W3 Total Cache

Wil jij de laadsnelheid van je website en pagina’s verkorten? Dat kan met de WordPress plug-in van W3 Total Cache. Met de nieuwste best practice technologie draagt deze plug-in daaraan bij. Een snelle pagina zorgt voor een betere positie in de zoekresultatenlijst van zoekmachines. 

Wat is W3 Total Cache?

De W3 Total Cache plug-in zorgt dat de performance van je website geoptimaliseerd wordt. De rest van je website hoeft hier helemaal niet onder te lijden. De plug-in zorgt enkel voor optimalisatie. De rest blijft zoals het is. Zo laadt je pagina sneller, zonder dat je daar iets voor hoeft in te leveren. 

Functies

Er zijn aardig wat functies die horen bij de W3 Total Cache plug-in. Dit zijn onder andere de support van SSL en AMP, dus Secure Socket Layer en Accelerated Mobile Pages. Met de plug-in is het mogelijk om bepaalde aspecten van je site niet direct te laden bij het openen. Bijvoorbeeld afbeeldingen die de bezoeker nog niet op het scherm heeft of irrelevante JavaScript en CSS. Zo laadt de pagina sneller. En wordt je positie in de resultatenlijst hoger.

Alle functies en mogelijkheden van W3 Total Cache hebben als doel bijdragen aan een snel te laden pagina. Dat is goed voor je positie in de resultatenlijst en goed voor de ervaring van de bezoekers van je site. 

W3 Total Cache _ Begrippenlijst

Impact op de SEO

Een snel ladende pagina is voor SEO een aspect van belang. Je komt namelijk hoger in de resultatenlijst als je pagina sneller is. Hoe sneller, hoe beter. Daarvoor kun je de plug-in van W3 Total Cache gebruiken. Door je laadsnelheid te optimaliseren, beïnvloed je de SEO op een positieve manier. Ook bezoekers ervaren een snelle pagina als prettig. Je aantal bezoekers en hoe lang zij op je pagina blijven hebben ook weer invloed op de SEO. Dit is dan indirect. 

Lees verder over SEO en WordPress

Ik schrijf graag over SEO en WordPress. Lees hier alle artikelen die (zijdelings) gaan over het optimaliseren van de SEO binnen een WordPress website. Van plugins tot handige tips.

Plugins/tools voor WordPress

Algemeen

Mijn advies

Het gaat hier om een gratis plug-in. Dat is altijd prettig. Er is ook een betaalde variant. Je behoudt je website in content en kwaliteit door W3 Total Cache te gebruiken. Wat dat betreft is W3 Total Cache een mooie keuze om je laadsnelheid te verbeteren. Er zijn ook andere plug-ins beschikbaar hiervoor.

Het meest complete boekwerk over de website snelheid

Ik heb zoveel geschreven over het versnellen van websites en alles wat hierbij komt kijken, dat ik het graag onderverdeel in verschillende secties; algemeen, tools, verbeterpunten voor de snelheid en tips. Zie en raadpleeg gerust alle onderstaande links voor meer informatie over tools en tips voor het versnellen van jouw website.

Algemeen

Tools

Verbterpunten voor de snelheid

Algemene tips

 

Senior SEO-specialist

Ralf van Veen

Senior SEO-specialist
Five stars
Ik krijg een 5.0 op Google uit 75 beoordelingen

Ik werk sinds 10 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op 27 maart 2024. De laatste update van dit artikel vond plaats op 27 maart 2024. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen. Leer meer over de totstandkoming van mijn artikelen in mijn redactionele richtlijnen.