W3 Total Cache

Wil jij de laadsnelheid van je website en pagina’s verkorten? Dat kan met de WordPress plug-in van W3 Total Cache. Met de nieuwste best practice technologie draagt deze plug-in daaraan bij. Een snelle pagina zorgt voor een betere positie in de zoekresultatenlijst van zoekmachines. 

Wat is W3 Total Cache?

De W3 Total Cache plug-in zorgt dat de performance van je website geoptimaliseerd wordt. De rest van je website hoeft hier helemaal niet onder te lijden. De plug-in zorgt enkel voor optimalisatie. De rest blijft zoals het is. Zo laadt je pagina sneller, zonder dat je daar iets voor hoeft in te leveren. 

Functies

Er zijn aardig wat functies die horen bij de W3 Total Cache plug-in. Dit zijn onder andere de support van SSL en AMP, dus Secure Socket Layer en Accelerated Mobile Pages. Met de plug-in is het mogelijk om bepaalde aspecten van je site niet direct te laden bij het openen. Bijvoorbeeld afbeeldingen die de bezoeker nog niet op het scherm heeft of irrelevante JavaScript en CSS. Zo laadt de pagina sneller. En wordt je positie in de resultatenlijst hoger.

Alle functies en mogelijkheden van W3 Total Cache hebben als doel bijdragen aan een snel te laden pagina. Dat is goed voor je positie in de resultatenlijst en goed voor de ervaring van de bezoekers van je site. 

W3 Total Cache _ Begrippenlijst

Impact op de SEO

Een snel ladende pagina is voor SEO een aspect van belang. Je komt namelijk hoger in de resultatenlijst als je pagina sneller is. Hoe sneller, hoe beter. Daarvoor kun je de plug-in van W3 Total Cache gebruiken. Door je laadsnelheid te optimaliseren, beïnvloed je de SEO op een positieve manier. Ook bezoekers ervaren een snelle pagina als prettig. Je aantal bezoekers en hoe lang zij op je pagina blijven hebben ook weer invloed op de SEO. Dit is dan indirect. 

Mijn advies

Het gaat hier om een gratis plug-in. Dat is altijd prettig. Er is ook een betaalde variant. Je behoudt je website in content en kwaliteit door W3 Total Cache te gebruiken. Wat dat betreft is W3 Total Cache een mooie keuze om je laadsnelheid te verbeteren. Er zijn ook andere plug-ins beschikbaar hiervoor. 

Veelgestelde vragen

Wat is W3 Total Cache?

W3 Total Cache is een plug-in die ervoor zorgt dat jouw website een optimale performance heeft. Hierbij wordt er niets aan de website aangepast. Alle functionaliteiten blijven intact. De plug-in zorgt er enkel en alleen voor dat jouw pagina’s sneller laden.

Wat is de impact van W3 Total Cache op SEO?

Deze handige plug-in heeft een grote directe impact op je SEO. Hoe sneller jouw pagina’s laden, des te hoger de ranking ervan in de zoekresultaten. Ook de gebruikerservaring zal hierdoor verbeteren. Dit zorgt er weer voor dat bezoekers langer blijven hangen en ook vaker terug zullen komen. Dat is dan ook weer indirect van invloed op je SEO.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 1 juli 2022. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

< 2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z