Off-page SEO

Off page SEO zijn alle zaken die buiten of rondom jouw website gebeuren. Dit houdt voornamelijk ‘linkbuilden’ in. We leggen uit wat linkbuilding precies inhoudt en hoe jij de off page SEO van je website optimaliseert.

Linkbuilding

Off-page SEO bestaat vooral uit veel linkbuilden. Linkbuilding is het verkrijgen van relevante links op andere sites, die naar je eigen site verwijzen. Linkbuilding heeft als doel om meer bezoekers op de website te krijgen. Doordat andere sites naar jouw site linken, krijg je ‘’waardering’’ van Google. Dit laat namelijk aan Google zien dat jouw content relevant en informatief is voor bepaalde onderwerpen. Deze waardering zorgt ervoor dat je website beter scoort in zoekmachines dan websites die weinig backlinks hebben.

Het uitvoeren van linkbuilding

Wij voeren ook de linkbuilding voor onze klanten uit. Op deze manier bieden we op elk gebied van SEO een kwalitatief aanbod aan. Wij gebruiken de ABC-linkruil methode. 

Het is belangrijk dat twee websites niet naar elkaar verwijzen. Dit ziet Google als een minpunt en zal je geen betere positie in Google opleveren. 

Bij de ABC-linkruil heet een partij één website en de andere partij twee websites. Alle drie de sites gaan over hetzelfde onderwerp en zijn daarom relevant voor elkaar. Site A linkt naar site B, site B linkt naar site C en site C linkt weer naar site A. Het grote voordeel van deze vorm van linkbuilding, is dat Google niet doorheeft dat het om een afgesproken uitwisseling gaat. 

Bij een ABC-linkruil denkt Google dat de link volledig op eigen initiatief van de website eigenaar geplaatst is. Om deze ziet Google het als een ontzettend waardevolle backlink.

Gebruik voor alle drie de sites verschillende IP-adressen. Wanneer twee sites op hetzelfde IP-adres verbonden zijn, kan Google vooralsnog de waarde van de link laten vervallen. 

Een ABC-linkruil is al erg waardevol voor behoud en groei van je SEO. Het gebruik van verschillende IP-adressen creëert hierbij extra zekerheid en linkwaarde.

Backlinks

Het vinden van goede sites om backlinks van te verkrijgen is lastig. Welke sites zijn relevant en welke minder? Je moet op een aantal punten letten bij het kiezen van een goede site die naar jouw mag verwijzen. Zo moet de kwaliteit van de backlink goed zijn en de site enigszins aansluiten qua thema op jouw website.

Gebruik social media

Niet alleen linkbuilding is belangrijk voor je off page SEO. Ook het posten van interessante berichten en blogs via social media is hier relevant voor. Het is een goede manier voor een call-to-action, maar ook zeker om je naamsbekendheid te vergroten. Jouw posts kunnen namelijk gedeeld en verspreid worden. Zo bereiken ze in een korte tijd heel veel mensen. Dit zal een positief effect hebben voor de vindbaarheid van je site.

Ons advies

Linkbuilden zien we als een belangrijk facet om alle SEO strategieën voor onze klanten kwalitatief uit te voeren. Door het maandelijks verkrijgen van kwalitatieve links, met gerelateerde onderwerpen, kunnen we deze kwaliteit waarborgen. 

Ook geven we graag adviezen over het gebruik van social media of geschikte call-to-actions op en rondom de website. 

Wil je advies over linkbuilden? Neem gerust contact met ons op. Liever zelf gaan linkbuilden voor jouw website? Bekijk onze cursus en optimaliseer zelf je SEO.

Senior SEO-specialist

Ralf van Veen

Senior SEO-specialist
Five stars
Ik krijg een 5.0 op Google uit 75 beoordelingen

Ik werk sinds 10 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op 16 januari 2024. De laatste update van dit artikel vond plaats op 16 januari 2024. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen. Leer meer over de totstandkoming van mijn artikelen in mijn redactionele richtlijnen.