Organische bezoekers

Wat is het verschil tussen organische en niet-organische bezoekers van je website? Het verschil zit hem in de betaling. Organische bezoekers klinkt alsof het doelt op gebruikers, maar eigenlijk gaat het over de zoekresultaten. Bezoekers die via onbetaalde zoekresultaten op je website komen zijn organische bezoekers. 

Wat zijn organische bezoekers?

Wie betaalt voor een advertentie, heeft dus grotere kans op niet-organische bezoekers. Dat is niet per se slecht. Een groot aantal organische bezoekers geeft wel aan dat je website vaak bezocht wordt aan de hand van bepaalde zoekopdrachten. Organische bezoekers zijn de bevestiging dat je SEO of online marketing werkt – zonder voor advertenties te betalen. 

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Waarom je organische bezoekers wil aantrekken

Het liefst wil je waarschijnlijk organische bezoekers op je site. Bij voorkeur zijn dit ook echte mensen. Het levert namelijk consumenten of potentiële consumenten op. Het maakt niet uit of je nu een consultancybureau bent of een webwinkel. Of je je richt op individuen of bedrijven. Wanneer je meer verkeer naar je website kan trekken, zonder advertenties te betalen, levert dit waarschijnlijk financieel meer op. Zeker gezien je geen kosten aan advertenties hoeft te maken. 

Er zijn verschillende tools om in de gaten te houden of de bezoeken aan je website of pagina’s van organische bezoekers zijn of niet. Bijvoorbeeld Google Analytics.

Organische bezoekers _ Begrippenlijst

Impact op de SEO

Organische bezoekers hebben invloed op de SEO. Als een gebruiker bij een bepaalde zoekterm op jouw site klikt, draagt dit bij aan de ranking. Dat wil zeggen de plaats van jouw website in de zoekresultaten van die zoekterm. Dat is het hele idee van SEO. Een groter aantal organische bezoekers, heeft dus vaak als resultaat ook dat je website hoger in de resultatenlijst komt te staan. En dat levert weer meer organische bezoekers op.

Ons advies

Organische bezoekers zorgen dat je hoger op de ranglijst komt of hoog blijft staan. Daarom zijn organische bezoekers zo belangrijk. Inzicht in de aantallen organische bezoekers kan waardevol zijn. Je krijgt daarmee direct een idee van of je SEO werkt of niet. Er zijn ook tools om aan de hand van algoritmes en software je SEO te analyseren, maar organische bezoekers geven een meer menselijk beeld. 

Veelgestelde vragen

Wat zijn Organische Bezoekers?

Organische bezoekers zijn via onbetaalde links op jouw website terecht gekomen. Als je veel organische bezoekers hebt, betekent dit dat jouw website vaak bezocht wordt op basis van specifieke zoekopdrachten die door gebruikers zijn gedaan.

Wat is de impact van Organische Bezoekers op SEO?

Organische bezoekers hebben zeker invloed op SEO. Gebruikers die na en zoekopdracht op de link van jouw website klikken, dragen bij aan een hogere ranking. Dit is nu precies waar het om draait bij SEO. Veel organische bezoekers dragen dus bij aan een hogere ranking. Een hogere ranking leidt weer tot nog meer organische bezoekers.

Voor wie hebben wij dit artikel over organische bezoekers geschreven?

Het artikel over organische bezoekers hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over organische bezoekers in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals organische bezoekers?

Wij schrijven over begrippen als organische bezoekers om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

organische bezoekers is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over organische bezoekers in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals organische bezoekers, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip organische bezoekers in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van organische bezoekers. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van organische bezoekers op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende organische bezoekers.

Het voorbeeld dat wij geven van organische bezoekers , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over organische bezoekers van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z