E-A-T

Autoriteit en expertise zijn cruciaal voor Google

Wat is E-A-T?

E-A-T staat voor Expertise, Authority en Trustworthiness. Dit betekent expertise, autoriteit en betrouwbaarheid. Het is een principe dat Google heeft geïntroduceerd om de kwaliteit van landingspagina’s te verhogen. Het alomheersende doel van Google is om relevante informatie aan te leveren aan de bezoeker. De content moet naadloos aansluiten aan de zoekintentie van de zoeker.

E-A-T komt neer op de content, de persoon die de content creëert en de website. Een website eigenaar die informatieve content creëert, moet aan Google laten zien dat diegene daadwerkelijk expert is op het desbetreffende vakgebied.

  1. Expertise

Word een expert in jouw vakgebied. Dit laat je merken in de hoogwaardige content die je schrijft. In een aantal branches zoals de advocatuur, de medische branche of de online marketing branche, is kwalitatieve content nóg belangrijker. 

  1. Autoriteit

De autoriteit van de webpagina met content speelt tevens een rol.

  1. Trustworthiness (betrouwbaarheid)

De betrouwbaarheid van een website is het derde onderdeel van dit principe. Positieve user reviews zorgen ervoor dat de website betrouwbaar is. Waar is dit vooral belangrijk? Bij websites die gevoelige data vragen, zoals webshops en creditcard gegevens.

Het belang van E-A-T

Factoren die meedingen aan de kwaliteit van een pagina:

  • het doel van de pagina
  • kwaliteitskenmerk (thuiswinkel)
  • bio waarin staat wie de schrijver is
  • reputatie van de website
E-A-T pagina's

De impact van E-A-T op SEO

E-A-T is één van de essentiële factoren om een hoge positie in de zoekresultaten te verkrijgen. Google heeft een statement gemaakt dat dit één van de 3 top factoren zijn tijdens de indexatie van een website. 

Geef je concurrenten geen voordeel en infiltreer E-A-T in de strategie!

Veelgestelde vragen

Op welke manier kun je onze kennisbank inzetten voor je eigen website?

De kennisbank is gevuld met talloze begrippen en blogs die je gebruikt om de meest recente kennis op te doen omtrent SEO. Even vergeten wat e-a-t inhoudt? Geen nood! In de kennisbank vind je alle begrippen rondom zoekmachine optimalisatie van A tot Z. In de blogs leggen wij verschillende SEO concepten uit. Van "Algoritme" tot "Zoekwoordonderzoek", wij hebben er iets over geschreven.

Als website eigenaar is het aan jou de taak om continu op de hoogte zijn van de juiste kennis betreffende SEO. Gelukkig hebben wij de laatste updates voor je opgeschreven. 8 jaar waard aan kennis en expertise delen wij graag met anderen. Klik op "kennisbank" en verbreed je kennis omtrent zoekmachine optimalisatie.

Wat is zoekmachine optimalisatie (ook wel SEO) eigenlijk?

Zoekmachine optimalisatie omvat het beïnvloeden van de ranking (positie) van een website binnen de organische zoekresultaten in Google (of andere zoekmachines). Je beïnvloedt de positie in Google door website optimalisatie. Hoe hoger de ranking van een website op de zoekresultatenpagina, hoe meer traffic deze website genereert. Hoe meer organische bezoekers, hoe hoger de conversie.

Een website optimaliseren, hoe doe je dat? Er zijn 3 elementen van SEO. Content, techniek en linkbuilding. Ieder vlak optimaliseer je met SEO. Op deze manier verkrijg je de hoogst mogelijke positie in Google. Content is king, maar staat niet op zichzelf. Wanneer de content van hoge kwaliteit is, moeten de technische kant en linkbuilding net zo sterk zijn. Deze 3 componenten vullen elkaar naadloos aan. Lees meer over zoekmachine optimalisatie in onze kennisbank.

Voor wie hebben wij dit artikel over e-a-t geschreven?

Het artikel over e-a-t hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar of geïnteresseerde. Het artikel over e-a-t hebben wij op toegankelijke wijze geschreven. Zo maken wij SEO toegankelijk voor iedere ondernemer.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament voor een SEO traject. 

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Gebruik ons artikel over e-a-t in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals e-a-t?

Wij schrijven over begrippen als e-a-t om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie (SEO) te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van content, linkbuilding en de technische kant van SEO.

E-a-t is een onderdeel van content, linkbuilding of techniek. Ieder van deze 3 componenten verbeter je met zoekmachine optimalisatie. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, níét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google. Google scant een website op honderden factoren. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over e-a-t en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

Hoe bespreken we het begrip e-a-t in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van e-a-t. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van e-a-t op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende e-a-t.

Het voorbeeld dat wij geven van e-a-t geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je het verwerkt in je SEO strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze kennis over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of besteed je het uit? In beide gevallen komt kennis over e-a-t van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-strategist, coach en liefhebber.

Over mij

Samenwerken met
een SEO specialist?

SEO specialist SEO specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO cursus volgen?

SEO cursus SEO cursus

Alle begrippen

3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z