DNS-check

Wanneer je RalfvanVeen.com intypt, kom je op onze website terecht. Dat lijkt vanzelfsprekend, maar hoe weet de server nu precies naar welke site het moet? Het antwoord op die vraag is: DNS (Domain Name Servers). In dit artikel leggen we uit wat DNS is en hoe het werkt.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Wat is het?

De DNS check is een dienst die gebruikersvriendelijke domeinnamen zoals RalfvanVeen.com converteert naar een computervriendelijk IP-adres, bijvoorbeeld 32.655.180.0. Doordat het IP-adres wel leesbaar is voor de browser (een domeinnaam namelijk niet), kan de browser de server met de gevraagde inhoud vinden. Het koppelen van de hostnaam (RalfvanVeen.com) en het IP-adres (32.655.180.0) wordt een ‘namespace’ genoemd. Door je DNS records uit de DNS check te monitoren, weet zeker dat het Domain Name System traffic correct blijft doorsturen naar jouw websites, diensten en elektronische communicatie. Je weet dus zeker dat de juiste inhoud wordt opgehaald.

Het proces van het gebruik van een hostnaam (bijvoorbeeld RalfvanVeen.com) om een IP-adres te krijgen (bijvoorbeeld 32.655.180.0) wordt ‘resolving’ genoemd. Het omzetten van een hostnaam is niet zichtbaar voor de gebruiker. Echter gedurende een paar microseconden tussen het intypen van de domeinnaam en het omzetten naar een IP adres, gebeurt er van alles waarbij een DNS-server nodig is.

DNS-check | Begrippenlijst
Laatst geupdate op 15 september 2021

Veelgestelde vragen

Wat is een DNS-Check?

De DNS check zet gebruikersvriendelijke domeinnamen die je als gebruiker in toetst om naar een IP-adres dat leesbaar is voor de browser. Op deze manier kan de browser dus de server vinden waar de informatie zich bevindt.

Wat is de impact van DNS-Check op SEO?

Directe impact op SEO heeft DNS-Check niet. Het is wel een belangrijk proces om de gebruiker de juiste informatie te tonen.

Voor wie hebben wij dit artikel over dns-check geschreven?

Het artikel over dns-check hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over dns-check in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals dns-check?

Wij schrijven over begrippen als dns-check om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

dns-check is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over dns-check in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals dns-check, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip dns-check in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van dns-check. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van dns-check op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende dns-check.

Het voorbeeld dat wij geven van dns-check , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over dns-check van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-specialist en eigenaar van een SEO-bureau.

Over mij

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z