Zoekmachine optimalisatie specialist

Ik ben Ralf van Veen, ervaren Zoekmachine optimalisatie specialist.

Reviews star
Ik krijg een 5.0 op Google uit 75 beoordelingen
Zoekmachine optimalisatie specialist
Een SEO specialist MKB met 8 jaar ervaring

11 jaar ervaring

Met meer dan 11 jaar ervaring binnen SEO tackle ik eder SEO-gerelateerd vraagstuk efficiënt.

Wij werken op een transparante wijze

SEO met een duurzame werkwijze

Per fase leg ik uit waar ik aan werk en waarom ik dit doe. Mijn duurzame werkwijze zorgt voor langdurig resultaat.

Wij werken als SEO specialist voor het MKB zonder vast contract

Geen vast contract

Ik werk als SEO specialist zonder vast contract en bewijs mijn waarde iedere maand opnieuw.

Zoekmachine optimalisatie specialist

Wil je gaan samenwerken met een zoekmachine optimalisatie specialist? Ik stel me graag even voor: ik ben een ervaren zoekmachine optimalisatie specialist uit Rotterdam. Ik voer SEO uit voor veel verschillende nationale en internationale bedrijven. Mijn werk bestaat uit het helpen van mijn klanten bij ieder component van SEO om hun website voor de lange termijn hoger in Google te laten scoren.

Als specialist heb ik bijna ieder SEO-vraagstuk voorbij mogen zien komen. Voor mij staan transparantie, veiligheid en hoge resultaten hoog in het vaandel. Dagelijks houd ik me bezig met het nauwkeurig volgen van de updates van Google om dit direct toe te passen voor mijn klanten.

Door de updates en het laatste nieuws omtrent SEO vanuit Google op de voet te volgen, kan ik hoogwaardige SEO aanbieden aan mijn klanten. Voor mijn werkzaamheden gebruik ik naast deze kennis ook tools en verschillende software. Wat doe ik precies? Dat leg ik hieronder uit. (1)


Wij hebben over SEO geschreven voor

Wij hebben als SEO-specialist geschreven voor Frankwatching
Wij hebben als SEO-specialist geschreven voor SERoundtable
Wij hebben als SEO-specialist geschreven voor Marketingfacts
Wij hebben als SEO-specialist geschreven voor Emerce
Wij hebben als SEO-specialist geschreven voor IMU
Wij hebben als SEO-specialist geschreven voor Twinkle
Wij hebben als SEO-specialist geschreven voor SEOBlog
Wij hebben als SEO-specialist geschreven voor LBMedia
Wij hebben als SEO-specialist geschreven voor DutchCowboys
Wij hebben als SEO-specialist geschreven voor Dutch IT channel
Wij hebben als SEO-specialist geschreven voor Marketing Tribune
Wij hebben als SEO-specialist geschreven voor WPLounge
Wij hebben als SEO-specialist geschreven voor Bloovi
Wij hebben als SEO-specialist geschreven voor MTSprout
Wij hebben als SEO-specialist geschreven voor Ondernemers.com

Wij hebben over SEO en linkbuilding geadviseerd voor

Wij hebben als SEO-specialist gewerkt voor Vacanceselect
Wij hebben als SEO-specialist gewerkt voor Kruidvat
Wij hebben als SEO-specialist gewerkt voor Zivver
Wij hebben als SEO-specialist gewerkt voor Sendcloud
Wij hebben als SEO-specialist gewerkt voor Ista
Wij hebben als SEO-specialist gewerkt voor Rotterdam The Hague Airport
Wij hebben als SEO-specialist gewerkt voor NederlandFietsland
Wij hebben als SEO-specialist gewerkt voor Rituals
Wij hebben als SEO-specialist gewerkt voor Van den Berk
Wij hebben als SEO-specialist gewerkt voor Startselect
Wij hebben als SEO-specialist gewerkt voor Marlies Dekkers
Wij hebben als SEO-specialist gewerkt voor Samskip
Wij hebben als SEO-specialist gewerkt voor Hoffelijk
Wij hebben als SEO-specialist gewerkt voor Domein-Registreren
Wij hebben als SEO-specialist gewerkt voor Synmar

Waarom samenwerken met een zoekmachine optimalisatie specialist essentieel is

Ik heb meer dan 200 bedrijven mogen helpen met het optimaliseren van hun organische vindbaarheid. Iedere keer weer bewijst SEO een duurzame marketingstrategie te zijn die bedoeld is voor de lange termijn. Ik gebruik mijn bedrijf als voorbeeld:

Mijn website staat voor het zoekwoord SEO-consultant op positie #1. Hier zitten een aantal voordelen aan verbonden die er zijn doordat ik volledig onafhankelijk ben van outbound marketing.

1. De tijd die ik overhoud door geen outbound marketing hoeven uit te voeren besteed ik aan wat ik het liefste doe: SEO. Ik ben begonnen omdat ik SEO een complex en daardoor zeer interessant vakgebied vind. Hoeveel klanten ik ook mag helpen, blijf ik het vooral doen voor mijn plezier.

2. Mensen die een contactformulier op de website invullen zijn oprecht geïnteresseerd in mijn dienstverlening. Er is sprake van leadkwalificatie waardoor ik in contact kom met vooral interessante mensen die willen weten wat SEO voor hun bedrijf kan betekenen.

3. Mijn marketingstrategie is duurzaam en zorgt ervoor dat ik kan besparen op mijn marketingbudget. De stroom bezoekers die ik genereer via mijn organische positie in Google is van zodanige kwaliteit, dat ik een strategie heb voor de lange termijn.

Google posities van een Zoekmachine optimalisatie specialist

Dit is waar een zoekmachine optimalisatie specialist aan werkt

Een zoekmachine optimalisatie specialist voert werkzaamheden uit op het gebied van linkbuilding, content en technische SEO.

Technische SEO door een SEO specialist voor het MKB

Technische SEO

Een zoekmachine optimalisatie specialist voert technische SEO-werkzaamheden uit om een sterke basis voor SEO te creëren. Mijn technische SEO werkzaamheden kunnen uit het optimaliseren van de website snelheid, interne links, de website structuur of de broncode van de website bestaan. Eerst voer ik een technische analyse uit waarna ik bepaal welke werkzaamheden nodig zijn.

SEO-content (op een scherm)

SEO-content

Kwalitatieve content die voldoende informatie verstrekt aan de bezoeker is cruciaal. Er zitten belangrijke vereisten aan het creëren van content en het incorporeren van de juiste zoekwoorden. Het doel van SEO-content is het verstrekken van informatie aan de lezer en het beantwoorden van de zoekopdracht.

Linkbuilding door een SEO specialist MKB

Linkbuilding

Linkbuilding is enorm belangrijk en ook het component dat ervoor zorgt dat hoge organische posities behaald worden. Met linkbuilding toon ik de online autoriteit van een website aan Google. Mijn focus als zoekmachine optimalisatie specialist ligt voor een groot deel op linkbuilding.

Compleet SEO traject (voor het MKB)

SEO-analyses

Een SEO specialist is altijd bezig met het analyseren van de website, het gedrag van de zoeker en de activiteiten in de zoekmachines. De data die hierop komt wordt gebruikt om de strategie van het traject in te richten.

Daarnaast wordt de er op basis van de data beslissingen gemaakt voor de richting die het bedrijf (zowel online als offline) in gaat.


Mijn naam is Ralf van Veen, zoekmachine optimalisatie specialist

Ik ben Ralf van Veen, zoekmachine optimalisatie specialist met 8+ jaar ervaring. Ik help onze klanten met veel plezier en zie vaak al laaghangend fruit waardoor resultaat dichtbij is. Nieuwe SEO-uitdagingen ga ik graag tegemoet in projecten van verschillende formaten.

Mijn focus ligt niet alleen op linkbuilding en SEO-content, maar ook op technische SEO. Ik zie kwalitatieve content en hoogstaande techniek als de basis voor een succesvol SEO-traject.

Hoe ga ik als zoekmachine optimalisatie specialist te werk?

Transparantie en duurzaamheid zijn voor mij belangrijke pijlers tijdens mijn werk als zoekmachine optimalisatie specialist. Mijn werkwijze is gericht op langdurig resultaat behalen voor mijn klanten

Ik focus me tijdens het traject op de bezoeker, met Google in mijn achterhoofd, in plaats van andersom. Dit betekent dat de content altijd geschreven is voor de bezoeker. Een linkbuilding strategie stel ik op om in eerste instantie de naamsbekendheid te verhogen in plaats van direct de ranking te verbeteren (alhoewel dit vaak volgt).

De strategie van een zoekmachine optimalisatie specialist

Wanneer ik een strategie opstel baseer ik deze op de markt, de concurrentie, de huidige ranking, en hoe lang de website al actief is. Na de kick-off van het project stuur ik deze strategie begeleid met een verwachte planning naar de klant. Gedurende het traject houd ik mijn klanten maandelijks op de hoogte van de voortgang via rapportages.

SEO vergt een goede samenwerking en kennisuitwisseling. De klant weet alles over de niche waar zij zich in voortbewegen, en ik weet weer alles over zoekmachines. Door kennisdeling te koppelen met het streven naar kwalitatieve en duurzame resultaten werk ik nauw samen met de klant om de best mogelijke resultaten te behalen.

Pas ik al mijn conclusies uit de analyse toe?

Dit is verschillend per project waar ik mee help als zoekmachine optimalisatie specialist. Mijn rol is bij sommige projecten consulterend van aard en bij andere projecten uitvoerend van aard. Het komt voor dat ik gedurende het project advies geef en vraagstukken onderzoek. Bij andere projecten implementeer ik mijn bevindingen.

Wanneer ik mijn conclusies ook toepas, gaat het meestal om kleinere projecten waar geen developers aanwezig zijn.

Hoe zit Google in elkaar?

Klanten vragen zich vaak af hoe Google precies werkt. Dit vertel ik uiteraard met veel plezier. Google heeft meerdere robots die het hele internet door scannen. GoogleBot en GoogleBot Mobile bijvoorbeeld. Vandaag de dag is meer dan 50% van de websites eerst via de “mobile view” geïndexeerd. De nadruk ligt dus op de mobiele versie van de website. Het optimaliseren van de gebruiksvriendelijkheid is hier een fundamenteel onderdeel van.

Google doorloopt iedere website op dezelfde manier als bezoekers dat zouden doen. Google navigeert via interne en externe links om iedere pagina te bezoeken. Dit is dan ook de reden dat linkbuilding enorm belangrijk is. Als zoekmachine optimalisatie specialist is het mijn doel om het crawl proces van Google zo soepel en gestructureerd mogelijk te laten verlopen.

Het crawl-, index en rendering proces

Google downloadt een webpagina in de vorm van een HTML-bestand. Dit is het frame van een pagina en zorgt ervoor dat alle elementen op de juiste plek staan. Google crawlt deze documenten door ze te lezen en links naar andere documenten (webpagina’s) te volgen. Hierdoor weet Google precies hoe een webpagina door een bezoeker gezien wordt. Google zet meerdere HTML-bestanden in een crawl-rij. Dit proces heet rendering. (2)

Het proces waarbij Google de informatie op een webpagina groepeert bij de juiste zoektermen heet indexeren. De HTML-bestanden worden in een inhoudsopgave onder het juiste kopje gezet. Iedere keer dat er een zoekopdracht wordt uitgevoerd die matcht met de webpagina, wordt deze naar boven gehaald en getoond aan de bezoeker.

Voor iedere webpagina die moet worden geïndexeerd, gebruikt Google crawl budget. Iedere website krijgt een hoeveelheid aan crawl budget vanuit Google, zodat de website gecrawld kan worden. Een aantal manieren om dit crawl budget efficiënt te gebruiken, zijn het versnellen van een website of minder code te gebruiken. Als zoekmachine optimalisatie specialist maak ik een analyse van hoe een website het crawl budget gebruikt en of dit op een efficiëntere manier kan gebeuren. (3)


Waarom een zoekmachine optimalisatie specialist inschakelen?

Als zoekmachine optimalisatie specialist schiet ik te hulp bij bedrijven die actief zijn in allerlei verschillende branches. Van de bouw en vastgoed, consultancy tot de facilitaire dienstverlening. Iedere branche kan van hoge posities binnen Google profiteren. Hieronder een aantal redenen die bedrijven kunnen hebben om een professionele Zoekmachine optimalisatie specialist in te schakelen.

De gehele klantenreis

De gehele klantenreis

Het laten uitvoeren van een SEO-traject door een gespecialiseerde Zoekmachine optimalisatie specialist ondersteunt verschillende onderdelen van de klantreis. Hierbij is het belangrijkste om de juiste zoekwoorden voor iedere stap van de klantreis uit te zoeken. Van generieke zoekwoorden waarbij de naamsbekendheid van een bedrijf wordt verbeterd tot de long-tail zoekwoorden. De long-tail zoekwoorden zijn vaak zoekopdrachten met meerdere zoekwoorden die gericht een product of dienst beschrijven. De kans dat deze zoekers converteren is erg groot.

SEO specialist MKB (B2B)

Een SEO-specialist voor B2B

SEO is hét marketingkanaal voor online B2B marketing. Om jouw doelgroep succesvol te bereiken is een goede SEO-strategie vereist. 57% van de B2B marketeers zegt dat SEO de grootste impact heeft op hun leadgeneratie.

89% van de B2B beslissingsmakers gebruikt het internet om hun keuze te maken. 90% hiervan maakt gebruik van de zoekmachines. Kortom: jouw doelgroep is aanwezig in de zoekmachines en op zoek naar jouw dienstverlening. Hier aanwezig zijn is een vereiste voor jouw marketingstrategie! (4)

SEO specialist MKB (B2C)

SEO consultancy voor B2C

Het uitvoeren van een SEO-traject door een Zoekmachine optimalisatie specialist voor een B2C bedrijf is van vitaal belang. Wanneer een bedrijf niet aanwezig is in de zoekmachines en haar concurrenten wel kan dit schadelijk zijn voor de continuïteit van het bedrijf.

Op iedere dag van het jaar krijgt Google meer dan 63.000 zoekopdrachten per seconde. Voor iedere branche zijn er altijd potentiële klanten op zoek naar jouw producten.

Wordt gevonden door bovenaan de zoekresultaten te staan en domineer je markt.

Jouw doelgroep is op zoek naar je

Jouw doelgroep is op zoek naar je

Een groot voordeel van zoekmachine optimalisatie is dat jouw doelgroep op zoek is naar jouw diensten. Wanneer ze door middel van de zoekmachines op jouw website komen is de kans groot dat ze ook daadwerkelijk een aankoop doen.

In tegenstelling tot marketingkanalen zoals Facebook, Instagram of LinkedIn. Dit zijn marketingkanalen die kunnen worden gecategoriseerd als “pushmarketing”. Met deze kanalen wordt de doelgroep benaderd.

Bij SEO benadert de doelgroep jouw bedrijf (omdat zij op zoek zijn naar jouw diensten). Dit heet pullmarketing en zorgt in de praktijk voor veel hogere conversie ratio’s.


On-page SEO door een zoekmachine optimalisatie specialist

De werkzaamheden die een zoekmachine optimalisatie specialist uitvoert, vinden gedeeltelijk op de website zelf plaats. Hier gaat het om SEO-content en technische SEO. Dit zijn twee factoren die een grote impact hebben op de uiteindelijke organische positie.

Op het gebied van SEO-content stel ik strategieën op, instrueer ik inhouse copywriters en schrijf ik van tijd tot tijd content voor mijn eigen projecten. SEO-content is enorm belangrijk, voor zowel de bezoeker als voor Google.

Technische SEO omvat de SEO-activiteiten die invloed hebben op het crawlen en indexeren door Google. Als zoekmachine optimalisatie specialist kan ik een technische analyse uitvoeren en mijn bevindingen implementeren. (5)

Het werk van een Zoekmachine optimalisatie specialist
Zoekmachine optimalisatie specialist en off-page SEO

Off-page SEO door een zoekmachine optimalisatie specialist

Tijdens een traject begin ik met mijn werk als zoekmachine optimalisatie specialist met on-page SEO. Vervolgens ga ik aan de slag met off-page SEO, een proces dat doorloopt in tegenstelling tot on-page SEO. Linkbuilding moet zo natuurlijk mogelijk gebeuren. Hier kijk ik persoonlijk op toe als zoekmachine optimalisatie specialist. Linkbuilding is een secuur proces waar geen fouten in mogen voorkomen. Voor Google is het uitermate belangrijk om een zo natuurlijk mogelijk backlinkprofiel op te bouwen. In mijn 11+ jaar ervaring heeft geen enkele klant een penalty van Google gekregen. (6)


Bronnen

  1. Tips for Hiring an SEO Specialist – Google for Small Business. (z.d.). Tips for hiring an SEO specialist | Search for Beginners Ep 9 [Video]. Tips For Hiring An SEO Specialist – Google For Small Business. https://smallbusiness.withgoogle.com/free-google-training/seo-specialists/
  2. Google Crawling and Indexing | Google Search Central  |  Documentation  |  Google for Developers. (z.d.-b). Google For Developers. https://developers.google.com/search/docs/crawling-indexing
  3. Crawl Budget Management For Large Sites | Google Search Central  |  Documentation  |  Google for Developers. (z.d.). Google For Developers. https://developers.google.com/search/docs/crawling-indexing/large-site-managing-crawl-budget#:~:text=The%20amount%20of%20time%20and,after%20it%20has%20been%20crawled.
  4. Silva, C. (2023a, juni 27). B2B SEO: a complete Strategy. Semrush Blog. https://www.semrush.com/blog/b2b-seo/
  5. Dean, B. (2024e, maart 22). On-Page SEO: The Definitive Guide. Backlinko. https://backlinko.com/on-page-seo
  6. Szymanski, K. (z.d.-g). Quality links to your site  |  Google Search Central Blog  |  Google for Developers. Google For Developers. https://developers.google.com/search/blog/2010/06/quality-links-to-your-site

Vragen aan een zoekmachine optimalisatie specialist

Hoe toets ik het werk van een zoekmachine optimalisatie specialist?

Ik ben van mening dat je de prestaties van een zoekmachine optimalisatie specialist in kaart kunt brengen aan de hand van twee belangrijke componenten: proces en resultaat. Ik heb niet zonder reden proces hierin meegenomen.

Aan een ervaren zoekmachine optimalisatie specialist kun je namelijk direct zien dat de manier van werken verschilt met iemand die iets minder ervaring heeft. De tools die hij of zij gebruikt, de denkwijze en de samenhang van de onderdelen binnen het vakgebied verschillen hierbij enorm.

Het proces is daarnaast van belang hierbij omdat niet alle projecten “haalbaar” zijn. Er is hier een mismatch gemaakt tussen de mate van concurrentie en het beschikbare budget voor een eigen SEO-campagne.

Dit maakt het stuk resultaat niet minder belangrijk. Bij SEO kunnen meerdere doelstellingen vanuit het bedrijf (KPI’s) worden gekoppeld aan de status “succes” na een campagne. Denk hierbij aan naamsbekendheid, conversies (micro en macro) of organische bezoekers, uitgedrukt in verschillende metrics.

Waarom samenwerken met een zoekmachine optimalisatie specialist?

Er hangen talloze voordelen aan een samenwerking met een zoekmachine optimalisatie specialist (wij van WC-eend adviseren…). Maar hoe kun je concreet de voordelen merken van een samenwerking met een zoekmachine optimalisatie specialist?

De eerste reden is simpel. Zoekmachine optimalisatie is ingewikkeld en daar heb je een specialist voor nodig. Het is zonde als je zonder strategie van een specialist aan de slag gaat en deze na een half jaar geen resultaat met zich meebrengt. Dit levert uiteindelijk meer omzetverlies op dan de investering in een samenwerking met een goede specialist.

De tweede reden is dat het algoritme van Google continu verandert. Dit brengt ongemakkelijke gesprekken met zich mee, wanneer er geen specialist is om de website te monitoren en de website een penalty krijgt (in het ergste geval). Daarbij kan zijn dat onderdelen van de SEO die gister nog wel van belang waren, nu ineens niet meer meetellen.

Een derde reden is dat het uitbesteden van SEO een besparing in tijd oplevert. Als je je echt wilt richten op de interne bedrijfsvoering en zaken die daarbij van belang zijn, is het te adviseren om de SEO uit te besteden aan een specialist.

Kortom: je bespaart niet alleen tijd, maar zelfs geld als je samenwerkt met een (goede) zoekmachine optimalisatie specialist.

Hoe herken ik de ervaring van een zoekmachine optimalisatie specialist?

Het kan lastig zijn om de ervaring van een zoekmachine optimalisatie specialist direct te herkennen, met name als je zelf niet veel ervaring binnen het vakgebied hebt. Ook binnen dit kanaal zijn er online veel aanbieders te vinden, waardoor je al snel door de bomen het bos niet ziet. Hierbij dus een aantal manieren om erachter te komen of het om een ervaren specialist gaat:

Ten eerste: hoeveel bedrijven staan in het portfolio van de specialist en wat voor bedrijven zijn dit. Lijken deze bedrijven op het bedrijf waarvoor jij werkt? Of zijn deze significant groter of kleiner? Probeer dit mee te nemen in de overweging of de specialist een match is voor jouw organisatie.

Ten tweede: wat voor referenties staan op de website van de specialist en hoe ziet de website er in het algemeen uit? Een goede leidraad hierbij is dat het een moderne website hoort te zijn met (veel) positieve reviews voor de specialist.

Als laatste: wat zijn de resultaten die de specialist in het verleden heeft behaald voor andere (vergelijkbare) organisaties? SEO is een abstract marketingkanaal, vergeleken met de andere kanalen die er zijn. Hierdoor is het van belang om echt op zoek te gaan naar relevante resultaten die zijn behaald door de zoekmachine optimalisatie specialist.

Waar houdt een zoekmachine optimalisatie specialist zich mee bezig?

Voor een zoekmachine optimalisatie specialist staan drie facetten centraal: technische SEO, content en linkbuilding. Deze onderdelen, en vooral de onderlinge samenhang, bepalen uiteindelijk de kwaliteit van de volledige campagne.

Op het gebied van technische SEO is de specialist veelal bezig met het versnellen en beveiligen van de website ervaring. Deze toegankelijk maken voor alle bezoekers is een belangrijk onderdeel.

SEO-content staat voor kwalitatieve content verspreid over de website met de juiste targeting (dus gericht op de juiste zoekwoorden).

Linkbuilding (off-page SEO) beslaat alles wat er rondom de website wordt gedaan om de organische vindbaarheid van de website te verbeteren.

Is een vast contract gebruikelijk binnen zoekmachine optimalisatie?

Een vast contract is niet gebruikelijk. De meeste aanbieders werken met een maandelijks opzegbare overeenkomst waarmee de zoekmachine optimalisatie specialist zich continu bewijst voor de voortgang van het traject.

In welke branches ben je actief als zoekmachine optimalisatie specialist?

Ik ben in bijna alle branches actief die je je maar kunt bedenken. Dat is meteen ook wat het zo interessant maakt, mijn vakgebied.