E-A-T

Autoriteit en expertise zijn cruciaal voor Google

Wat is E-A-T?

E-A-T staat voor Expertise, Authority en Trustworthiness. Dit betekent expertise, autoriteit en betrouwbaarheid. Het is een principe dat Google heeft geïntroduceerd om de kwaliteit van landingspagina’s te verhogen. Het alomheersende doel van Google is om relevante informatie aan te leveren aan de bezoeker. De content moet naadloos aansluiten aan de zoekintentie van de zoeker.

E-A-T komt neer op de content, de persoon die de content creëert en de website. Een website eigenaar die informatieve content creëert, moet aan Google laten zien dat diegene daadwerkelijk expert is op het desbetreffende vakgebied.

  1. Expertise

Word een expert in jouw vakgebied. Dit laat je merken in de hoogwaardige content die je schrijft. In een aantal branches zoals de advocatuur, de medische branche of de online marketing branche, is kwalitatieve content nóg belangrijker. 

  1. Autoriteit

De autoriteit van de webpagina met content speelt tevens een rol.

  1. Trustworthiness (betrouwbaarheid)

De betrouwbaarheid van een website is het derde onderdeel van dit principe. Positieve user reviews zorgen ervoor dat de website betrouwbaar is. Waar is dit vooral belangrijk? Bij websites die gevoelige data vragen, zoals webshops en creditcard gegevens.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Het belang van E-A-T

Factoren die meedingen aan de kwaliteit van een pagina:

  • het doel van de pagina
  • kwaliteitskenmerk (thuiswinkel)
  • bio waarin staat wie de schrijver is
  • reputatie van de website
E-A-T pagina's

De impact van E-A-T op SEO

E-A-T is één van de essentiële factoren om een hoge positie in de zoekresultaten te verkrijgen. Google heeft een statement gemaakt dat dit één van de 3 top factoren zijn tijdens de indexatie van een website. 

Geef je concurrenten geen voordeel en infiltreer E-A-T in de strategie!

Laatst geupdate op 15 september 2021

Veelgestelde vragen

Wat is E-A-T?

E-A-T is de afkorting voor Expertise, Authority en Trustworthiness, oftewel in het Nederlands expertise, autoriteit en betrouwbaarheid. Het is een bepaald principe dat Google hanteert om de kwaliteit van landingspagina’s te verbeteren, zodat er relevante content aan de gebruiker wordt getoond die aansluit bij de gedane zoekopdracht.

Wat is de impact van E-A-T op SEO?

E-A-T is één van de allerbelangrijkste zaken waarop wordt gelet bij het indexeren van een website. Als je een hoge ranking wilt behalen, zal je dus echt met relevante en informatieve content op de proppen moeten komen.

Voor wie hebben wij dit artikel over e-a-t geschreven?

Het artikel over e-a-t hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over e-a-t in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals e-a-t?

Wij schrijven over begrippen als e-a-t om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

e-a-t is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over e-a-t in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals e-a-t, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip e-a-t in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van e-a-t. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van e-a-t op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende e-a-t.

Het voorbeeld dat wij geven van e-a-t , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over e-a-t van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-specialist en eigenaar van een SEO-bureau.

Over mij

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z