Time To Interactive (TTI)

Hoe sneller een website is, hoe beter. Een manier om de website te versnellen is door informatie te vergaren over onder andere de Time to Interactive. Wat is Time to Interactive en hoe belangrijk is dit voor jouw website? We leggen het op deze pagina aan je uit. 

Wat is Time to Interactive?

Time to Interactive (TTI) is een meetmethode om te bepalen hoelang het duurt voordat een webpagina volledig interactief is. Hoe lager de Time to Interactive, hoe beter: je website moet zo snel mogelijk zijn om de optimale resultaten te behalen.  

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

De werking van Time to Interactive

Snelheid is alles op het internet. Wist je dat bezoekers van een website afhaken als een website langer dan 3 seconden moet laden? 3 seconden is zeer weinig, maar het reduceren van deze tijd is zeer kostbaar als het gaat om het behouden van bezoekers. Onder andere met de Time to Interactive is het mogelijk de snelheid van de website te meten.  

De Time to Interactive heeft alles te maken met de snelheid van een website: de zichtbaarheid van de inhoud gaat boven de interactiviteit van een website. Hiermee lever je mogelijk wel in op de gebruikerservaring. Volledig inzetten op een goede Time to Interactive betekent soms dat de website wel volledig geladen lijkt, maar als gebruiker is het nog niet mogelijk hier iets mee te doen.

Time To Interactive _ Begrippenlijst

De impact van Time To Interactive op de SEO

De Time to Interactive speelt zeker een belangrijke rol in de SEO van een website of pagina. Het is een manier om te bepalen hoeveel tijd er overheen gaat voordat de heel pagina geladen is. Het verbeteren van de Time to Interactive levert mogelijk veel op, ook voor de zoekmachine optimalisatie. Houd hierbij wel rekening met het feit dat de gebruikerservaring mogelijk omlaag gaat. 

Ons advies

We raden aan om te controleren wat de huidige Time to Interactive van de website is. Op basis hiervan is het mogelijk veranderingen door te voeren. Onder andere in JavaScript zijn bepaalde aanpassingen mogelijk die een positieve impact hebben op de TTI, waardoor ook de SEO weer een boost krijgt. Een ontwikkelaar of programmeur helpt je met het doorvoeren van aanpassingen zodat jij profiteert van de voordelen!

Veelgestelde vragen

Wat betekent "Time to Interactive TTI"?

Time to Interactive (TTI) is een methode om te meten hoeveel tijd er verstrijkt voordat een pagina geheel interactief is. Hoe lager de Time to Interactive is, des te beter. Als je optimale resultaten wilt behalen, zal je een snelle website moeten hebben.

Wat is de impact van Time to Interactive TTI op SEO?

De Time to Interactive heeft absoluut een zekere impact op SEO. Het geeft je inzicht in hoe snel een pagina geladen is. Als je hier verbeteringen op aanbrengt, levert die veel op bij de ranking in de zoekresultaten. Hou echter ook aspecten als de gebruikerservaring in het oog.

Voor wie hebben wij dit artikel over time to interactive (tti) geschreven?

Het artikel over time to interactive (tti) hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over time to interactive (tti) in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals time to interactive (tti)?

Wij schrijven over begrippen als time to interactive (tti) om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

time to interactive (tti) is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over time to interactive (tti) in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals time to interactive (tti), maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip time to interactive (tti) in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van time to interactive (tti). Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van time to interactive (tti) op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende time to interactive (tti).

Het voorbeeld dat wij geven van time to interactive (tti) , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over time to interactive (tti) van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z