Sociale media

We zitten steeds meer, dagelijks, op Facebook, Linkedin, Instagram, TikTok en nu ook Clubhouse. Deze social media hebben invloed op je SEO. Hoe? Dat leggen we je uit. 

Het belang van social media op je SEO

Sociale media speelt een steeds grotere rol in het bepalen kwalitatieve websites. Wanneer een website enorm veel volgers heeft op verschillende sociale media kanalen, wordt deze beloond. Het is voor Google namelijk een indicatie dat dit een bedrijf is met een grote naamsbekendheid.

Ook de interactie die een bedrijf met zijn volgers aangaat, is tegenwoordig erg belangrijk. Meer interactie met je volgers, wordt als positief beschouwd.

Ons advies

Om de interactie met volgers te maximaliseren, is het belangrijk dat er frequent en consistent wordt gepost. Om het aantal volgers te laten groeien, moet er dagelijks/wekelijks een post worden geplaatst. 

Daarbij moet wel worden bedacht: de kwaliteit van de posts is belangrijker dan de kwantiteit. Zorg ervoor dat je de volger informeert over je branche, bedrijf en best practices voor wat je aanbiedt.

sociale media

Koppel de sociale media met de website

Zorg ervoor dat de sociale media op de correcte manier is gekoppeld aan de website. Hiermee vertel je Google in feite dat je de eigenaar bent van de sociale media. Dus: plaats in de footer of header van de website een link naar de verschillende sociale media.

Ook moet er op de profielen van de sociale media kanalen een link naar de website staan. Op deze manier kunnen bezoekers gemakkelijk via deze kanalen de website bekijken.

Gebruik je budget slim

Heb je een gelimiteerd budget? Geen probleem. Focus dan op één kanaal! Het creëren van één kanaal met een groter aantal volgers is belangrijk dan 3 kanalen met een klein aantal volgers.

Veelgestelde vragen

Op welke manier kun je onze kennisbank inzetten voor je eigen website?

De kennisbank is gevuld met talloze begrippen en blogs die je gebruikt om de meest recente kennis op te doen omtrent SEO. Even vergeten wat sociale media inhoudt? Geen nood! In de kennisbank vind je alle begrippen rondom zoekmachine optimalisatie van A tot Z. In de blogs leggen wij verschillende SEO concepten uit. Van "Algoritme" tot "Zoekwoordonderzoek", wij hebben er iets over geschreven.

Als website eigenaar is het aan jou de taak om continu op de hoogte zijn van de juiste kennis betreffende SEO. Gelukkig hebben wij de laatste updates voor je opgeschreven. 8 jaar waard aan kennis en expertise delen wij graag met anderen. Klik op "kennisbank" en verbreed je kennis omtrent zoekmachine optimalisatie.

Wat is zoekmachine optimalisatie (ook wel SEO) eigenlijk?

Zoekmachine optimalisatie omvat het beïnvloeden van de ranking (positie) van een website binnen de organische zoekresultaten in Google (of andere zoekmachines). Je beïnvloedt de positie in Google door website optimalisatie. Hoe hoger de ranking van een website op de zoekresultatenpagina, hoe meer traffic deze website genereert. Hoe meer organische bezoekers, hoe hoger de conversie.

Een website optimaliseren, hoe doe je dat? Er zijn 3 elementen van SEO. Content, techniek en linkbuilding. Ieder vlak optimaliseer je met SEO. Op deze manier verkrijg je de hoogst mogelijke positie in Google. Content is king, maar staat niet op zichzelf. Wanneer de content van hoge kwaliteit is, moeten de technische kant en linkbuilding net zo sterk zijn. Deze 3 componenten vullen elkaar naadloos aan. Lees meer over zoekmachine optimalisatie in onze kennisbank.

Voor wie hebben wij dit artikel over sociale media geschreven?

Het artikel over sociale media hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar of geïnteresseerde. Het artikel over sociale media hebben wij op toegankelijke wijze geschreven. Zo maken wij SEO toegankelijk voor iedere ondernemer.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament voor een SEO traject. 

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Gebruik ons artikel over sociale media in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals sociale media?

Wij schrijven over begrippen als sociale media om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie (SEO) te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van content, linkbuilding en de technische kant van SEO.

Sociale media is een onderdeel van content, linkbuilding of techniek. Ieder van deze 3 componenten verbeter je met zoekmachine optimalisatie. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, níét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google. Google scant een website op honderden factoren. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over sociale media en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

Hoe bespreken we het begrip sociale media in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van sociale media. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van sociale media op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende sociale media.

Het voorbeeld dat wij geven van sociale media geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je het verwerkt in je SEO strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze kennis over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of besteed je het uit? In beide gevallen komt kennis over sociale media van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-strategist, coach en liefhebber.

Over mij

Samenwerken met
een SEO specialist?

SEO specialist SEO specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO cursus volgen?

SEO cursus SEO cursus

Alle begrippen

3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z