Organisch verkeer

Minder geld kwijt zijn aan Google Ads? Een van de manieren om advertentiekosten te drukken is door het verhogen van het organisch verkeer. Wat is organisch verkeer en hoe belangrijk is dit voor de SEO van jouw website? We leggen het op deze pagina aan je uit.

Wat is organisch verkeer?

Organisch verkeer is verkeer op website dat via de zoekresultaten van een zoekmachine op jouw website komt. Via een tool als Google Analytics is het mogelijk om te zien waar gebruikers van je website vandaan komen: het organische verkeer is hierdoor goed meetbaar.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Organisch en betaald verkeer: de verschillen

Met organisch verkeer bedoelen we de bezoekers van je website die hier uitkomen via de resultaten van een zoekmachine. Er is ook sprake van betaald verkeer: dit zijn bezoekers die via een advertentiecampagne op je website komen. Direct verkeer op de website zijn de bezoekers die de URL van je website direct in de zoekbalk invullen. 

Hoe meer organisch verkeer, hoe beter. Dit betekent dat je minder hoeft te investeren in advertenties om zo bezoekers naar je website te halen. Daarnaast heb je met betaald verkeer ook meer risico dat ze de site weer verlaten zonder over te gaan op conversie.

Organische verkeer _ Begrippenlijst

De impact van organisch verkeer op de SEO

Organisch verkeer heeft zeker impact op de SEO van een website of pagina, maar SEO heeft nog meer impact op het vermeerderen van organisch verkeer. Aan de ene kant is meer verkeer op de website beter voor de SEO van je website, maar aan de andere kant krijg je deze bezoekers weer door je website op tal van fronten te optimaliseren. Organisch verkeer op de website neemt dan ook toe door het verbeteren van de SEO.

Ons advies

We raden aan om je bezig te houden met het verbeteren van de content op de website en in de advertenties. Voer een keyword analyse uit, zorg voor een goede website en creëer interessante content voor de bezoeker. Dit zijn allemaal SEO tools die ervoor zorgen dat je jouw website optimaliseert, waardoor het organisch verkeer alleen maar toeneemt en jouw kosten voor advertenties juist afnemen.

Laatst geupdate op 15 september 2021

Veelgestelde vragen

Wat is organisch verkeer?

Het is verkeer op websites die via zoekresultaten van een zoekmachine op jou website terechtkomt. Het wordt ook wel organisch verkeer genoemd. Een tool genaamd google analytics maakt het mogelijk dat jij kan zien waar de gebruikers van je website vandaan komen. Het organisch verkeer wordt hierdoor zeer goed meetbaar.

Wat is de impact van organisch Verkeer op SEO?

Het heeft impact op de SEO van een website of pagina. De SEO heeft nog meer impact als het gaat om het vermeerderen van organisch verkeer. Meer verkeer op de website is beter voor de SEO. Het organisch verkeer op de website neemt toe tijdens het verbeteren van de SEO.

Voor wie hebben wij dit artikel over organisch verkeer geschreven?

Het artikel over organisch verkeer hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over organisch verkeer in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals organisch verkeer?

Wij schrijven over begrippen als organisch verkeer om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

organisch verkeer is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over organisch verkeer in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals organisch verkeer, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip organisch verkeer in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van organisch verkeer. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van organisch verkeer op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende organisch verkeer.

Het voorbeeld dat wij geven van organisch verkeer , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over organisch verkeer van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-specialist en eigenaar van een SEO-bureau.

Over mij

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z