Sociale media

We zitten steeds meer, dagelijks, op Facebook, Linkedin, Instagram, TikTok en nu ook Clubhouse. Deze social media hebben invloed op je SEO. Hoe? Dat leggen we je uit. 

Het belang van social media op je SEO

Sociale media speelt een steeds grotere rol in het bepalen kwalitatieve websites. Wanneer een website enorm veel volgers heeft op verschillende sociale media kanalen, wordt deze beloond. Het is voor Google namelijk een indicatie dat dit een bedrijf is met een grote naamsbekendheid.

Ook de interactie die een bedrijf met zijn volgers aangaat, is tegenwoordig erg belangrijk. Meer interactie met je volgers, wordt als positief beschouwd.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Ons advies

Om de interactie met volgers te maximaliseren, is het belangrijk dat er frequent en consistent wordt gepost. Om het aantal volgers te laten groeien, moet er dagelijks/wekelijks een post worden geplaatst. 

Daarbij moet wel worden bedacht: de kwaliteit van de posts is belangrijker dan de kwantiteit. Zorg ervoor dat je de volger informeert over je branche, bedrijf en best practices voor wat je aanbiedt.

sociale media

Koppel de sociale media met de website

Zorg ervoor dat de sociale media op de correcte manier is gekoppeld aan de website. Hiermee vertel je Google in feite dat je de eigenaar bent van de sociale media. Dus: plaats in de footer of header van de website een link naar de verschillende sociale media.

Ook moet er op de profielen van de sociale media kanalen een link naar de website staan. Op deze manier kunnen bezoekers gemakkelijk via deze kanalen de website bekijken.

Gebruik je budget slim

Heb je een gelimiteerd budget? Geen probleem. Focus dan op één kanaal! Het creëren van één kanaal met een groter aantal volgers is belangrijk dan 3 kanalen met een klein aantal volgers.

Laatst geupdate op 15 september 2021

Veelgestelde vragen

Wat is sociale media?

Sociale media is media zoals Instagram, LinkedIN en Twitter. Doorgaans wordt sociale media ingezet voor sociale doeleinden, zoals het in contact blijven met vrienden die je lang niet hebt gezien.

Wat is de impact van Sociale Media op SEO?

Sociale media kunnen ook een grote rol spelen in het vergroten van de naamsbekendheid. Zorg dat je de interactie met je gebruikers aangaat. Dit zal zeker worden gewaardeerd. Een goede naamsbekendheid wordt door Google weer beloond met een hogere ranking.

Voor wie hebben wij dit artikel over sociale media geschreven?

Het artikel over sociale media hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over sociale media in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals sociale media?

Wij schrijven over begrippen als sociale media om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

sociale media is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over sociale media in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals sociale media, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip sociale media in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van sociale media. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van sociale media op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende sociale media.

Het voorbeeld dat wij geven van sociale media , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over sociale media van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-specialist en eigenaar van een SEO-bureau.

Over mij

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z