CRM marketing

CRM staat voor Customer Relationship Management. Dit is een Engelse term die in het Nederlands klantrelatiebeheer betekent. Bij CRM marketing staat de klant centraal in je marketing strategie. Het doel van deze strategie is de relatie met je bestaande klanten te onderhouden en te optimaliseren.

Wat is CRM Marketing?

Met CRM marketing bedoelen we de marketingstrategie waarin de klantrelatie het belangrijkst is. Naast het binnenhalen van nieuwe klanten richt CRM marketing zich erop om de relatie tussen de klant en de verkoper te optimaliseren. In een CRM-systeem werken marketing, sales, after sales en klantenservice nauw samen.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

CRM software

Voor CRM Marketing zijn speciale softwarepakketten op de markt. Voorbeelden hiervan zijn Salesforce, SAP, Oracle, Netsuite en Nimble. Met deze software kun je klantdata zoals contactgegevens en ordergeschiedenis opslaan. Ook kun je er contactmomenten in registreren en inplannen. Je kunt het systeem gebruiken voor zowel bestaande als potentiële klanten. De verschillende afdelingen van een bedrijf kunnen zo gegevens over klanten aanvullen en ook raadplegen.

De meeste CRM systemen zijn dan ook via een intranet of internet toegankelijk voor iedere bedrijfsafdeling. Ook kun je aan klanten een waarde toekennen. Goede klanten of potentieel grote klanten kunnen zo een prioriteit krijgen.

CRM Marketing _ Begrippenlijst

CRM Marketing en SEO

Een goed klantrelatiebeheer systeem kan bedrijven helpen om gebruik te maken van de informatie die ze over de klant heeft. Vooral op het gebied van het gedrag van consumenten kunnen bedrijven steeds meer profiteren van CRM-software.

Dit noemt men ook wel Social Customer Relation Management ook aangeduid als SCRM. Je verbindt hierbij het CRM-proces aan een social media site zoals Facebook of Twitter. Steeds vaker worden CRM-systemen, sociale media en SEO met elkaar geïntegreerd.

Ons advies

De klantrelatie centraal stellen in je marketingstrategie is een verstandige keuze. Het gaat niet alleen om het binnenhalen van nieuwe klanten. Door het toenemende gebruik van social media gaat het er steeds meer om dat een klant tevreden is. Een tevreden klant is jouw uithangbord. Daarbij kun je alle kennis die je over klanten hebt ook gebruiken om een marketingcampagne op te enten. Als je het gedrag en de interesses van jouw klant kunt relateren aan zijn aankopen, kun je daarop inspelen.

Veelgestelde vragen

Wat is CRM-Marketing?

CRM marketing is een bepaalde marketingstrategie waarbij de relatie met de klant voorop staat. Hierbij gaat het niet alleen om het verwerven van nieuwe klanten, maar nog veel meer op het onderhouden van de relatie met de klant. Doelstelling is om deze zo optimaal mogelijk te krijgen, waarbij afdelingen zoals marketing, (after) sales en klantenservice heel nauw met elkaar samenwerken.

Wat is de impact van CRM-Marketing op SEO?

Een goed CRM systeem kan bedrijven er bij helpen om met de opgeslagen klantinformatie veel meer uit de klant te halen. Een goede klantrelatie zorgt er meestal ook voor dat klanten bij je terugkeren en opnieuw een aankoop bij jou doen. Ook zal de klant dan zich sneller positief over jouw bedrijf uitlaten. Inmiddels weten we wel dat de relevantie van jouw site hierdoor toeneemt, wat weer direct van invloed is op de SEO van jouw website.

Voor wie hebben wij dit artikel over crm marketing geschreven?

Het artikel over crm marketing hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over crm marketing in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals crm marketing?

Wij schrijven over begrippen als crm marketing om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

crm marketing is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over crm marketing in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals crm marketing, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip crm marketing in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van crm marketing. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van crm marketing op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende crm marketing.

Het voorbeeld dat wij geven van crm marketing , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over crm marketing van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z