Linkclump

Gemakkelijk meerdere links openen, opslaan of kopiëren? Dat doe je met Linkclump. Linkclump is een extensie voor je Chrome browser. Het maakt je zoektocht naar wat dan ook efficiënter en vooral sneller. Je hoeft zelf namelijk bijna niets meer te doen. Behalve de instellingen bepalen.

Wat is Linkclump?

Je installeert de extensie voor je browser en kunt dan aan de slag met Linkclump. Je gebruikt Linkclump als alternatief voor het zelf openen van meerdere links of het handmatig opslaan van die links. Dat is een tijdrovend proces dat de extensie voor je uitvoert. En het is ook nog gratis. 

Opties en werking van Linkclump

Je opent Linkclump. Dat doe je via je browser. Wanneer je de extensie opent, heb je de mogelijkheid opties aan te passen. Daarmee filter je de links die je wil openen of opslaan. Zo zorg je dat je alleen relevante links in je bulk meeneemt. Smart select is een automatische optie van Linkclump om alleen belangrijke links mee te nemen of te openen.

Via de optie Action bepaal je wat er met de links moet gebeuren: openen, kopiëren of markeren. Via Activitation bepaal je hoe je het programma start, bijvoorbeeld met een shortcut. 

Linkclump _ Begrippenlijst

Impact op de SEO

Linkclump heeft geen invloed op de SEO. Het is een tool die je inzet voor persoonlijk gebruik. Het maakt het gemakkelijker om veel links te openen of bewaren. Je hoeft namelijk zelf niets aan te klikken. Dit gaat automatisch. Het neemt vooral tijd uit handen die je waarschijnlijk beter kunt besteden. Dat staat los van de SEO. 

Mijn advies

Linkclump is een effectieve en efficiënte manier van informatie verzamelen. Binnen korte tijd heb je een lijst van interessante webpagina’s. Met de smart select optie zie je welke links van jouw eigen pagina als belangrijk worden gezien. Dat is waardevolle informatie. Je kunt ook snel zien of er links tussen zitten die je niet wil hebben.


Veelgestelde vragen

Wat is Linkclump?

Linkclump is een extensie voor de Chrome webbrowser, waarmee je heel snel en efficiënt kunt zoeken. Het is een handige tool die automatisch links voor jou kan openen of opslaan. Het bespaart je dus een hoop tijd en bovendien is het gratis. Echt een aanrader dus.

Wat is de impact van Linkclump op SEO?

Linkclump maakt het zoeken op internet voor jou als gebruiker een stuk makkelijker en je bespaart er een hoop tijd mee. Op SEO heeft het echter geen enkele invloed.

Senior SEO-specialist

Ralf van Veen

Senior SEO-specialist
Five stars
Ik krijg een 5.0 op Google uit 75 beoordelingen

Ik werk sinds 10 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op 18 januari 2024. De laatste update van dit artikel vond plaats op 18 januari 2024. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen. Leer meer over de totstandkoming van mijn artikelen in mijn redactionele richtlijnen.