Time To Interactive (TTI)

Hoe sneller een website is, hoe beter. Een manier om de website te versnellen is door informatie te vergaren over onder andere de Time to Interactive. Wat is Time to Interactive en hoe belangrijk is dit voor jouw website? We leggen het op deze pagina aan je uit. 

Wat is Time to Interactive?

Time to Interactive (TTI) is een meetmethode om te bepalen hoelang het duurt voordat een webpagina volledig interactief is. Hoe lager de Time to Interactive, hoe beter: je website moet zo snel mogelijk zijn om de optimale resultaten te behalen.  

De werking van Time to Interactive

Snelheid is alles op het internet. Wist je dat bezoekers van een website afhaken als een website langer dan 3 seconden moet laden? 3 seconden is zeer weinig, maar het reduceren van deze tijd is zeer kostbaar als het gaat om het behouden van bezoekers. Onder andere met de Time to Interactive is het mogelijk de snelheid van de website te meten.  

De Time to Interactive heeft alles te maken met de snelheid van een website: de zichtbaarheid van de inhoud gaat boven de interactiviteit van een website. Hiermee lever je mogelijk wel in op de gebruikerservaring. Volledig inzetten op een goede Time to Interactive betekent soms dat de website wel volledig geladen lijkt, maar als gebruiker is het nog niet mogelijk hier iets mee te doen.

Time To Interactive _ Begrippenlijst

De impact van Time To Interactive op de SEO

De Time to Interactive speelt zeker een belangrijke rol in de SEO van een website of pagina. Het is een manier om te bepalen hoeveel tijd er overheen gaat voordat de heel pagina geladen is. Het verbeteren van de Time to Interactive levert mogelijk veel op, ook voor de zoekmachine optimalisatie. Houd hierbij wel rekening met het feit dat de gebruikerservaring mogelijk omlaag gaat. 

Mijn advies

We raden aan om te controleren wat de huidige Time to Interactive van de website is. Op basis hiervan is het mogelijk veranderingen door te voeren. Onder andere in JavaScript zijn bepaalde aanpassingen mogelijk die een positieve impact hebben op de TTI, waardoor ook de SEO weer een boost krijgt. Een ontwikkelaar of programmeur helpt je met het doorvoeren van aanpassingen zodat jij profiteert van de voordelen!

Veelgestelde vragen

Wat betekent "Time to Interactive TTI"?

Time to Interactive (TTI) is een methode om te meten hoeveel tijd er verstrijkt voordat een pagina geheel interactief is. Hoe lager de Time to Interactive is, des te beter. Als je optimale resultaten wilt behalen, zal je een snelle website moeten hebben.

Wat is de impact van Time to Interactive TTI op SEO?

De Time to Interactive heeft absoluut een zekere impact op SEO. Het geeft je inzicht in hoe snel een pagina geladen is. Als je hier verbeteringen op aanbrengt, levert die veel op bij de ranking in de zoekresultaten. Hou echter ook aspecten als de gebruikerservaring in het oog.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 5 juli 2022. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

< 2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z