DNS-check

Wanneer je RalfvanVeen.com intypt, kom je op onze website terecht. Dat lijkt vanzelfsprekend, maar hoe weet de server nu precies naar welke site het moet? Het antwoord op die vraag is: DNS (Domain Name Servers). In dit artikel leggen we uit wat DNS is en hoe het werkt.

Wat is het?

De DNS check is een dienst die gebruikersvriendelijke domeinnamen zoals RalfvanVeen.com converteert naar een computervriendelijk IP-adres, bijvoorbeeld 32.655.180.0. Doordat het IP-adres wel leesbaar is voor de browser (een domeinnaam namelijk niet), kan de browser de server met de gevraagde inhoud vinden. Het koppelen van de hostnaam (RalfvanVeen.com) en het IP-adres (32.655.180.0) wordt een ‘namespace’ genoemd. Door je DNS records uit de DNS check te monitoren, weet zeker dat het Domain Name System traffic correct blijft doorsturen naar jouw websites, diensten en elektronische communicatie. Je weet dus zeker dat de juiste inhoud wordt opgehaald.

Het proces van het gebruik van een hostnaam (bijvoorbeeld RalfvanVeen.com) om een IP-adres te krijgen (bijvoorbeeld 32.655.180.0) wordt ‘resolving’ genoemd. Het omzetten van een hostnaam is niet zichtbaar voor de gebruiker. Echter gedurende een paar microseconden tussen het intypen van de domeinnaam en het omzetten naar een IP adres, gebeurt er van alles waarbij een DNS-server nodig is.

DNS-check | Begrippenlijst

Veelgestelde vragen

Op welke manier kun je onze kennisbank inzetten voor je eigen website?

De kennisbank is gevuld met talloze begrippen en blogs die je gebruikt om de meest recente kennis op te doen omtrent SEO. Even vergeten wat dns-check inhoudt? Geen nood! In de kennisbank vind je alle begrippen rondom zoekmachine optimalisatie van A tot Z. In de blogs leggen wij verschillende SEO concepten uit. Van "Algoritme" tot "Zoekwoordonderzoek", wij hebben er iets over geschreven.

Als website eigenaar is het aan jou de taak om continu op de hoogte zijn van de juiste kennis betreffende SEO. Gelukkig hebben wij de laatste updates voor je opgeschreven. 8 jaar waard aan kennis en expertise delen wij graag met anderen. Klik op "kennisbank" en verbreed je kennis omtrent zoekmachine optimalisatie.

Wat is zoekmachine optimalisatie (ook wel SEO) eigenlijk?

Zoekmachine optimalisatie omvat het beïnvloeden van de ranking (positie) van een website binnen de organische zoekresultaten in Google (of andere zoekmachines). Je beïnvloedt de positie in Google door website optimalisatie. Hoe hoger de ranking van een website op de zoekresultatenpagina, hoe meer traffic deze website genereert. Hoe meer organische bezoekers, hoe hoger de conversie.

Een website optimaliseren, hoe doe je dat? Er zijn 3 elementen van SEO. Content, techniek en linkbuilding. Ieder vlak optimaliseer je met SEO. Op deze manier verkrijg je de hoogst mogelijke positie in Google. Content is king, maar staat niet op zichzelf. Wanneer de content van hoge kwaliteit is, moeten de technische kant en linkbuilding net zo sterk zijn. Deze 3 componenten vullen elkaar naadloos aan. Lees meer over zoekmachine optimalisatie in onze kennisbank.

Voor wie hebben wij dit artikel over dns-check geschreven?

Het artikel over dns-check hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar of geïnteresseerde. Het artikel over dns-check hebben wij op toegankelijke wijze geschreven. Zo maken wij SEO toegankelijk voor iedere ondernemer.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament voor een SEO traject. 

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Gebruik ons artikel over dns-check in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals dns-check?

Wij schrijven over begrippen als dns-check om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie (SEO) te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van content, linkbuilding en de technische kant van SEO.

Dns-check is een onderdeel van content, linkbuilding of techniek. Ieder van deze 3 componenten verbeter je met zoekmachine optimalisatie. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, níét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google. Google scant een website op honderden factoren. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over dns-check en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

Hoe bespreken we het begrip dns-check in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van dns-check. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van dns-check op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende dns-check.

Het voorbeeld dat wij geven van dns-check geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je het verwerkt in je SEO strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze kennis over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of besteed je het uit? In beide gevallen komt kennis over dns-check van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-strategist, coach en liefhebber.

Over mij

Samenwerken met
een SEO specialist?

SEO specialist SEO specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO cursus volgen?

SEO cursus SEO cursus

Alle begrippen

3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z