CPM

Wanneer je online gaat adverteren, zijn er 3 verschillende methoden: CPC, CPM en CTR. In dit artikel bespreken wij wat CPM is.

Wat is CPM?

Bij CPM, cost per mille, betaal je voor het aantal vertoningen van je online advertentie. Deze vertoningen gaan per 1.000 (mille). Klikken op de advertentie zijn inbegrepen. Hiervoor betaal je dan ook niets extra’s. Het gaat hierbij specifiek om het aantal weergaven, en niet om interactie met jouw advertentie.

Hoe groter het aantal mensen dat jouw advertentie ziet, hoe hoger de conversie is. Betalen per keer dat jouw advertentie getoond wordt, is niet mogelijk. Dat is dan ook de reden dat er geteld wordt in duizenden.

Dit is een geschikte manier om te adverteren als de advertentie puur visueel is en geen interactie vereist.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

De voor- en nadelen van CPM

De voordelen van CPM:

  • Inzicht in de grootte van het bereik: dit is bevorderend voor jouw merkbekendheid;
  • de kosten zijn vast te stellen en te vergelijken;
  • voordelige manier van adverteren: je betaalt per duizend vertoningen.

De nadelen van CPM:

  • het draait om kwantiteit in plaats van kwaliteit van verkeer;
  • je verkrijgt geen informatie over de bereikte zoekers;
  • je verkrijgt geen informatie over de effectiviteit van de advertentie.
CPM | Begrippenlijst

Ons advies

Gebruik alleen CPM wanneer er sprake is van een visuele advertentie. Het doel van jouw advertentie bepaalt welke methode het meest lucratief is. Als het je doel is om de merkbekendheid te vergroten, raden wij het aan om CPM als methode te gebruiken voor online adverteren.

Denk dus goed na welk prijsmodel voor jouw online advertentie het beste is. Wil je advertenties verkopen op jouw site of zelf adverteren op Google? Weet welk prijsmodel het meest ideaal is voor jouw onderneming.

Veelgestelde vragen

Wat is CPM?

CPM staat voor Cost Per Mille. Het is een methode waarop advertenties worden gefactureerd. Je betaalt hierbij voor het aantal keer dat je advertentie wordt getoond. Dit gaat per 1.000 (Mille). Het is een goede adverteermethode als je een visuele advertentie hebt die geen interactie vraagt.

Wat is de impact van CPM op SEO?

CPM heeft niet zoveel van doen me SEO. Je kunt het goed gebruiken als je jouw naamsbekendheid wilt vergroten.

Voor wie hebben wij dit artikel over cpm geschreven?

Het artikel over cpm hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over cpm in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals cpm?

Wij schrijven over begrippen als cpm om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

cpm is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over cpm in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals cpm, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip cpm in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van cpm. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van cpm op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende cpm.

Het voorbeeld dat wij geven van cpm , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over cpm van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z