Sociale media

We zitten steeds meer, dagelijks, op Facebook, Linkedin, Instagram, TikTok en nu ook Clubhouse. Deze social media hebben invloed op je SEO. Hoe? Dat leggen we je uit. 

Het belang van social media op je SEO

Sociale media speelt een steeds grotere rol in het bepalen kwalitatieve websites. Wanneer een website enorm veel volgers heeft op verschillende sociale media kanalen, wordt deze beloond. Het is voor Google namelijk een indicatie dat dit een bedrijf is met een grote naamsbekendheid.

Ook de interactie die een bedrijf met zijn volgers aangaat, is tegenwoordig erg belangrijk. Meer interactie met je volgers, wordt als positief beschouwd.

Mijn advies

Om de interactie met volgers te maximaliseren, is het belangrijk dat er frequent en consistent wordt gepost. Om het aantal volgers te laten groeien, moet er dagelijks/wekelijks een post worden geplaatst. 

Daarbij moet wel worden bedacht: de kwaliteit van de posts is belangrijker dan de kwantiteit. Zorg ervoor dat je de volger informeert over je branche, bedrijf en best practices voor wat je aanbiedt.

sociale media

Koppel de sociale media met de website

Zorg ervoor dat de sociale media op de correcte manier is gekoppeld aan de website. Hiermee vertel je Google in feite dat je de eigenaar bent van de sociale media. Dus: plaats in de footer of header van de website een link naar de verschillende sociale media.

Ook moet er op de profielen van de sociale media kanalen een link naar de website staan. Op deze manier kunnen bezoekers gemakkelijk via deze kanalen de website bekijken.

Gebruik je budget slim

Heb je een gelimiteerd budget? Geen probleem. Focus dan op één kanaal! Het creëren van één kanaal met een groter aantal volgers is belangrijk dan 3 kanalen met een klein aantal volgers.

Senior SEO-specialist

Ralf van Veen

Senior SEO-specialist
Five stars
Ik krijg een 5.0 op Google uit 75 beoordelingen

Ik werk sinds 10 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op 17 oktober 2023. De laatste update van dit artikel vond plaats op 17 oktober 2023. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen. Leer meer over de totstandkoming van mijn artikelen in mijn redactionele richtlijnen.