Header

Wanneer je een website bezoekt, is vaak het eerste wat opvalt de header. In dit artikel vertellen we wat de term header inhoudt en de relevantie hiervan voor SEO. Ook bespreken we waarom het bijdraagt aan het optimaliseren van een website.

Wat is het?

De header is het bovenste gedeelte van je website. De content of informatie in een header zal doorgaans op alle pagina’s van de website terug te zien zijn. Zo kan de bezoeker te allen tijde in een oogopslag zien waar alle informatie staat, waar hij/zij deze kan vinden en welke informatie hij/zij nog meer kan vinden. De content die als subtekst in de header staat, is erg relevant voor je SEO. Hier zijn namelijk de onderwerpen gebundeld die op je website te vinden zijn. Wanneer het voor de bezoeker een overzichtelijk geheel is, heeft dit invloed op het bouncepercentage. Dit is het percentage dat aangeeft hoeveel bezoekers de pagina verlaten ten opzichte van het aantal bezoekers dat de site betreedt.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Wat is het belang van een header?

De header is uitermate belangrijk voor de gebruiksvriendelijkheid en het design van de website. Het is het eerste wat een zoeker ziet op je website. Het is de eerste indruk die de bezoeker krijgt van jou, als ondernemer.

Hoe heeft dit invloed op de klantbeleving? Een header moet informatie bieden en sitestructuur aanduiden. Dit heeft een positief effect op de gebruiksvriendelijkheid van je website. Daarnaast kan de structuur ervoor zorgen dat er interesse wordt gewekt in andere onderwerpen. Google houdt bij hoeveel tijd een bezoeker op de webpagina besteedt. Wanneer de gebruiksvriendelijkheid van de website sterk is, verhoogt het aantal minuten dat op de site besteed wordt. Dit leidt uiteindelijk tot het genereren van meer organisch verkeer.

Header | Begrippenlijst

Conclusie: overzicht en gebruiksvriendelijkheid is positief voor je SEO

De header is je visitekaartje. Dit is van grote invloed op de gebruiksvriendelijkheid van je website. Door header tags te gebruiken creëer je kwalitatief betere teksten die to the point zijn. Goede teksten, leiden tot een langere tijd die de bezoeker op je website spendeert. Een header is een goede tool om de gebruikservaring van je website te verbeteren. Ook zorgt een goede structuur van je header voor een hogere ranking in Google. Op deze manier optimaliseer je SEO!

Conclusie: HTML en SEO

HTML-code is het fundament van je website, en daarmee enorm belangrijk voor de vindbaarheid ervan. Meta-tags, title-tags en de heading structuur helpen je om een foutloze HTML-code in elkaar te zetten. De HTML-code bepaalt de structuur en opmaak van je website. Wanneer je een hoge waardering van Google wilt, is het belangrijk om goed in te zetten op de HTML-code. Niet alleen de code-elementen bevorderen de positie, de inhoud is ook van groot belang. De meta-tags ontstaan aan de hand van de tekst op de website. Hoe minder tekst, hoe minder zoekwoorden. Hoe minder zoekwoorden, hoe slechter je te vinden bent binnen Google.

Laatst geupdate op 15 september 2021

Veelgestelde vragen

Wat is een Header?

De header bevindt zich in het bovenste gedeelte van je site. De informatie die hierin staat vermeld zal je op alle pagina’s terugzien. Erg handig voor de bezoeker want die ziet zo in een oogopslag waar deze de door hem of haar gewenste maar ook aanvullende informatie kan vinden.

Wat is de impact van Header op SEO?

De header heeft een grote invloed op de gebruiksvriendelijkheid van jouw site. Door goede en relevante header tags te gebruiken zorg je voor relevante en kwalitatief goede content. Uiteraard zal dit bezoekers zeer aanspreken. Het zorgt er ook voor dat je een goede structuur krijgt. Google zal al deze aspecten belonen met een hogere ranking.

Voor wie hebben wij dit artikel over header geschreven?

Het artikel over header hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over header in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals header?

Wij schrijven over begrippen als header om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

header is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over header in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals header, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip header in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van header. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van header op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende header.

Het voorbeeld dat wij geven van header , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over header van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-specialist en eigenaar van een SEO-bureau.

Over mij

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z