Total blocking time (TBT)

Een website die zo snel mogelijk laadt: dit is de wens van iedere ondernemer. Het meten van de Total Blocking Time is een van de manieren om hier meer inzicht in te krijgen. Wat is Total Blocking Time en hoe werkt dit op een website? Je leest alle belangrijke informatie op deze pagina.

Wat is Total Blocking Time?

Total Blocking Time (TBT) is een meetmethode voor het laden van een pagina. Het meet hoe lang de blokkade van een pagina bij het laden duurt. Wanneer er sprake is van een blokkade, duurt het langer voordat er mogelijkheden zijn voor een bezoeker op een website. 

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Zo werkt TBT

De Total Blocking Time is een onderdeel van Google Lighthouse; het is een van de Google Core Web Vitals. De laadtijd van een website is een van de belangrijkste onderdelen van een goed werkende site. Hoe sneller een pagina laadt, hoe beter. Een trage website zorgt er mogelijk voor dat bezoekers je website verlaten en daardoor niet overgaan op het doen van een aankoop.

Met kennis over belangrijke zaken zoals de Total Blocking Time krijg je meer inzicht in de huidige status van je website en hoe dit te veranderen is. TBT meet als het ware wat er gaande is op de website tussen de First Contentful Paint en de Time to Interactive.

Total Blocking Time _ Begrippenlijst

De impact van Total Blocking Time op de SEO

Total Blocking Time heeft mogelijk impact op de SEO van een website of pagina, vooral wanneer er je hierbij ook kijkt naar andere belangrijke zaken, zoals de Largest Contentful Paint en de Cumulative Layout Shift. Deze laatste twee zijn belangrijke ranking factoren voor Google en het is dan ook slim om dit mee te nemen in de SEO strategie

Ons advies

De belangrijkste meetinstrumenten van Google Lighthouse bieden veel inzicht en mogelijkheden voor de zoekmachine optimalisatie van een website, evenals voor de gebruiksvriendelijkheid ervan. 

We raden aan om je te verdiepen in deze metric van Google, in combinatie met andere belangrijke meetinstrumenten. Hiermee krijg je inzicht in de snelheid van je pagina, maar is het ook een stuk beter mogelijk om veranderingen door te voeren. Dit zorgt voor een snellere website, meer verkeer en ook meer conversie.

Veelgestelde vragen

Wat betekent "Total Blocking Time Tbt"?

Total Blocking Time, kortweg TBT, moet je zien als een meetmethode voor het laden van een specifieke webpagina. Hierbij wordt de gekeken hoe lang een blokkade aanhoudt als de pagina wordt geladen.

Wat is de impact van Total Blocking Time Tbt op SEO?

Total Blocking Time kan wel impact op de SEO van jouw site hebben. Een blokkade zorgt er immers voor dat een pagina minder snel wordt geladen. Gebruikers zullen dit als negatief ervaren. Je zult het ook terugzien in een lagere ranking.

Voor wie hebben wij dit artikel over total blocking time (tbt) geschreven?

Het artikel over total blocking time (tbt) hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over total blocking time (tbt) in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals total blocking time (tbt)?

Wij schrijven over begrippen als total blocking time (tbt) om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

total blocking time (tbt) is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over total blocking time (tbt) in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals total blocking time (tbt), maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip total blocking time (tbt) in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van total blocking time (tbt). Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van total blocking time (tbt) op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende total blocking time (tbt).

Het voorbeeld dat wij geven van total blocking time (tbt) , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over total blocking time (tbt) van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z