Maak vooraf verbinding met vereiste herkomsten

Hoe krijg je een website die snel laadt? Dit is onder andere mogelijk wanneer je het advies ‘Maak vooraf verbinding met vereiste herkomsten’ opvolgt. Wat is Maak vooraf verbinding met vereiste herkomsten en hoe belangrijk is het om dit advies op te volgen? Op deze pagina leggen we dit advies aan je uit. 

Wat is Maak vooraf verbinding met vereiste herkomsten?

Maak vooraf verbinding met vereiste herkomsten is een advies dat een programma als Google PageSpeed Insights je geeft wanneer je jouw website laat analyseren. Het heeft betrekking tot het versnellen van de laadtijd waardoor jouw website aantrekkelijker is voor bezoekers en de zoekmachine.

Het verbeteren van de laadsnelheid doe je zo

Het laden van een website duurt niet langer dan een paar seconden, maar soms is dit voor internetgebruikers al genoeg om je website af te sluiten en naar een andere website te gaan. Het is daarom erg belangrijk om een zo snel mogelijke website te hebben: hiermee verlies je veel minder verkeer en daarnaast is het aantrekkelijk voor je ranking in de zoekresultaten. 

Wanneer je website een of meerdere externe bronnen bevat, duurt het vaak langer om een verbinding tot stand te brengen met deze bronnen. Dit zorgt voor een trage laadsnelheid en dat is niet de bedoeling! Vooraf verbinding maken met de vereiste herkomsten is een van de manieren waarop je jouw website sneller maakt. 

De impact van Maak vooraf verbinding met vereiste herkomsten op de SEO

Vooraf verbinding maken met de vereiste herkomsten is mogelijk van impact op de SEO van een website of pagina. Het implementeren van deze techniek zorgt ervoor dat je website sneller laadt; waardoor je profiteert van meer verkeer en betere resultaten. Natuurlijk is het vooraf verbinding maken met vereiste herkomsten niet het enige waardoor je jouw website verbetert, maar het is wel een van de belangrijkste. 

Mijn advies

We raden aan om gebruik te maken van het preconnect-attribuut; je laat de browsers dan direct weten dat er externe bronnen op je pagina staan en dat ze deze moeten laden. Dit zorgt ervoor dat het hele proces een stuk sneller gaat. Het is mogelijk om een linktag toe te voegen aan een header.php-bestand in WordPress, maar het is ook mogelijk dit over te laten aan een professionele webhosting. 

Het meest complete boekwerk over de website snelheid

Ik heb zoveel geschreven over het versnellen van websites en alles wat hierbij komt kijken, dat ik het graag onderverdeel in verschillende secties; algemeen, tools, verbeterpunten voor de snelheid en tips. Zie en raadpleeg gerust alle onderstaande links voor meer informatie over tools en tips voor het versnellen van jouw website.

Algemeen

Tools

Verbterpunten voor de snelheid

Algemene tips


Veelgestelde vragen

Wat betekent “Maak Vooraf Verbinding Met Vereiste Herkomsten”?

Maak vooraf verbinding met vereiste herkomsten is een mogelijk advies met betrekking het sneller laden van bepaalde pagina’s. Je krijgt dit advies als je je website laat analyseren. Dit kan bijvoorbeeld met een programma zoals Google PageSpeed Insights.

Wat is de impact van Maak Vooraf Verbinding Met Vereiste Herkomsten op SEO?

Vooraf verbinding maken met de vereiste herkomsten heeft wel zeker een bepaalde impact op SEO. Als je hier gebruikt van maakt zullen pagina’s sneller laden. Dit zorgt voor een betere ranking en dat zorgt weer voor meer bezoekers.

Senior SEO-specialist

Ralf van Veen

Senior SEO-specialist
Five stars
Ik krijg een 5.0 op Google uit 75 beoordelingen

Ik werk sinds 10 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op 22 maart 2024. De laatste update van dit artikel vond plaats op 22 maart 2024. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen. Leer meer over de totstandkoming van mijn artikelen in mijn redactionele richtlijnen.