Organisch verkeer

Minder geld kwijt zijn aan Google Ads? Een van de manieren om advertentiekosten te drukken is door het verhogen van het organisch verkeer. Wat is organisch verkeer en hoe belangrijk is dit voor de SEO van jouw website? We leggen het op deze pagina aan je uit.

Wat is organisch verkeer?

Organisch verkeer is verkeer op website dat via de zoekresultaten van een zoekmachine op jouw website komt. Via een tool als Google Analytics is het mogelijk om te zien waar gebruikers van je website vandaan komen: het organische verkeer is hierdoor goed meetbaar.

Organisch en betaald verkeer: de verschillen

Met organisch verkeer bedoelen we de bezoekers van je website die hier uitkomen via de resultaten van een zoekmachine. Er is ook sprake van betaald verkeer: dit zijn bezoekers die via een advertentiecampagne op je website komen. Direct verkeer op de website zijn de bezoekers die de URL van je website direct in de zoekbalk invullen. 

Hoe meer organisch verkeer, hoe beter. Dit betekent dat je minder hoeft te investeren in advertenties om zo bezoekers naar je website te halen. Daarnaast heb je met betaald verkeer ook meer risico dat ze de site weer verlaten zonder over te gaan op conversie.

Organische verkeer _ Begrippenlijst

De impact van organisch verkeer op de SEO

Organisch verkeer heeft zeker impact op de SEO van een website of pagina, maar SEO heeft nog meer impact op het vermeerderen van organisch verkeer. Aan de ene kant is meer verkeer op de website beter voor de SEO van je website, maar aan de andere kant krijg je deze bezoekers weer door je website op tal van fronten te optimaliseren. Organisch verkeer op de website neemt dan ook toe door het verbeteren van de SEO.

Mijn advies

We raden aan om je bezig te houden met het verbeteren van de content op de website en in de advertenties. Voer een keyword analyse uit, zorg voor een goede website en creëer interessante content voor de bezoeker. Dit zijn allemaal SEO tools die ervoor zorgen dat je jouw website optimaliseert, waardoor het organisch verkeer alleen maar toeneemt en jouw kosten voor advertenties juist afnemen.

Veelgestelde vragen

Wat is organisch verkeer?

Het is verkeer op websites die via zoekresultaten van een zoekmachine op jou website terechtkomt. Het wordt ook wel organisch verkeer genoemd. Een tool genaamd google analytics maakt het mogelijk dat jij kan zien waar de gebruikers van je website vandaan komen. Het organisch verkeer wordt hierdoor zeer goed meetbaar.

Wat is de impact van organisch Verkeer op SEO?

Het heeft impact op de SEO van een website of pagina. De SEO heeft nog meer impact als het gaat om het vermeerderen van organisch verkeer. Meer verkeer op de website is beter voor de SEO. Het organisch verkeer op de website neemt toe tijdens het verbeteren van de SEO.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 1 juli 2022. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Bekijk hier de andere steden

SEO-specialist voor de provincies