinks is bij deze werkzaamheid zeer belangrijk. Google controleert namelijk de betrouwbaarheid van deze websites. Een slechte website zorgt ervoor dat je daalt in de ranking.

Wat zijn de voordelen van een samenwerking met een SEO marketing bureau?

SEO is tegenwoordig heel belangrijk voor ieder bedrijf. Hoe hoger je in Google staat, hoe meer bezoekers jouw website zien en hier dus op terecht kunnen komen. Hoe meer potentiële bezoekers op jouw website komen, hoe meer conversie, omzet en dus winst. Dit is natuurlijk het grootste voordeel aan het samenwerken met een SEO-marketingbureau.

Een ander voordeel om een samenwerking aan te gaan met een SEO-marketingbureau is dat hij of zij alle zoekmachine optimalisatie werkzaamheden voor jou uitvoert. Dit betekent dat jij weer veel meer tijd hebt voor andere dingen binnen het bedrijf. Een SEO-bureau kijkt naar zowel de technische aspecten van de site, als naar de content. Alle content wordt geoptimaliseerd en jouw website wordt sneller gemaakt. Kortom: alle SEO-componenten worden voor jouw bedrijf in orde gemaakt. Je hoeft hier dus niet meer naar om te kijken of je ergens druk om te maken.

Een ander voordeel aan een samenwerking met een SEO-marketing bureau, is dat dit bureau toegang heeft tot alle belangrijke, betaalde SEO-tools. Daarnaast is een SEO-marketingbureau continue op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Dat is zeer belangrijk, want de SEO-trends veranderen heel vaak. Als bedrijf heb je niet altijd tijd om deze veranderingen en kennis bij te houden. SEO is echt een vak apart.