E-A-T

Autoriteit en expertise zijn cruciaal voor Google. 

Wat is E-A-T?

E-A-T staat voor Expertise, Authority en Trustworthiness. Dit betekent expertise, autoriteit en betrouwbaarheid. Het is een principe dat Google heeft geïntroduceerd om de kwaliteit van landingspagina’s te verhogen. Het alomheersende doel van Google is om relevante informatie aan te leveren aan de bezoeker. De content moet naadloos aansluiten aan de zoekintentie van de zoeker.

E-A-T komt neer op de content, de persoon die de content creëert en de website. Een website eigenaar die informatieve content creëert, moet aan Google laten zien dat diegene daadwerkelijk expert is op het desbetreffende vakgebied.

  1. Expertise

Word een expert in jouw vakgebied. Dit laat je merken in de hoogwaardige content die je schrijft. In een aantal branches zoals de advocatuur, de medische branche of de online marketing branche, is kwalitatieve content nóg belangrijker. 

  1. Autoriteit

De autoriteit van de webpagina met content speelt tevens een rol.

  1. Trustworthiness (betrouwbaarheid)

De betrouwbaarheid van een website is het derde onderdeel van dit principe. Positieve user reviews zorgen ervoor dat de website betrouwbaar is. Waar is dit vooral belangrijk? Bij websites die gevoelige data vragen, zoals webshops en creditcard gegevens.

Het belang van E-A-T

Factoren die meedingen aan de kwaliteit van een pagina:

  • het doel van de pagina
  • kwaliteitskenmerk (thuiswinkel)
  • bio waarin staat wie de schrijver is
  • reputatie van de website
E-A-T pagina's

De impact van E-A-T op SEO

E-A-T is één van de essentiële factoren om een hoge positie in de zoekresultaten te verkrijgen. Google heeft een statement gemaakt dat dit één van de 3 top factoren zijn tijdens de indexatie van een website. 

Geef je concurrenten geen voordeel en infiltreer E-A-T in de strategie!


Veelgestelde vragen

Wat is E-A-T?

E-A-T is de afkorting voor Expertise, Authority en Trustworthiness, oftewel in het Nederlands expertise, autoriteit en betrouwbaarheid. Het is een bepaald principe dat Google hanteert om de kwaliteit van landingspagina’s te verbeteren, zodat er relevante content aan de gebruiker wordt getoond die aansluit bij de gedane zoekopdracht.

Wat is de impact van E-A-T op SEO?

E-A-T is één van de allerbelangrijkste zaken waarop wordt gelet bij het indexeren van een website. Als je een hoge ranking wilt behalen, zal je dus echt met relevante en informatieve content op de proppen moeten komen.

Senior SEO-specialist

Ralf van Veen

Senior SEO-specialist
Five stars
Ik krijg een 5.0 op Google uit 75 beoordelingen

Ik werk sinds 10 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op 17 januari 2024. De laatste update van dit artikel vond plaats op 17 januari 2024. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen. Leer meer over de totstandkoming van mijn artikelen in mijn redactionele richtlijnen.